Top

#onwednesdayswewearpink (pink som grundfarven der matcher alt)

11.10.2017
Skabt af Cathrine

Jeg må sige, at jeg elsker det her lille hjørne af nettet. Selvfølgelig gør jeg det, ellers ville jeg ikke hænge her så ofte, hehe… Men jeg elsker at vi kan snakke om tingene og blive klogere uden tonen bliver hård. Og I åbner gang på gang mine øjne med ny viden – har I læst kommentarfeltet fra i går?
Der er altså noget om det. Der var flere af jeres oplevelser og forskningsresultater, der peger på, at det her er et reelt problem. Ikke bare noget jeg har oplevet – og ikke bare en mediebranche-ting. Desværre. Hvordan vi agerer og reagerer påvirkes af det køn, vi står overfor. Og det er så indlejret i os, at vi ikke engang tænker over det. Især Rikkes kommentar:
“Hvert år får jeg og mine kvindelige medundervisere gennemsnitligt lavere ratings, end mine mandlige (også selvom præsentationerne er lavet på forhånd og identiske!). Ofte er der kommentarer, der går på vores udstråling, påklædning, tale (…)
Undersøgelser har f.eks. vist, at det er sværere at publicere en videnskabelig artikel, hvis artiklen har en kvinde angivet som førsteforfatter. En artikel vil blive accepteret af et tidsskrift ca. 20% oftere, hvis en mand står angivet som skribent (uanset om det er sandt eller ej). På studiet var vi 90% kvinder. Blandt overlægerne og professorerne er der ca. 20% kvinder”
Det findes. Og hvis vi ignorer det eller minimerer det, så går vi ikke det gode ærinde. Vi skal være bevidste omkring de små nuancer og italesætte det.
Jeg elsker det her lille hjørne, fordi jeg den ene dag kan skrive om noget, der virkelig rører mig. Kontrasterne. Og det næste – noget der også rører mig, med en helt anden dybde. Eller mangel på samme, ha! Ej, hey! Pink is important (aarh). Nu talte jeg om at vise, hvordan lyserød er den perfekte basisfarve. Den passer til alt.
Derfor brugte jeg hele søndag (i sengen) med Titanic OG pink collager. Alle fire. Og der er ikke noget her, jeg ikke har lyst til at hapse.
Men. Er I så enige? Kan I se, hvad jeg ser? At lyserød er den mest geniale farve i verden, basisfarven? You see it?
OG – VIGTIGT! Jeg har ledt efter en Spice Girls vinyl i et årti – nu er den her! Tjek collagen!

reklamelinks: trousers + jacket WEEKDAY // boots &OTHER STORIES // eye creme LANCÔME // highlighter &OTHER STORIES

reklamelinks: knit SAMSØE SAMSØE // skirt WEEKDAY // sneakers NIKE // bag MULBERRY

reklamelinks: jeans ISABEL MARANT ÉTOILE // knit WEEKDAY // boots TIMBERLAND (or HERE) // nail polish ESSIE // vinyl SPICE GIRLS

 

reklamelinks: boots & OTHER STORIES // jeans ISABEL MARANT ÉTOILE // coat & OTHER STORIES // blouse ISABEL MARANT ÉTOILE // lipstick NARS // socks & OTHER STORIES

***

So I wrote about it last week. Pink is the black. Or grey. To me it’s the perfect basic color. It’s the perfect fit for green, blue, black. It highlights the most beautiful in everything and everyone. Anything goes. Can you imagine a world where we didn’t have black? Instead all the black wearers wore pink? Just imagine. I think the world would be a better or at least more beautiful place, haha! Brighter smiles, warmer hearts. So, do you see what I see? The perfect fit?

5 kommentarer

 1. Julie Monberg siger:

  Jeg kan så tydeligt se det – pink er den perfekte grundfarve! Wauw.

 2. Signe Op. siger:

  De her onsdage er altså ret hyggelige 😊 Og så er jeg egentlig ret pjattet med, at det ikke er sådan, at hvert item på dine collager koster 3500 kr-agtigt. Der må gerne være dyre items (og ja, det er så lidt subjektivt, hvornår noget er “dyrt”), men jeg bliver bare nogle gange lidt træt, når alle dele fra en collage koster minimum 2500 kr. Det kan selvfølgelig også være, jeg bare har et for lille budget, haha! 😉

 3. Laura siger:

  I forbindelse med dit indlæg igår, så er der her en meget sjov lille test, hvor man kan teste, om man egentlig selv går og har nogle (måske underbevidste?) bias. Det er både i fht. køn, men også fx. race, seksualitet m.m. Personligt tror jeg, et af de store problemer er, at vi tit ikke er klar over, at vi har dem – så måske det er meget sundt lige at ‘teste’ sig selv lidt 😉 https://implicit.harvard.edu/implicit/denmark/takeatest.html

 4. Tanja siger:

  Hej søde Cathrine. Så fik jeg endelig besluttet mig for de perfekte vinter støvler takket være dig:) så er spørgsmålet bare. Beige eller sort:) Men egentlig lige en lille reminder til dig om, at hvis du på et tidspunkt vil sælge dit fine hårbånd fra resume cph så må du meget gerne tænke på mig:) fandt desværre ud af at det ikke kunne købes. Øv øv. Så husk lige det ikke. 😊Kh. Fra Tanja

 5. Trine siger:

  Jeg er fan af dine kontrast indlæg! Det er nemlig skønt, at der i det virtuelle univers både er plads til at lufte tanker om det at være kvinde, i arbejdslivet såvel som i livet generelt, og hvordan pink kan gøre ens hverdag lidt sjovere (jeg har selv lige farvet mit hår pink, og det gør mig SÅ glad at se på hver dag 😍). Jeg får så meget mere styrke af at iklæde mig et lækkert stykke tøj, en glad farvesammensætning eller et sjovt print – så føler jeg, at jeg kan klare alle de der udfordringer såsom nedsættende kommentarer (fra det ene eller andet køn), og det gør mig ikke mindre dyb, af at jeg går op i mit udseende, for de dybe tanker har jeg også, og de går smukt hånd i hånd med min pink grund (hår)farve! ✊🌸😌

Send en besked