Top

New York Diaries: Soho og Lower Manhattan

23.08.2012
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

(det nederste billede stammer fra den lækreste polske bager i Brooklyn, den lå på Manhattan Av. og det var så amerikansk, hvor vi spiste ved disken; donuts, croissant og juice for ingen penge. Har ikke fået så gode donuts siden)

 

Vi faldt sindssygt hurtigt i søvn om aftenen efter den “traumatiserende” ankomst til NYC onsdag. Men kl. 05.48 US tid vågnede jeg i Brooklyn. Jeg kunne overhovedet ikke sove længere. Jeg var så spændt på at komme ud og opleve byen – jeg fik lov til at vente to timer, og så var vi ude af døren.

Vi boede i Williamsburg i Brooklyn, på Diamond Street tæt på Bedford Avenue, som er hovedgaden i Williamsburg. Det er klart billigere at bo i Williamsburg end på Manhattan, og det er ikke besværligt at komme til Manhattan – man kan selv krydse via Brooklyn Bridge eller tage metroen. Og på Bedford Avenue er der fyldt med GODE restauranter og små butikker – og en del genbrugsbutikker på parallelgaden Driggs Avenue. Men udover Bedford Avenue er der ikke meget at se lige i Williamsburg i mine øjne i hvert fald. Så vi tog til Lower Manhattan den første dag.

Det bedste man kan gøre i New York er klart at bruge konvolutterne – der er hurtig meget ventetid med subway’en og 3-2-1 så har man gået 10 blocks med fødderne.

Vi startede med at tage til Soho (SOuth of HOuston) – Canal St. subway! Og her gik vi ned ad Lafayette St. – den går parallelt med Broadway, som går hele vejen fra nord til syd på Manhattan. Lafayette er klart mere charmerende end Broadway, og her var også vores første stop; Maison Scotch. De har både tøj til mænd og kvinder, men det er klart herretøjet der er coolest, man kan købe khakis, chillede skjorter og fine t-shirts i god kvalitet. I samme område ligger også Prince St., Wooster St., Greene St. og Mercer St. – her er mega god shopping, hvis ellers pengepungen kan klare det; Marc Jacobs, Marni, Phillip Lim, en stor Converse-butik (viser billeder derfra også) og en stor Adidasbutik. Alexander Wang har også en TOP lækker butik omkring Greene St. Der er mega god service og man får lov til at holde på deres tasker længe uden at købe haha!

Og så til det kulturelle; der er rigtig meget historie at se i det sydlige Manhattan. Vi gik ned langs Broadway og her ser du det ene historiske bygningsværk efter det andet. Byens rådhus ligger i en park (City Hall Park) og er en super fin colonial bygning. Overfor parken ligger også Woolworth-bygningen, som er den smukkeste skyskraber i NY i mine øjne – bygget i 1913 og var den højeste indtil 1930. En smule længere nede af Broadway går man forbi St. Paul’s Chapel – det er så rørende. Kirken ligger lige over for det gamle World Trade Center – og utroligt nok overlevede den styrtet, selv om kirkegården foran var dækket af arbejdspapirer, computerskærme og aske. Kirken blev et samlingspunkt for hårdtarbejde redningsarbejdere, her kunne de få et måltid, en lur, blive tilset af doktorer. Og her kom også folk, der søgte familiemedlemmer efter styrtet –  et alter står i det ene hjørne med “Missing Persons”, det er så bevægende og meget smukt at være der, I kan se lidt af det på det næstsidste billede.

Lige over for kirken ser man World Trade Center Site – i dag er det indhegnet og ikke til at komme ind til uden guidance. Men Freedom Tower er allerede skudt i vejret og er nu den højeste bygning i NY. Den er så smuk, vinduerne har spejleffekt og skyerne spejler sig i bygningen. Flere små bygninger skyder frem, og et stort anlagt Memorial er også at finde, hvor de to gamle tårne stod. I kan klikke ind på deres hjemmeside og bestille billetter til at få en rundtur på pladsen på et bestemt tidspunkt. Eller I kan tage ned til deres Memorial Center lige til højre for St. Paul’s Chapel og få en restbillet (du kan godt få en billet 2-3-timer senere, så vær flex :))

Hvis du går tilbage på Broadway og fortsætter mod havnen, kan du ikke undgå Wall Street på venstre hånd, der er politi alle vegne, og det er i dag lukket for offentligheden. Men det er så fin en bygning – prydet af Stars and Stripes (som i øvrigt er alle vegne på offentlige bygninger).

Fortsæt lige ud ned til havnen og tag Staten Island-færgen ud til Staten Island. Den er gratis, og der er fin udsigt til Frihedsgudinden, og så er søbrisen vidunderlig midt i al larmen og osen og varmen.  Man kan også komme på en decideret tur hen til damen, men den er dyr, og der er lang ventetid. Så Staten Island-færgen er the way to go, hvis det skal gøres på sparemåden 🙂 Du skal dog hoppe af på Staten Island, når færgen lægger an i havnen, men så kan man stille sig i kø til færgen igen. Turen tager ca. 1 time i alt.

 

ØJ hvor vi oplever, det er helt vildt. Vi er i Buffalo nu og alting er lidt hektisk op til lørdagens bryllup, i dag får vi grillgæster hos venneparret vi bor hos, i morgen er der rehearsal dinner, lørdag er der bryllup og søndag er der picnik. Jeg glæder mig til at fortælle jer mere om brylluppet und alles, hang tight 🙂 Håber I har det godt!

2 kommentarer

 1. Line siger:

  Årh New York! Jeg var der for et års tid siden – dér kunne man altså godt bo! Føltes nærmest som at være der endnu engang, da jeg læste dit indlæg! Verdens cooleste (kan man sige det?!) by!

 2. Mia siger:

  Det lyder bare så fedt alt det du oplever! New York er øverst på min must-go liste, og lysten bliver ikke mindre af at læse din blog 😉
  Måske er det mig der er en noob, men hvad er konvolutterne??
  -Mia
  http://letitrainwithglitter.blogspot.com

Send en besked