Top

Nyt hjem, ny sofa

03.03.2014
Skabt af Cathrine

 photo sofa_col1_zps74dc1da4.jpg

Arne Jacobsen // Ilva // Finn Juhl // Sofakompagniet // Sofakompagniet // Bolia

 photo sofa_col2_zps96c684dd.jpg

Arne Jacobsen //Bolia // Raun

Én ting min kæreste og jeg er ret enige om (okay, der er lidt flere end én ting, heldigvis, hehe) er, at vi ønsker os en ny sofa. Vores nuværende sofa er faktisk kun godt to år gammel. Men den er ret stor og vil fylde for meget i vores nye stue. Så vi kigger og kigger og prøvesidder, der-ud-af!

Drømmen er Arne Jacobsens Mayor – den sidder man noget så fantastisk i! Jeg kan godt lide sofaer, hvor man sidder rimelig ret op og ned. Og min kæreste er enig. Det billige alternativ til den er den nederste grå fra Bolia – men de mange “lommer” og mellemrum derimellem vil være ret upraktisk med hundehår, tænker vi. Men ellers har den også en super siddekomfort erfarede vi i weekenden.

En anden drøm er Finn Juhls Poeten, men den er liiiige lille nok. Og dyr nok. Vi vil gerne have 2,5-3 personer, som vi har, men udseendet skal bare være noget lettere og mere skandinavisk-minimalistisk end vores nuværende.

Hvis ikke det bliver til Borgmesteren (den grå Arne Jacobsen), så kunne det alternativt blive til Raun-sofaen, dog i en mere neutral farve eller evt. den tofarvede fra Bolia, igen i noget gråligt mere neutralt stof. Men den har vi ikke testet endnu – og det er helt afgørende for os. Vi SKAL testsidde den, og der er åbenbart ingen butikker i København, der har den udstillet. Hvor dumt er det lige?

Sofakompagniet er også en mulighed. Jeg er vild med deres design, men jeg er MEGET skeptisk over for kvalitet og stofmaterialer. De er næsten FOR billige i min bog. Men meget, meget smukke i designet. Har I nogen erfaring med dem? Og evt. hvordan med stoffet? Kan man fx. vælge uld?

Vi er lidt rådvilde, for vi ved, hvad vi kan lide. Men pengene skal også være til det. Og selv om Arne Jacobsen-sofaen vil være for evigt, så vil det umiddelbart være svært at overtale min bedre halvdel til, at vi skal have den… Kender I det? “Men skatter, vores børn kan arve! Den er for evigt, jo!” … Den er han endnu ikke hoppet på, haha!

I øvrigt sælger vi vores egen Sepia-model fra Bolia på DBA, og jeg har lige oprettet annoncen, hvis det var noget. Endelig del, hvis I kender nogen, der leder, for prisen er under 50 % og vi vil så gerne af med den hurtigst muligt!

14 kommentarer

 1. Michelle siger:

  Min kæreste og jeg har en fra sofakompaniget er er svært glade for den. Gode størrelser (især når man bor småt, men godt), fint design, god priser – og kvaliteten? Den er ganske fin, synes jeg. Vi har haft den i et års tid nu, og der er en anelse slitage, der hvor vi sidder mest, som i at man kan svagt ane, at stoffet er blevet slidt lidt, men det er ganske minimalt. Jeg kan varmt anbefale sofaer derfra. Og så er der fragtmand noget af det sødeste 🙂
  Jeg sender dig gerne et billede af vores sofa – du kan bare skrive til min mail 🙂

 2. Line siger:

  Jeg skal have en sofa jeg kan flyde i og evt. tage en lille lur på. Det ser de ikke så egnet ud til 😀 Men de er super pæne!

 3. rockpaperdresses@gmail.com_1 siger:

  Det har vi nu, og det vil vi helst ikke have igen. For man kommer altid til at ligge ned hehe 🙂
  KH

 4. rockpaperdresses@gmail.com_1 siger:

  Man kan selvfølgelig sige, at til den pris kan man nok ikke undgå, at de ser brugte ud hurtigt. Men så kan man naturligvis også skifte den ud igen stadig til en billig penge 🙂 Det er fedt at høre, for jeg havde hørt mange steder, at de hurtigt så lidt ramponerede ud. Og selv om det er et billigt køb, så må kvalien jo stadig gerne være der 🙂 Jeg er så vild med deres designs! KH

 5. anne V siger:

  Jeg har selv en Kingston fra Ilva. Det er en god flyder sofa!

 6. Mathilde siger:

  Mystisk spørgsmål, men hvilket program laver du collager i? 🙂

 7. rockpaperdresses@gmail.com_1 siger:

  Ikke spor mystisk! Det gør jeg i Picmonkey 🙂 KH

 8. Camilla S siger:

  Min kæreste og jeg har selv den du viser fra sofakompagniet og vi er SÅ glade for den! Vi havde en flyder før, så vi skulle lige vænne os til de lidt fastere puder, men vi har ikke fortrudt et sekund. Vi har dog kun haft den i et lidt under et halvt år, så jeg kan ikke udtale mig så meget om slid endnu.
  De sender i øvrigt stofprøver, hvilket vi benyttede os af… Og ellers kan I jo tage på sofaudflugt til Korsør en lørdag 😀

 9. Thilde siger:

  Sofaerne med de høje rygge er virkelig fine, men jeg kan simpelthen kun forestille mig, at man må blive SÅ træt af ikke at kunne ligge og flyde – bare engang imellem. Jeg har haft min Less sofa fra Bolia i snart fire år og jeg er virkelig glad for den. Anbefaler den til alle! Den har intet tegn på slid og jeg har endda den lysegrå. Og det bedste ved den er, at den ikke har hynder. Så slipper man for at skulle banke og rykke på plads hele tiden. Så det må være mit bedste tip; find jer en sofa uden hynder 🙂

 10. lauragraens@gmail.com siger:

  Det irriterer mig lidt at man skal helt til Korsør, som Camilla skriver ovenover, for at teste Sofakompagniets sofaer. Vi har også fundet nogle super fine fra dem, men det er da lidt en udflugt at tage til Korsør for at teste en sofa. Ih. Men det lyder nu som om at folk ellers har ret gode erfaringer med dem 🙂

 11. Lisbeth siger:

  Uh, står selv og skal ud og investere i sofa for første gang – voksenpoint anyone? (:
  Kender godt problematikken i at skulle overtale den bedre halvdel. Min kæreste er bare lidt for begejstret for farver, og bliver svær at overtale til en lækker sofa i grålige toner. Du er den mest farveglade jeg ‘kender’, og går alligevel efter gråt. Har du nogle gode argumenter jeg kan bruge imod ham? :b

 12. Sara siger:

  Jeg har Arne sofaen – og den er smuk meget smuk, i hvert fald at kigge på 😉
  Ej, man sidder også fint, når man sidder rank og drikker te. Men det gør man jo ikke så fandens tit, eller jeg gør i hvertfald ikke.
  Jeg havde en tanke om at jeg ville sidde mindre i sofaen, og i stedet lave noget mere fornuftigt – nu det ikke er en flyder sofa. Det er dog blevet til at jeg lægger mig ind i sengen i stedet for at ligge på sofaen. Fra sengen kan man ligge og kigge gennem en dobbelt glas dør ind på sofaen – så det er jo en win-win situation.
  Så jeg ved ikke hvad mit råd vil være – Arne sofa + en god dejlig seng måske.
  Ellers Poeten – det er min drømme sofa, men som du selv siger, meget dyr og lille, så den kræver en endu større seng.

 13. Kamilla siger:

  Hej Cathrine.
  Tillykke med boligkøbere!! Glæder mig til mere boliginspiration fra din side 😉 Foreslår jer at tage et kig på ilvas sofa “smile” 😉

 14. Josephine siger:

  Hvad med Erik Jørgensens EJ 315’er? Den minder lidt om Borgmesteren, og så kan man være heldig at finde den til en god pris på Lauritz eller DBA, hvor jeg desværre ikke rigtig er faldet over Mayor endnu 🙂
  KH en anden bolignørd, der måtte gå på sofakompromis med kæresten ved vores nytårsflytning (indsæt dybt suk)

Send en besked