Top

Musik: At sidde fast i starten af 00'erne

07.04.2012
Skabt af Cathrine

Jeg har altid været en af dem, der ÆLSKER at spille DJ til fest. Da jeg var yngre, var jeg en af den slags DJ’s, der selv blev meget overrasket over, hvor god musik jeg egentlig spillede. Så glad og overrasket at jeg nærmest ikke kunne høre et nummer til ende, men skiftede halvvejs i nummeret til det næste vidunderlige stykke. Den irriterende slags DJ. I know.
Men over tiden har jeg virkelig forfinet mit game som DJ, jeg har forberedt playlister inden fest, der gradvist, som aftenen skrider frem, skifter tempo/stemning og bliver endnu mere 90’er-inspireret. En sikker vinder til enhver fest. I mit hoved.

Da jeg startede på Film- og Medievidenskab på Københavns Universitet, var der enormt meget prestige i hvis iPod, der spillede til festerne. Det var ligesom om, man kunne få lov til at vise præcis, hvor cool man egentlig er, når iPod’en spillede. Og derfor var der selvfølgelig endnu mere fokus på, hvad der egentlig lå på iPoden.

Dengang havde jeg bare en shuffle – og den kunne man jo ikke vælge nummer på, så på trods af at jeg havde fyldt den ud med en enkelt fest-playliste, blev jeg altid valgt fra som DJ-kandidat. Uden de overhovedet havde hørt guldgruben af musik, der lå derpå. AV mit DJ-hjerte. Jeg blev enig med mig selv om, at de bare ikke anede, hvad de gik glip af. Og så ønskede jeg mig en iPod, sådan en med en skærm, hvor man selv kan vælge nummer.

Min verdens bedste kæreste gav mig så en i julegave, jeg var klar. Jeg fyldte den med ALT det bedste, mit musikbibliotek kunne tilbyde. MEN. Da “dommerne” endelig så, hvad der lå på maskinen, blev den disket for good. Musikken var simpelthen for tarvelig.  Om det var fordi, at mængden af hipstermusik (“hipster” er i øvrigt AL for gennemtærsket) som The National, When Saints Go Machine, The Vaccines ikke var til at få øje på? Måske. Mit musikbibliotek sad nemlig fast en gang i start-00’erne , nægtede at spille noget post 2004-ish, og befandt sig egentlig ganske glimrende der:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=y5JTdayfCT4?wmode=opaque&w=640&h=390]

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=8mGBaXPlri8?wmode=opaque&w=640&h=390]

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=_ZcmuKsyvzg?wmode=opaque&w=640&h=390]

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=wUOcQnWbk_U?wmode=opaque&w=640&h=390]

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=68ugkg9RePc?wmode=opaque&w=640&h=390]

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=YPV8LqSRSDg?wmode=opaque&w=640&h=390]

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=tmPws7eXcVk?wmode=opaque&w=640&h=390]

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=_e4e-eXWbbs?wmode=opaque&w=640&h=390]

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=IGCKilb6JzU?wmode=opaque&w=640&h=390]

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=L03JVPaZpyc?wmode=opaque&w=640&h=390]

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=nRh73puFxnE?wmode=opaque&w=640&h=390]

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=cOrc37wNUqU?wmode=opaque&w=640&h=390]

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=weRHyjj34ZE?wmode=opaque&w=640&h=390]

Jeg synes egentlig, det kunne blive en ret fed fest, haha! Og virkeligheden er, at når vi når langt nok ud på natten, så er alle tossede med Eiffel 65!

Men hvad, jeg egentlig hellere vil høre, er, hvilke numre der SKAL SKAL SKAL på jeres DJ-playliste? Please sig I også er suckers for Eurodance!

22 kommentarer

 1. Laura siger:

  Er helt enig, mine fest playlister er også proppet med sådan noget musik:)
  Det kan sætte gang i en fest som intet andet musik kan (hvis du spørger mig!)

 2. Marie siger:

  Jeg vil gerne indrømme at jeg nok ville have været en af dem som ville have disset din playlist – i hvert fald først på aftenen. Men ja, det havde nok bare været for at pleje mit image, høhø. For jeg er virkelig også vild med aqua, shakira, s.o.a.p. etc.!
  Skal også helst høre Kanye West’s Golddigger for at være helt på toppen – jeg kan hele teksten efter at have analyseret den i dansk, i niende klasse :p
  Hvis det skal være lidt mere sofistikeret, men stadig virkelig godt at danse til, så er jeg helt tosset med electro swing, prøv at lytte til det. Det er skide godt 😀
  Du får lige et link med: http://www.youtube.com/watch?v=GQWfJhvpK8c&feature=related

 3. Marie siger:

  Ok, det her eksempel er måske lidt bedre: http://www.youtube.com/watch?v=Ik–d9Nhcb8

 4. Debbie siger:

  Jeg elsker også 90’er musik og 00’erne musikken. Hvor mange gange har man ikke stået og skrålet Stacie Orrico på værelset? Eller danset rundt til Aqua? Men det er sjovt du lige har lavet det her indlæg i dag, for jeg var nemlig også en tur ned langs memory lane igår, hvor jeg uploadede sange fra da man var lille og MTV stadigvæk spillede musikvideoer 😀
  Men skøn playliste – JEG ville med glæde med til din fest, hvis du var dj 😉

 5. Tine siger:

  Åh, I love it! Jeg er så meget en sucker for 90’er/starten af 00’erne musik, især når jeg har fået lidt alkohol indenbors. Sæt ‘Would I lie to yo baby’ eller ‘Mysterious Girl’ på, og jeg er solgt – hello Dancing Queen!
  /Tine
  http://madmusikmode.blogspot.com/

 6. Elsker dig for at have Shakira med til sidst, kunne køre en hel fest bare på hende 😉 Men ellers er jeg sku nok lidt lige glad med hvad der bliver spillet til festen, bare man kan danse til det, for er der noget jeg ikke kan til en fest, så er det at stå stille 😉

 7. Camilla siger:

  Giv mig nok at drikke og mit rock-hjerte går total ind for Eiffel 65, for hvem kan ikke føle sig en smule blå kl. 02.15?!? God playliste der minder mig om teenage dage, og ungdomsfester:-)
  /Camilla

 8. Mette T siger:

  Årh den fest gad jeg godt være med til!

 9. hahah jeg kan lide dig, det er lige præcis sådan et spilleliste skal se ud til en fest, synes måske du tager den en tand for langt med eiffel 😉 hahah

 10. Det tænker jeg også! Hvordan kan skal man kunne danse til ham der Bon Iver spørger jeg bare 🙂 Næ! Dansemusik ja tak!

 11. MEGA cute lille film til det sidste nummer du postede – og i øvrgti super fin musik. Jeg kan godt forstå du er fan! Det skal jeg finde mig noget af! Hehe, de fleste disser listen først på aften, men igen, når klokken er over 22, så står folk alligevel som oftest og vil høre Darude, eller sådan noget 🙂 Golddigger er også et top lækkert nummer, den kan også få mig ud!
  Tak for musiktippet, Marie, HERLIGT!

 12. Sara Hjerming siger:

  Jeg havde været den første på bordene, det musik det holder for hårdt. Jeg ville nok ikke sætte det på, hvis jeg var alene hjemme, men i en gode brandert, så ville jeg være unstoppable.

 13. Åh Stacie Orrico skråler jeg stadig med på! HVER gang jeg får chancen! Og også Mandy Moore… Der er så mange! Jeg kiggede også lige på din liste! BSB! OMG, de var vidunderlige dengang – og Janet Jackson var jeg også TOSSET med!
  Du er sød Debbie, jeg skulle nok sørge for nogle borde, vi kunne danse på 😉

 14. Mysterious girl, Tine, you read my mind! Den er jeg også på! Er især vild med ham der der rapper lidt en gang mellem – meget 90’er, og i virkeligheden også Shaggys eneste rolle i sin musikkarriere, være ham der engang i mellem sagde mærkelige lyde og rappede lidt. Kan du huske ham?

 15. Jeg har virkelig, virkelig også et svagt punkt for Shakira – skønt endelig at finde en der deler samme fascination af hoftepop! Jeg vil også sige, at dansefaktoren er kvalitetstjek hos mig 🙂

 16. Åh jeg er stadig stolt over at kunne hele første vers, jeg har et par veninder, der ligesom mig også kan det, og vi skråler altid om kap 🙂 Teenagedage+ungdomsfester=den bedste tid!

 17. Haha! Skønt, Mette! 🙂

 18. Du er sød! Ain’t nothing wrong with a bit of Eiffel, haha!
  Har jeg i øvrigt nogensinde sagt, at jeg er vild med dit blognavn? Det er så fint 🙂

 19. Sådan Sara! Jeg ville følge efter, haha! Sådan har jeg det også, ustoppelig til den rigtig musik! Lige til jeg dejser 🙂

 20. Jubii for fascination af hoftepop 😉 Og dansefaktoren er jo også altid i top når, man smækker Shakira på 😉

 21. Ej tak skal du ha! Jeg er lige begyndt at blogge, så er helt ny i det her univers 😉 Hyggeligt at kunne “snakke” lidt med andre også, haha

 22. […] har før blogget om min hang til 90′er-00′er-musik, mit blødende hjerte for klistrede kærlighedssange, og inden jeg afslører min næste musikfetich […]

Send en besked