Top

OOTD: Cowboy boots og store følelser

01.03.2018
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

OOTD, Dagens, Julie Bjarnhoff, rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand,

translations below by Camilla

OOTD, Dagens, Julie Bjarnhoff, rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand,

GLÆDELIG FØRSTE FORÅRSDAG!

Oh my lord! Spring has come! Ejjj altså, det er så dejligt, se nu der. Forår og så sommer, så det næste halve år PLUS er det ren optur og solskin. Derfor er jeg også hoppet i en hvid kjole – det er skørt, men i min verden hører hvidt tøj sommeren til. På en eller anden måde synes jeg, det er lidt kikset med hvide kjoler om vinteren – ja, jeg ved godt, det er sgu da mærkeligt. Og så står jeg der med røven i vinterskorpen i hvid kjole.
Men altså. Det var også fordi, at jeg har set at cowboystøvler er ægte moderne igen. Og nogen af jer kan måske huske, sidst jeg bildte jer ind, at det var smart? Der var i knapt så enige, haha! Måske sammensætningen heller ikke var helt god. Støvler, bare ben og kort kjole – det er egentlig ikke så smart sammen. Men de er altså smarte igen, se bare dem her, dem her og dem her (reklamelinks). Og så passede de lige til min udsalgs-Marant-kjole. Hun er sgu lidt cowboyder i sin stil.
Selv om det var ganske få af jer, der holdt af cowboylooket dengang, så er jeg jo altså bare så mega glad for de støvler, de er noget helt særligt.
Jeg fik dem af min mor på en Berlin-tur sommeren mellem 9. klasse og 1. g. Den sommer var så kaotisk. Min barndomskæreste fra 6. til 9. klasse havde været utro i starten af 9. – og nu føler jeg mig helt åndssvag for at kalde det noget så voksent som utro, men man kan også kan have store følelser som 15-årig (det er lige før, de er størst der). Dengang var det i hvert fald et kæmpe svigt, og det skal man ikke underkende som voksen. Jeg fandt dog først ud af utroskaben et lille skoleår efter, da en god ven (med knapt så rene intentioner) delte hemmeligheden med mig sommeren til 1. g. Jeg konfronterede min dengang kæreste, og efter en hel aften med benægtelser indrømmede han det endeligt. Han havde været sammen(-sammen, som det hed dengang) med en anden, da han var ombord på skoleskibet Danmark i starten af 9. klasse. Og så hylede jeg…

reklamelinks: boots OLD ONES FROM BERLIN dress ISABEL MARANT coat H&M STUDIO knit ACNE STUDIOS bag MADS NØRGAARD photos JULIE BJARNHOFF

OOTD, Dagens, Julie Bjarnhoff, rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand,
…. Ej, jeg kan stadig huske den aften to the point. Os to der sad i hans seng, en masse “hvordan kunne du?!”. Jeg husker, at jeg bad ham gå ned til sine forældre og sige, at de aldrig nogensinde kom til at se mig igen, fordi deres søn havde været utro, haha! Jeg ELSKER dramaet! For fanden at være 15 år og fyldt med hormoner igen. Shit altså… SÅ flovt for ham – men sgu også for mig, haha! Jeg var så strid! Men okay, i en eller anden grad fortjener man også en røvfuld, når man gør den slags.
Han fulgte mig over til toget, for jeg skulle HJEM. Men Lillenord var stoppet med at køre, så jeg tvang ham til at betale en taxa, fuck altså, haha! Han betalte en taxa hjem til min kammerat (ham med de shady intentions, og så kan I forestille jer, hvordan det gik). Og så var vi færdige.
OOTD, Dagens, Julie Bjarnhoff, rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand,
Den tur min mor inviterede mig på var som en lille gave for flot overstået 9. klasses afgang. Hun havde ikke vildt mange penge, så da vi faldt over de her støvler på turen, det blødeste kernelæder i en super Berlin-agtig skobutik, sat ned fra 3.000 kroner til 1.500 kroner (jeg har helt lyst til at skrive, at déngang var det mange penge, men så gammel er jeg heller ikke, haha!), så krævede det lige en lille gåtur og en vejtrækning, før vi slog til. Det var SÅ mange penge for fodtøj, de dyreste sko, jeg ejede på det tidspunkt. Men med hjem kom de. De blev brugt flittigt i hele gymnasietiden. De er blevet plejet og nusset, nye såle på flere gange, og engang imellem, når de er smarte igen, så kommer de på. De støvler rummer mange hormoner og gråd og mor-omsorg, og jeg elsker dem (også når de ikke er smarte).
Vi blev i øvrigt kærester igen engang, Mads og jeg, omkring nytår i 1. g – og så var vi kærester i seks-ni måneder, og så slog jeg op. Det duede bare ikke og skulle ikke være. Så datede jeg en fyr fra Lyngby (en ny Mads – min fjerde Mads på de år!), og så mødte jeg Adam i marts i 2. g. Og så var det det. Og fjerde Mads og Adam arbejdede skørt nok på tanken sammen. Sådan en lille verden, haha!
Men tænk engang – så var det det. Det siger også noget om, at nogen gange sker tingene af en grund. Så skal tingene bare være sådan. Selvfølgelig skulle jeg ikke være kærester med to gange Mads, selv om jeg prøvede hårdt dengang og fik mit hjerte knust. Der ventede mig noget bedre.
OOTD, Dagens, Julie Bjarnhoff, rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand,
OOTD, Dagens, Julie Bjarnhoff, rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand,
Oh my lord! Spring has come! Wooow, it’s so lovely, will you look at it. Spring and then Summer, making the coming six months PLUS pure joy and sunshine. Which is why I put on a white dress – it’s crazy, but in my world, white belongs in the summer. In some ways, I think it’s a bit wrong to wear white in winter – yes, I know it’s a bit weird. And now I’m in deep snow wearing a white dress. 
But, right. It’s also due to the fact that I’ve seen that cowboy boots are back in fashion. Some of you may remember the last time I tried convincing you that they were hot? You didn’t quite agree back then, haha! Perhaps the styling wasn’t amazing either. Boots, bare legs and a short dress – not quite the winning combo. But now they’re back in style – just take a look at thesethese and these (ad links). And then they were a perfect match for my on-sale-Marant-dress. There’s a bit of cowboy about her style as well.
Regardless of the fact that very few of you liked the cowboy look back then, the boots are just so special to me. 
My mum gave them to me on a Berlin trip in the summer between 9th grade and the first year of high school. That summer was so chaotic. My childhood boyfriend from 6th to 9th grade cheated on me in the beginning of 9th grade – I now feel silly for calling it something as grown up as ‘cheated on’ but you can be deeply sensitive as a 15-year-old (maybe that’s when sensitivity reaches it’s deepest of depths, actually). Back then, I considered it a huge betrayal, and you can’t undermine that as an adult. I only discovered the unfaithfulness about a year after it happened, when a good friend (with less good intentions) shared the secret with me during the summer leading up to the first year of high school. I confronted my then-boyfriend, and after a night full of denials, he finally came clean. He had been together (-together, as we called it back then) with another girl when he was serving onboard the training ship Danmark at the beginning of 9th grade. And then I started howling…

ad links: boots OLD ONES FROM BERLIN dress ISABEL MARANT coat H&M STUDIO knit ACNE STUDIOS bag MADS NØRGAARD photos JULIE BJARNHOFF

…. Oh, I can still recall that night to the point. The two of us sitting on his bed, a lot of ‘how could you?!’ I remember asking him to walk downstairs and tell his parents that they’d never ever be seeing me again, as their son had been unfaithful, haha! I LOVE the drama! Gosh, to be 15 and full of hormones again. Shit… SO embarrassing for him – but also for me, haha! I was so harsh! But, okay, you do deserve to get your arse kicked when doing stuff like that, at least to some degree.
He walked me to the train because I was going HOME. As the train had stopped running at that time, however, I forced him to order me a taxi, haha. He paid for the taxi to take me to my friend’s house (the one with the shady intentions, and now you can imagine how that went). And then we were done.
This Berlin trip was a gift for doing well on my 9th grade exams. My mum didn’t have a lot of money, so when we spotted the boots on the trip, in the softest of leather in a super Berlin-like shoe shop, the price reduced from DKK 3,000 to 1,500 (I feel like writing that back then it was a lot of money, but I’m not that old, haha!), it took a small walk and a deep breath for us to give in. It was SUCH a lot of money to spend on footwear, the most expensive shoes I owned at the time. But with us home they went. I used them a lot throughout high school. I treated them so well, had the soles replaced a bunch of times, and from time to time still, whenever they’re back in fashion, I’ll put them on. Those boots hold so many hormones and tears and mum-care, and I love them (even when they’re not fancy). 
By the way, we started dating again six months later, Mads and I, around New Year’s Eve – and then we went out for about six-nine months, and then I broke up with him. It just wasn’t working, and it wasn’t meant to be. After that, I dated a guy from Lyngby (a new Mads – my fourth Mads that year!), and then I met Adam in March of the second year of high school. And that was it. And the fourth Mads and Adam were working together down at the service station. Such a small world, haha! 
But to think – that was it. It says something about things happening for a reason. Then that’s just how it is. Of course I wasn’t meant to go out with (the first) Mads twice, even if I tried really hard and had my heart broken. Something better was waiting for me.
OOTD, Dagens, Julie Bjarnhoff, rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand,
OOTD, Dagens, Julie Bjarnhoff, rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand,
OOTD, Dagens, Julie Bjarnhoff, rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand,
OOTD, Dagens, Julie Bjarnhoff, rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand,
OOTD, Dagens, Julie Bjarnhoff, rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand,
OOTD, Dagens, Julie Bjarnhoff, rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand,
OOTD, Dagens, Julie Bjarnhoff, rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand,
OOTD, Dagens, Julie Bjarnhoff, rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand,
 

34 kommentarer

 1. Julie B. siger:

  Som en udlandsdansker bosat i de amerikanske sydstater er jeg jo 100 % med på boot-bølgen og har været det et stykke tid. 🤠 Hele vores familie – min mand, jeg, vores datter på 7 og sønnen på 4 – har boots, og vi elsker dem! Jeg har de smukkeste brune støvler fra Lucchese, som laver nogle af de bedste af slagsen. Jeg drømmer om et par fra Stallion eller Heritage, men altså, det er jo lidt western-nørderi. Min pointe: cowboy boots er freakin’ fabulous. 😁

  1. Cathrine siger:

   Øjjj en ekspert 😍 Kan du ikke lige sende et link med et billede, hvor du har dem på? Scrollede lige rundt i alle jeres lækre snebilleder – shit det ser dejligt ud. KH

   1. Julie B. siger:

    Altså, en opfordring til at vise mine boots frem, lader jeg ikke gå min næse forbi. Så her får du et dugfriskt indlæg med cowboyboots i alle størrelser. 😁
    http://lovefromus.dk/?p=659

    1. Julie B. siger:

     Jeg styler dem i øvrigt lige så tit med mere feminine kjoler. Der går bare lige et par uger før det igen er varmt nok til bare ben. 😄

     1. Cathrine siger:

      Du er så fin Julie! KH

 2. Pernille siger:

  Jeg elsker det her outfit! Kjolen og støvlerne stylet sammen er spot on 😀 Så fint. Og så er det jo så skønt med ting som har en historie og affektionsværdi.
  God dag til dig!

  1. Cathrine siger:

   Jaa det er så hyggeligt – ikke alt skal ud og videre, det er så hyggeligt <3 KH

 3. Amalie siger:

  Hold nu op, hvor du kan fortælle historier! Du er så god til at inddrage os i alle dine oplevelser, store som små – og jeg elsker når du tager os med på sine nostalgitrip. På den måde lærer vi også dit yngre jeg at kende, og det tror jeg er super vigtigt, for det er tit nogle ting som vi kan forenes omkring. Hvem der dog ikke har været 15 år og dramatisk? Jeg kan så godt lide dig, Cathrine – for du er så god til at inddrage os i dit liv, og det er dét som jeg “abbonerer” på som læser af din blog. Og helt ærligt, så synes jeg at du er den dygtigste til jobbet, for du formår altid at lave så gennemarbejdede indlæg, uanset hvilken type der er tale om. Du er så sej!

  1. Mette siger:

   HØRT x 1 million!

  2. Cathrine siger:

   Hvor er I to bare søde, tusinde tusinde tusinde tak. Det er dét, jeg elsker ved bloggen – at kunne fortælle historier, store som små. Det er også det eneste, jeg nogensinde kan stresse over, haha! Hvornår er tanken tom? Men så længe der går én dag og én dag til – så kommer de jo automatisk uden at tænke over det 🙂 TAK I to! KH

 4. Sabine siger:

  Altså jeg har også gemt mine to par fra engang midt i 90´erne. Det ene par er hvide og med skafter i strudseskind 😆 – det var en stor dag da jeg købte dem i A Pair ! Jeg har gemt dem.. de har overlevet mange oprydninger.. For en dag tager jeg dem på igen.. tror jeg. Så jeg forstår dig 100%. Noget er for godt og gemmer på for mage minder til at blive smidt ud. Også selvom de måske aldrig bliver 100% ligeså hotte som dengang ☺️

  1. Sabine siger:

   – og hvis de ikke havde været så dyre (når man er på SU er alt lidt dyrt 😆) – så havde jeg købt de korte som Notabene eller Ganni havde sidste sæson.. ssååååååå pæne !

   1. Cathrine siger:

    Ej men de er jo så dyre! Og dem med strudseskind lyder TO DIE FOR! Har du brugt dem for nyligt? Jeg læste det først som Flying A i forbifarten og blev helt nostalgisk. Gode gamle Flying A 😀 A Pair er jo dyyyrt og lækkert! Sikker på de godt kunne klare en tur til det rigtige outfit! Kh

 5. Helle siger:

  Åh Gud, jeg var dybt forelsket i min bedste ven fra 7. klasse til og med året efter 3. g. Er det ikke vildt?!? Vi kyssede en enkelt gang i 2. G, og det var i hans øjne (og ord) “den største fejl han nogensinde havde begået”. Jeg var ulykkelig!! Og helt sikker på, at hvis ikke jeg kunne få ham, så skulle jeg ingen have. Nu er jeg sammen med den sødeste, dejligste mand, som jeg nogle gange slet ikke kan fatte, at jeg har “landet”. Som du skriver så fint, så er det som om, at det var skrevet i stjernene, at jeg skulle have en helt anden end min lange ungdomsforelskelse. Selvfølgelig skulle jeg det. Det er altid mørkest, lige før daggry. Det er det altså 😊❤️ Tak for et dejligt indlæg, som tog mig tilbage til dengang, de store følelser rasede ☺️

  1. Cathrine siger:

   Nej nej nej… Åh Helle, mit hjerte bløder for dit teenage-jeg. Hold nu kæft en idiot! Hvorfor var man så sløv til at fange den slags altså… Jeg har også været en postgang for sløv til at fatte idioten før jeg kyssede på ham. Men hey – så lærte vi lidt (på den hårde måde). Og så kysser vi en ekstra gang på vores mænd <3 Til lykke med hinanden 😍 KH

 6. Marianne siger:

  Elsker når du deler ud af dine ungdomsdramaer. Har vi ikke alle været der? Så dramatisk og skægt, når man kigger tilbage. Ak, hvor jeg græd, da Simon til første gymnasiefest var sammen med Maiken fra parallelklassen. Simon, som i virkeligheden hverken skulle have haft lov at kysse mig eller Maiken 😝 Sidste dag i studenterugen, med gigantiske tømmermænd og uglet hår, mødte jeg min Martin, and the rest is history. Det er 6,5år siden nu 😊❤️

  1. Cathrine siger:

   Ejjj det er søøødt Marianne, OMG! Jeg er helt vild med det – sikke et sammentræf, sikke en skæbne <3 Og pyt med Simon derimellem 😀 KH

 7. Isabella siger:

  He he… MADS Nørgaard er din 5 Mads❤️

  1. Cathrine siger:

   Haha, JA! KH

 8. SisseF siger:

  Da jeg var 15 år havde jeg en veninde, der gik på efterskole.
  Vi tilbragte weekenderne sammen og evaluerede dem så over ugentlige breve. For ja, man sendte stadig breve dengang. Og jeg har gemt mine breve! Det er simpelthen den sjoveste læsning! Hold nu op hvor er der bare mange hormoner, drama, følelser og tanker i sådan en omgang…
  Jeg har ingen cowboystøvler. Til gengæld har jeg gemt den cowboyjakke, jeg fik til min konfirmation. Også selvom jeg aldrig nogensinde kommer til at passe den igen 🙂

  1. Cathrine siger:

   Ejjj shit det må være guld – du burde udgive dem, så grineren. Jeg elskede Kære Dagbog med alle de store følelser og også lidt urimelighder, man er fuld af som teenager <3 KH

 9. Monica siger:

  Meget passende med Mads Nørgaard posen 😜 Ej, dejligt indlæg og dejligt outfit! ❤️

  1. Cathrine siger:

   Haha, det havde jeg slet ikke nået at tænke selv – I er så kvikke 😹 KH

 10. Line siger:

  Indrømmet, jeg forstår ikke støvlerne, men det er det gode ved tøj, man må tage lige det på man vil. Så er det ligemeget hvad alle andre mener. Og du ser jo som altid skide smart ud alligevel.
  Men jeg kan godt forstå det der med dybe følelser for ting, der har en bestemt historie. Jeg er ikke særlig følsom omkring tøj. Mindst 3-4 gange om året samler jeg en sæk eller pose med tøj og sko, jeg ikke bruger, og giver til min lokale Reden, her i Odense. Men jeg har én ting, som jeg har svært ved at skille mig af med. Da jeg fik min første rigtige “store” løn, efter jeg var blevet student og havde fået fast job, købte jeg den Marc Jacobs taske nede i Dr. Adams, som jeg havde drømt om i hundrede år. Jeg bruger den ikke rigtig mere, har overvejet at sælge, men… den betyder bare et eller andet ekstra, ik?

  1. Cathrine siger:

   Åhh… Den skal da bare blive! Jeg har lige fundet mit gamle ur frem, jeg købte for mine allerførste feriepenge nogensinde. Penge jeg fik for at synge i pigekor. Jeg brugte rub og stub på et dengang skidedyrt (3000 kr) Seiko-ur. Og tænk – nu nærmest 20 år, eller i hvert fald 16-18 år, så bruger jeg det igen. Det kan jo være, du får lyst til at bruge den en dag <3 KH

 11. Annette siger:

  Du er ikke alene mht. det med, at hvide kjoler hører sommeren til! 🙂 Jeg har det på præcis samme måde og kunne slet ikke drømme om at tage en hvid kjole på om vinteren…
  Rigtig god fredag til dig!

  1. Cathrine siger:

   Så er det godt det er forår for os 😂 GOD weekend Annette! KH

 12. Gitte siger:

  Den kjole er SÅ SMUK! Den er jo nærmest wedding-material!

  1. Cathrine siger:

   I knooow, og endda cheap på udsalg! God brudekjole <3 KH

 13. Sofie siger:

  Dine fortællinger – de er så fine! Bliver helt rørt over at læse om dine ungdomsforelskelser. Følelserne var så store dengang, og de skal slet ikke underkendes af voksenøjne. Er selv sammen med min gymnasiekæreste på femte år nu, men inden da fik jeg også knust mit hjerte flere gange af teenagedrenge, der ikke ville, og så ville, og så ikke ville igen. Så hårdt for et følsomt teenagehjerte. Knus til dig. Jeg nyder at følge med!

  1. Cathrine siger:

   Det skal de nemlig ikke – det kan jeg huske, jeg syntes var så træls, da jeg var i den alder. At voksne ikke ville anderkende sorg og savn men slog det hen som pjat. Så mange store følelser i en lillebitte krop. Til lykke med din “gamle” ungdomskærlighed – det er så dejligt at høre! Kram

 14. Cecilie siger:

  Kære du
  Ved du, hvad kjolen hedder?
  Jeg står og skal giftes sådan lidt spontant i forbindelse med vores datters dåb, og synes kjolen ville være helt perfekt afdæmpet!
  Hjerteligt tillykke med graviditeten, i øvrigt.
  Kram

  1. Cathrine siger:

   Pokkers nej! Men prøv at ringe ind til Marant i KBH K og spørg – evt. send dem et billede af min 🙂 KH

 15. Sarah siger:

  Kære Cathrine. Jeg ved godt, at det er lidt et long-shot, men kunne det tænkes, at du vil sælge denne kjole? Jeg har ledt med lys og lygte efter den, da jeg så gerne vil have den på til vores bryllup. 🙂

Send en besked