Top

OOTD: 80'er kjole og tøjminder

21.08.2017
Skabt af Cathrine

Jeg blev så glad, da jeg så den der kjole hænge i min vintagepushers vindue forleden. En kjole i thaisilke i det pureste 80’er-snit. Store puffede ærmer, knappen på tværs, det lidt slipse-agtige mønster, den måde den nærmest er trekantet i snittet, bred foroven og smal forden. Den minder mig somehow om min mor. Min dejlige, kære mor. Hun kunne godt have båret den i min barndom.

Der er flere ting fra min mors garderobe, som jeg gerne ville have overtaget, men som er røget ud og til genbrug undervejs. Det kan helt ærgre mig. Hendes plisserede nederdele, de højtaljede 80’er-jeans.

Men jeg ved også, man ikke kan holde fast på det hele. Der kommer sikkert også til at være tøj fra min garderobe, som mine børn kommer til at ærgre sig om, er røget videre. Jeg har allerede selv fortrudt, at jeg solgte min koralfarvede Karen Millen-kjole fra min 3. g-gallafest på Trendsales for flere år siden. Jeg havde ingen penge, og den havde bådudskæring og en stor sløjfe på maven. Faktisk ret fin. Men den fik en ny ejer og en ny fest at skulle til.

Det sker også tit, I spørger til min H&M Conscious Exclusive-kjoler, mine fine Goya-festkjoler, sågar min brudekjole. Men jeg kan ikke nænne at skille mig af dem. De har jo de bedste minder i sig! Dans til klokken 05.00 om morgenen, store smil og sved på panden, Adam der svinger mig rundt på dansegulvet. Er jeg den eneste, der er en samler? Og sådan lidt (for) knyttet til tøjstykker?

Jeg ved godt, det bare er tøj, døde ting. Men de kjoler har de bedste minder i sig – derfor elsker jeg også at købe vintage-festkjoler – tænk de fester de har haft før mig! Sikke et liv min fantasi kan forestille sig. Og jeg fylder bare på med minderne, flere gode historier.

Når de så hænger der på tøjstativet hjemme, så mindes jeg gode aftener. Derfor får de fleste lov at blive. Jeg kunne godt ende med kun at have festlige kjoler i garderoben, fordi alt andet bliver solgt videre. Men det er måske heller ikke så skidt, sådan kun at have tyl og glimmer og sten tilbage. Omend det bliver lidt upraktisk at cykle i brudekjole og den slags, ha! Speaking of which, jeg har lyst til snart at hoppe i min aftenbrudekjole igen. Hvem holder en fest? Ikke at den kjole mangler minder, men den kan altid få fyldt på!

sandaler & OTHER STORIES // kjole VINTAGE // pose SØSTRENE GRENE // solbriller MIU MIU (magen til anden farve) // fotos JULIE BJARNHOFF

15 kommentarer

 1. Sofie siger:

  Jeg følger neohippie på Instagram og hun er så inspirerende i forhold til at leve (mere) minimalistisk uden at knytte sig til ting – tøj, møbler, nips, legetøj, smykker, endda deres vielsesringe – bæredygtigt og anti-forbrugerisme. Synes hun har så ret selvom jeg kun formår at gøre tingene 5% af hvordan hun lever. Tip værd!
  Vil du desuden måske lave et indlæg om sæsonens vinterfrakker? Mangler seriøøøøøøst ideer!

  1. Cathrine siger:

   OKAY! Hun er sej! Mega sej! Hende følger jeg nu <3
   Jeg har faktisk et par frakker på min egen drømmeliste – dem kan jeg sagtens dele :-* Sov godt! KH

   1. Sofie siger:

    Meget apropos – ny vinterjakke kontra antiforbrugerisme 😀
    Men du må meget gerne dele – selvom jeg prøver at skære ned for (over)forbrug, er det alligevel dejligt at have tøj at blive glad af! Tak <3

    1. Cathrine siger:

     Hehe, den sidste del fikser jeg! KH

 2. Anne-Sofie siger:

  Hvor handler du vintage? Jeg mangler inspiration til butikker 🙂

  1. Cathrine siger:

   Røde Kors på Gl. Kongevej, 2nd Rag på Gl Kongevej eller Jerôme! KH

   1. Anne-Sofie siger:

    Tak!

 3. Sisse siger:

  Vi tager vores bryllupstøj på hvert år på vores bryllupsdag og tager et billede.. Vi har kun lige fejret 2. bryllupsdag, men det er planen at vi skal blive ved med det. ☺ I år var jeg dog lidt udfordret af 31 ugers babymave, men fik den på – str 34 😮
  Elsker at få min fine kjole på igen, og se min mand i hans lækre suit! 😍
  Har en gammel kollega der holder bryllupsmiddage med nogle venner, hvor de alle tropper op i deres bryllupstøj. Så fed en ide 😀

  1. Cathrine siger:

   EJJJ en god idé! Sisse, både din kollegas og din! SÅ fine idéer! KH

 4. Lisbet siger:

  Sådan en fin tanke at fylde minder på sit allermest elskede tøj *emoji med hjerter i øjnene*

  1. Cathrine siger:

   <3

 5. lise siger:

  NEJ! Du er IKKE den eneste der har det sådan med tøj ;). Jeg gemmer totalt alle mine festkjoler + det løse – netop også fordi jeg har måttet se på alle mine barndomsbilleder og min mors ungdomsbilleder og kun kunne sukke efter det tøj hun har haft (som er røget ud alt sammen på nær en kjole min far syede om til en fastelavnskjole til mig i 80’erne). Nu har jeg fået en datter, og hun skal immervæk kunne nuppe noget i mit skab når hun bliver teenager – hvis hun altså vil. Ellers kigger jeg bare selv på det og nyder de minder, der som du helt rigtigt siger, følger med de kjoler. Og jeg kommer heller ikke til at sælge min brudekjole. Elsker elsker elsker din tøjstil, der altid inspirerer.

  1. Cathrine siger:

   Hehe, vi må simpelthen finde nogle store kasser af nogle huse, hvis vi skal kunne opbevare alt det. Men det er sådan en glæde at se på, synes jeg! KH

 6. g siger:

  min regel er at jeg ikke selger/kaster/gir bort kjoler, men så har jeg også god plass til lagring. innbiller meg at mine døtre på 4 og 8 år vil bli glade for det en gang i fremtiden.*

  1. Cathrine siger:

   Det tænker jeg også, de bliver! KH

Send en besked