Top

Ny agent: Som at finde hjem!

22.02.2020
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

“Det er slet ikke en historie, nogen synes er interessant”, sagde jeg til både Barbara, Adam og Chris. Men der tog jeg fejl! Så jeg vil da gerne forklare jer lidt nærmere om mit skifte, hvorfor jeg overhovedet har en agent osv.

Jeg er rykket ud af Social Zoo og over til Christina Barré og ConfettiCPH.

Historien er, at Social Zoo gerne vil satse rent på mode, og i det passede jeg ikke ind længere, men med det åbnede der sig en mulighed for at rykke min forretning bag om bloggen over til Chris men uden at gøre nogen kede af det. Vi er nemlig alle tre veninder på kryds og tværs, skulle det ikke være løgn. I denne version er ingen sårede.
En ekstra krølle til historien er dog, at før der var noget, der hed Confetti-noget-som-helst, så sad Cana, Sneglen og jeg oppe i deres gamle kontor, Andedammen, fordi vi var tilbudt en rigtig kedelig kontrakt fra et andet stor bureau, som prøvede at gøre sig selv mere appetitlige, end de dengang var.
Vi fik den idé, at hvis Christina ville være selvstændig, så ville det være den fedeste mulighed –  at have hende som agent. Hvem skulle ellers med ombord? Tænke… Tænke… Mette Marie kunne vi lide! Og Christina også! Og så fik jeg til opgave at ringe til først den ene, “jeg har allerede spurgt hende, om hun ville være min agent!”, sagde MM, så hun var klar, hvis vi kunne overbevise hende. Og Christina var også åben over for idéen. Jeg fik opgaven at gå en laaang tur med Chris, op ad Frederiksberg Allé, ned ad Gammel Kongevej – iført store solbriller begge to, for ingen måtte opdage, vi talte om noget og troede noget om noget (der var lige en arbejdsplads at tage hensyn til). Jeg præsenterede hendes drømmescenarium – fem virkelig dygtige og hårdtarbejdende kvinder at repræsentere. Og hun sagde (næsten) ja på stedet.
Vi mødtes nogle gange, alle fem bloggere og Chris, for at tale struktur, kontrakter, arbejdsgang osv. på plads. Men på et tidspunkt heromkring kom Social Zoo ind i billedet og tilbød sig, og da jeg også stod med fertilitetsbehandling og en anden startup, så var det allerede etablerede tillokkende som en stabilitet. Og jeg forlod pigerne der, og har altså ingen ære i, hvad det er i dag. Men det føles ret full circle at være “tilbage”.
…. Og til alle jer, der har skrevet, “jeg troede allerede, du var der”, det tror jeg er fordi, at Chris og jeg har haft kontorfællesskab sammen i et par år nu. Så vi sidder altså fysisk samme sted på Gammel Kongevej sammen med et pladeselskab og A Table Story bl.a. Men mine kommercielle interesser har været taget sig af inde fra Kronprinsensgade og Social Zoo.
Jeg får helt lyst til at lave en hel serie om det her, for det er ret spændende! Egentlig. Synes jeg. Synes I også? Hvordan det ligesom har ændret sig, bloglandskabet – fra enlige netskribenter til store blognetværks til flere og flere agenter? Gider I at læse om det? Eller er det for internt-kedeligt?
Jeg har lært SINDSSYGT meget af mit næsten 3-årige parløb med Barbara, og det har ærligt føltes som et breakup, ikke mellem mig og Social Zoo, men mellem Barbara og jeg fordi vi har arbejdet så sindssygt godt og tæt sammen. Men jeg vidste også i det sekund, det var realiteten, at jeg skulle ringe til Chris. Der er kun de to dygtige kvinder, i den liga, som jeg ser det, i hele Danmark. Så jeg er meget taknemmelig over at kende dem begge.
Men I kan godt forestille jer, det hele har kørt op og ned i mit hoved. Hvad skal der blive af mig? Hvad med bolig vi skal til at købe? Hvad med alle de andre projekter, jeg har gang i uden om bloggen? Hvad bliver min tid?  En agent er altså på mange måder torveholderen på HELE økonomien.
…  Jeg kunne også knytte et par ord på måden, jeg  bruger en agent på til sidst i føljetonen. Sig til, hvis det har interessere! Anyways –  I kommer nok ikke til at mærke det store til mit skifte, men internt sker der lidt. Glæder mig SÅ meget til en ny vidunderlig makker.

(jeg har en skjorte fra Atelier Sardin på og en vest fra Ellies & Ivy på – begge er modtaget som gaver, så REKLAME)

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand

27 kommentarer

 1. Stine siger:

  Gerne mere om agentverdenen. Det er megaspændende, hvordan bloggerverden har ændret sig, også for os som har siddet på den anden side i 7 år🤗😘

  1. Cathrine siger:

   Det er sindssygt spændende – også på denne side! Det kunne være sjovt at skrive historien i et par kapitler. – som den tog sig ud fra vores side! KH

 2. Johanne siger:

  Stort tillykke med din nye agent!
  Jeg interesserer mig meget for hele denne verden (blogging, Instagram, pr-bureauer etc.). Jeg kunne godt tænke mig, at komme i praktik hos et bureau som Confetti, når jeg skal i gang med min kandidat. Der går desværre cirka to år endnu. Men derfor vil jeg rigtig gerne høre mere om det hele. Det er så spændende. Og det kunne være fedt at høre fra dit perspektiv 🙂

  1. Cathrine siger:

   Fedt Johanne, hvad læser du? Og tak for lykønskningen 😀 KH

   1. Johanne siger:

    Jeg læser kommunikation og dansk. Også har jeg planer om at tage en kandidat i kommunikation, hvor jeg så gerne vil i praktik. Enten hos en agent, et pr-bureau eller andet i den stil 😃

 3. Cana B siger:

  Det er nemlig totalt full-circle-agtigt at du (endelig!) er kommet med ombord i vores Confetti ❤️ Velkommen!

  1. Cathrine siger:

   På tide! Tak kæreste Cana! Kram

 4. Kirstine siger:

  Spændende indlæg! Og tillykke med dit nye sted 😃
  Ja jeg vil vildt gerne høre flere detaljer om hvordan det er skruet sammen bag kulissen og hvordan tingene har ændret sig gennem tidens løb i den verden.
  Og hvad med fx dine samarbejder – følger de så med dig selvom de er underskrevet imens du har været hos Social Zoo?
  Fedt hvis vi må høre mere om din og jeres business ☺️

  1. Cathrine siger:

   Ja det gør de 😀 Dog kommer selve handlingen af dem, altså projektledelsen, til at blive i Zoo. Så den campaign manager, der har siddet med samarbejderne indtil nu, de fortsætter året ud. Men alt nyt – det bliver i det nye setup. Skriv endelig hvis du har nogle konkrete spørgsmål! KH

 5. Helle Nielsen siger:

  Jeg kan stadig ikke forstå at man kan tjene så mange penge på at være en levende reklamesøjle og at blog-verdenen er blevet så stor med agenter osv. Jeg er ikke i tvivl om at I knokler for jeres penge, men kan sgu bedre forholde mig til en gammeldags reklamesøjle. Det er i mine
  øjne en meget kunstig verden

  1. Cathrine siger:

   Hm… Det er din holdning! Men hvordan ser du på fx modemagasiner der ligeledes leverer rejseguides, modeinspiration og personlige kronikker? Men som også har reklamer? KH

 6. Pernille S siger:

  Meget gerne “bag-om-blogverdenen”-indlæg 🙂

  1. Cathrine siger:

   YES! KH

 7. Nina siger:

  Jeg vil også gerne høre mere om agentverdenen og mere bag om blogger/influencer verdenen. Rykker dine samarbejder med når du skifter agent? Hvilke type samarbejder vil i fokusere på fremadrettet?

  1. Cathrine siger:

   Samarbejderne rykker med mig – men selve “handlingen” af dem bliver i SZ, på dem der er indgået for 2020. Alt nyt starter hos Chris. Vi kommer ikke til at ændre fokus hos mig, så meget kommer til at være “som det plejer”, omvendt ved man aldrig hvordan året bliver nu i starten af det.
   Jeg kommer til at have et fortsat stort fokus på bolig i år – helt naturligt med vores situation. Og det kan jeg også mærke, påvirker mange af de forespørgsler, der kommer. Men nu må vi se, Confetti og SZ arbejder alligevel lidt forskelligt på enkelt punkter. KH

   1. Nina siger:

    Selvom jeg ikke leder efter ny bolig står jeg midt i renoverings og indretningsprojekt, så gerne meget mere bolig!

 8. Anne Louise siger:

  Ja tak til meget mere “bag-om” og hvordan, du bruger en agent osv 🙏🏼 Håber hvert fald, at du stadig fortsætter i de samme spons-spor 👌🏼

  1. Cathrine siger:

   Sikke en dejlig, dejlig kommentar Anne Louise! Det kan du tro, jeg gør – altså hvis vi forstår hinanden 😅 Det bliver fortsat primært nogle enkelte store samarbejder, som kører hele året og her håber jeg snart at kunne lukke nogen på boligfronten, som helt sikkert fylder meget i vores liv i år. Vi har takket nej til en lille håndfuld større brands for at håbe på at dét helt rigtige for os bød sig til. Det har de gjort, og nu taler vi frem og tilbage om, hvordan en aftale kan se ud! KH

   1. Anne Louise siger:

    Ja, jeg mente, at jeg synes, du gør det så godt på dét område (altså også alle andre) så jeg derfor håbede, at det fortsætter. Men det er dejligt at høre og glæder mig til at følge med på den nye rejse også ❤️ Er også spændt på at set det nye design af siden, som du skrev om 👏🏼

 9. Pernille siger:

  Jeg interviewede dig tilbage i 2012 til mit speciale om blogverdenen og bloggere som opinion leaders (ordet influencer var der ikke nogen, der kendte dengang) . Tak for det! I dag arbejder jeg som freelancer indenfor sociale medier og PR. Jeg synes derfor denne side af historien er mega spændende, så meget gerne mere af det! 🙂

  1. Cathrine siger:

   Ej hvor spændende Pernille – well done, og tak for snakken 😉 KH

 10. Ida siger:

  Vil meget gerne høre mere om bag-om-bloggen. Jeg har også fuldt med siden den spæde start, så kunne være mega interessant at høre mere om udviklingen og hvordan det foregår nu.
  Kh Ida

 11. Mette siger:

  Jeg er nysgerrig på, hvordan økonomidelen fungerer hos agenten. Betaler hver blogger/influencer en sum hver måned? Og/eller er det en procentdel fra jeres samarbejder, der går til agenten? Helt i orden, hvis det er for privat, og hvis du ikke vil svare på vegne af Chris naturligvis 🙂 Jeg er bare topnysgerrig og samtidig synes jeg, det er så spændende en verden. Jeg skrev faktisk bachelor om det tilbage i 2014 – altså, bloggere som levende reklamesøjler og hvordan man forhindrer skjult reklame, og der brugte jeg dig som det gode eksempel, da jeg synes, du indkorporerer det på så fin en måde 🙂

  1. Cathrine siger:

   YES! Typisk betaler man en procentsats – jeg giver 20 % af min samlede indtægt til min agent. Det ligger typisk mellem 20-30 %, men det skal jeg tage med for de priser har virkelig vekslet! KH

  2. Cathrine siger:

   Og tak for det! Det er jeg mega glad for 😀 Det betyder sådan set alt, at jeg gør det på en god og elegant måde. Det er altid målet! KH

 12. Pernille siger:

  Kære Cathrine,
  Jeg er en af dem, der elsker disse indlæg! Jeg er selv selvstændig (konsulent) og synes til tider, det kan være svært at bevare selvtilliden, ja-hatten og gå-på-modet, når der er modgang. Så hvis du har lyst til at dele mere, så er jeg meget nysgerrig på, hvordan du oplever og håndterer de mere “bagvedliggende sider” ved at være selvstændig – lige fra usikkerhed ift. (manglende) jobs – og dermed lønnen – til hvordan du arbejder med kreative idéer og får dem til at leve. Kh

 13. Johanne siger:

  Dejligt indblik i hvordan blogger-agent verdenen ser ud. Det er så spændende som læser at vide hvordan det fungerer. Så skrive endelig mere om det, hvis du har lyst. Jeg er nysgerrig på hvordan arbejdsfordeling er mellem dig og din agent. Er det hende det forhandler alt på dine vegne eller er du også med inde over dialogen. Står agenten for regnskab, og hvor meget er agenten inde over konkrete indlæg på bloggen og opslag på de sociale medier.

Send en besked