Top

New couch: Meet Mr. Victor

12.09.2018
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Filmfabrikken Caravane sofa, Victor sofa, red velvet couch, filmfabrikken
Hvad tog det, tre… Fire måneder?
Men NU hr vi en sofa. En kæmpe sofa på 220 cm. I rød velour. Med nitter på. Den er vanvittig! På den ene side helt vildt larmende og på den anden side sært beroligende. Som en lunt kram. Jeg kan ikke helt beslutte mig. Meget apropos vores snak om franskmænd i går. Ilter og kærlig. Og det er også en franskmand, ganske passende.
Jeg fandt sofaen på Artilleriet, som er en af mine absolutte favoritinspirationssteder – men også hamrende eksklusiv. Aka. dyr. Vi solgte vores gamle sofa, ‘Coogee’ af en anden fransk designer Sentou, mens vi byggede om. Ligeså dejlig let den var, ligeså ret og ordentligt man sad i den, ja ligeså ‘u’-hyggelig var den også. Man kunne ikke lure på den, slappe af i den, se film i den. Ikke sådan rigtig lækkert i hvert fald. Jeg havde ingen drømmesofaer i sigte – jo, jeg er vild med Arne Jacobsens ‘Mayor’, men den er lidt samme princip, som den gamle sofa – man sidder ret op og ned.
Så der gik nogle måneder uden at komme det nærmere. Pludselig var den der. En rød sofa. Som jeg absolut ikke tænkte var farven. I velour, som jeg absolut tænkte, jeg var gået gelente forbi, da trenden var på sit højeste. Fra et fransk mærke, jeg ikke kendte; Caravane (sofaens navn; Victor. Monsieur Victor).
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Filmfabrikken Caravane sofa, Victor sofa, red velvet couch, filmfabrikken
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Filmfabrikken Caravane sofa, Victor sofa, red velvet couch, filmfabrikken
Men sådan skulle det være. Så skulle jeg bare lige finde knasterne til den. Og på den konto skylder jeg jer sådan et også et tak, haha! For en stor del af denne her sofa kommer også fra alt det, I købte på tictailen i forsommeren – og på Gentofte loppemarked. Og så synes jeg selv, jeg var helt genial – jeg sad nemlig og holdt øje med den historisk lave svenske krone. Og haps! Så slog jeg til, da den var nede i omkring 0,70. Jeg følte mig helt kurshaj, haha! Jeg hører jo også millionærklubben pop 24/7 de fleste formiddage. Same, same. Men altså, skulle nogen være fristet, så er den svenske krone fortsat meget lav (og har været nede og dykke under 0,70).
Der stof 6-8 ugers levering. Der gik så de tre-fire måneder, fordi de gode franskmænd da ikke lige havde fået sat produktionen igang, før de gik på en måneds sommerferie. Det hørte vi dog først om i august, da de var vel tilbage igen. Tsk, tsk…
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Filmfabrikken Caravane sofa, Victor sofa, red velvet couch, filmfabrikken
Nu står vidunderet her. Og den er blød og rar – og jeg fandt i øvrigt ud af, at Caravane har butik i København, inde i Store Strandstræde. På den måde lidt sindssygt at webshoppe en sofa, man aldrig har siddet i. Men man sidder nu ret dejligt. Det fandt jeg ud af, da jeg en dag cyklede ind og tog mod til at testsidde (tænk hvis den havde været forfærdelig – så dumt at finde ud af).
Der var nogen af jer, der sagde, det var et dåååmt køb før en baby – velourfancy sofa + gylp. Flere af jer med velourmøbler kom mig dog til undsætning og sagde, at det var det mest geniale stof, for pletter lægger sig ligesom på overfladen, som om de preller af. Nemt at tage med en klud. Og ellers – alle betræk kan lynes af. Smart. Og man kan i øvrigt også bestille nye betræk til sofaen, er man træt af det om fem år. Det er lidt bekosteligt, men så forlænger man dyrets liv.
Så mangler vi bare sofabord (og lidt gardiner, lamper og billeder. Men sofabord – hvad pokker skal vi have? Jeg synes ikke rigtig, der findes noget pænt? Er det bare mig? Enten for dyrt eller for grimt. Jeg kan simpelthen ikke finde det, der er helt rigtigt… Hm…
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Filmfabrikken Caravane sofa, Victor sofa, red velvet couch, filmfabrikken
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Filmfabrikken Caravane sofa, Victor sofa, red velvet couch, filmfabrikken

9 kommentarer

 1. N siger:

  hvor du vild at købe uden at prøve sådan noget af haha. sidder man godt i den, eller sidder man fint nok?? 😀

  1. Cathrine siger:

   Ja det var lidt en hjerneblødning, der dog endte så lykkeligt. Man sidder dødgodt i den! OG ligger godt i den 😀 KH

 2. Mette Gad Schou siger:

  Den er SÅ smuk 👌🏻 Er brandmisundelg 😄
  Og endte selv med et Bølling-bakkebord, indtil jeg finder det, jeg gerne vil have 😊 min datter på 3 år elsker bakkebordet, fordi hun kan trille det hen, hvor hun lige mangler et bord 😅😅😅

 3. Hold nu fast hvor er den smuk 🌺 I får (har) det vildeste hjem 🏡✨♥️ KH Maria

 4. Katrine siger:

  Nøj hvor er den bare smuk! Jeg giver dig helt ret i at sofaer skal være flydere, man skal kunne tage en ordentlig lur i dem. Min kæreste har arvet en EJ 315 sofa – en rigtig smuk og pissedyr dansk klassisker, som bare er SÅ ubehagelig at ligge i.

 5. Molly siger:

  Årh, hvor er den fin altså! Good things come to those who wait, ik’?
  Mht sofabord har jeg selv set mig lun på Luna-sofabordet fra Bloomingville. Jeg skal bare liiige beslutte om det skal være det sortlakerede eller det i smukt lyst bøg. Held og lykke med jagten, det er næsten dét der er det sjoveste ved at indrette 😉

 6. Julie siger:

  Den ser virkelig lure-venlig og rar ud 😉 Tillykke med sofaen!
  Husker jeg forkert, at du i lang tid sagde, at I ikke skulle have sofa på 2.sal, da I ikke brugte den gamle?
  Hvad fik dig til at skifte mening?
  KH

 7. Laura siger:

  Så sej! Hvor er puderne fra? 🙂
  KH

 8. Christina siger:

  Åh, den er lækker. Vi har sådan en sofa, som er pæn, men som man kun sidder semi-godt i. Vi gider ikke sidde der i mange timer. Næste gang skal vi have en flyder, det er helt sikkert 😀

Send en besked