Top

OOTD + Eddies første ord

10.02.2020
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Fotograf Mia Jørgensen, Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand
Jeg havde det HELT som en 8-årig i denne her kjole. Jeg manglede bare strømpebukse-røv-følelsen til at balancere tingene, haha! Ligegyldigt hvor smart man følte sig som lille, så var der altid en strømpebuks mellem lårene at blive generet af. Det er en af de store voksenlykker – at få strømpebukser der passer.
Havde jeg været den otteårige udgave af mig selv, havde jeg hvinet, da jeg så den kjole. Og ca. samme scenarium udspillede sig for mig for nyligt, da kjolen dukkede op hos en af de vintage-profiler, jeg følger, på instagram. Den var skør og for meget med sit taft-lignende stof og pufærmer. Den var lige nøjagtigt det farvepust, jeg længtes efter i disse grå tider (eller – beige synes at være farven mange drages mod i øjeblikket (læs bare her)) – og helt perfekt festlig til en mandag med rullekrave under. I øvrigt også temmelig 8-årigt af mig. Der er ikke noget der.

fotos MIA JØRGENSEN

Fotograf Mia Jørgensen, Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand
Nogen gange når jeg har været bange for at blive voksen, så har det allermest handlet om en lille frygt for at miste den ubekymrede og impulsive glæde, som kun børn besidder. Hvor de kan lade sig fuldstændig opsluge af ren fascination. Tælle ned til jul og spørge, hvor mange gange man skal sove, før tid er. Også bare til en sleepover hos farmor og farfar. Men også den der måde, man bliver fan af ting på, igen helt og aldeles opslugt.
Jeg levede og åndede alt med Spice Girls og dernæst Britney Spears (men intet var som Spice Girls. Det var 200 %). Min lillesøster (som har taget de her billeder) og jeg ville få lov at få al panten i Måløv og begive os ud på et eventyr for at få realiseret den. Forlade rækkehusets røde rammer, gå langs fodboldbaner og svævebane, forbi vaskeriet og ned til kioskmanden og tålmodigt vente på, at han havde talt flaskerne op, så vi kunne finde ud af, hvor mange Spice Girls-billeder vi kunne købe med hjem. Alle penge blev reinvesteret uden to tanker for opsparing – i Spice Girls-merch. Hæfter, bøger, barbier, kort, klistermærker, VHS, CD’er, singler (for der var jo ekstranumre på!).
Spice Girls var vores liv.
Passion. Det ligger nærmest i ordet, som noget der kommer fra hjertet, helt inde fra og ud.
Nogen gange kan jeg godt tænke, hvad er jeg egentlig passioneret omkring i dag? Hvor er min passion? Hvad giver mig liv og energi og føler ægte fra mit hjerte? Jeg savner lidt at gå til noget.
Fotograf Mia Jørgensen, Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand
Eddies allerførste ord (udover hans første muhmuhmuh, som var mor) var: Waaaow… Og han havde en helt perfekt timing omkring sin brug af det, jeg skulle ikke engang lære ham det. Hans intuition var så fin og reaktionen så ægte, det kom helt inde fra det dybe sted i maven, hvor alle de gode følelser sidder. Hans begejstring så ren. Det er ham, er nu viser mig, hvad der virkelig er wauw. Det kan man godt glemme ikke? Det er derfor ferier er så fantastiske – at se noget for allerførste gang. Gå på opdagelse med øjnene på ny. På nyt. Derfor holder jeg så meget af at kigge op på bygninger, når jeg går og virkelig se. Det er som om, der gemmer sig en anden verden over hovedet.
Fotograf Mia Jørgensen, Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand
Eddie ser og mærker alt for første gang. Og meget i hverdagen er wauw. Et vådt blad, halvt brunt og halvt rødt. Smagen af flødeskum. Han er helt vildt begejstret for at få varm mælk med mælkeskum på. Boblerne på toppen, måden han slog en lille latter op, første gang det kildede hans overlæbe. Mere! Nu får han det, når vi andre får en kop kaffe, og han holder øjenkontakten med mig, mens han tager en slurk, som om jeg skal virkelig se, hvor fedt det her er.
Tænk så meget hans små øjne skal se og fingre mærke endnu. (for fingrene skal selvfølgelig helt ned i koppen og fange skum på toppen), for allerførste gang.
Jeg mærker verden på ny med ham, og det er det mest vidunderlige at se alt det, vi tager for givet, fordi vi kender det. Jeg elsker også mælkeskum, kan slet ikke få nok på min kaffe, men det lille hvin udenpå, som egentlig matcher min glæde indeni, forbliver holdt fanget. Jeg skal give slip. Omend et par hoveder nok ville dreje halvt af led, hvis de hørte min latter ned i latten.
… Jeg elsker wauw. Og jeg elsker at mit barns prioriterede meget beskedne ordforråd til en start bestod af mor og netop wauw. Tryghed og begejstring. Det er to gode egenskaber at indtage verden med. Mere begejstring og glæde helt indefra og ud.
Fotograf Mia Jørgensen, Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand
Fotograf Mia Jørgensen, Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand
Fotograf Mia Jørgensen, Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand
Fotograf Mia Jørgensen, Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand
Fotograf Mia Jørgensen, Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand
Fotograf Mia Jørgensen, Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand

9 kommentarer

 1. Fantastisk valg af første ord!
  Hvad angår 90’er nostalgien, husker jeg især Spicegirls slikkepindene, kortene og tyggegummierne med tatoveringer, som værende hits. Og filmen!
  Jeg har faktisk stadig mine samlerkort, hvorfra nogle pynter i min butiks-gocard-reol – også dem med Backstreetboys 😍🤘🏻.
  – A

 2. Cathrine siger:

  Wow wow & wow! Det er virkelig en pæn kjole!

 3. Louise siger:

  I min forældres kælder, i den bagerste flyttekasse, ligger der ‘Spice Girls the Barbies’. Og nej, de skal ikke smides ud. Og nej min imaginære datter må ikke lege med dem. Og ja, jeg er fyldt 35 🙈 (og burde tømme mine forældres kælder for nostalgi).

 4. Caroline siger:

  Dejlige billeder<3
  Men det må simpelthen være så koldt at tage sådan nogle outfits billeder haha 😀

 5. Maja siger:

  For dælan den kjole altså!!! Jeg er altid klar til at overtage den! 😉

 6. Saba siger:

  Kære du,
  Dansk er mit fjerde sprog. Jeg arbejder dagligt på at blive dygtigere til dansk og mit modersmål. At læse din blog er ikke kun inspirerend og enormt rart men hjælper mig med at udvide mit danske ordforråd. Jeg gemmer citater fra dine indlæg. Eller læser sætninger flere gange i håbe om at jeg kan huske og selv anvende de fine vendinger og de smukkeste sammensætninger af ord. Tak for dit bidrag.

  1. Mie siger:

   Wow, respekt for dig Saba 👏 Sikke en dedikeret måde at tilegne sig et nyt sprog. You go girl!

   1. Cathrine siger:

    Enig Mie!!

  2. Cathrine siger:

   Åh hvor bliver jeg stolt Saba, tusinde tusinde tak. Det gør mig så glad at du prioriterer mine indlæg, og at de giver dig inspiration på vejen. Og 4. sprog?! WAUW! Er alle tre udover modersmål selvlærte? Kærligst

Send en besked