Top

OOTD: Fredagsglæde, min første ansatte og barsel

17.08.2018
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, OOTD, Dagens, Ganni, Tullinsgade
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, OOTD, Dagens, Ganni, Tullinsgade
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, OOTD, Dagens, Ganni, Tullinsgade
GLÆDELIG FREDAAAG!
Åh, denne her uge er min første tilbage på kontoret – jeg har været her fire ud af fem dage, og det gør altså en kæmpe forskel i min følelse af weekendglæde og -spændthed. Det er sådan en dejlig, dejlig fornemmelse!
Efter både sommersløvhed, sommerferie og modeuge har jeg været sindssygt bagud på især mails. Jeg har fået fikset så mange hængepartier – og så har min spritnye assistent haft sin første dag.
Det er jeg meget spændt på – min første ansatte nogensinde. Jeg har skullet sætte mig ind i Danløn og tusinde andre voksenting. Det er en ægte forretning, jeg har nu, haha! Skulle jeg da have været i tvivl, altså… Øverst på Ellens agenda er at begynde at trække på gæster til, når jeg i en eller anden grad går på barsel. Altså det kommer jeg ikke til, at gå på barsel, men jeg tager to-tre måneder med et langsommere tempo og plads til at være computerfri helt uden dårlig samvittighed. Så målet er at have to gæster om ugen, og så kan jeg ligeledes lave til to-tre indlæg om ugen.
Hendes første dag gik derfor med at finde på sjove, seje, inspirerende gæster, som kunne have lyst til at blive interviewet hertil. Og vi taler mange forskellige kategorier, så her bliver noget for enhver smag – bolig, beauty, mode, børn, bryllup. Jeg tror faktisk, det kan blive virkelig fint – og stadig interessant.
Jeg har også tænk på at tage en lille pause fra Instagram, når han først kommer til verden. Måske tre dage, måske en uge, måske to uger. Bare for at suge alt til mig og ikke lade mig frarøve mit fokus fra ham. Virkelig bare nyde det hele og tage det hele ind. Vi får se. Men det hele kommer tættere på, nu vi er på den anden side af sommerferien, og jeg gør mig så mange overvejelser…

reklamelinks: heart necklace RPD X TINE LINDHARD sandals ALAÏA dress GANNI bag MARNI photos JULIE BJARNHOFF

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, OOTD, Dagens, Ganni, Tullinsgade
… Vi gør os så mange overvejelser.
Apropos min story på instagram i går omkring det nye studie fra Oxford University (læs her hos The Independant) – hvordan vores kødforbrug påvirker miljøet i langt højere og værre grad end vores brug af bil og fly (og vi i Danmark er blandt de allerværste, hvad angår kødindtag i Europa). Når jeg overvejede ikke at få børn, så var det faktisk primært med den tanke; hvad er det for en klode, vi kan give vores børn? Kan de klare sig?
Det taler vi så meget om pt. Hvad er det for nogle vaner, vi har, hvordan er det vi forbruger – også ubevidst. Vi taler om at skifte vores lille VW Up! ud med en el-bil – selv om det egentlig er en ganske fin bil på literen, og vi i øvrigt kører ret lidt. Men I ved, vi tænker over det! Og vi også blevet enige om at skrue endnu mere ned for kødet. Vi spiser i forvejen vegetarisk fire dage om ugen, men det kan blive endnu bedre. Og vi skal blive mere opmærksomme på at vælge vegetariske retter på menuen, når vi er ude. Jeg har endelig fået købt mig en ladcykel, så vi kan komme rundt sammen i endnu højere på den grønne måde.
Der er mange små ting, man kan skrue på, og man kan ikke gøre det hele på en gang. Men vi vil gerne gøre noget og gøre mere på sigt. Jeg tænker, at det første skridt er at blive bevidst. knowledge is power, er det ikke det, de siger?
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, OOTD, Dagens, Ganni, Tullinsgade
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, OOTD, Dagens, Ganni, Tullinsgade
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, OOTD, Dagens, Ganni, Tullinsgade
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, OOTD, Dagens, Ganni, Tullinsgade
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, OOTD, Dagens, Ganni, Tullinsgade

45 kommentarer

 1. L siger:

  Godmorgen og tillykke med din nye ansatte.
  Jeg er lidt nysgerrig på hvilken ladcykel du endte med at købe?
  Tak for en dejlig blog. Jeg er selv mor, og jeg glæder mig til at følge med i dit moderskab i det omfang du har lyst til at dele.
  Held og lykke med familieforøgelse, det er det største. ❤️

  1. Cathrine siger:

   Jeg endte med en Babboe! Hamrende dyr, men det var den der fik flest positive kommentarer med på vejen 🙂 Den virker så lækker.
   Og tak L <3 Jeg glæder mig vildt! KH

   1. Sus siger:

    Du bliver så glad for den!

 2. Først tillykke med Ellen, jeg glæder mig til at se hvad I to finder på 🙂
  Hvor er det skønt at se, når influencers som dig (og andre) går frem i kampen for miljøet og vores klode. Forhåbentlig kan det være med til atskabe en trend, der når længere end blot enkelte dele af samfundet.

  1. Cathrine siger:

   Tak Lina, jeg glæder mig også så meget til at få en hånd! Og dejligt det kan bruges – uden at jeg vil lyde hellig på nogen måde. KH

 3. Mette Marie siger:

  Hvor spændende med en assistent!😊
  Hvis du gerne vil blive mere bevidst og opge viden, så skal du se The True Cost på Netflix! En kæmpe øjenåbner for mig!

  1. Cathrine siger:

   Åh jeg bliver altid SÅ dårlig af at se de dokumentarer – er det også kødindustrien, der får fokus i den du nævner? Cowspiracy sad i mig læææænge! KH

   1. Mette Marie siger:

    Nej det er faktisk om tøjindustrien, så hvis du ikke vil have virkelig dårlig samvittighed over dit tøjskab, skal du nok ikke se den 🙈

    1. Cathrine siger:

     Det vil jeg gerne, hehe… Jeg tør godt 😀 KH

 4. Line siger:

  Ih, jeg kunne virkelig godt tænke mig et indlæg om jeres overvejelser i forhold til ladcykler. Bare et lille ønske fra mig. Tak for en virkelig god blog.

  1. Cathrine siger:

   Har du set min story om ladcykler? Fik så mange gode tanker og bud fra jer!
   Vi har valgt at gå for en carving-model, dvs en der lægger sig ned i svingene for at sikre man ikke vælter. Og så vi valgt el. Det var de to vigtigste ønsker. Jeg har kigget både Babboe og Butchers&Bicycles, men har købt førstnævnte 🙂 KH

 5. Sara siger:

  Hvad med at dine læsere kunne være gæster på bloggen? Jeg synes det kunne være sjovt at læse om alle de almindelige, seje damer, der læser med. Bare et forslag

  1. S siger:

   Det ville jeg også synes var bildt spændende! Der sidder jo en masse seje (primært) kvinder herude og læser med.
   Og tillykke med ansættelse af Ellen! Håber vi får lov til at “møde” hende på bloggen.
   Og så vil jeg også råbe hurra for dit fokus på bæredygtighed og kødforbrug. Jeg tænker mere og mere over det selv ift. mad, tøj og transport, så det er skønt at kunne læse om det hos dig og også Emily ☺️
   Rigtig god fredag!

  2. Maria siger:

   Ja, det synes jeg også, kunne være rigtig interessant! 😀

   1. Cathrine siger:

    Det er også en fin tanke – dog kan det komme til at kræve noget mere af mig/Ellen i forhold til opsætning. At skaffe kontaktoplysninger, vinkler osv. på personer jeg ikke har samme viden om, som jeg har om offentlige personer. Men jeg har tænkt på noget lignende omkring fertilitetsindlæg før i tiden. Måske det kan lade sig gøre. Den er i hvert fald noteret! KH

 6. Nicoline siger:

  Jeg synes, at det er så uhyggeligt, at vi ikke er bedre til at passe på vores jord. Det er så nemt bare at sige, at det er et politisk ansvar og at vi som enkeltpersoner ikke kan gøre en forskel, men det kan vi – alt tæller! Jeg er bestemt ikke hellig i den forstand, men jeg prøver!
  Og så i øvrigt tillykke med din nye ansatte, det er sgu sejt gået!

  1. Cathrine siger:

   Det er jeg slet, slet heller ikke. Og det er jo det farlige ved at åbne munden, så bliver man også taget til regnskab 😀 Jeg har kun lige åbnet munden på story og så kommer der en byge af “men hvad med…” kommentarer, hehe…
   Politikerne har et ansvar – men vores vaner, dem hænger vi selv på <3 KH

 7. Katrine siger:

  Hvordan forholder du dig til at modeindustrien også er en af de helt store miljøsyndere. Er det noget du tænker over ifht din måde at shoppe og hvor ofte du køber nyt?

  1. Cathrine siger:

   Ja det er det – der kommer et indlæg søndag <3 KH

 8. Ida siger:

  https://www.ecowatch.com/fast-fashion-is-the-second-dirtiest-industry-in-the-world-next-to-big–1882083445.html Ifht. miljøet så er modeindustrien den næstmest forurenende – så det er virkelig også et sted man kan gøre meget for miljøet. Simpelthen ved at købe mindre, og når man så køber så købe hos de bæredygtige producenter.

  1. Cathrine siger:

   Jeg har et indlæg om mine egne vaner og regnskab på søndag med netop det fokus. KH

 9. Nina siger:

  Åh dit hår er super flot! Du får mig virkelig til at overveje pagen, selvom jeg havde svoret det aldrig skulle være noget for mig 😬
  I forhold til det med at skrue ned for sociale medier som nybagt mor så er jeg sikker på, at det vil falde dig (jer!) helt naturligt, så snart I pludselig står med jeres lille vidunder i armene 😍 De der første timer, dage, uger – det er så magisk! Der står tiden ligesom stille. Og det skal man have lov til at opleve helt for sig selv som par, synes jeg 😊

  1. Cathrine siger:

   Page er altså nice – ikke for tungt og langt og man kan stadig sætte det 😀 Siger jeg og går nu mod lidt længere hår, hehe…
   Åh hvor jeg glæder mig, og det kommer meget vel til at give sig selv, når først han er der. Åhhh <3 KH

 10. Emma siger:

  Jeg elsker at se og høre, hvordan andre tager stilling til at behandle kloden ordenligt og hvordan de rent praktisk bærer sig ad, så tak for det <3
  Jeg kunne dog godt tænke mig at høre lidt om, hvordan du/i tager stilling til det ift modeverdenen? Jeg tænker på, hvor meget modeverdenen og produktionen af tøj, som brændes for at holde et vis brand, samt det generelle overforbrug og smid-væk-kultur af tøj vi har?

  1. Cathrine siger:

   Jeg har et indlæg om det på søndag – jeg har dog skrevet en del om det gennem tiden.
   Jeg synes dog ikke, det behøver at tage fokus fra det andet, på den der “det er fint med… men hvad med…” måde 🙂 Modeindustrien er også en sværvægter, og jeg har mine egne små forbehold. Men de kommer med søndag! KH

 11. Linea siger:

  Åh, fedt med en assistent! Det job gad jeg godt have, haha. Hvor har du søgt efter det henne? ✨

  1. Cathrine siger:

   Jeg søgte faktisk ikke officielt men fik hende tippet gennem omgangskreds 😀 KH

 12. LK siger:

  Hvor er det dejligt at læse dine tanker. Kæmpe respekt for at søge og dele information! Det er så vigtigt, at vi ikke kun ændrer vores vaner, men også at vi tør tage diskussionen og tale med andre om ændringerne!
  For du har så meget ret: Vi kan alle sammen gøre en forskel. Jeg tænker altid på CD’er, VHS’er, fastnettelefoner og så meget andet, hvor ny viden, teknologi og købsvaner overhalede ellers fine produkter indenom. Vi ser dem ikke længere i butikkerne, fordi folk stoppede med at købe dem. Og LP’er er fx pludselig tilbage, fordi folk bruger dem igen. Vi har så, så meget magt som forbrugere, og jeg tror, at vi nogle gange er næsten bange for at indse hvor stor, den egentligt er. For så ser vi også, hvor stort ansvaret er. Det er jo ren Spiderman – “Med store kræfter følger et stort ansvar”.
  Jeg glæder mig allerede nu til indlægget søndag, hvor du forhåbentligt sætter en masse tanker i gang igen 🙂
  Og tak for en dejligt opløftende, oplysende og interessant blog!

  1. Cathrine siger:

   Jeg vil sige, når diskussionen og snakken foregår med så meget respekt for hinanden, som herinde, respekt for vores forskellige ressourcer, viden, overskud, så er det altså slet ikke så farligt at gøre. Det er sørme em gave, så tak for det <3
   Du har så meget ret - vi har da kæmpe magt. Jeg kan huske, hvordan folk bare boycuttede Agnes cupcakes fordi der var rod i kontrakter osv. og dårlige forhold - så endte de med at dreje nøglen om. Vi har meget mere magt, end vi tillægger os! KH

 13. Denise siger:

  Jeg synes det er så fint, at du sætter fokus på miljø og hvad man selv kan gøre. I den forbindelse er det altid mest miljørigtigt at undgå at købe nyt, også selvom det er en elbil fremfor en benzinbil. Produktionen af elbiler skulle efter sigende være ret problematisk, så regnestykket bliver ikke meget anderledes (endnu)
  https://www.zetland.dk/historie/s8YxVyPQ-aekd12kv-ce32b

  1. Cathrine siger:

   Se det er interessant! Tak Denise! KH

 14. Laura siger:

  Hey Cathrine!
  Nu har du fornylig købt to så fine Marni-tasker (den ene bærer du her). Begge virkelig smukke.
  Kan du fortælle lidt om fordele/ulemper ved hver? Hvilken er du gladest for, hvilken er mest anvendelig, hvad med størrelserne på dem? Jah, jeg er i overvejelsesfasen, men sådan noget kræver jo grundig research, da det er en dyr omgang!
  Og så sidst, men selvfølgelig aller vigtigst: Hvor ser du knald-hamrende-skidegodt ud 🙂

  1. Cathrine siger:

   Altså den lyserøde var mest af alt et virkelig godt udsalgskøb, hvor jeg tænkte mindre på praktik. Det er en fin størrelse til mobil, pung og nøgler – men mest til festbrug eller brug sammen med mulepose. Den anden er en ægte hverdagstaske som kan have det hele og klart den jeg bruger allermest. Det er genial taske, hvis du spørger mig, og jeg har brugt den stort set hver dag, siden jeg købte den.
   Den anden er til gengæld så sjov og fin og finurlig og et lille kunstværk med sin hank. Det kommer an på dit behov <3 kH

   1. Laura siger:

    TAK <3 Virkelig glad for lidt insider knowledge. Ha' en herlig weekend!

 15. Maria siger:

  Jeg har lige læst et indlæg hos fantastiske Idabida omkring tøjproduktion og miljøet.
  Kan ikke lade være med at tænke på at bloggere jo bl.a. lever af at vi skal (over)forbruge endnu mere – et interessant paradoks når man også prøver at være miljøbevidst. Nu mener jeg ikke specifikt dig, men generelt kan det klinge lidt hult, når man opfordrer til at droppe plastiksugerør, og herefter skriver om alle de musthaves vi ikke kan undvære, der inspirerer til forbrug.
  Kunne være spændende at læse dine tanker om dette, måske du allerede har berørt det i søndagens indlæg.
  Link til Idas indlæg her:
  http://idabida.dk

  1. Cathrine siger:

   Mega sejt indlæg, Maria. Tak for link! Håber du kunne bruge søndagens indlæg til lidt. KH

 16. Signe siger:

  JUBI jeg er vild med din blog, dig og tanker om vores jord <3
  Jeg tillader mig lige at linke: https://ing.dk/artikel/batterier-odelaegger-elbilers-co2-regnskab-120004 og https://www.google.dk/amp/s/ing.dk/artikel/svensk-undersoegelse-produktion-elbilers-batterier-udleder-tonsvis-co2-200080%3famp
  “Man har ikke altid regnet miljøbelastningen tilknyttet produktionen af batterier med i klimaregnskabet for elektrisk transport. Men det bliver man nødt til at tage med, for at man kan få en meningsfyldt sammenligning imellem elbiler og almindelige biler,« I artiklen mener de, at El-biler derfor, i det samlede resultat, er på niveau med benzin biler.
  Rigtig god weekend 🙂

  1. Cathrine siger:

   Mega spændende, tak Signe! Jeg tror også for nu, at vi venter – der skal mere udvikling til, før det giver helt mening. Men det minder mig om noget af det, jeg har med i morgendagens indlæg. Bedre mærkninger også på forbrugsvarer osv. så det er til at gennemskue, hvornår man gør et grønt køb, og hvornår man ikke gør. KH

 17. Tanja siger:

  Sikke nogle fine billeder!!
  Og så til et lille sidespring ang citatet “knowledge is power” prøv at google image “knowledge is power france is bacon” så kommer der en sjov lille historie op, hvis du ikke allerede kender den 🙂

 18. Linnea siger:

  Der er også andre, der er lidt inde på det i kommentarfeltet, men jeg vil også lige slå et slag for, at det stort set altid er mere bæredygtigt at bruge sit produkt (fx en bil) helt op, før man køber nyt. Det kræver enormt mange ressourcer at producere, så typisk er det bedste at bruge det, man har, indtil produktet står af og ikke længere kan repareres (hvilket også er noget, mange kan blive bedre til frem for blot at smide ud og købe nyt) 🙂
  I kunne også overveje en brugt bil, hvis I føler, at det giver mening for jer. Jo mindre nyt, der skal produceres, jo bedre – særligt når der er så mange produkter derude, som fungerer helt perfekt 🙂

  1. Cathrine siger:

   For nu har vi jo bil, så en brugt giver ikke mening. Men jeg tror, at til den tid vi skal skifte ud, så bliver det med en leaset elbil 🙂 Der sker sindssygt meget på den front, så det virker mest oplagt ud fra, hvad jeg har læst. KH

 19. Monica siger:

  Bare lige en lille indskydelse, det er ikke nødvendigvis bedre for miljøet at købe en ny bil, selvom det er el bil. Det er enormt miljøbelastende at producere biler, så at have en der kører langt på literen kan meget vel være bedre for miljøet end at købe en ny elbil.

  1. Monica siger:

   Ja det kan jeg se jeg ikke er ene om at sige! Ups 🙈

 20. Åh, hvor ser du totalt dejlig ud! Og så den kjole 😍
  Temmelig interessant indlæg, og har bestemt også tænkt mig, at skulle lytte til den podcast på et tidspunkt snarest. Jeg synes det er rigtig svært at skære ned på kød, specielt når der ikke er enighed omkring det i husholdningen. Overvejer ofte, om man skal lave kød til kødspiseren specifikt og så selv springe over, men lidt at det ‘romantiske’ går lidt af, når man skal tilberede forskellig mad. Så du skal endelig prise dig glad for, at I netop er så enige omkring emnet. Ville ønske enigheden herhjemme var lige sådan 😀

  1. Cathrine siger:

   Men det er jo også det – ens hverdag skal hænge sammen, og at I skal til at købe ekstra ind, evt. have mere madspild fordi I ikke spiser det samme og får spist op.
   Små skridt. Det kan være, I kan gå grønt et par af dagene. Altså Adam har også taget lidt tid at få vendt, han gispede ved tanken om vegetarkassen i sin tid. Men efter vi hyggede os med alternativer og fik smagt hvor godt det faktisk kan være uden kød, så er vi begge gået mere og mere i den retning. Det er små skridt – måske der kan komme større variation den vej. KH

Send en besked