Top

Om modeldrømme og feminisme

10.08.2020
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Jeg har egentlig sat denne og næste uge af til at gøre et godt indhug i mit bogskriveri, for jeg er altså bagud. Deadline er her i august/september, og det er som om, det har været så skidesvært at finde ro til at fordybe mig og skrive i den både med Corona og hjemmepasning og så flytning og lang sommerferie. Og der er mange undskyldninger, hehe..

Men jeg vil så gerne have den ud af mit system, og jeg overvejer at sætte en fast dag af om ugen dedikeret den, udover aftenerne hjemme… Ligesom jeg har sat onsdage af til mit nye projekt med min seje businesspartner Barbara (nævnte det lige kort i weekenden nederst her). Jeg har jo også en redaktør, som afventer mig og bogen, så jeg skal altså i mål, asap!

Men som det er, så selv om jeg har blokeret dagene i kalenderen, så er der alliiigevel et lille møde, en lille arbejdsting. Fx har kunne jeg ikke, totalt smigret, lade være med at sige andet end ja til at være undertøjsmodel i næste uge, sgu, haha! Jeg skal “stå model” (hedder det egentlig det? hehe) med en række sygt lækre kvinder for mærket Moons And Junes – hvis ikke I kender dem, så tjek dem på instagram. De laver de smukkeste billeder af kvinder i alle former, farver, striber osv. Og jeg er altså en af dem. Apropos min røv på instagram i går, haha! Mere appelsinhud til folket <3 Jeg tænker, jeg må få lov at dele billederne. Og det er Petra, der skal skyde billederne, og jeg har tænkt mig at se, om hun ikke kan få mast både min somewhat løse mavehud og strækmærker med. Hun er nemlig typen, der ikke retoucherer den slags skønhed, og hurra for det.

Jeg er i øvrigt blevet ret inspireret af Ane Høegsbergs program til DR2+ – Alle hader feminister. I første episode går hun alle sine ting igennem i lejligheden, og hvis de kommer fra en virksomhed med en mandling CEO, så ryger de i flyttekasser. Det er selvfølgelig en gimmick og ikke holdbart, men ret interessant at hun sidder tilbage med ti ting, som har en kvinde i front i virksomheden. Jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke så tit tænker på, om jeg køber ting fra virksomheder ejet af mænd. Gør I? Men Moons and Junes er ejet af søde Agnete. Women supporting women. Det er lidt skægt, hvordan denne her blog kaster mig i så mange retninger – også modelarbejde i ny og næ, hvor jeg ikke selv skal dele alt muligt, men bare er “købt” som et ansigt.

Jeg vil bare sige, at Unique models takkede nej i tidernes morgen, haha! You were missing out, mand! Jeg stillede op i sådan en årlig modelkonkurrence, som var udsted i mit Vi Unge, den løb i hele landet. Nogen af jer, der husker den? Jeg skulle møde op i Helsingør Bycenter, og så udfyldte jeg et stykke papir, fik taget et par polaroid og så hørte man fra dem, om man gik videre i konkurrencen. Og det gjorde jeg ikke. MEN… Så en dag tikkede der et ægte brev ind ad brevsprækken med deres logo på kuverten. De syntes alligevel jeg var lidt interessant… Kunne jeg ikke få taget nogle flere billeder? Og så fik jeg min ungdomskærestes Mads’ far til at tage nogle billeder i haven, og jeg stylede og gjorde ved. Jeg arbejdede jo i tøjbutik. Og så sendte vi dem ind. Og så ventede jeg igen ved brevsprækken… Indtil der kom svar; “Du ligner lidt for meget nogen vi har”… Og sådan kan man også blive afvist, haha! Men tænk the suspense, hvordan jeg lige havde forestille mig at skulle til Paris og Milano, og hvad ved jeg, og så var jeg ikke “junik” nok. Jeg skulle bare vente i omegnen af fire uger på at høre det, haha!

Det var en af mine drømme som barn/ung. Parallelt med jordemoder/læge/journalist. Men det der med at være så smuk, at man var eftertragtet på den måde – det var virkelig et kæmpe mål. Åndssvagt egentlig. Man kan jo hverken gøre fra eller til for at nå det mål… Man er som man er, og resten er historie.

Og på den måde kom vi vidt omkring i dag. Men summa summarum, jeg er måske liiiige lidt stille herinde de næste uge to uger. Med et par undtagelser af nogle indlæg jeg arbejder på. Men jeg skal virkelig se at få brugt ordene i bogen i stedet for her hver dag. Tænk endelig på mig og ønsk mig speedy fingre på tastaturet!

11 kommentarer

 1. Cecilie Fihl siger:

  Åh modeldrømmen! Nyere tiders svar på prinsessedrømmen velsagtens😅🤷‍♀️

  1. Cathrine siger:

   Haha, så god sammenligning!! KH

 2. Rikke siger:

  Spøjst, min mor forbød mig at stille op i den slags skønhedskonkurrencer for børn/unge. Dengang synes jeg hun var modbydelig. I dag går jeg til gengæld stadig lykkeligt uvidende og tror, at jeg nok ville have haft en chance hvis bare jeg havde fået lov, haha!

  1. Cathrine siger:

   Haha, det er da egentlig også et vidunderligt stadie at være i 😀 KH

 3. Karoline siger:

  FLOT kjole !!! Altså en drøm 🏆⭐️🍬

  1. Cathrine siger:

   Jaaa, den er sgu bare fin! KH

 4. Mathilde siger:

  Må vi ikke se de billeder, som Mads’ far tog? Engang jeg var på besøg hos mine bedsteforældre, nok som 10-årlig, kunne man få taget et billede inde i Saling i Aalborg. Man skulle holde et skilt med et nummer på. Jeg nåede altså også lige at få store drømme, men ak, brevet kom jo aldrig. Men i det mindste kunne jeg sige til de andre piger fra klassen, at jeg havde stillet op i en modelkonkurrence 😎

  1. Cathrine siger:

   GID jeg havde dem altså 😀 Så havde jeg delt dem. Men de kom ud i print. – altså papirer. Det var før alt blev så digitalt, og jeg aner ikke, hvor de er i dag. Desværre 😀
   Det er i øvrigt mega blær i sig selv, haha! At man har stillet op! KH

 5. Lærke siger:

  Tænker stadig sentimentalt tilbage på dengang en fyr med kamera passede mig op i Paris’ 10ende og spurgte, om jeg var model og at han ellers gerne ville tage billeder af mig. Åh! Så godt for mit 20-årige jegs skrøbelige selvtillid! (.. Og så ignorerer vi bare elegant det faktum, at han formentlig blot var en frisk type, der prøvede en ny score-strategi – eller det der var værre!)

  1. Cathrine siger:

   Hahaha, I disse #metoo tider var den måske ikke gået. Det kunne måske have udviklet sig 😀 Men jeg ville huske det som om han ægte var ude og scoote. Smukke kvinde! KH

 6. Frederikke siger:

  Verdens flotteste kjole! Hvor har du købt den henne? Den vækker virkelig minder til min lillepige-prinsessedrøm 😀

Send en besked