Top

OOTD: Vesten er tilbage

13.12.2019
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Mia Jørgensen
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Mia Jørgensen
Hvem havde troet det? At vesten ville blive dødsmart. Hvad bliver det næste, sjælevarmeren? (som er det samme som boleroen? Eller en kusine? Den ene i strik, den anden typisk mere overtøjsagtig – eller hvordan? er det?)
Alle de smarte mærker laver en strik lige nu. Men min oplevelse er, at fordi det indtil nærmest i går var et virkelig kikset stykke tøj, så kan de som oftest findes i genbrugen, af den ene eller anden slags. Og jeg vil næsten sige, jo mere normcore, skøre, morfaragtige – jo bedre!
Selv har jeg fundet en rigtig fin i cremet uld med knapper på, genbrugt, og så havde jeg denne her bluse fra foråret, som jeg tænkte, jeg da egentlig godt kunne bruge uden på tøjet. Så er jeg dækket ind (med mindre min mor gider ty til hjemmestrik – der er altid plads til hjemmestrik).

billeder af MIA JØRGENSEN

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Mia Jørgensen
Blusen er ikke ny – og den er heller ikke gammel. Det var noget vi diskuterede for nyligt herinde, hvor jeg som oftest omtaler tøj, der ikke er i butikkerne længere som gammelt, hvilket da virkelig er en sandhed med modifikationer og helt vildt subjektivt. Eller kan man definere det objektivt? Jeg har helt sikkert fået vanen, fordi jeg 20-30-50 gange om dagen svarer på, hvor mit tøj er fra (med den hensigt antager jeg, at nogen gerne vil købe magen til), og 80-90 % af tiden er det ikke længere til at få fat på med mindre man afsøger DBA/TS, hvortil det hurtige svar på spørgsmålene bliver “den er desværre gammel”.
Men hvornår er tøj egentlig gammelt? Og hvor længe er det nyt? Og er der en mellemliggende periode, hvor det bare… er?
Og hvad med vintage – som er nyt for mig – men købt gammelt?
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Mia Jørgensen
Jeg tænker, det måske også kan hænge sammen med, hvor meget tøj, der egentlig ryger ind og ud, hvordan man lige definerer nyt vs. gammelt…
Og i dette sekund går min babyalarm! Efter to timer og fjorten minutters lur. Tilbage til to lure – sådan er det, når man konsekvent står op klokken 05.00. Og jeg har lovet Eddie en tur på Eksperimentarium, så jeg vil ikke blive siddende men i stedet hoppe ud til ham, hoppe i tøjet og hoppe på bussen. Det er næsten ligeså sjovt som at komme frem.
GOD weekend!
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Mia Jørgensen
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Mia Jørgensen

11 kommentarer

 1. Louise Sundorf siger:

  “Gammelt” er sådan et bøvlet begreb! Selv siger jeg også, at tøj er gammelt hvis det er fra en tidligere sæson eller lignende. Jeg forstår din tankegang, for på en måde er det som om, at en genstand (eller person for den sags skyld) skal udstråle at have gennemgået lidt af hvert. 🙂
  God jul.

 2. Louise siger:

  Måske “gammelt” i denne forbindelse blot skal erstattes med “fra en tidligere kollektion” 😊✌🏻 Go’ weekend 😊

  1. Cathrine siger:

   Det er os præcis det, jeg er begyndt på! Selv om “Den er gammel” er hurtig, når man får 36 DM’s om den samme bluse 😀 GOD weekend! Kh

 3. Kristina siger:

  Toppen/vesten er i hvert fald skide flot, uanset om den er ny, gammel eller genbrugt 🙂

  1. Cathrine siger:

   Hehe! Den er nemlig fin, og havde den ikke et H&M-mærke i nakken, så kunne den have været en vintagesag så fin! KH

 4. Julie siger:

  Jeg er netop igang med selv at strikke mig en vest 🙈 det er et noget større projekt end den hue som var det første jeg rigtig lavede 🤣 nå. Men du ser jo altid skide godt ud. Er bukserne også genbrug? 🙏🏻

  1. Cathrine siger:

   HVOR ER DU SEJ! Har du mon en opskrift, der er spændende? Petite Knit? Bukserne er “fra en tidligere Ganni-kollektion” 😀 Jeg købte dem som gravid sidste forår mener jeg det var, altså 2017/2018. KH

   1. Julie siger:

    Jeg må indrømme det er et større projekt end jeg lige var klar over. Har sågar fået mine patienter til at hjælpe mig 🤣 (er psykiatrisk sygeplejerske), men må også have den med hjem til mormor til jul 😂 det er Collar no.1 fra myfavoutitethingsknitwear. Så faktisk ikke helt præcis en vest, men mere en forvokset halsedisse. Men jeg vil bruge den på samme måde tænker jeg!

 5. Kamilla siger:

  Hvor er din fantastiske blå eyeliner fra?

 6. Anastasia siger:

  Hej😊
  Du har haft en helt fantastisk lyserøde kjole på, og den er jeg faldet helt vildt meget for, og jeg står og skal til bryllup her til sommer, og den vil være perfekt der til. jeg vil høre om hvor du har købt den henne.

  1. Cathrine siger:

   Hvad er det mon for en? Har du et link til den? Så kan jeg måske guide dig på vej! KH

Send en besked