Top

OOTD: Lady in red in a concrete jungle

24.09.2017
Skabt af Cathrine

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Julie Bjarnhoff, Dagens, OOTD, Birchs SalonRockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Julie Bjarnhoff, Dagens, OOTD, Birchs Salon
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Julie Bjarnhoff, Dagens, OOTD, Birchs Salon
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Julie Bjarnhoff, Dagens, OOTD, Birchs Salon
God eftermiddag fra Klitmøller,
jeg nærmer mig et veludhvilet stadie, og så er det vel egentlig også fint nok at skulle vende snuden hjem?
Jeg kunne sagtens tage flere dage. Følelsen heroppe af at være alene i verden, den kan både gøre ensom og forløsende. Der er intet, man skal rende efter. Så forstår jeg godt, hvorfor man forlader byen. Og ikke bare flytter en halv time uden for byen. Men i det her tilfælde fem timer derfra. I hvert fald hvis vi taler byen København. Jeg forstår det. Og det er lidt en befrielse at være her.
Sæsonen er tydeligvis slut. Der er ikke mange at møde i hverken Spar eller på stranden. Og dem der er her – man giver hinanden et anderkendende nik, når altså de er turister ligesom os. For så ved vi godt, hvorfor de er her. Hardcore surfere, der er ligeglade med at kulden bider så meget, at det kræver vanter og sko at surfe. De er i præstadiet til at blive vikinger. Ultra outdoorstyper. Og når jeg giver dem et nik, så bliver jeg en af dem, og det er jeg ikke, men det gider jeg godt. Jeg gad godt at være en af dem. Med tagbøjler på taget og gear. Feltflaske, utilitybukser. Her stikker jeg ud nede hos pizzamanden med min faux fur og AirMax 97. En pizzamand der i øvrigt både agerer byens italienske cucina og takeaway spot. Simpelt.
Jeg er ret vild med Klitmøller og tænker en tur op og ned ad stranden er et must, inden vi forlader Vestjylland. Lige at suge det sidste ind. Måske et slag minigolf.
Vi taler også en del, Adam og jeg. Burde man flytte ud? Forlade asfalten og gå for strand og skov? Og i så fald, hvortil? Helt til Vestjylland væk fra alle, venner og familie? Eller er vi ikke modige nok? Eller er det også decideret dum at afskære sig fra alt og alle, man kender? På den ande side giver det også mulighed for nye bekendtskaber. Hm… Vi taler en del om det. Vi elsker Værnedamsvej og vores skomager, bager, pizzamand om hjørnet. Men hvor kunne det også være rart med et sted at trække vejret helt ned i lungerne. Rent vejr. Vi taler lidt hus på Amager på sigt. Men måske skal man længere ud? Vove pelsen… Hm…
Ingen tvivl om, at jeg ligner en byrotte (jeg er en byrotte), og at outfittet, taget ud af kontekst, ville stikke ud heroppe. Der er ikke nok lommer på eller stretch i. Simpelthen. Mere fjällräven og mindre faux fur og den slags.  Mere yoga og udeliv end højhælede damesko og Gucci-tasker.
For nu er byen fin, og lige her passer jeg ind. Nede hos barberen om hjørnet. Den lokale. Og det har altså sin egen charme. “Den lokale”.

reklamelinks: jacket H&M STUDIO (old) // dress MUNTHE // knit GANNI (other colors) // shoes SELECTED FEMME // fotos JULIE BJARNHOFF

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Julie Bjarnhoff, Dagens, OOTD, Birchs Salon
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Julie Bjarnhoff, Dagens, OOTD, Birchs Salon
I am getting to a point where my heart rate is down, my head is rested and my bones and muscles sore from SUP. Stand up padling – my sort of surfing. It’s a bigger, heavier board and it’s all about  paddling off, cutting through the waves and speeding up. It’s my second round of SUP’ing – the first was in Bali and now I am hooked. I bought my own wetsuit yesterday. Copenhagen harbour – watch out. 
What I won’t get at home is the still life of Klitmøller. The feeling of being alone in the world. Like time is not a measurement. All we’ve done is playing board games, surfing, walks, coffee and talking. Catching up, discussing how the perfect way of life should be. Should we stay in the city, have our favourite coffee shop around the corner and 24/7 open super markets? Or is it of no importance once you have kids? Concrete jungle or forest greens? 
We haven’t really decided yet and are not in a hurry to move out of the epicenter of Copenhagen. But being here, in Klitmøller aka. Cold Hawaii, for four days, it gets us thinking. And for now that’s enough, considering our options.
This outfit though would really stick out up here, haha. It’s more a mix of utility pants and Fjällräven kind of place. I’ve been feeling just a tad posh with my faux fur and Airmax 97’s. Moving out might just demand a wardrobe adjustment, hehe…
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Julie Bjarnhoff, Dagens, OOTD, Birchs Salon
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Julie Bjarnhoff, Dagens, OOTD, Birchs SalonRockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Julie Bjarnhoff, Dagens, OOTD, Birchs Salon
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Julie Bjarnhoff, Dagens, OOTD, Birchs Salon
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Julie Bjarnhoff, Dagens, OOTD, Birchs Salon
 
 

28 kommentarer

 1. Lisbeth siger:

  Måske sommerhus/kolo kunne være løsningen? Muligheden for at kunne trække stikket og bare tage ud, hvor kragerne for længst har givet op, men samtidig en lige så stor mulighed for at nyde energien og belejligheden ved bylivet. Det er i hvert fald drømmen for mig – den inkarnede byrotte, som ikke helt kan undvære den landmus, hun voksede op som 😉
  Knus

  1. Cathrine siger:

   Det er nemlig også det, jeg tænker blive løsning først. Omend det ikke står lige fremme, det med sommerhus. Det tager lige et par år at få råd til, når vi nu også bygger ud. Men det kunne være et rigtig fint kombi-sæt. Lejlighed i by/tæt på by og sommerhus ude.
   Noget af det der virkelig får mig til at tænke på at blive i byen, det er arbejde. Ikke at være afhængig af bil og kø på vejene, når man skal til og fra, måske også hente børn i institution. Jeg vil ikke stresse over at hente unger og sidde fast på vejene. Jeg vil gerne kunne cykle. KH

 2. Marianne siger:

  Jeg forstår dig virkelig godt. Jeg er opvokset i Vestjylland, men har boet i en storby de seneste fem år, og nu er det også begyndt at trække i mig efter at komme ud af byen igen. Ud på landet hvor der måske ikke er samme muligheder, men hvor der er ro, græs under fødderne og højt til himlen. Det savner jeg. Og det gode ved at flytte til et lille lokalsamfund er jo også, at man hurtig lærer folk at kende, hvis man gerne vil det 🙂

  1. Cathrine siger:

   Her er så dejligt Marianne! Det er helt vildt. Det må jeg altså sige. Hvor ville du bo, hvis du skulle flytte ud? Tilbage til Vestjylland?
   Det er lidt bittersødt, det med at alle kender hinanden, synes jeg. Det er også noget af det, jeg kunne blive sindssyg af som ung – at min mor kender ALLE i Fredensborg. Den der sladder i krogene osv. Det gider jeg ikke 😅 KH

 3. Nanna J siger:

  Jeg flytter til Kbh og glæder mig helt vildt, efter at have boet 2 år i Sønderjylland. Som ung, må der gerne ske lidt, men tror helt sikkert jeg på et tidspunkt vender tilbage til Sydfyn hvor jeg er vokset op.. der er den skønneste natur, tæt på vand, men stadig ikke så langt væk fra by at man føler man er helt alene 🙂 Så jeg forstår godt hvis i på et tidspunkt søger lidt væk fra storbyen.

  1. Cathrine siger:

   Det kan jeg bare så gidt forstå! Det var præcis også sådan, jeg havde det, da jeg flyttede ind til byen i sin tid. Et behov for at starte på ny og prøve noget andet.
   Hvor flytter du til i Kbh? Og Sydfyn er i øvrigt fortryllende! Det kan jeg godt forstå, du har været glad for som barn. KH

 4. Sille siger:

  Jeg er opvokset i Helsingør og flyttede til Købehavn for 13 år siden – og skulle i hvert fald ALDRIG flytte tilbage! I takt med at vores dreng blev ældre trak naturen, havluften og en mindre by dog, og vi har netop købt hus og flytter til Januar – mega angstprovokerende og helt fantastisk!

  1. Cathrine siger:

   VILDT, Sille. Og skidespændende! Er jeres venner også begyndt at flytte ud? Det er noget af det, der får mig til at blive i byen – alle mine veninder bor i byen. Faktisk uden undtagelse. Selv min søster er flyttet ind til byen igen. Det bliver så vildt – hvor henne i Helsingør? KH

 5. Anne siger:

  Vesterhavet er jo også fuldkommen magisk. Man skal være svært tykhudet for ikke at blive betaget og tiltrukket af det, tænker jeg. Jeg savner det i hvert fald. Kh eksil-vestjyden Anne.

  1. Cathrine siger:

   Helt vildt! Altså stranden, vinden, luften, bunkerne der er skudt op af sandet. KH

 6. Karina siger:

  Uha kan virkelig sætte mig ind i de tanker. Vi er netop flyttet ud af byen efter mange år på Frederiksberg. Det var en virkelig svær beslutning men da vi fandt ud af, at vi ventede barn vægtede hus, have og kort vej til familien højere end alt andet. Vi har nu boet her i 4 måneder og med en lille baby vil jeg sige, at det har været den helt rigtige beslutning for os. Selvfølgelig kan vi godt savne Frederiksberg men det er trods alt ikke mere end en lille køretur væk 🙂

 7. Pauline siger:

  Jeg havde aldrig troet, at jeg selv skulle flytte fra byen i en ung alder. Jeg er opvokset helt ude, hvor ikke andet end marker er at spotte, og da jeg blev 18 kunne man ikke se mig for bare skosåler på vej mod byen. Og her regnede jeg med at jeg skulle blive gammel, men så alligevel i en alder af 26 valgte jeg og min mand at købe en grund og bygger et hus i Vedbæk, hvor vi flytter op næste år. Det er uden tvivl sket på grund af et lille menneske der kom ind i vores liv tidligere på året, men jeg kan slet ikke vente med at flytte derop. Netop som du siger, at få den rene luft. Ro. Stilhed. Plads til tanker. Og plads til at være os. Kommer uden tvivl til at savne København for alt, hvad København er, men det bliver også en fin fordeling at tage på gode ture ind til byen igen og sikkert se byen med et andet sæt øjne end man har nu. For hvor tit er det lige, at man husker at rette blikket op og egentlig se byen?

  1. Amanda siger:

   I kan glæde jer til at flytte til Vedbæk. Min mand og jeg tog springet i marts og rykkede til Skodsborg/Vedbæk, og vi elsker det! Ja, der er lidt længere til indkøb, og ja, vi er de absolut yngste (og nu fattigste!) på villavejen, men vi elsker det – tæt på skov, sø, havet, gode naboer og børnevenligt område. Og så er byen ikke længere væk end 15 min. med kystbanen. Så velkommen til!

   1. Pauline siger:

    Hvor lyder det bare vidunderligt. Vi glæder os utrolig meget. Kan være vi ses deroppe 👏🏼☺️🙌🏼

  2. J. siger:

   Åh min drøm er altså også at flytte til Vedbæk! Hvor

 8. Mille Emilie siger:

  Åhhh, Vesterhavet kan bare noget. Jeg har slubret jeres stories og billeder til mig de sidste dage. Jeg er kommet i Løkken-området siden 1986 (mit fødselsår), hvor mine forældre købte en lillebitte lejlighed. Vi har tilbragt samtlige sommerferier deroppe. Luften, duften og roen er bare noget helt særligt. Jeg elsker de små ‘breaks’ man får deroppe, og vi kender alle i byen (næsten). Ret vildt egentlig. Men tror ikke jeg ville kunne bo dér for good, så langt væk fra venner og familie. Men det er dejligt at kunne tage dertil i ny og næ og få “ægte” ro og vind i ansigtet samt et lille afbræk fra den travle hverdag i storbyen.
  Jeg har boet i København i mere end ti år, først Østerbro og så indre by. Jeg troede virkelig jeg skulle bo herinde i Hovedstaden, også med børn. Jeg har altid ment, at man sagtens kan have et rigt familieliv herinde i indre by på fjerde. Det kan man selvfølgelig. Vi har det også godt heroppe på fjerde, og vi ville også sagtens kunne bo her, med både et, to eller tre børn. (eller en hund for den sags skyld da – men nu er jeg så desværre allergisk! Men altså.. you get the picture, right?) MEN… efter vi har fået Frida, drømmer vi mere og mere om hus og ro. Vores behov og prioriteter har ændret sig efter hun kom. Det har egentlig overrasket os lidt, fordi vi troede vi skulle bo her for good, også med børn. Måske ikke lige indre by, men ihvertfald herinde et sted; Frederiksberg, Østerbro el.lign. Men vi er oprigtigt trætte af larm, fulde folk, opkast på hvert gadehjørne, ambulancer/politibiler/brandbiler der suser om ørerne af os herinde, med høje sirener og udrykning hele tiden. Vi har fået nok.
  Og på en eller anden måde får vi mere og mere lyst til alt det andet, det der voksenliv; med hus og have, luft og plads til familieliv, børn og leg på vejen, tæt på vand og skov. Med klaprende havelåger, ‘hej’ over stakittet, trampolin i haven, vandkamp, sikker skolevej, masser af børn og masser af liv. Vi drømmer om at drikke vores morgenkaffe i fred og ro, at kunne åbne helt op, om egen matrikel uden ejerforening hvor alle skal blive enige om alting før planerne kan føres ud i livet. Vi drømmer om garage, græs mellem tæerne, højt til himlen, om at være tæt på vandet og ikke mindst bedsteforældre.
  Vi ønsker et mere roligt liv, og for os er det ikke længere ideelt at bo i byen. At tre vennepar netop har købt hus (det første par er flyttet), gør det naturligvis også mere attraktivt og bevis på at det rent faktisk fungerer, selvom mange af vennerne stadig bor i byen.
  Derfor har vi besluttet at vi vil flytte indenfor de næste to år – (formentlig) til Dragør, hvor Lasse er opvokset, og hvor hans mor bl.a. bor. Det offentlige er desværre lidt håbsløst, men vi har en bil og ladcykel og er vant til turen. Der er kun tyve minutter til Rådhudspladsen i bil, og 15 minutter med toget fra Tårnby til Nørreport st., det er tæt på sommerhuset i Sverige, tæt på vand og skov (Kongelunden og Fælleden).
  Jeg er helt forelsket i de idylliske brostensbelagte stræder med gulmalede huse. Det har virkelig vundet mit hjerte. Jeg kender ikke et øje derude, udover Lasses familie og enkelte af hans venner tilbage fra folkeren, men det kommer man helt sikkert til. Der er jo også gode aktiviteter i de mindre byer; Løbeklub, sejllads, zumbahold eller hvad man nu har lyst til. Haha.
  Dernæst glæder jeg mig helt til at tage “ind til storbyen”, togturen derind (som jeg næsten husker som en helt rejse da jeg var barn, haha!). At kunne se byen fra en anden vinkel og måske nyde lidt ekstra, og snuse den ind på en ny måde. Se hovedstaden med ‘nye briller’.
  Okay, vildt lang smøre.. men altså. Alting har en tid, og man skal gøre hver ting til sin tid. Kommer tid, kommer råd! <3

 9. A siger:

  Elsker dig hår☺ hvordan gør du?

 10. katrine siger:

  Hvor er det dejligt at høre at I har haft nogle gode stille dage her i Thy. Jeg er selv flyttet fra Indre By til Thy, og det er mit livs bedste beslutning. Jeg har aldrig fortrudt det en eneste gang. Men ja, det kræver da mod at tage springet, men man lander jo blødt i sandet herude. Man skal bare være klar til at turde, og det må tage den tid det tager. Du er i hvert fald altid velkommen uanset tøjvalg, men ja måske der skal investeres i lidt ekstra udetøj 😉
  God mandag til dig. Kh Katrine

 11. Maria siger:

  Dejlig weekend i har haft ved havet! Er lige som pauline flyttet på landet fra Kbh især pga. ‘et lille menneske’. I vores tilfælde til vestkysten. At se hende – der ikke engang er rundet et år – hoppe op og ned af fryd, når hun ser hønsene eller vi går ned til køerne, der er mening i ren form. Jeg elskede mit liv i Århus og senere Kbh – men at verden bliver mere konkret og praktisk i jord, hav, himmel, det gør noget ved både store og små. De store elementer kommer ind under huden. Mere krop. Og mere forbindelse mellem hoved – tanker, følelser<3

 12. J. siger:

  Hvordan laver du det fine fald i håret?? 🙂

  1. Linea siger:

   Jeg vil også gerne se en hår-guide! 😀

 13. Nadia siger:

  Årh. Jeg forstår jeg godt. Jeg kommer fra Vestjylland og elsker det, men har da også gået og puffet og sagt til min kæreste: skal vi ikke til København? Det er der det sker? Osv osv osv. Det er lidt den tendens med, at man vil have, hvad man umiddelbart ikke kan få. Jeg bor lige nu i Odense og SAVNER Vesterhavet og hjemstavnen. 😊

 14. Gitte siger:

  Jeg bor på landet og jeg ELSKER det. Indtil for få år siden troede jeg ellers at jeg var bypige. Vi bor lige midt i ingenting midt i Jylland. På en kæmpe naturgrund med skoven i baghaven og udsigt til en sø. I den mest idylliske lille hus, et nedlagt landbrug. Vi har vores familie inden for 20 min kørsel og en lille vuggestue og indkøbsmuligheder lige om hjørnet. Men her er ingen pizzamand. Og ingen der leverer. Folk snakker tit om at der ikke er de samme muligheder, hvis man ikke bor i byen. Sådan kan man godt se på det, men man kan også se på det som at her er nogle helt andre og mindst lige så skønne muligheder.

 15. Susanne siger:

  Nu siger du selv Amager. Der er så dejligt her på Amager. Jeg ved godt, det ikke er Vestjylland, men man får altså både natur og storbyfeeling på én gang. Jeg ved, du også har fælleden som hjertebarn – man kan forsvinde helt derinde. Havet ligeledes blot en cykeltur væk – ligesom Rådhuspladsen. Jeg ved godt, at husene herude også er ved at være småpebrede. Men helt ærlig – her er det hele. Jeg bor tæt på Sundby Station, og jeg kan se Christiansborgs tårn og Nikolai Kirke fra vores førstesal!

 16. Jeg er i hvert fald slet ikke i tvivl. Jeg skal ikke bo inde i byen, når jeg er færdig med min uddannelse. Jeg vil gerne ud og have en stor have, så alle mine fremtidige hunde kan boltre sig. Jeg vil gerne have kort til skov og strand, men samtidig en afstand til byen, som ikke er alt for lang. Jeg tænker Nordsjælland et sted.
  Men de eneste der ved hvad I skal gøre, det er jer. Og I skal gøre præcis hvad mavefornemmelsen fortæller jer.
  Og forresten! Det er nogle vildt fine billeder, altså. Du ser SÅ godt ud 😀

 17. Celine Nordal siger:

  Jeg elsker den måde du kan få en gråvejrsdag til at lyse op på dine billeder. Hvilke medier bruger du til at redigere?

  1. Cathrine siger:

   hvor er du sød, Celine! Det er photoshop – lidt ekstra lys, kontrast og farve primært! KH

 18. J siger:

  Min kæreste og jeg har lige købt hus 20-25 minutter uden for en af de danske storbyer (flytter om 1 mdr, gisp!). Tættere på vores familie, havudsigt, udsigt til marker, grønne områder – og vigtigst af alt: et hus vi har råd til, selvom vi ikke begge har fuldtidsjob. Det er som om, at vi får lidt af alt dér, om end vi kommer længere væk fra byen. Jeg glææææder mig til forhåbentligt at mærke en større ro.

Send en besked