Top

OOTD: Efterårstoner til bryllup

09.09.2018
Skabt af Cathrine

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Dagens, Second Female

What a weekend!

Planerne var:
Adam i sommerhus fredag med drengene, hygge, hænge ud, bade, grillbar
Mig, alene hjemme, hjemmelavet risotto til aftensmad, leje film, putte
Risengrød til morgenmad lørdag (fordi jeg faldt over de færdiglavede økopøller i Irma, og de er fanme gode! Instant crave) og bryllup for begges vedkommende i går.
Hvad vi fik:
En tur på Herlev henover frokost fredag og fireogtyve timer frem, McDonald’s til aftensmad og Vild med Dans i hospitalssengen.
Og sådan burde jeg forlængst have opgivet at planlægge noget som helst i voksenlivet. Så godt som intet går, som kalenderen dikterer. Jeg fik regelmæssige og nivende plukkeveer fredag morgen men var ikke lige gearet til at ringe til Fødemodtagelsen. Så vidste jeg, jeg skulle derud til en “strimmel” (hvor de kører hjertelyd og bevægelser i livmoderen på en maskine (og den kan spytte en strimmel ud med det på)). Jeg ringede derfor i første omgang bare til egen læge, som har en dygtig jordemoder. Hun sagde, der ikke var nogen vej uden om. Så vi kom derud, og ganske som jeg mærkede – der var godt gang i den. En meget dygtig læge sagde, vi skulle indlægges til observation, og så talte hun ellers alt igennem med os. Sædefødsel (og hvis det blev i weekenden, var vi heldige, for en af Danmarks allerdygtigste havde vagt). Højrisikofødsel (sædefødsel mest af alt – men altså, jeg er ikke bange for det overhovedet). Kejsersnit. Mulighed for klemt navlestreng. Ellers perfekt baby, klar til at entrere verdenen, havde måske brug for en lille smule sonde, men det var ikke sikkert. Ingen grund til at stoppe fødslen, går den igang.
Wauuuw. En baby til mig! Det var som om, det kom bag på mig, at det er det, der venter i den anden ende, haha! Han skal jo ud. Til mig! Til os! Jeg ved godt, at en graviditet ofte fører et barn med sig, men det slog mig helt lavpraktisk måske først der? Jeg har jo malet hele billeder i mit hoved omkring selve fødslen, hvordan det hele skulle foregå med aromaterapi, kar på 2. salen, min mor i køkkenet bagende fødselsdagsboller. Og så i øvrigt malet det på ny; hospital, ringe chance for vending (han er så lavt i bækkenet med den lille mås, at man ikke kan få fat under den = intet “håndtag” til vending), muligt kejsersnit. Men at han er gevinsten – optur. Så er alt jo godt alligevel.
Jeg er til gengæld overrasket over, hvor cool jeg selv var omkring alt, ligegyldigt hvor mange gange, der blev nævnt risiko, haha! “OKAY! Han kommer måske i weekenden, så bliver det sådan”. Jeg har totalt tiltro til processen, kan jeg mærke. Jeg havde selvfølgelig ikke fået pakket den hospitalstaske, men fik allernådigst “på eget ansvar” lov til at tage hjem og pakke, “og hvis vandet går, så er det op med benene og direkte herind”. Jeg håndterede både risici, sædefødsel, kejsersnit, sonde og alt det andet uden at blinke med øjnene (måske takket være al min forberedelse? Intet skræmmer mig). Adam derimod blev mut og lettere panikslagen. “Vi er slet ikke klar”. “Huset ligner lort”.
Jeg fandt mig mest af alt godt underholdt – ikke af Adam og hans lettere ubehag ved situationen. Men ved tanken om, at her går vi og planlægger tusinde ting. Øko-hjemmefødsel, køber chiliplastre og web-kigger fødekar. Og så ender vi med en sædefødsel eller et kejsersnit på hospitalet (men jeg har stadig chiliplastre pakket i tasken – hjemmefødsel på hospitalet, vi ser, om det kan lade sig gøre). Og i øvrigt ikke til den tid, vi nødvendigvis selv beslutter, men når han synes det. Jeg synes allerede, jeg fornemmer så meget personlighed i hans “det giver jeg en fuck for”. Det er sgu da herligt. Hvad kan man gøre? Andet end følge med.

dress SECOND FEMALE (gifted) shoes MARNI (old) bag GANNI

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Dagens, Second Female
Men alt stilnede af igen i går, og vi blev udskrevet. Ham, den dygtigste sædeføder i landet (haha!), altså lægen, han var mega cool. Inden vi smuttede, talte vi lige lidt igennem. Han vurderede to-tre uger til, men det, ved jeg godt, er en gratis omgang. Med en fin slutfødselsvægt på 3100-3300 g om nogle uger, vurderede han. En lille ven, men perfekt til sædefødsel. Alt godt. Han kommer, når han kommer, og så tager jeg det oppe fra og ned. Han kommer jo ud!
Vi ræsede til gengæld hjem, i bad med mit fedtede hår og så til bryllup. Trine og min gamle kæreste P3-kollega (og mentor) Nicholas skulle giftes. Så fra sutsko og hospitalsfedtet hår til frisk makeup og fin kjole – vi nåede ikke vielsen men en halv times reception. Nok til at se det smukkeste par. Dog måtte vi kapitulere om aftenen og blive hjemme fra fest. Lidt fornuftige skal vi være, så hurra for voksenaften; elevationsseng, Sommeren ’92 på TV2 og bland-selv-slik. NU er jeg voksen (kan I huske, da vi diskuterede det?). Og det er en lækker, lækker følelsen.
Og så kan man jo følge med på sociale medier. Næsten som at være der selv. Er det kun mig, der ELSKER at “stalke” bryllupper på insta? Haha! Jeg tjekker altid hashtags ud og ser lidt story, hvis jeg har venner, der er til bryllup. Selv når jeg ikke kender brudeparret. Bryllupper, for faen, magien går aldrig af jo!
Hav den dejligste søndag – her bruger vi den på at få det hus, Adam siger ligner lort, til at ligne noget lidt mere beboeligt. For i morgen, ja der kommer nok ikke en baby, men det næstbedste, haha! En sofa!! Det tog også kun tre-fire måneder. Hurraaa!
 

22 kommentarer

 1. Anne siger:

  Du slipper ikke nemt omkring den graviditet, der! Men omvendt – de fleste slipper nok ikle for et par overraskelser eller fem i forbindelse med graviditet og fødsel. Det er ligesom umuligt at planlægge og forberede sig på den proces. Kroppen gør som den gør og man må bare prøve at følge med, og det er du virkelig sej til! Og til min næste fødsel er mine succeskriterier i hvert fald justeret kraftigt 😀

 2. C siger:

  Du er altså så mega sej! Jeg sidder hver gang med tårer i øjnene og en klump i halsen over din tilgang til hele denne her proces. WOW!
  Din dreng er simpelthen det heldigste lille menneske; tænk sig, at han får lov til at få lige præcis dig som mor og Adam som far. – Jeg håber, jeg kan lære lidt af dig/jer til, når det bliver min tur engang i fremtiden.

 3. Anita siger:

  Jeg er vild med, hvordan han kan tage fusen på jer og vise personlighed altså! Og jeg er også født med numsen først – har altid tænkt, at jeg bare moonede verden fra start, ligesom han nok kommer til at gøre! 🙂 føler mig så lettet ved tanken om, at han allerede er så stor og velskabt, at han vil kunne klare sig i verden, selv hvis han kom før tid. Det må også være en fantastisk tanke for jer 🙂

 4. www.mettem.dk siger:

  Ha! Jeg troede, jeg var den eneste, der sad og studerede andre menneskers bryllup 🙂 Det er simpelthen så hyggeligt og tosset, hvordan man kan blive helt rørt af fremmedes kærlighed til hinanden. Det er sgu en dejlig verden, vi lever i!

 5. M siger:

  At læse det her indlæg gjorde mig totalt glad, og fjollet på “livet er sgu dejligt, selvom det aldrig går som man planlægger”-måden 😍 😘

  1. Cathrine siger:

   Haha, det er jeg glad for M, og det er det jo også bare. Vidunderligt i alle sine skæve facetter <3 KH

 6. Sus siger:

  Graviditetens kontroltab er jo også en forberedelse på livet som forældre. Min graviditet drillede rigtig meget de sidste to måneder, og da jeg på et tidspunkt fik udtrykt, at jeg havde ikke tiiiid til at ligge på Riget mere, sagde min faste obstetriker: “Hun bestemmer de næste mange år – du kan ikke kontrollere mere nu”
  Jeg kan også genkende den pludselige erkendelse af, at det er et BARN, man venter på. Jeg kom til at tænke på at det er fordi de første mange måneders kontroller og tjek jo i bund og grund ikke italesætter babyen uden for maven. Men når man kommer tæt på fødslen, flyttes fokus pludselig og det er som om det er en rigtig person man taler om – hvad det jo også er:)

  1. Cathrine siger:

   Det er jo det, og derfor også bare til at more sig over. De bestemmer showet fra nu af!
   Det er jo det – der går også lang tid før at sundhedspersonel omtaler ens baby som en faktisk baby og ikke et foster. Det er et ægte menneske, der kommer ud af det 😀 Hurra for det! KH

 7. Cille siger:

  Du er for vild på den fede måde! Held og lykke med alt det der venter lige om hjørnet! 😍

  1. Cathrine siger:

   Haha, TAK Cille, på den helt hjertelige måde, du er sød! KH

 8. Anne siger:

  Sikke en omgang!
  Jeg kan fortælle at vi ca 3 uger inden termin blev indlagt, efter et fald på maven (meget ubehagelig oplevelse)! Jeg fik rigtig mange og regelmæssige plukveer, og både læge og jordemoder mente at sandsynligheden for at jeg ville føde i løbet af natten, var meget stor. Eftersom jeg var inden for terminsrammen og de skød hende til 3500g sund og rask, blev vi egentlig bare glad og forventningsfulde☺️ Men istedet for at tiltage faldt plukveerne i løbet af natten, og vi endte med at blive udskrevet dagen efter.. uden baby.
  Nu er jeg så 41+2 og stadig ingen baby! Jeg tænker hun kommer når tiden er rigtig for hende☺️👼🏼

  1. Cathrine siger:

   Åh det har jeg godt hørt om fra andre. Fald på maven, sikke en forskrækkelse, vidunderligt at alt alligevel er gået så fint. Jeg hepper på, at det sker lige om hjørnet – det gør det jo. Det er det eneste, der er sikkert nu, når du er så langt 😀 Pøj pøj pøj Anne og kærlige tanker! KH

 9. Johanne siger:

  Spejling of bryllupper – hvornår kommer den skønne bryllupsbog? 😃

  1. Johanne siger:

   *speaking. 🙈

  2. Cathrine siger:

   Snaaart 😛 KH

 10. Mette Rasmussen siger:

  Åh, vi har prøvet en lign situation – havde også haft rigtig slemme plukkeveer hele dagen og til sidst var vi nødt til at ringe til fødegangen og afsted med os. Indlæggelse og piller der skulle hjælpe imod fødslen skulle gå i gang. Vi skulle blive natten over. Jeg tog det rimelig cool, min kæreste – slet ikke! Han panikkede big time, især fordi vi havde intet med og stadig ikke havde hentet det hele i butikken. Samtidig skulle vi flytte to dage efter. Det her var 1. Februar og jeg havde termin 2. Marts. Sådan et chok, og på tre dage malede vi hele lejligheden og flyttede alting og gjorde klar til baby.
  Hun valgte dog først at komme den 12 marts og veje over 4 kg.
  Det hele kommer til at gå lige på den måde der er bedst for jer, og uanset hvad så nyd din fødsel – det er det største og sejeste jeg nogensinde har gjort og jeg er så mega stolt over mig selv og hvad man og kroppen kan præstere. Uanset hvordan baby kommer til verden! :-*

  1. Cathrine siger:

   Haha, hun har da humor, sådan at sætte sine forældres overskud over styr! Det er altså somehow lidt sødt, synes jeg. Sjovt i hvert fald. De kommer, når de kommer, de små <3 Og stærkt gået at klare alt det på tre dage, ha! KH

 11. Simone Polk siger:

  Måske ikke den vigtigste kommentar at svare, men hvilken Irma fandt du risengrød i? Har sådan håbet selv at spotte sådan en rulle:)

  1. Cathrine siger:

   Jeg købte den online til levering, sgu 😀 KH

 12. J siger:

  HA HA HA! Det med at stalke bryllupper. Det var så meget mig i weekenden 😀 😀

  1. Cathrine siger:

   Haha, I do it every weekend! Andre menneskers kærlighed, fremmede som bekendt – stort! KH

 13. Caroline siger:

  Du er bestemt ikke den eneste som stalker med. Jeg føler næsten jeg er med, når der bliver lagt story op med brudevals og billeder hele dagen. Specielt en dag som i lørdags hvor hele blogiverset og DR var til bryllup 😀

Send en besked