Top

Om dårlige madvaner og et bud på nye, gode

06.07.2017
Skabt af Cathrine

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, Samsung, breaking habits, julie bjarnhoff

annonce for Samsung – fotos på RIST af Julie Bjarnhoff

Det er efterhånden lidt tid siden, at Samsung spurgte mig, om jeg havde en dårlig vane. De er dygtige til selv at bryde grænser inden for deres verden – altså teknikverdenen. Jeg kan huske min metallicrøde klaptelefon fra Samsung – det var min første telefon med kamera! WAUW, det var vildt (det er egentlig sjovt i sig selv at tænke på sine gamle telefoner – jeg havde også engang en skubbe-dreje-telefon med guld foran og læder bagpå (det var i de glam 00’ere)).

Samsung gav mig mit første mobilkamera. De har været de første til at lave en knap-fri telefon, ikke engang den klassiske “hjem-knap” har den længere. En knapfri telefon! De har også lavet en ret vanvittig skærm, som nærmest først gjorde mig søsyg ved at stå knivskarpt – det var lidt ligesom at gå fra billedrør til fladskærm, kan I huske, hvor vildt og levende det hele pludselig så ud? Og så fylder skærmen hele telefonen i stedet for at spilde plads på den sorte ramme omkring. Det er bare en stor skærm, der ligger i hånden. Det er altså ret vildt.

Dårlige vaner? Jeg skrev bare tilbage: Nej. Haha! Det tænkte jeg ikke, jeg havde. Næææ nej, jeg er ufejlbarlig og lider ikke af nogen laster. Men det er edderbankemig løgn, og efter at have gumlet på den et par dage, så kunne jeg alligevel liste en del dårlige vaner op. Og så skrev jeg tilbage til dem… Okay! Hjælp mig med at bryde dem. Nuvel, Samsung har skubbet til mig og prøve at få mig til at bryde dem.

Min dårligste vane, og det har faktisk været sådan i mange år, det er at få nok at spise – og at få ordentligt at spise. Selv om jeg er flasket op med gode vaner; vi har altid siddet sammen om morgenen og spist morgenmad (også selv om den morgenmad hos min far bestod af næringsfattige morgenprodukter serveret fra papæsker  – det var vi ikke så opmærksomme på i 90’erne, haha!). Min mor og far der ALTID smurte madpakker – seriøst, jeg måtte aldrig gå i kantinen, og det var bare det eneste, jeg havde lyst til, utaknemmelige barn – pizza, cup noodles (med “kylling” tak (og man ved det ikke er godt, når man bruger citationstegn)), frikadelleflûte og træstammer. All a girl wished for, haha! Men næ nej, jeg fik madpakke med – den slags hvor der var en kærlig hilsen på servietten fra min mor, og udskårne figurer i rødbeder på leverpostejen fra min far. Jeg har fået skolemælk, og der har altid været en bolle med ost som eftermiddagssnack eller en ostehaps på køl, når jeg kom hjem fra skole. Aftensmad sad vi også og spiste sammen, og det kunne være alt fra lasagne, til pastasalat, til cordon bleu (fra frys, shit det var lækkert, men føj hvor klamt set tilbage) til wokretter med masser af grøntsager. Igen, jeg kalder lige 90’erne, måske ikke det 100 % mest næringskorrekte årti, hehe, men vi har haft gode vaner for at sidde ned, spise sammen, spise på de samme tidspunkter osv.

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, Samsung, breaking habits, julie bjarnhoff

Men så flyttede jeg hjemmefra, og så er jeg blevet pokkers god til at trække den lidt for længe, til mit system skriger på mad, og jeg så bare kaster mig over anything. Og dér kommer endnu en dårlig vane ind – slik, kage, alt der kan dulme. Og det har ikke været hjulpet af at sende radio på frokost-trælse-tider som fx 12-15, hvor vi forberedte os som gale fra klokken 09 om morgenen og derfor først så skyggen af frokost, når jeg var hjemme ved 16-tiden.

Og så er der lige det her med at blive selvstændig. Selv bestemme det hele. Jeg har faktisk helt vildt gode muligheder for at få ordentlig mad – jeg er ikke tvangsindlagt til DRs toast i cafeen, som den sidste sørgelige rest en sen eftermiddag. Jeg kan lave en god salat, spise gode rugbrødsmadder, måske tage et frokostmøde med lækker servering.

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, Samsung, breaking habits, julie bjarnhoff

Samsung udstyrede mig med en Samsung S8, og den har særligt to features, jeg synes, er interessante for mig, især i denne sammenhæng. 1) Den har et MARKANT bedre kamera end det, jeg er vant til – altså, du kan justere hvidbalance, lukketid etc. Det er ret vildt for en telefon og ikke noget, jeg har prøvet før. Og 2) så har den også en virkelig stærkt udviklet “Health”-app. Den kan du skræddersy fuldstændig. Jeg har bedt den om at monitorere mit kaffeindtag, mit madindtag, og hvor meget jeg har gået.

Health-appen kan også hjælpe dig til at få vand nok, søvn nok. Og så spiller den sammen med de apps, jeg ellers bruger på træningsområdet; Endomondo, Lifesum og en milliard andre.

Det har faktisk været min oplevelse med hele android-konceptet: ALT kan skræddersyes, så det passer 100 % til dig, hele vejen rundt. Når man er vant til en telefon, der ligesom er bygget op på én måde, så er det for vildt at kunne skræddersy telefonen ned til mindste detalje. Okay, du vil have et ur som pauseskærm – men hvilket ur? Analogt? Digitalt? Digitalt med bløde kanter?

Og hvad med dine widgets? Hvad vil du se på din skærm? Jeg har siddet med oplevelsen af, at telefonen er lavet til mig og til min hverdag – den skal passe til mig. Ikke omvendt. Og nårh ja, så kan man meget James Bond-agtigt åbne sin telefon – MED ØJNENE! Man kigger ind i kameraet, og så har den en irisscanner. Og jeg som syntes, det var for sindsygt, da man begyndte at kunne åbne telefoner med fingeraftryk. Fremtiden ligger i øjnene.

Okay, en ting til jeg synes var ret fed – den er super hurtig til at lade op. Det tager vitterligt ingen tid – og man kan bruge telefonen til at lade tablets op med fx med kabel. Den bliver en lille laderstation i sig selv (så længe den selvfølgelig selv har batteri). Det er bare rart, at den kan lades op hurtigt, når man som mig bruger den som et arbejdsredskab, hele tiden. Jeg er ikke sød ved det batteri, og det skal den kunne holde til.

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, Samsung, breaking habits, julie bjarnhoff

Tilbage til at bryde vaner… SÅ intentionen er der og god nok: Jeg vil gerne bryde min dårlige vane med at udskyde frokosten til alt for sent, for så at kunne undgå at falde i slikskuffen af panik. Altså, tag frokosten alvorlig, sørge for at have sunde snacks liggende og vælg det søde til, mere aktivt som et valg end af desparation.

Planen er tvinge mig selv til at tage billeder af alt, jeg spiser – så jeg bliver klar over, hvad der ryger ind, og så i øvrigt sætte frokost på skemaet – senest klokken 14.00 – alle billederne herunder er taget med S8’eren.

mad_col

Hvordan er det så gået? Lad mig tage jer et par uger tilbage:

Onsdag den 14. juni:

06.53: Vågner på mit lille solskinsværelse i Avène, til venstre for sengen er der en knap til at køre skodderne op med, og så ligger jeg der i mørket og nyder solen falde insisterende ind på sengen og på mig. 07.28: Jeg har taget en kæmpe kuffert med, så jeg ikke skal bakse med at få den lukket med alle de nye produkter (og den flaske champagne, der stod på værelset som gave, som jeg har listet med hjem, hihi!), derfor står jeg også klar ved morgenmadsbuffetten som den første af os. Jeg forsøger mig med lidt yoghurt, müesli og et porcheret æg – næsten som derhjemme. Griber også en banan til senere og to små krukker honning som gave til Adam – fedtet type, hah, stjæler fra buffetten! 09.17: Vi sidder på plads til dagens sidste lektion inden afgang mod København. De andre tager en lille kage til kaffen – men jeg takker nej (sejr!). 11.37: Vi kører mod Montpellier og lufthavnen, hvor der er booket frokostbord. En salat og godt med vand til. Dejligt, let. 16.38: Vi har mellemlandet i Paris, og i stedet for at sørge for at få købt lidt snacks til flyveturen, så har jeg travlt med at købe macarons, hah! Dumt, for da vi lander i Købehavn 20.01, er jeg ved at dø af sult. Heldigvis henter Adam mig i lufthavnen, og han har Aarstiderne klar, når jeg kommer hjem. Risotto med asparges. Han er en helt.

Torsdag den 15. juni:

07.01: Vågner og ruller direkte ud af sengen og mod Frederiksberg Hospital til blodprøve, griber en skive brød med smør på vejen, ikke alverden men lidt alligevel. 08.38: Hjemme igen fra hospitalet, og vi laver en hurtig morgenmad; blødkogt æg, hytteost, grape, kaffe, alverdens vitaminpiller. 09.17: Jeg sætter mig ved computeren og går igang med et stort og tidskrævende indlæg. 11.47: Jeg har en tiltrængt tid til brazilian, og benene og brynene skal med oven i købet, om tre minutter, og jeg når lige akkurat at få indlægget ud inden, jeg ræser. Til gengæld har jeg ikke nået at få frokost, og jeg sniger en snackbar med i tasken. Ikke optimalt. 14.49: Hjemme igen og ved at gå til. Det bliver til en skive knækbrød med kyllingepålæg. 19.07: Aarstidernekassen byder på mexibowls med avocado og shiitake – ret i orden. 21.17: Kunne da liiiige tjekke, hvad der er i slikskuffen…

Fredag den 16. juni:

07.45: KAN.IKKE.KOMME.OP. 08.20: Morgenmad, ind i skrutten, den sædvanlige; æg, hytteost blablabla. 09.09: Sidder ved computeren, laver en ekstra kaffe. 10.48: Har et møde om tolv minutter med dem, der bygger min nye og kommende blog op (den launcher 1. september), fart på, fart på! 12.09: Ud af døren og ned til Stine Goya og sige hej til Majbrit. 13.15: Det blev et langt hej, og jeg har travlt med at nå op og sige hej til Sidsel, jeg har et møde med. Og nu går det galt – tidsplanen er skredet. Jeg har ingen planer for at få frokost indenbords. Duuuumt. 13.27: Ind forbi Holms Bageri og få en sandwich og tørvejr. Det står ned i stænger. 13.48: Finder Sidsel, og vi sætter os på Europa – de har en virkelig lækker jordbærkage, som Sidsel synes, vi skal splitte. Okay. Det er fredag! Og vi får flødeskum on the side, som jeg spiser rent. 15.40 er jeg hjemme igen. Og helt mast efter det rend. Jeg sætter mig ved computeren igen men lægger allerede nu en madplan der inkluderer pizza, for Adam er ude. 18.43: Det er lidt godt for mig, at Meyers ved siden af pizzamanden er begyndt at lukke klokken 18.00. Så kan jeg ikke længere nå at hive kagerne med hjem, når jeg køber ind. 21.18: Skærer lidt frugt og finder chokolade i skuffen (er kommet til at købe Rittersport i Fakta – det var bare så spændende, fordi den var øko, det har jeg aldrig set før?!), og så lejer jeg Beauty and the Beast på ipaden.

Lørdag og søndag spiser og gør jeg fuldstændig, som det passer mig. I ved, Mads & Monopolet; en dele-snegl, et blødkogt æg. Næsten da! For lørdag skal vi også til bryllup hos Emily og Nik, og vi er ude og hjælpe dem tidligt med at dække borde og pynte op. Jeg er SÅ sulten, da vi er færdige, og jeg prioriterer at få en sund frokost med i farten tilbage på vej derud igen. Det bliver en salat fra 7/11, mens Adam ræser for at få os derud i tide. Søndag griller jeg sgu en pølse til frokost og spiser en salatrest, balance, hehe…

Ellers; weekender er jo bare de bedste, og jeg nyder at gøre og spise, lige det jeg har lyst til, uden dårlig samvittighed. Og masser af bryllupskage inklusiv – to stykker til mig.

samsung_col2

^^^taget med Samsung S8

Mandag den 19. juni

06.56: Ruller ud af sengen og direkte ned i køkkenet, svipper en hurtig morgenmad sammen. 08.24: På vej til jordmoder, som ingen graviditet finder (af gode grunde jo). 08.48: Hjemme igen, og jeg får skrevet det her indlæg og udgiver det. 11.07: Vi beslutter os for at gøre noget rart, og vi kører ud til Christianshavn, og så spiser vi mega lækker frokost på 108 efterfulgt af kaffe og gåtur. Mega rart. Jeg får en bid af Adams croissant, men ellers holder jeg mig sukkerfri. 15.30: Spiser knækbrød med peanutbutter og agurkestave – stadig ingen sukker. 17.54: Vi spiser en tidlig aftensmad, og jeg går tidligt i seng. Stadig – nul slik eller søde sager. SUCCES!

tirsdag den 20. juni

06.48: Sædvanlig morgenrutine, og vi har endelig fået købt grape – så dejligt friskt at få om morgenen. 07.53: Vi kører ned til ny blodprøve, og så hjem og vente på resultat. 09.30: Jeg sidder klar ved computeren og har travlt. Jeg har en del indlæg at nå, mails, kommentarer. En god kop kaffe til får det til at gå lidt hurtigere og høj musik på anlægget. 12.45: Jeg spiser rubbere; hummus og kyllingepålæg (får kværnet en del af det,ha!) og agurk. Ikke den store kulinariske oplevelse, men det skal også bare gå hurtigt. 14.03: Min veninde Charlotte kommer hjem til mig, og vi sætter os til at arbejde på vores kommende lille startup. Jeg sætter lidt 70 % chokolade på bordet, og det er hun glad for, haha! Jeg begrænser mig og spiser to stykker. I min bog flot, hah! 16.30: Ned til træning for første gang længe. Det er så dejligt at lave reformer og mærke sveden på overlæben. 18.03: Jeg cykler hjem, og Adam er igang med at hakke og hakke og hakke (sådan foregår det, når man får Aarstiderne; sygt meget hakke arbejde, hehe). 20.23: Jeg spiser en håndfuld mandler og drikker en kop te; grøn med vanilje – det tilfredsstiller fint min lyst til det søde. 22.45: Jeg triller op ad trappen og i sej.

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, Samsung, breaking habits, julie bjarnhoff

Resultatet:

Jeg synes faktisk, det er har været rigtig sjovt at gøre det til et succeskriterium at få frokost – og inden klokken er 14.00. Jeg er så god til at spise ordentlig morgenmad, så det er fjollet, det skrider med frokosten. Især fordi at når den skrider, så er der så stor risiko for at jeg kaster mig ud i alt muligt åndssvagt. Og så har vi jo desværre en slikskuffe, der aldrig holder lukket, hehe… Måske jeg skulle tage og rydde lidt ud i den – og dét ved ikke at æde ud i den selvfølgelig.

Jeg skal tage det ligeså alvorligt at få god frokost og have mere solide snacks på køl, som jeg tager min morgenmad, og jeg er blevet noget mere bevidst bare den sidste uge. Det holdt også i den weekend, der ellers var helt skør med bryllup og mega travlt med at gøre klar. Jeg VILLE have en frokost, og det nåede jeg at købe fra 7/11. Jeg skal have en klar plan for, hvordan og hvornår jeg får frokost. Hver dag.

Jeg har én gang i mit liv talt kalorier, og det var i slutspurten af mit træningsforløb for flere år siden. Det gør jeg ALDRIG igen – det stjal al livsglæde for øjnene af mig. Jeg gider ikke være mega skrap omkring sukkerindtag, men jeg vil gerne selv kunne styre, hvornår det ryger ind og i stedet for at kaste mig frådende over det af sult, og det synes jeg faktisk, jeg er blevet bedre til. Behovet er altså blevet mindre, som frokosten er kommet bedre på plads, og det er så fedt!

Så kan jeg sagtens sidde en onsdag og spise hindbærsnitte og nyde den – velvidende, at den falder ned på en frokostfyldt mave og fordi jeg har lyst, ikke behov.

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, Samsung, breaking habits, julie bjarnhoff

Kæmper du også lidt med at få de gode vaner på plads omkring måltider – det kan være du er selvstændig, ligesom mig? Så har jeg noteret min slagplan herunder:

 1. Spis en solid morgenmad bestående både af protein, kulhydrat og fedt, også så dine smagsløg er tilfredse. Jeg får æg, en skive brød, lidt hytteost, lidt avokado og lidt frugt – og så min kaffe. Der er lidt, salt og fedt og min kaffe, jeg glæder mig til, fra jeg vågner.
 2. Sørg for at have en frokostplan – er du på farten hele dagen, så beslut dig for på forhånd, hvordan du får frokost. Tager du den to go mellem to møder eller har du tid til at sætte dig? Og hvor er der et sted på vejen, du kan købe fra? Det er som om, det tit kommer bag på mig, at jeg da også skal have frokost. Altsååå…
 3. Hvis din tidsplan skrider i løbet af dagen, så hav en snack på dig, så du ikke går helt sukkerkold. Det kan være en madbar eller nogle snackgulerødder eller nødder. Ellers er 7/11 faktisk også blevet skrup skrappe til at føre forskellig snacks, også i den sundere ende.
 4. Hav altid snacks i køleskabet. Om du gider at lave en portion køleskabsgrød søndag aften du kan tage af, eller om det bare handler om lidt kyllingepålæg og en skive knækbrød, så hav et eller andet klar. Og hvis du er lidt lækkersulten, så kan jeg anbefale peanutbutter på knækbrød – evt. toppet med hindbær eller skivet jordbær. Det er en gudespise og en af mine favoritter. Irma har også en ret god købehummus med vinegar (øko), og den er mega lækker på ristet rugbrød eller til agurkestave.
 5. Overvej om det kan være en hjælp at få madkasser i travle perioder. Vi får som oftest Aarstidernes vegetarkasse om mandagen, og at have styr på aftensmaden letter i løbet af dagen. Især fordi jeg ellers er slem til at købe alt muligt sødt med hjem, hvis jeg køber ind sukkerkold, og det spiser jeg af resten af ugen. Tsk tsk tsk… Jeg må hjælpe mig selv lidt, hvor jeg kan!
 6. Kog evt. ekstra linser, quinoa eller hvad du måske laver salat på om aftenen, så du har en solid ingrediens klar til frokost dagen efter. Eller lav en lidt større portion aftensmad, så du har på køl til dagen efter.
 7. Foreslå frokostmøder, haha! Så får man både klaret arbejde OG noget at spise.
 8. Som en lille udfordring til dig selv, så prøv at tage billeder af alt, hvad du spiser i en uge. Lige fra din morgenmad, din frokost, din bolle med ost, det der stykke kage fra kontoret. Jeg kan sagtens miste overblikket over, hvad der ryger ind, især når jeg snacker på tom mave. Efter en uge er det rart tydeligt at se et mønster over madvaner, godt som dårligt.

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, Samsung, breaking habits, julie bjarnhoff

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, Samsung, breaking habits, julie bjarnhoff

18 kommentarer

 1. Jeg er også opdraget helt og tilmed 3.g (hvor jeg faktisk fyldte 18 i løbet af året) med far’s hjemmesmurte madpakker, der altid inkluderede mors grove grahamsboller/ grove skinkeboller/pølsehorn, en lille snack, nyskyldet frugt og smileys på servietten og nogle gange en 10’er til kaffen – særligt i gymnasiet, synes de andre det var helt tovligt, men vi var sgu svært forkælet (;
  – A

  1. Cathrine siger:

   Awww søde forældre! Dét kan jeg godt savne, det der. Overraskelsen ved at åbn madpakken, hvad er der mon med. Tror slet ikke jeg satte nok pris på det, da jeg var hjemmeboende. Men sådan er det nok. KH

 2. Tina KH siger:

  Du har fuldstændig ret, faste måltider er bedst for kroppen og stofskiftet.
  Og så er vi også Samsung tilhængere herhjemme.
  Rigtig god dag til du og vuffer:-)

  1. Cathrine siger:

   Det skal virkelig ikke undervurderes, og det har jeg efterhånden også lært! KH

 3. Katrine siger:

  Var den der skubbe-dreje telefon med guld og læder ikke en Nokia? Jeg havde en Nokia 7370 og det var det VILDESTE! Elskede den så meget og tænker stadig tit på den hæhæ.

  1. Cathrine siger:

   Haha, jo! Det var den! Kunne ikke huske navnet på den, men manner, den var for vild. Sygt grim og ret skøn samtidig, haha! I dag vil jeg bare have mine telefoner i plain sort. Sådan vokser man (jeg) åbenbart op. KH

 4. Mie siger:

  Sidste sommer fik jeg en lunchbag – og jeg knuselsker den!
  Når jeg har lange på-farten-dage, så fylder jeg den til randen med alverdens godt og blandet – salat, chiagrød, knækbrød,æbler, gulerødder, nødder, chokolade… Jeg ved, at den skal være fyldt helt op, hvis jeg skal være væk i 10-12 timer, og det gør det på en eller anden måde meget let at overskue (“Er den kun halvt fyldt? Så må du fylde mere i, ellers er du sulten kl 16”).
  At den så oveni købet er nem at hænge over styret, holder maden nogenlunde frisk og så fin, at man bliver glad af den, gør det kun endnu bedre 🙂
  http://www.sassandbelle.co.uk/shop-by-product/kitchen-dining-accessories/picnicware/meadow-floral-lunch-bag/

  1. Cathrine siger:

   Ejjj den er fin Mie! Mega fin! Er det den du har?
   Det er dét, jeg har lært – jeg skal simpelthen tage ansvar for at få den gode frokost, eller bare at få frokost. Det er så vigtigt for ens velbefindende! KH

  2. Mie siger:

   Ja, det er præcis den – lidt mere slidt i hjørnerne og med cykelolie på hanken, men stadig lige elsket hver dag 🙂

 5. Tanja siger:

  Jeg lage mærke til at du til tider spiser grape om morgenen.. Jeg ved ikke om du tager noget medicin om morgenen ift. fertalitetsbehandlingen, men hvis du gør bør du være opmærksom på at man ikke må spise grape ved indtagelse af en del salgs medicin bare så du er obs på det 🙂
  Bruger du desuden udelukkende samsung telefonen eller har du også en iphone?
  Håber i nyder jeres ferie!

  1. Cathrine siger:

   Ja det gør jeg næsten hver dag, hm… Det er da lidt interessant, hvilken slags medicin kan det være?
   Jeg havde kune Samsung-telefonen til låns, desværre, så jeg er tilbage på min gamle iphone – har ikke liiige budgetteret med ny telefon. Men jeg savner virkelig kameraet. KH

   1. Tanja siger:

    Det står i indlægssedlen ved meget medicin. Der er et enzym i grape som går in

   2. Tanja siger:

    Det står i indlægssedlen ved meget medicin. Her er et link til en side hvor du kan læse om det: http://radiodoktoren.dk/radiodoktoren/2003/08/11/grapefrugt
    Og tak for svar 🙂

 6. Simone siger:

  Jeg synes virkelig du skal have ros for at lave så gennemarbejdede, interessante og ofte også informative annonceindlæg, som du gør. Det føles fulstændig som dine “normale” (ikke-sponsorerede) indlæg og det er en fornøjelse, at man kan genkende personen bag indlæggene. Jeg har absolut ikke noget imod, at I som bloggere laver annoncer (tværtimod kan jeg godt lide at blive inspireret), men synes ofte det er reglen mere end undtagelsen, at disse indlæg bliver en kort sludder for en sladder, der ligeså vel kunne have været lavet af et professionelt reklamebureau. Så thumbs up til dig 👍🏼😊

  1. Cathrine siger:

   Du aner ikke, hvor meget det betyder Simone! Virkelig! Jeg tænker meget over, hvordan et samarbejde kan give mening i mit univers, før jeg takker ja, og så lægger jeg alle kræfter i at lave det tjekket, gør i hvert fald mit bedste, så hvis det skinner igennem og modtages sådan, så er jeg lykkelig! Mega fedt 💘 Jeg synes faktisk også, det er en skidesjov opgave at indgå samarbejder, i stedet for bare at skulle skrive ud fra min egen navle hele tiden, så er der nogen, der sætter regler en eller anden form for regulativer op, og så arbejder jeg omkring det og prøver at skabe mit. Det er en rigtig sjov kreativ opgave. TAK! KH

  2. Mette siger:

   Helt enig med Simone!
   Du tager virkelig annoncerede indlæg til et højere niveau. Kæmpe applaus for det!

   1. Cathrine siger:

    TUsinde tusinde tak Mette, det betyder altså virkelig meget! KH

 7. Sandra siger:

  Følgende kommer fra et venligt sted. Jeg har en god veninde som, som dig, har kæmpet med at blive gravid. Hun er sund og sporty. A la dig og S Fisker. Hun endte ved ferlitetslæge på Riget, som straks påpegede hendes kost. Eller rettere mangel på nok mad og fedt. Ikke at det skulle skrues op til et usundt overdrev, men der skulle lægges godt på. Da du er åben for aku mv. kunne en diætist evt. være et supplement. Måske det kan være et lille bidrag i det store puslespil.

Send en besked