Top

OOTD: Hvad er min stil? Er jeg mon faldet af på den?

12.03.2019
Skabt af Cathrine

rockpaperdresses, Alona Vibe, Cathrine Widunok WIchmand
rockpaperdresses, Alona Vibe, Cathrine Widunok WIchmand
“Der er gået lidt for meget jeans i den…”
Det skrev en af jer i går, og jeg fik først lige sådan en ‘av!’. Men dernæst var det fuldstændig som om mit spejlbillede talte tilbage til mig. Det er så rigtigt. Ikke at jeg synes, der er noget galt i det, og jeg har alle dage været glad for jeans (og my God, glæden ved at kunne passe rigtige jeans igen!). Men jeg tænker, noget af det der menes med det, at jeg blevet lidt… Kedelig, måske? Det er længe siden, jeg har været dyppet i glimmer og konfetti. Bevares, et barn skulle til.
Men er mine outfits blevet for kedelige på det seneste? Er jeg faldet i barsels-bøtten, alligevel?

overalls H&M (reklamelink) skjorte GESTUZ jakke VINTAGE taske SUSAN ALEXANDRE solbriller CELINE fotos ALONA VIBE

rockpaperdresses, Alona Vibe, Cathrine Widunok WIchmandrockpaperdresses, Alona Vibe, Cathrine Widunok WIchmand
Jeg er lidt i stil-limbo. Jeg har lidt en aversion mod ordet ‘stil’, for det kan virke så fastlåsende og ‘frihedsberøvende’, noget af legen ved klæde sig på forsvinder. Det har vi tit diskuteret herhjemme, når Adam siger ‘ej, det kan jeg da ikke gå med, det er da ikke min stil’. Jamen, hvis du kan lide jakken/bukserne/blusen – så er det vel din stil? Din stil defineres af dig, og du må lege med den, og gøre hvad du vil, hver eneste dag. Du må ikke være hæmmet af nogle bånd, du selv har pålagt – ingen andre har dig defineret i en kasse, så hvorfor skulle du?
Så måske rettere, jeg er lidt uinspireret pt. Har det noget at gøre med at jeg stadig fuldammer på snart sjette måned? Og tøjet derved skal være lidt praktisk? JA. Uden tvivl. Kjoler dur kun, hvis der er knapper i. Jeg elsker skjorte/jeans-modellen pt. fordi det er så pokkers praktisk.
Praktisk-praktisk-praktisk.
Når du har født et barn, må du 100 % iklæde dig lige nøjagtigt dét, du har lyst til. Altså, ved gud, det må du jo alle dage. Men føler du dig ikke klar til andet end dine preggo-leggings – praise be! You do you, og alt det der.
Men når mit arbejde også kategoriseres som ‘modefidus’, så skal jeg måske stramme mig en smule an. For ja, jeg er også lidt, ja praktisk pt. Lidt hjemme-agtig for tiden. Ugh, det er koldt. Ugh, det regner. Ugh, jeg skal også kunne amme. Når dagens plan er at være hjemme, gå i svømmeren og være hjemme igen, så er strikjogginbukser eller sweat + jeans toppen.
Og det er også sæsonen for at føle sig som en virkelig runken vinterprut. Vi har alle sammen gået i det samme tøj siden sensommeren, og det er endnu ikke tid til at iklæde os vores forårsgarderobe (dengang jeg pakkede sommer- og vintertøj ned i kælderen og glædeligt tog en kasse tøj op til sæsonen, det føltes så friskt og spændende!). Det gør uden tvivl, jeg ikke føler mig så inspireret. Goddamn danske evighedsregn – men får vi sådan en sommer igen i år som sidste år, er det planterne vel undt.
rockpaperdresses, Alona Vibe, Cathrine Widunok WIchmand
Men for at være lidt mindre ‘jeans’ forleden endte jeg i smækbukser. Eller selebukser. Eller overalls hedder det vist! Godt nok brune og i en hørkvalitet. Okay, har jeg ødelagt min egen pointe? Er det her om muligt det mest smørbløde-outfit jeg længe har vist? Er det ikke ‘smart’ nok?
Jeg følte mig smart. Røde læber, mine solbriller jeg knuselsker, min gamle vintage-jakke som redder alle outfits og altid får mig til at føle mig lidt bedre, end jeg plejer.
Jeg vil gerne oppe mit game igen – gøre lidt ekstra ud af mig selv for jer. Helt som et parforhold. Nu vi synger på 8. år må jeg ikke falde af på den. I promise. Selvfølgelig med plads til ammeindlæg og behov for blødhed om maveskindet også. Jeg gider ikke stresse det! Men jeg gider godt gøre mig lidt ekstra umage – for jer. For når jeg gør det for jer, så gør jeg det også for mig. Og efter snart et halvt år postfødsel er jeg så klar til at føle mig lækker igen.
rockpaperdresses, Alona Vibe, Cathrine Widunok WIchmand
rockpaperdresses, Alona Vibe, Cathrine Widunok WIchmand
rockpaperdresses, Alona Vibe, Cathrine Widunok WIchmand
rockpaperdresses, Alona Vibe, Cathrine Widunok WIchmand

16 kommentarer

 1. Christina siger:

  Hej Cathrine,
  Jeg synes altså at du på samtlige billeder siden Eddie kom til verden har sprudlet og set knaldhamrende godt ud – og alt andet end kedelig!
  Jeg ved det er en del af dit job, men er meget imponeret over de outfits du kan trække op af hatten selvom Eddie (og sikkert også meget mindre søvn) tager hovedparten af dit fokus pt. Så jeg er stadig mindst lige så inspireret som tidligere. 🙂

 2. Karen siger:

  Åh Cathrine, Jeg synes du er SÅ god til at gøre dig umage for os! Jeg elsker din “stil”, eller mangel på samme, fordi jeg selv altid har undret mig over, at andre kunne sige ” sikke en flot jakke, men den kan jeg jo ikke gå i” Hvorfor ikke, hvis du synes den er pæn?!
  Jeg bliver personligt mere inspireret af, at du kan peppe et afslappe jeans look op med rød læbestift og en blomstret sok, end af Stine Goyas og Gannis nye kollektion fra top til tå. Men det er jo just me.
  Jeg kan jo ikke tolke på hvad afsenderen af kommentaren fra i går mente, men jeg synes i hvert fald ikke dine outfit indlæg mangler glimmer og pang. Måske er du også bare blevet mere voksen og sikker, end du var for år tilbage? Naturligvis. Der er ikke så mange “jeg prøver lige den her cowboystøvle af, selvom resten af verden muligvis ikke er med på country-looket”-billeder, men det er vel meget naturligt.
  Jeg siger; dont change a thing!

 3. Amalie siger:

  Jeg er simpelthen så vild med at du 1) er så ærlig omkring dine følelser og 2) formår at vende sådan en ellers kedelig kommentar til en refleksion, som du faktisk kan bruge til noget. Jeg synes bestemt ikke at du er kedelig – vi har egentlig aldrig delt “stil”, men jeg ELSKER at se dine mange facetter og farver, som du leger med tøj og mode (og så er jeg ved at nærme mig så småt :-)). Jeg er selv rigtig kedelig her i vintermånederne fordi jeg er en frossenpind og ikke orker andet end den samme gamle striktrøje, så jeg er helt vild med at se hvordan du får det til at lykkes med årstiden/vejret/ammevenligt tøj/fashion. Du er kæmpe imponerende at følge. Den perfekte balance af det hele – og det er aldrig kedeligt <3

 4. Marlene siger:

  Hej Cathrine,
  Hvad hedder modellen på dine solbriller?

 5. Dorthe siger:

  Cathrine, du har en fantastisk sans for at sammensætte farver, mønstre, glimmer, jeans, kjoler, sneakers osv. til de flotteste outfits, der er ikke noget kedeligt over dig!
  Jeg bliver meget inspireret af dig til at være lidt modigere i mit tøjvalg.
  p.s: Dit hår er virkeligt flot i den længde det har nu.

 6. C siger:

  Puha det er svært at være “smart” og ammemor! Jeg er i konstant tøjkrise – det minder faktisk meget om de sidste par måneder af min graviditet 😉
  Og ja selfølgelig er det jo lidt lige meget, hvordan jeg tager mig ud, der er jo vigtigere ting i verden, men jeg vil bare gerne tilbage til at være sjov, smart og legende i min påklædning?
  Jeg har også kørt jeans og skjorte meget. Og så prøver jeg med smarte sko og en flot jakke at gøre det smart. Men mangler virkelig inspiration.
  Synes du gør det vildt godt! Men skriv gerne mere om at klæde sig på til amning 🙂
  Sammen må vi kunne gøre mor og mode til venner og ikke modpoler – i hvert fald for dem af os som ønsker det 😉

 7. C siger:

  PS. Ammevenligt træningstøj er så grimt og jeg træner altså kun på hold med min baby, gerne hold som tager over 1,5 time, så der er tid til baby. Min dreng skal ammes hver anden time, så det kunne Adidas eller andre godt lige tænke på 😉

 8. Katja siger:

  Jeg bliver simpelthen nødt til at kommentere – jeg synes langt fra (!) at du er blevet kedelig! Jeg synes du har været så sej og on point post fødsel!!!

 9. Kirstine siger:

  Det er egentlig spøjst hvor forskelligt et syn på sagerne man har. Fordi jeg har netop tænkt det komplet modsatte af det du nævner blev påpeget. Jeg har tænkt, hvor imponeret jeg er over dit ‘tøj-game’. At du formår at have overskud til stadig at være Cathrine-stylish og lige være lidt mere fashion end gennemsnittet.
  Det illustrerer vist meget godt at det afhænger af øjnene der ser 🙂

 10. N siger:

  Kære Cathrine, måske er dit tøj mindre confetti og glimmer, til fordel for ammevenlige skjorter og kjoler – men du er lige så fantastisk, som du plejer at være og lille Eddie klæder dig så uendelig meget!
  Noget der måske kunne være en mellemvej, er indlæg som dine drømmeoutfits , hvor du sammensætter tøj på lige den spraglede og glade måde, som du er så god til! Bare en tanke, og egentlig ikke fordi jeg har tænkt behovet! God tirsdag aften til dig og din fami 🌸💕🌿

 11. Sofie B siger:

  Jeg deler slet ikke samme stil som dig men jeg synes virkelig her på det sidste at dine valg er blevet mere sammenhængene og mere stilet. Jeg elsker når du leger med tøjet på en måde der udfordre mine grænser men jeg elsker også når du vælger noget mere “sikkert/kedeligt” for du vælger aldrig noget kedeligt eller sikkert i mine øjne. du er altid det ekstra som jeg gerne selv vil men ikke er modig nok til at gøre fordi jeg er bange for hvad andre vil tænke og sige. Du har altid været til stor inspiration og du har været med til at jeg tør lidt mere i mit valg af tøj

 12. Mette siger:

  Jeg synes på ingen måde du er faldet af på den. Synes du stråler på dine billeder, og ser chick (staves?) ud!

 13. Camilla siger:

  Jeg synes på ingen måde du er faldet af på den. Du er lige så inspirerende som altid, med lidt ekstra Eddie-glød. Jeg elsker hvordan du kan inspirere mig!

 14. Maria siger:

  Altså WHAT? Har aldrig set en så velklædt og stilet ny mor som dig.

 15. Pernille siger:

  Synes du er mega inspirerende! Hvor er de fede bukser fra? 🙂

  1. Cathrine siger:

   De er fra H&M – der er linket til dem :-* Og tak Pernille 😀 KH

Send en besked