Top

Nyt i skuret: Den enes brød er den andens død

31.05.2012
Skabt af Cathrine

Jeg har gjort noget vildt i dag. Faktisk i går men har først kunnet hente den i dag. En ny ven. En cykel. Den flotteste flaskegrønne en af slagsen. Sådan en som får mig til at føle mig så fin og lækker, når jeg cykler på den. Jeg havde faktisk slet ikke lyst til at cykle hjem, da jeg hentede den. Jeg havde lyst til at cykle en lang tur ud i det blå. Nyde lidt kvalitetstid sammen, måske hjem til Fredensborg. Jeg tror slet ikke, der er grænser for, hvor langt jeg kan cykle på min nye ven. Jeg skal faktisk i IKEA i morgen (igen) og tænkte et øjeblik ” kan man ikke cykle derud?” Det tror jeg godt, jeg ville kunne.

Min nu gamle cykelven har holdt mig ud i 10 år. Nærmest på datoen. Jeg fik hende (kan man godt kalde en cykel for en “hende”?), da jeg fyldte 13 år; en sølvfarvet citybike – sådan en man ligesom læner sig hen over, som om man ville komme hurtigere frem af den grund. Sådan en jeg kunne ræse fra de andre to-hjulede på.

Jeg har mange gode minder med den gamle cykel. Den har fået mig ned til musikskolen til klaver og tilbage igen. Den fik mig engang hele vejen til mit gymnasiearbejde; McD – op og ned ad Kongevejens bakkede landskab – en tur, der tog 15 minutter med bus, men som tog 50 minutter på cykel. Nøj jeg fortrød den tur. Især da jeg skulle hjem. En meget sen decemberaften for nogle år siden blev A og jeg rigtig uvenner; i protest pakkede jeg alle de ting, jeg havde liggende hos A; hårtørrer, tøj, makeup, hårshampoo alt imens jeg stampede rundt. Ned i en kæmpe vasketøjspose. Ned ad bagtrappen til min cykel i gården. Og det sneede. Og det stormede. A sagde flere gange; “lad nu være”. Men jeg må have følt mig meget truffet. For på trods af stiv kuling og snedække cyklede jeg ud af gården ud i Københavns kulde – jeg ville hjem til min egen lejlighed. Jeg cyklede og cyklede – måske 200 meter. Da jeg nåede søerne, gav jeg op. Hoppede af min ellers trofaste citybike. Satte mig i busskuret og gloede på min kæmpe oppakning. Det kunne cyklen ikke klare. Og jeg måtte grine ad mig selv. Og cykle hjem til A igen. Så har den fået mig Sjælsø rundt – en enkelt gang. Den har fået mig op til vandkringle hos Morfar i Helsingør. Men nu kan den lille ven ikke. Den er træt. Og ansigtsløftningerne bliver dyrere og dyrere.

Nu har jeg fået sådan en fin damecykel. Sådan et stel som alle har. I know. Men til gengæld er den så pæn flaskegrøn. Jeg fik engang at vide af en fyr på studiet, at jeg var noget af det mest usexede på to hjul; en citybike ræser OG cykelhjelm. Cykelhjelmen vil jeg kattenknurme ikke undvære; men nu er en damecykel måske et trin op? Anyways hvem gider være sexet på en cykel?

Jeg har det lidt vildt over at skifte vennen ud. Jeg føler mig nærmest utro. Den har fulgt mig trofast. Den har fulgt mig igennem teenagetid; kærestesorger, fest, folkeskoleafslutning, gymnasietid, studenterhue. Den har fulgt mig til KBH. Da jeg boede på Nørrebro, da jeg boede ved Kgs. Nytorv, nu jeg bor på Frederiksberg. Den har fundet sig i, at jeg ikke kunne køre lige ud på vej hjem fra byen og fra fredagsbar. Den har fundet sig i at blive tævet i pedalerne, når jeg har været sent på den. Men på trods af et vemodigt hjerte er jeg sikker på min nye ven vil føre mig sikkert gennem de næste ti år af livet; til arbejde, med Frida på tur, med barnesæde bag på (bumbum). Det sidste fortalte en ekspedient mig i øvrigt at jeg skulle tage højde for. Altså et barnesæde. Jeg skulle vælge en cykel, der kunne bære et barnesæde. Hold fast. Skal jeg allerede tænke på det? Min nye ven kan klare alt. Og sammen med den er jeg uovervindelig. I hvert fald på to hjul!

30 kommentarer

 1. Eva siger:

  Ej, den er bare så fin! 🙂 Den skal du nok blive glad for! Jeg elsker at få ny cykel. Man har lyst til at cykle hele tiden!
  Jeg er faktisk ret imponeret over, at du har kunne have en cykel i 10 år?! Jeg har desværre fået stjålet et par og er da vist ikke den eneste københavner der har det… Men håber at din gode cykelkarma bliver ved 😀

 2. Laura G. siger:

  Nej, hvor er den fin! Hvilket mærke er det?
  Faktisk har jeg meget de samme tanker som dig ift. en ny cykel. Min nuværende cykel nærmer sig også 10 år, og jeg har det lidt ambivalent med at tænke på og overveje en ny cykel – skifte den gamle model ud med en yngre. Ja, det føltes faktisk lidt forbudt overhovedet at tænke de tanker. Kan man virkelig være utro mod en cykel?!
  Forhåbentlig bliver du ligeså glad for din nye cykel og forhåbentlig vil den give dig ligeså mange minder som den gamle 🙂
  Ps. Ja, man kan godt cykle til IKEA – det har jeg gjort fra Nordvest til Gentofte – det var en fin tur btw 😉

 3. JEN siger:

  Tillykke med den fiiiine cykel. Men der mangler frakkeskåner og cykelkurv 🙂

 4. Er det meget underligt at jeg har tårer i øjnene efter din cykel-beretning?:oD
  Og så thumbs up for hjelmen. Jeg faldt forleden over en cykel-mode blog (“Se en pæn dame på cykel”-billeder). Ud af de ca. 20 billeder der var på forsiden havde ikke én eneste hjelm på. Så gad jeg ikke kigge mere på dén blog. Jeg vil fandeme hellere have en sej og hel hjerne end at ligne en million imens jeg cykler. “Hvem gider være sexet på en cykel?!;o)

 5. åh ja snøft, goodbye to the old, hello to new beginnings:) Dejlig cykel og når den anden har tjent dig så godt, så kan den få sig en god pension;)

 6. Camilla siger:

  Tillykke med den nye pige i grønt! Min cykel er også en pige, når nu den følger en i tykt og tyndt, får man da et forhold til den – jeg gør i hvert fald.
  Din fortælling om cykelturen i december får mit hjerte til at smerte, det glæder mig at din gamle cykelven gjorde indvendinger, så I sammen tog hjem til A igen. I er så søde sammen!! Min pige i lilla er fra min konfirmation – oh yes det er mange år siden! Hun er på rekreation hos mine forældre, men jeg tror desværre hun skal på pension meget snart. Og hun kan helt sikkert ikke klare et barnesæde, så hvis lille A skal med på tur bliver det uden hende 🙁 Lidt sørgeligt at tænke på.
  /Camilla – der nu kigger på kildemose hjemmeside.

 7. Camilla siger:

  Hej JEN 🙂 Hvad er en frakkeskåner??
  /Camilla

 8. J. siger:

  Jeg er lidt i samme situation – bortset fra at jeg ikke har fået købt en ny cykel endnu! Men jeg er på jagt efter en, og jeg kan simpelthen ikke finde én, hvor jeg tænker “den må jeg eje”! Jeg cykler stadig rundt på min 11 år gamle cykel, som jeg fik i 11-års fødselsdagsgave! Den fejler jo sådan set ikke noget, meeen alligevel synes jeg snart det er på tide at finde en ny! Dilemma!

 9. JEN siger:

  Til Camilla – og andre der ikke måtte vide hvad en frakkeskåner er – prøv at billedgoogle ordet. Der kommer masser af fiiiine billeder op.

 10. Madeleine siger:

  Yay for ny cykel! Må den følge dig i tykt og tyndt i 10+ år:)
  Jeg havde ogå en citybike i skrigende pink i ca. 10 år, men så skulle jeg flytte hjemmefra og til Århus (der skal man have cykel, ellers er du screwed!), så jeg fik mig en fin lyseblå (eller hvid/lysegrøn som min farveblinde kæreste tror) damecykel med dynamo:D Og den har været min bedste cykelven ever since!
  Godt at du promoter cykelhjelm, det er sgu en vigtig ting! Ja, det kan godt være man får underlige røde mærker i panden af hjelmen, men hellere det end et flækket æg!:) Min bror og jeg var de eneste børn der cyklede i skole med cykelhjelm fordi min mor insisterede på det, og blev ved med at snakke om hvor vigtigt det er med cykelhjelm, fordi hovedet er så skrøbeligt som et ææææg (sagt med finsk accent)… Og de visdomsord følger så en ind i voksenlivet;) Jeg pimpede min kedelige sorte hjelm med sølvstjerneklistermærker, det hjælper!:D

 11. Jeg tror, den eneste måde jeg har kunnet beholde min gamle cykel på, er fordi den er så gammel og umoderne – og det faktum at jeg er totalt paranoid, når det kommer til afsikring af min tohjulede. Jeg bruger snildt 5 minutter på at låse den til og op og hen 🙂 X fingre for min cykelkarma hæhæ 😉

 12. Det er en Batavus London 2012-model 🙂 Jeg har kigget på mange forskellige mærker, men de fleste cykelmænd anbefalede Batavus, så det blev det. Hvorfor er der egentlig ikke nogen cykeldamer? Det er jeg i hvert fald ikke stødt på i jagten på en bra cykel 🙂
  Hvor er det skønt, Laura, at jeg ikke er den eneste “cykeltosse” hehe 🙂 Sådan en cykel følger jo en i tykt og tyndt og giver vidunderlige oplevelser, så jo, en smule utroskab må man gerne føle, der holder jeg i hvert fald på 🙂 KH

 13. TAAAK far, jeg overvejer også frakkeskåner – må lige spare lidt mere op. Det vigtigste var en lukket kædekasse til at starte med 🙂 Hundecykelkurven har jeg!

 14. Haha, nej det har jeg også selv 😀 Det er sgu også en vemodig afsked, men hey A’s endnu ældre Raleigh var helt kaput; nul gear eller saddel, så han vil gerne være arvtager på min sølvræv; et godt match med tanke på de få få cykelture han tager sig. Så cyklen har fået en ny ven, det glæder mit hjerte.
  Ved du hvad, jeg skulle tage og skrive om cykelhjelme. Ikke for at være højhellig, men helt ærligt, så må en hel hjerne da være at forestrække 🙂 Utroligt som mange er så bange for at se fjollede ud med hjelm på – især i dag hvor der findes så mega mange seje 🙂 Du har givet mig en idé til et streetstyle-cykelhjelm-indlæg 🙂 KH

 15. Ja ikke? Og i virkeligheden vil den nu få en form for flex-pensionist-tilværelse. A’s endnu ældre Raleigh har hverken gear eller saddel, så der er min sølvræv et step op, så til hans få ture om året, kan han låne min 🙂 Nu går jeg bare og venter på min højsikrede cykel-låse-kæde kommer hjem fra Tyskland – man skal justere tilværelsen, når nu man har fået sådan en splinterny baby i skuret, lige pludselig er der nogen, der vil sende den lange øjne; “not on my watch” 🙂

 16. Ja man gør så! Især når man har fået den ved en speciel lejlighed, ikke? Hvis jeg selv havde købt sølvræven, ville oplevelsen måske være en anden. Det er lidt som at sige farvel til en bid barndom 🙂 Åh din stakkels cykel – det gør helt ondt ved tanken om, at hun skal vrages fordi hun ikke længere dur. De små cykler… Men det er jo livets “cykl-us” høhø 😉
  – HVIS nu du skal ud og se efter cykler, så anbefalede 10 ud af 10 cykelhandlere mærket Batavus frem for alt andet 🙂 Bare et tip!
  KH

 17. I know the feeling! Jeg har også kigget i 1,5 år før jeg endelig slog til! Der er altid noget i vejen, og så er der virkelig meget bøvl med mange af de klassiske mærker i dag. De bliver produceret i Asien og falder fuldstændig fra hinanden… Jeg fik anbefalet Batavus af alle… Men der var også noget “køb-en-skør-cykelbandit-cykel”, der trak i mig. Men holder mig til det klassiske – jeg skulle stadig gerne elske den om 10 år 🙂 Jeg tror det vil kilde lidt i maven, når du finder en fin sag – og hvis du er lidt fingernem til cykler, så kan man også finde mange velholdte gamle sager på DBA 🙂 KH

 18. Du har lige tippet mig til et indlæg i morgen, tak far 🙂

 19. Yay det håber jeg også, den vil, kære Madeleine 🙂 Hvor lyder en skrigende pink cykel den undebrodérmig også flot! Men også en lyseblå-hvid-lysegrøn cykel lyder fin 🙂 Jeg er totalt på cykelhjelm, især nu til dags hvor man kan finde så mange fede, er der ingen undskyldning! Åh de mærker er jeg heller ikke glad ved, men det er ikke altid slemt – men så er der selvfølgelig dilemmaet med varmecirkulation; om sommeren kampsveder jeg under sådan et æg, om vinteren fryser jeg om ørene – overvejer de der fleece-stykker til stropper for at varme ørene, men det er måske liiiige skørt nok 🙂 Sej mor du har, det er sådan vi alle burde opdrages! Både dit og Fru Buurs tanker om cykelhjelm har altså inspireret mig til at at få lavet et cykelhjelm-street-style-indlæg en dag 🙂

 20. […] skrev min far forleden på mit cykelindlæg, at jeg da manglede frakkeskånere! Og det fik mig til at google! Frem dukkede alle mulige […]

 21. Madeleine siger:

  Hvordan ser en hundecykelkurv ud??:D

 22. Madeleine siger:

  Haha, den var også flot i 97′ da jeg fik den, men så blev jeg lidt træt af farven efter 10 år+;) Men jeg er så glad for den “nye” selvom den giver mere vindmodstand;)
  God idé! Det er vigtigt at passe på sit æg:D Men det er også vigtigt at passe på ørene om vinteren når man cykler i vind og kulde så det er slet ikke skørt:) Jeg købte en cykelhue (omg, jeg er så nørdet) sidste år, men synes ikke rigtig at den dækker ørene ordentligt:( Sig til hvis du finder fleecedimserne og danner en mening om dem:D Jeg hader i hvert fald at fryse ørene om vinteren bare fordi man passer på ægget;)

 23. Hæhæ, jeg har sådan en her sag: http://www.4hotdogs.com/templates/product.asp?ProductGuid=234616&ProductName=Oval+cykelkurv+til+hunden&GroupName=P%E5+tur+med+hunden&GroupGuid=34 hvor Frida kan knapses fast nede i så hun ikke springer op. Men man kan få et hav af forskellige slags 😀

 24. Altså jeg skal da have mig sådan et par til vinter: http://justcool.dk/cykelhjelme-79/nutcase-oerevarmer-2468.html Jeg er vild med, at du har en cykelhue, DET er sejt! Hvordan arbejder sådan en? Er det som en elefanthue? … Det kan det jo selvfølgelig ikke være, hvis ikke den dækkede ordentligt, den dækker jo ligesom alt.. Jeg tror jeg tester de der fleecestykker, så vender jeg lige tilbage om et halvt år 😀 Livet er for kort til at fryse om ørene, og for langt til at cykle uden hjelm – jeg skal ikke ende som en grøntsag! KH

 25. Madeleine siger:

  Hahahaha! Jeg fulgte dit link til ørevarmerne, og flækkede total af grin da jeg så det første piktogram af den skaldede mand med målebånd om hovedet:D
  Elefanthue ville faktisk være smartere da den beskytter ALT undtagen øjnene! Cykelhuen ligner en svømmehat (badehat? paddehat?), bare i sådan noget sporty-agtigt stof med fleece på indersiden:) Problemet er bare at den ikke dækker nok af øret synes jeg. Måske kræver jeg for meget af cykelhuen, men jeg synes bare ikke at man skal hive i den hele tiden før den dækker ørene optimalt;) Desuden giver den MEGA flat og uglet hår:( Så til vinter skal jeg nok have en elefanthue eller en endnu mere usexet version af cykelhuen. En der har flapper for ørene som kan bindes under hagen.. Oh yes. Har set det på en af mine veninder.. Den var meget usexet men gjorde tydeligvis sit job ordentligt!
  Hundecykelkurven er så fin! Den må jeg anskaffe til min fremtidige hundeven:)
  Nu til noget som ikke har med hatte, cykler eller hunde at gøre:D Jeg har et lille spørgsmål.
  Jeg undrer mig lidt over kommentar/svar-systemet her på bloggen. Når jeg skriver en kommentar til dit indlæg skriver du et svar. Det svar kan jeg svare tilbage på, og så kan du svare én gang til (håber at du stadig er med;D), men så kan jeg ikke længere svare tilbage på dit svar?
  Så bliver jeg nødt til at lave en helt ny kommentar på indlægget, og det undrer mig bare lidt:)
  Er det sådan du undgå spam eller hvordan?

 26. Haha, du udfordrer mig på teknikken her på bloggen med dit sidste spørgsmål – jeg aner det faktisk ikke! Jeg vidste slet ikke, at WordPress kun vil have et vist antal kommentarer i en tråd? Det var da en skør form for samtalemoderation! Måske kan du gå op og trykke på “svar”-knappen på din egen kommentar og så skrive igen? Jeg tror den lægger sig kronologisk? Ej jeg aner ikke noget om teknikken i det :S æv!
  Jeg skal helt sikkert have en smart cykelhue til vinter – jeg har tid tider nedprioriteret cykelhjelmen til fordel for en stor varm vinterhue, hvis det har været for bidende koldt. Det går jo ikke! Jeg skal teste de der flapper, der! Og så må du spørge din veninde, hvor hun har skaffet sig sin cykelhue! Btw har jeg heller aldrig forstået de der mande-tyve-huer, der kun varmer issen men stopper over ørerne. Sådan en som tyven med guldtanden i “Alene Hjemme” også har på. Det er skørt. Og det lyder lidt som din cykelhue.
  KH

 27. Madeleine siger:

  Hehe, sorry jeg tænkte at det måske var med vilje så du kunne holde alle de onde spammere væk;) Jeg er ikke en ond spammer, jeg svarer bare altid (og langt!) tilbage:D:D
  Er du egentlig hos BD? Det kan være de ved det:)
  Jeg tror faktisk at min venindes cykelhue er hjemmelavet! Det må jeg også kunne lave! Man skal bare have en hue i noget tyndt men varmt stof, og så syer man nogle flapper på der holder vinden væk fra ørene:) Hvis du kan sy, så synes jeg det kunne være en genial DIY til bloggen;D Ej, det mister du nok for mange læsere på, haha!
  LOL! Jeg fatter heller ikke de der “elefantpessarer” som hipstermændene (og ham tyven, dejlig reference!) render rundt med. De er mega grimme og så varmer de jo slet ikke ørene.
  Men jeg er bange for at min cykelhue er endnu grimmere.. Må tage et billede af den når jeg finder den;)

 28. […] I huske, at jeg for lææææænge siden talte om at lave et cykelhjelmsindlæg one day? Den dag må snart gerne være, og jeg er også […]

 29. […] kage! God kage! Og så var der fine cykler – jeg har jo selv netop investeret i en funklende flaskegrøn sag, så jeg har virkelig nærstuderet cykelmoden. Sonderet terrænet. Og det er altså svært at finde […]

Send en besked