Top

OOTD: Den hvide, klassiske vintageskjorte

09.09.2019
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Julie Bjarnhoff
Har I godt set datoen? Den niende i niende, 2019 – 090919. Er den ikke flot? Er der nogen på linjen, som har tænkt sig at gifte sig i dag? I så fald kæmpe, kæmpe til lykke på forhånd. Det kan kun blive en smuk dag (selv om jeg læste, at vi bliver ramt af nogle Dorian-rester denne uge, tsk). Jeg ønsker mig en federe uge end sidste uge, hehe. Færre uheld, mindre klunte.
Jeg starter den faktisk med lidt mails nu her, mens Eddie sover. Og så trasker jeg ind til byen og mødes med to kolleger (med Eddie på slæb – eller er det omvendt?). Til sådan en lidt sen morgenmad, og så tænker jeg, vi rammer en legeplads på vej hjem derfra. Hvis jeg tør, haha! Og dog, det er tydeligvis ikke hjemmet her i biksen, der er den trygge zone. Endnu mere tsk, tsk… Børnegitter til trappen er i øvrigt på to-fix-listen. Aller øverst.

fotos JULIE BJARNHOFF

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Julie Bjarnhoff

sneakers NIKE bukser ARKET (reklamelink) skjorte VINTAGE trenchcoat AIAYU (modtaget som gave/reklame) taske ADAX (en sample jeg lånte til modeugen, som blot skal retur)

Nu til et lille outfit fra i fredags. Det var blødt, rart og fredags-agtigt. Hvad end man lægger i det – men for mig er det jo arbejdsfridag, så der skal jeg kunne kravle på gulvet og få klasket avocado i øjet og tørret fedtfingre af. Alt kan vaskes, intet er for fint – og alligevel kunne jeg godt smække et par stiletter på, og så var den også god. Især med læbestiften til.
På mig har jeg en af mine YNDLINGS-beklædningsgenstande. Den hvide (vintage)-skjorte. Den første i min samling var vist denne her. Den flotteste skjorte med puf og blonder, og jeg skal komme efter jer. Den har fået mange beundrende blikke. MANNER, den er brugt. Utroligt nok, fordi den skal stryges HELE tiden og i øvrigt er dødsensbesværlig med alle sine folder og blonder. Så kom denne her til. Også så god – og modsat den anden, sådan stryg-let-agtig. SMART opfindelse.
Og nu. Nu er der en ny bavian i skabet, med kæmpe krave og 3/4 ærmer. Og det er vist lidt en dille, har I også lagt mærke til dem? En af dem vi måske har lidt for os selv, for jeg kunne forstå på Pia, som har vintagebutikken Jerome, hvor jeg købte denne, at damerne på markederne i Tyskland, hvor hun rigtig finder godter, er helt på røven over, at man i København gider at betale gode penge for den slags.  Dernede får man den kastet i nakken og løber fra den, før den rammer jorden.
Den minder egentlig også lidt om min barndomsuniform fra Østrig – hvide skjorter med kniplinger og så en form for spencer til, dengang (I kan se outfittet på en 27 år yngre udgave af undertegnede på en gaaammel Bloglovin’ sticker (dengang man reklamerede alle vegne med, at folk skulle følge med der) som engang under en blogflytning er blevet blæst op i proportioner). Det er måske nærmest en del af nationaldragten i det tysk/østrigske landskab?
Men taget ud af alperne og ind på brostenene, så synes jeg, det er en yderst smart beklædningsgenstand, som er super feminin. Og den må gerne være oversize. Og tilsat et par rigtig gode jeans. Eller lyserøde joggingbukser som her. Var jeg en business-type tror jeg også, det ville være mit take på en arbejdsskjorte.
Kunne I også godt tænke jer sådan en sag, så kan jeg anbefale jer at følge med hos Vieille og Jerome – især førstnævnte er et godt sted at søge, hvis I hungrer. Mine er ikke specielt gamle eller “originale”, forstået på den klenodie-agtige måde. Den ene er bare gammel fra C&A og de andre er vist no-name.
NU, ud af døren. Hav en vidunderlig mandag!
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Julie Bjarnhoff
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Julie Bjarnhoff

7 kommentarer

 1. Tina siger:

  Du ser godt ud 🙂
  Smuk hvid sag på sådan en speciel 9ér dag!
  Kan I have en dejlig dag sammen med børn og legeplads mv. 🙂

 2. Hvor sjovt du siger det, i Prag i midt august, rendte vi ind i tons af polterabender overalt vi gik, og vi talte om, om det kunne være 19-9-2019 eller 9-9-2019 de skulle ramme, som bryllupsdag 😀

 3. Lina½ siger:

  Så fint outfit. Har du gode bud på gode vintage online-butikker? Jeg har simpelthen opgivet at få tid til at gå i fysiske butikker. På forhånd stort tak <3

  1. Cathrine siger:

   Ja det kan du tro! Jerome har webshop, så er der Collect23, Vestiaire og flere på instagram, som også sender. Men Collect23 er super god! KH

 4. Ida siger:

  Dejligt med et OOTD indlæg! Dem er jeg fan af 🙂 Jeg skal helt sikkert have fat i det par lyserøde bukser. Dine halskæder er også vældige fine – hvor er de fra? (:

 5. Farmand siger:

  Haha skat. Fint billede af dig – ikke i “spencer” men i Dirndl. Folkedragtkjole i Østrig og Bayern! 🙂

  1. Cathrine siger:

   Se nu der 😀 Tak far! KH

Send en besked