Top

OOTD: Flowerpower-kjole og lidt om hjemmepasning this far

24.09.2019
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Stine Goya-kjole, Julie Bjarnhoff, Israels Plads
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Stine Goya-kjole, Julie Bjarnhoff, Israels Plads
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Stine Goya-kjole, Julie Bjarnhoff, Israels Plads
Kan vi tale om det ragnarock, der udspiller sig en fredag eftermiddag på Israels Plads? Haha! WÅUW, jeg følte mig gammel, da jeg vitterligt tænkte “UNGDOMMEN NU TIL DAGS…”! Om der var frikvarter eller fredagsbar, eller de to kombineret ved jeg ikke, men jeg havde det ok runway-like, som jeg spankulerede rundt i glimmerstøvler til dum musik på boomblaster. Set bort fra mit barn, der gumpede rundt på fliserne på den ene balde, og jeg skulle forsøge at holde ham fra at hive sine sko af i efterårskulden. Men det kunne have været værre. Han kunne have forsøgt sig med at snacke cigaretskodder.
Nu har Adam været på arbejde i snart fire uger, og hans laaaange barsel synes allerede langt væk. Men det er faktisk helt okay. Jeg skal være ærlig at sige, at jeg var klar til mere rutine og form på dagene. Og jeg synes faktisk, vi har fået virkelig fin form på dem.

kjole STINE GOYA jakke VINTAGE COURREGES støvler STINE GOYA (men gamle) fotos JULIE BJARNHOFF

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Stine Goya-kjole, Julie Bjarnhoff, Israels Plads
Vi har fået et mønster, et velfungerende et af slagsen. Typisk står Adam og Eddie op omkring klokken 06.00, og er jeg heldig og Adam ikke for travl, får jeg lov at ligge en halv time ekstra. I flere måneder har Eddie ammet amok om natten, og jeg må indrømme, jeg hænger lidt i en tynd tråd til tider. Bare af træthed, det forstyrrer mig jo af pommeren til, når det er så meget, og han er ofte også virkelig vågen og sur/ked af det, så jeg også bliver rigtig vågen og må sætte mig op med ham. Overvejer faktisk lidt at stoppe med den amning all together eller tage et bevidst valg om kun én amning om dagen. Men… Nu må vi se!
Adam og Eddie spiser. Når jeg står op, går jeg direkte i bad. Så ud i køkkenet til galskaben, hvor jeg laver morgenmad til de voksne mens Adam hopper i bad. Fanme en velsmurt maskine, haha! Og klokken 08.00 om alt går vel, så er Adam ude med Frida og derefter på arbejde, og jeg er i makeup og tøj og det hele, klar til dagen.
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Stine Goya-kjole, Julie Bjarnhoff, Israels Plads
Ugen er delt sådan op, at mandag møder Adam efter frokosttid, så jeg kan gå smadder tidligt på kontoret og komme godt fra start på ugen. Jeg er endnu ikke kommet helt så tidligt af sted, som jeg gerne vil, men det kommer vi til. Efter frokost bytter vi, Adam og jeg, så jeg har Eddie og vi hygger resten af dagen – uden arbejdstid til mig.
Tirsdag har vi dejligste babysitter Jane. Hun kommer et sted mellem 9-10, når Eddie har sovet første lur, og så går de en tur, tager på eventyr og hygger sig. Engang efter frokost eller tidligt på eftermiddagen kommer jeg hjem og overtager.
Onsdag er bedsteforældre-dag, 3 ud af 4/5 onsdage i hvert fald. Min sviger eller min mor eller far. Det ELSKER jeg og er dybt taknemmelig for, at de prioriterer det. Det gør mig så glad, at Eddies verden nu udvides med et tættere forhold til hans primære omsorgspersoner, sine bedsteforældre. Han bliver mega forkælet, og jeg har sendt alle bedsteforældre en liste med idéer til, hvad man kan finde på i området. De har ham ligeledes til først på eftermiddagen, hvorefter jeg kommer hjem fra kontoret.
Torsdag er jeg alene med Eddie, og der har jeg ikke mulighed for computertid før Eddie sover, men til gengæld kan jeg godt tage ham med til et lille møde eller pressearrangement. Hvorimod fredag som udgangspunkt er totalt helliget ham. Der skal vi bare hygge og holde tidlig weekend. Så meget som han nu fatter konceptet weekend.
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Stine Goya-kjole, Julie Bjarnhoff, Israels Plads
Jeg har også haft ham med ude, når vi skyder billeder med enten Julie eller Alona. Det plejer jeg at gøre til en hyggestund, såvidt de kan. Enten en bid mad til eller anden sjov. Eller også putter jeg ham i vogn, og så skyder vi mens han sover. Men han morer sig altid ret godt over det kamera. CUTE!
Det fungerer for nu. Og så brænder det på i ny og næ, når jeg fx har et større arrangement, men vi klarer den. Det sværeste er klart computertid, for den er så fragmenteret, at jeg sjældent når i bund. Men jeg bliver bedre og bedre til at give slip. Jeg når, det jeg når. Det er ikke hjernekirurgi og ingen dør, hvis jeg ikke svarer. Nogen vil højst synes, jeg er uprofessionel, men det må jeg tage med – det ved jeg, jeg ikke er. Jeg er bare en mor, der også er selvstændig, som prøver efter bedste evne at være flere steder – men altid hos mit barn først.
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Stine Goya-kjole, Julie Bjarnhoff, Israels Plads
Hvis I også er hjemmepassere og savner god inspiration, så kan jeg anbefale at melde jer ind i hjemmepassergrupper via Facebook, så man kan mødes til legeaftaler eller få ny inspiration, fx Hjemmepassede børn i Københavnsområdet. Der er vist flere grupper for flere byer!

Jeg kan anbefale de her tre steder til sjov og leg:

* BYOASEN (ved Guldbergsgade, Nørrebro) – rigtig fedt lille område med klappedyr og små kolonihaver for byens institutioner. Der er geder, hamstre, kaniner, mus, høns og de rareste dyrepassere, som nusser og hjælper med at lade børnene holde dyrene. SÅ fedt initiativ for bybørn. Jeg plejer at tage en kaffe med fra Mirabelle men blev tippet om at gå på Paloma. Børnemenu, gode puslefaciliteter,  legetøj og god kaffe.
* LEGEPLADSEN VED WESSELSGADE – en af de store og bemandede. Der er noget både for de mindste og de store. Tag evt. en kaffe med fra Blågårdsplads, kan anbefale Darcy’s (ja, jeg nævner kaffe meget, men parent life, right?). De har gynger – også til de små, trampoliner, sand, hængekøjer, rutsjebane osv.
* KULTURSTATIONEN VANLØSE – hver fredag 10-12 er der legestue, hvor børnene kan lege, og de voksne kan snakke lidt.  Jeg har endnu ikke været der, men jeg påtænker en tur fredag i næste uge måske.
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Stine Goya-kjole, Julie Bjarnhoff, Israels Plads

17 kommentarer

 1. Line Kruse siger:

  Jeg hjemmepasser i Vanløse og vil gerne dele vores tips. Vi er glade for:
  – Årskort til Zoo, legepladsen i børnezoo er et kæmpe hit hos min datter og dyr er LIFE herhjemme 😍
  – Godthåbsvej bibliotek er super fint og primært indretter til de mindste børn (0-3 år) så man skal ikke være bekymret for at larme eller rode
  – Rødovre biblioteks børnebibliotek er KÆMPE stort og fyldt med en masse fedt legetøj, tumleplads, køretøjer osv.
  – Legestue i Vanløse frikirke (mandage 9:45-12)
  – Legestue i Aalholm kirke (tirs og ons 10-12) i Valby
  – Legestue i Adventskirken (tors 9:30-12 inkl aldersopdelt rytmik med skøn musikpædagog)
  – KU.BE på Frederiksberg (klart bedst med børn der har lært at gå)
  – Kvarterhusets børnebibliotek har også gode legesager og der er en cafe i samme bygning (på Amager)
  – Det kan anbefales at lave en mindre fast legegruppe man ses med en fast ugedag. Så bliver voksen-voksen og barn-barn relationerne tættere end hvis man bare mødes tilfældigt med folk.
  Jeg synes personligt ikke at legestuen på KulturStationen er noget særligt. Det er “bare” et mødelokale og adgang til nogle meget slidte legesager. Der er ikke pusleplads eller højstole og det skifter meget hvor mange der deltager. Nogle gange er der kun 2 børn med deres voksne. Gå evt. lige over svalegangen til Vanløse biblioteks børneafdeling istedet.

 2. Julie siger:

  Nu hvor kulden er for døren, kan jeg anbefale den indendørs legeplads Blegdemsremisen på Østerbro. Der er legestue for de 0-3 årige hver tirsdag og torsdag kl. 9.00-12.30. Det er virkelig et fint tilbud!

 3. Rikke Sjølie Breum Brøndahl siger:

  Hjemme i min lille familie, hjalp det enormt på nattesøvnen at stoppe amningerne helt!
  Far tog lillemanden to nætter i streg, og nu sover han næsten igennem. Mangler kun sin sut nogle få gange 🙂
  Tip fra vores sundhedsplejerske, da jeg brød sammen af træthed sidst hun var forbi.

 4. Lærke W siger:

  Så fint indlæg!
  Struktur er godt for voksne og særligt for børn, så det kan jeg godt forstå, at I vægter højt.
  I din egen kommune kan jeg anbefale
  – KUBE – de har et tumleareal til de helt små og masser af rutchebaner for både små og store og klatreting og de har en fin cafe
  – Biblioteket på Godthåbsvej – De har skiftende lege-“udstillinger” beregnet til de mindste børn og bøger og puslespil
  – Legepladsen i lindevangsparken – der er en rigtig fed legeplads god til store og små og i weekenden er der bemandet med tegne/maler plads og diverse cykler
  – Zoo – kræver vist ingen introduktion
  Nyd hjemmepasningen, det lyder som om I har det skønt!

 5. Kitt siger:

  Lige lidt off topic – WAUW, hvor er du ualmindeligt smuk på billede fire og hvor er billede seks bare et skønt billede, fyldt med mor-kærlighed i øjnene.
  Rigtig god aften 🙂

 6. Cecilie siger:

  Min søn er helt samme alder som din og jeg har haft helt samme amme-hele-natten problem de sidste måneder. Vi prøvede i sidste uge at jeg rykkede ud af soveværelset efter godnat amning og så var det kun far der trøstede indtil kl. 07. Mirakuløst accepterede han det efter 1-2 minutters gråd og lagde sig bare til at sove igen HELE natten. Efter fire nætter rykkede jeg tilbage og han accepterer fortsat mælkeforbudet fra 20-07. Alle børn er forskellige, men værd at eksperimentere med så du kam få sovet lidt! 🤷🏼‍♀️💕

  1. Cathrine siger:

   Havde brug for lige præcis sådan et her råd! Har flere veninder der også har kørt det sådan. Måske jeg bare skulle prøve. Skal dog lige finde noget at sove på i stedet for gulvet 😹 KH

 7. Mia siger:

  Stoppede amningen kort før min søns 1-års fødselsdag, og han har sovet meget bedre siden. Selve stoppet foregik lidt mindre dramatisk end jeg havde troet, og efter ca 3 nætter havde vi trappet ned/ud. Jeg behøvede ikke sove i et andet rum, men det er nok forskelligt 🤷‍♀️ Nu har vi altid sådan en drikkedunk fra sistema liggende i sengen, så han kan få lidt vand, hvis han vågner og er tørstig ☺️

 8. Louise siger:

  På vegne af forældre til “institutionsbørn” vil jeg blot bemærke, at vi heldigvis også kan nå at benytte legepladser og lignende i hverdagene med vores børn 🙂 Så tak for tip!

  1. Cathrine siger:

   SELVFØLGELIG!

 9. Rikke siger:

  Hej Cathrine! Jeg ved du ikke mener det ekskluderende, men retorikken ‘institutionsbørn’ synes jeg er ærgerlig. Jeg tror de færreste bryder sig om at få sat mærkat på dem selv eller deres børn. Skulle vi ikke bare kalde børn for hvad de er? Børn!

  1. Cathrine siger:

   Det var faktisk tænkt omvendt – for at inkludere, nu det handlede om hjemmepasning. Men det er slettet, for det var slet ikke hensigten! Beklager. KH

   1. Rikke siger:

    Åhr! Og det er jo der hvor det bliver tydeligt, hvor svært det kan være at tage de rigtige hensyn! Eller gøre noget i hensyn, men som så bliver opfattet anderledes. Tak fordi du lytter og lærer! Jeg kan kun forestille mig hvor svært det må være på den måde at skulle stå på mål for så meget.

   2. C siger:

    Jeg synes faktisk det var meget fedt, at der også var ideer for os med børn, som snart skal i institution.
    Så må man kalde dem hvad man vil for min skyld.

 10. Kristina siger:

  *Thus far 😉

 11. Helle siger:

  Hej Cathrine
  Jeg kan anbefale søvncoach Anette Theil, hvis du altså ikke allerede kender hende. Jeg ammede hver anden time i tre måneder og var ved at dø. Det fik Anette styr på med det samme, og nu er nætterne meget meget bedre. Kh Helle 🙂

Send en besked