Top

OOTD: Hvordan ser man 'fashion' ud?

25.11.2018
Skabt af Cathrine — Annonce

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Selected Femme, fotograf Julie Bjarnhoff
Er der ikke lidt italiensk stemning over det her? Springvandet. Farverne. Og ja, jeg hopper teknisk set rundt i et springvand, hehe.. Nu er det tømt for vinteren, så det bad selv om det.
Flere af jer skrev efter det her outfit, at jeg gerne måtte have Eddie med på outfit-billeder. Barnevogn, vikle osv. Og det kan helt sikkert heller ikke helt undgåes. Men jeg tænker også  over at sørge for, at bloggen har (til dels) samme energi og stil som før baby. I hvert fald at det kommer mere og mere tilbage fremadrettet – det er klart, lige nu klistrer jeg til ham (hehe, ja, det er mig der klistrer til ham – kan slet ikke undvære ham). Men jeg vil virkelig gerne beholde “fashion”-delen somewhat straight, som jeg selv synes er sjov – og som jeg også ved, flere af jer følger med for.
Ved at jeg blogger professionelt (skulle til at sætte det i citationstegn, men det er jo rigtigt – no need to down play it), så tænker jeg også over, hvilke signaler jeg sender. For det tiltrækker jo bestemte kunder. Hvis jeg gerne vil blive ved med at have modekunder som fx Selected Femme, så skal jeg også ‘look the part’.
Men hvornår gør man det? Hvornår ser man fashion ud?

I SAMARBEJDE MED SELECTED FEMME 

bukser SELECTED FEMME blazer SELECTED FEMME top CUSTOMMADE stiletter MARNI sokker SNEAKY FOX fotosJULIE BJARNHOFF

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Selected Femme, fotograf Julie Bjarnhoff
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Selected Femme, fotograf Julie Bjarnhoff
Man spreder benene virkelig meget, når man går. Har I ikke lagt mærke til, at fashion girls tager nogen overordentligt lange skridt, når de går, på billeder? Altså nærmest flyver? Alle de der hardcore fasionistas har en absurd skridtlængde. Er det kun mig, der har lagt mærke til det? How?!  Det må være en blanding af at fotografen ligger og roder rundt på jorden, og det vil jeg trods alt ikke byde Julie en kold novemberdag. Men så må de også have en gigantisk tillid til deres gangart – jeg ville være så bange for at vælte i forsøget på at flyve henover jorden. Jeg mener, balancepunktet er gevaldigt på prøve!
Så er der ansigtet. Det er sjældent malet med et kæmpe smil. Jeg fik sagt til Julie, at jeg nogen gange føler, jeg ligner en Føtex-model. Og intet dårligt om det. Men jeg er ‘cute’, også når jeg gerne ville være mere ‘cool’. Et stort smil fra øre til øre. Jeg gad godt se killer ud med pouty face.
Jeg kan huske, at jeg på den store lufthavnsproduktion fik at vide af fotografen, der skulle skyde de billeder, der hænger af os i taxfreeshoppen, at jeg var vældig sød, men kunne jeg skrue lidt mere op for sexen? Mindre kæmpegrin. Mere missen med øjnene.
Det er ikke mit look. Jeg er cute as fuck, som man siger på godt dansk. Og når jeg prøver at se seriøs og dyb ud, så føler jeg mig fjollet og som om jeg ophøjer mig til noget, jeg ikke er. Og så er der jo det blik. Helst væk fra kameraet, som om man slet ikke opdager, hun er der, fotografen. Jeg ender med at kigge durk i kameraet på de fleste billeder. Det der med at lade som om, jeg har fanget noget interessant at kigge på off camera, hm…
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Selected Femme, fotograf Julie Bjarnhoff
Modefotografiet i dag er i allerhøjeste grad påvirket af streetstylestilen, som den tager sig ud anno 2018. Hvor den knapt så meget handler om at fange tilfældige kvinder og mænd på gaden med god stil, men rigtig meget foregår under modeugerne, hvor alle spidserne er samlet. Hvor kvinderne er i bevægelse – og travle, hence de store skridt. De skal frem til næste show! Hvor de af selvsamme travlhed ikke ænser fotografen, eller også er der bare 100 af dem, og derfor er det umuligt at værdige dem alle et blik.
Og hvor efterlader det så det gode gamle blog-outfit? Hvor man stiller sig op. Smiler til fotografen. Viser tøj frem. Klik. Der er ikke mange af dem efterhånden i blogland, er der? #OOTD’s.
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Selected Femme, fotograf Julie Bjarnhoff
Det har helt sikkert også udviklet sig! OOTD’et, ‘dagens’ eller hvad man kalder det. Fra foran sit eget spejlbillede i en dunkel entre til at foregå på gaden. Barren er helt sikkert noget højere i dag, uden tvivl skubbet fremad takket være streetstylen. I dag skal det ud på gaden, i bevægelse og det skal skydes på ordentligt gear af nogen, der kan. Ikke længere bare af mor eller kæreste – med mindre man har fået dem oplært virkelig godt.
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Selected Femme, fotograf Julie Bjarnhoff

^^^så meget ‘mis’ jeg har i mig

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Selected Femme, fotograf Julie Bjarnhoff
Savner I spejlfotografiet? Det kunne også noget. Det var simpelt, i øjenhøjde og på sin vis også lidt charmerende at stå der på strømpefødder.
Jeg synes egentlig, at blog-outfit-billederne, som dem her, lander et meget fint sted derimellem. Imellem den hyper moderagtige men også distancerede fotostil fra modeugerne og de meget simple spejlbilleder fra entreen. Og det tænker jeg også kan noget, også for modebrands. Dét giver ét for brandingen at placere sig på en kvinde med langbenet gangart og et fjernt blik, high fashion, og det giver noget andet at placere sig på en kvinde, der smiler og ikke er ligeså god til at sprede benene (no pun intended), men som måske er lettere at spejle sig i?
Det er måske lidt ligesom at have en modereportage i Eurowoman mod en i Alt for damerne, det kan begge dele noget, og begge dele kan være fashion.
Så selv om jeg godt gad de langbenede shoots henover et lyskryds med et drømmende blik mod horisonten, så føler jeg mig ukomfortabel – jeg føler mig fjollet. Og det har jeg besluttet mig for er helt okay. Jeg gør noget andet. Og nogen gange med vikle, nogen gange med barnevogn. Men helt sikkert med et kæmpe stort smil.
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Selected Femme, fotograf Julie Bjarnhoff
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Selected Femme, fotograf Julie Bjarnhoff
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Selected Femme, fotograf Julie Bjarnhoff
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Selected Femme, fotograf Julie Bjarnhoff

13 kommentarer

 1. Lisbeth siger:

  Hvor er det sjovt at høre dig – som i mine øjne er en kæmpe succes – gå og bøvle med de samme overvejelser, som jeg selv går med i det jeg forsøger at bygge op! Jeg har også altid været dybt misundelig på powerkvinderne i fuld fart over vejen, men efter jeg er begyndt at lave flere grinende billeder og skøre moves er jeg blevet meget mere glad for mit indhold, haha! Måske nogle bloggere bare er mere grinebidder end andre. Det lyder i grunden også ret skønt 😀
  Knus

 2. Pernille siger:

  Synes du er befriende ukrukket, og på ingen måde opstyltet og med trutmund som hovedparten af bloggere ynder at flashe.
  Du har det flotteste og mest vindende smil i Instaland (og sikkert også i virkeligheden) og det kombineret med din sympatiske personlighed og flair for fashion gør dig bare fantastisk smuk i mine øjne.
  Just saying! 😘

 3. Matilde siger:

  Jeg er bare så glad for dig og din blog. Dine indlæg er med til at redde dagen, ret tit!
  Knus herfra 🙂

 4. Sanna siger:

  Så skønt, at du også tager hensyn til os anti-baby typer, som bare gerne vil have ikke-babyrelaterede indlæg 💫 Du er sej! og smuk! og sikkert også enormt sympatisk

 5. Pernille siger:

  Jaaaa! Til det hele – både det med og uden bæbs 😊 super tilfreds (ikke-mor) læser her. Elsker din blog

 6. Louise Wulff siger:

  Det er sjovt at du tager det her op. Jeg synes helt sikkert, at dine billeder er helt fantastiske og at du ser brandgodt ud på dem. Og selvom de ikke er mega fashionista (i forhold til de kriterier du selv stiller op ;)), så synes jeg alligevel at der er noget “uopnåeligt” over denne herbslags outfitbilleder. Jeg synes personligt det kunne være fedt, hvis det kom mere back to basics og lidt mere “virkeligt”, hvis det giver mening? Én ting er sikkert… Du ser altid godt ud på billederne 🙂

 7. M siger:

  Jeg kan viiirkelig godt li’ Eddie! Men jeg kan også virkelig godt lide, at han ikke altid behøver være med. Det er jo hans mama jeg kommer her for 😉 det ville være skørt hvis Adam altid var med, og på samme måde behøver ikke at være det.

 8. Tine siger:

  Hej Catrine – Det er virkeligt skønt at du ikke er for selvhøjtidelig til at linke til et gammel indlæg. Jeg har for nyligt startet en blog, og selvom den er præget af mere rejse og mindre fashion end din, er du som min favorit-blogger en kæmpe inspiration! Dejligt at blive mindet om at selv du er startet et sted:))
  //Tine

 9. Tanja siger:

  Jeg er vild med dit store smil 👍 Du ser så glad og naturlig og sød og sympatisk ud – meget mere end dem med pæne afdæmpede smil. De bliver simpelthen for kedelige. Der er meget mere liv og glade dage over dig. Det kan jeg rigtig godt lide.

 10. Nina siger:

  Jeg ELSKER at du smiler på dine billeder og ikke bare ser kold og afvisende ud, som jeg tit synes, modelbillederne gør. Du har NÆRVÆR i dine skriverier såvel som i dine billeder. Dét er din allerstørste styrke, spørger du mig 🙂
  Nina

 11. Charlotte siger:

  Og det er netop gået op for mig at det jo er derfor jeg følger med på din blog! Fordi du smiler og ser mega sød ud altid. Og derfor jeg ikke følger netop de blogs du beskriver. Jeg føler mig altid lidt fremmedgjort og som en der ikke er med i klubben (jeg går netop ikke sindssygt meget op i tøj på mig selv, men synes det er sjovt at læse om i kombi med andre livsstils indlæg). Bliv ved med at gøre din ting! Og så har jeg selv termin om 1 uge så jeg kan selvfølgelig ikke få nok Eddie og baby content men man kan jo ikke få det hele 😉

 12. Kat siger:

  Hvis du skulle få tid og lyst på et tidspunkt, kunne det være så fedt med et indlæg om ventetøj/tøj der er brugbart under graviditet i de forskellige trimestre. Hvad gjorde du fx tøjmæssigt for at folk ikke kunne se, at du var gravid, inden I delte det med omverden? Og hvad er must-have i 3. trimester?
  Kram fra hende med bukserne som strammer…

 13. Julie siger:

  Ja, det kunne være interessant 🙂

Send en besked