Top

OOTD: Voksenliv on point!

15.05.2018
Skabt af Cathrine

ROCKPAPERDRESSES, Cathrine Widunok Wichmand, Fotograf Julie Bjarnhoff, Værnedamsvej

translations by Camilla

ROCKPAPERDRESSES, Cathrine Widunok Wichmand, Fotograf Julie Bjarnhoff, Værnedamsvej
Åh det her vejr, det må aldrig stoppe. Eller ville man så stoppe med at være taknemmelig? Mon de værdsætter solen ligeså meget i Californien som her? Mit humør kan i perioder være hængt mega meget op på vejret – altså denne her vinter har været så hård. Min mor har en teori om, at jeg har en snert vinter-something over mig, tristesse, depression, something. Jeg har helt fra jeg var barn været ret hårdt ramt og ulykkelig i vinterperioden. Det har næsten altid været der, filmen er knækket. Jeg tror, vejret har en kæmpe magt, meget mere end vi aner. Nogen forskere aner det nok, men altså. Derfor har det også tit undret mig, hvordan vi har kunnet være det lykkeligste folk i verden, når SÅ mange af månederne er mørke og kolde. De sender måske spørgeundersøgelsen ud i maj, og der topper vi alle sammen? Er man ikke lidt lykkeligere på en varm bjergtop i Italien?
Jeg ved godt, at vores lykke ligger i trygge rammer, et sikkerhedsnet og andre gode ting i samfundsstrukturen. Vi betaler en høj skat, men har også tiltroen til at få tilbage, når vi har brug for det.

reklamelinks: sneakers NEW BALANCE dress NUÉ NOTES bag YSL hat FILIPPA K photos JULIE BJARNHOFF

 
ROCKPAPERDRESSES, Cathrine Widunok Wichmand, Fotograf Julie Bjarnhoff, Værnedamsvej
ROCKPAPERDRESSES, Cathrine Widunok Wichmand, Fotograf Julie Bjarnhoff, Værnedamsvej
Og apropos skat og voksenting og lykkebarometer, så blev jeg ramt i går af sådan en ‘hold kæft hvor går voksenlivet godt’, haha! Det slog mig pludseligt – det gør det indimellem. Kender I det? Jeg er da egentlig meget god til at være voksen. Jeg har et hus, tøj på kroppen, får mad også. Flot, sgu da, haha! Så begyndte jeg at gruble over alle de voksenting, jeg synes, der kører, som jeg får fikset, selv om det er det mest røvsyge (dele af punkterne i hvert fald). Så hermed en liste over ting, jeg godt kan blive stolt af som voksen:

 • At jeg formår at stå tidligt op, når jeg fx skal nok noget. Ud at flyve, tidligt på opgave eller sådan noget. De der odd hours, at klare dem uden at sove over mig, det imponerer mig sgu, haha!
 • At jeg får mad hver dag og faktisk får okay sund mad!
 • At mit køleskab i øvrigt ser fornuftigt ud – jeg elsker, når de kigger i folks køleskab i ‘Kender du Typen?’ for det siger så meget om folk. Og jeg har gode ting, haha! Som jeg spiser bevares, de er ikke til pynt. Men det er ligesom når jeg har en god kurv i Irma. ‘Den gode kurv’ dækker over de dage, hvor der ikke bare er chips og slik i kurven men rigtige grøntsager. OPTUR! Og så tænker jeg også tit over spørgsmålet; “hvad har du altid i køleskabet?”. Igen; voksne ting, haha! Æg, hytteost, mælk, ketter (fordi det er en sauce), smør og agurk. Og løg. Generelt kan jeg godt lide et fyldt køleskab.
 • Når jeg betaler regninger til tiden. Pissefedt.
 • At jeg apropos mad også får andet end knækbrød, når jeg er alene hjemme.
 • Når jeg pakker fornuftige ting med i kufferten, som fx regnjakke, en mulepose (så jeg kan undgå plastikposer, hvis jeg shopper – eller til vasketøj) og solcreme. Det kunne egentlig også godt lide som håndbaggagen på Roskilde festival, så ved ikke helt hvor voksent det er.
 • At jeg har et hus, som jeg ejer, og som har to trapper, og som jeg afdrager på. Ikke mere afdragsfrihed. Because I’m a grownup!
 • Når jeg endelig får taget mig sammen og taler med offentlige myndigheder om fx barsel. Eller det møde jeg lige har booket med en pensionskasse. Slay!
 • Når jeg afkalker ting. Elkedlen fx. Eller kører et renseprogram i opperen. Eller tømmer vandlåsen for hår (som i øvrigt er verdens klammeste opgave, stakkels min far med tre langhårede piger, for jeg ved bare, han tog den).

Følg endelig op med jeres punkter, hvis det altså også slår jer i ny og næ!
Og så er I mange, der har spurgt mig til “gravid-tøj” – der må jeg lige tippe jer om Nué Notes (reklamelink). Det er ikke specifikt til gravide, men jeg listede forbi deres butik på Gammel Kongevej i fredags, og de har virkelig mange fine kjoler pt. med plads til maver. Men uden man behøver gå op i størrelse. Jeg købte denne her kjole i min almindelige 36, og den er tilmed ammevenlig. Hurra! Almindeligt tøj man kan bruge nu og senere – ja tak. Deres nederdele har i øvrigt elastiktalje og kan derfor også bruges med og uden maver (som fx denne her fine, reklamlink). Jeg prøvede også nogle ting fra Lovechild 1979 (reklamelink), som også kører løse kjoler og toppe (var ret vild med denne her, reklamelink) – smart til ikke-gravide og gravide.
ROCKPAPERDRESSES, Cathrine Widunok Wichmand, Fotograf Julie Bjarnhoff, Værnedamsvej
ROCKPAPERDRESSES, Cathrine Widunok Wichmand, Fotograf Julie Bjarnhoff, Værnedamsvej
ROCKPAPERDRESSES, Cathrine Widunok Wichmand, Fotograf Julie Bjarnhoff, Værnedamsvej
ROCKPAPERDRESSES, Cathrine Widunok Wichmand, Fotograf Julie Bjarnhoff, Værnedamsvej
Oh, this weather, it can never stop. Or, if it continued, would it mean you’d stop being grateful? I wonder if they appreciate the sun as much in California as here? At times, my mood is so dependent on the weather – I mean, this past winter was tough. My mum has this theory that I have a hint of winter-something about me, tristesse, depression, something. Ever since I was a child, I’ve been pretty badly affected and unhappy during winter. That’s almost always when it hits. I think the weather has a huge power, much bigger than we know. Some researchers probably know, but… you know. For that reason, I’ve always been wondering how Danes can be the happiest people in the world when SO many of our months are dark and cold. Maybe they send out the survey in May when we’re all peaking? Aren’t you just a little bit happier on a warm mountain top in Italy?
I know, our happiness lies in comfortable surroundings, a safety net and other good sides to the structure of our society. We pay a premium tax rate, but we trust that we’ll get it all back when we need it.

ad links: sneakers NEW BALANCE dress NUÉ NOTES bag YSL hat FILIPPA K photos JULIE BJARNHOFF

And speaking of taxes and adult stuff and happiness scales, yesterday I was struck by such a ‘damn, adult life is going well’ feeling, haha! It suddenly hit me – it sometimes does. Know that feeling? I’m pretty good at being an adult, actually. I have a house, clothes on my body, food to eat, etc. Pretty well done, haha! I then started contemplating all of the adult things I get done even if they’re super dull (some of the bullet points, anyway). So, here’s a list of the things I’m proud of as an adult: 

 • That I manage to get up early when I’m doing something. Flying, going on an early assignment, etc. Mastering those odd hours without oversleeping – that impresses me, haha! 
 • That I eat every day – and actually eat pretty healthily! 
 • That – speaking of! – my fridge looks pretty all right. I love when they check out the fridge in ‘Do You Know the Type’ as it says so much about people. And I have good stuff, haha! Which I eat, don’t worry; they aren’t just there for pure decoration purposes. But it’s like when I’ve combined a good cart in Irma (Danish upmarket grocery store). ‘The good cart’ covers those days when veggies accompany the usual crisps and sweets. YES! And then I often consider the question; ‘what do you have in your fridge?’ Again; adult stuff, haha! Eggs, cottage cheese, milk, ketchup (because it’s a sauce), butter and cucumber. And onions. I generally like a fully stocked fridge.
 • When I pay my bills on time. So nice.
 • That, speaking of food once again, crisp bread isn’t the only thing I eat when I’m home alone.
 • When I pack sensible things in my suitcase, like a raincoat, a tote bag (in order to avoid plastic bags when shopping, or to use as a laundry bag) and sun cream. I actually also used to fit those things into my festival luggage when I was younger, so I don’t know how adult they are. 
 • That I own a mortgage on a house with two staircases. No longer debt free. Because I’m a grownup!
 • When I finally pull myself together and talk to the public authorities about stuff like maternity leave. Or, the meeting I just booked with a pension fund. Slay! 
 • When I descale things. Like the electric kettle. Or run the dishwasher through a cleaning cycle. Or remove hair from the drain (which, by the way, is the grossest chore ever; poor dad, who had three longhaired girls and most definitely was the one doing it). 

Please follow up with your points, in case it also hits you now and then!
And then you’ve been asking about ‘maternity clothes’ – for that I must direct you to Nué Notes (ad link). It’s not specifically maternity clothes, but I was tip-toeing past their store on Gammel Kongevej last Friday, and they currently have so many pretty dresses with enough space for a bump – while staying within the normal size range. I bought this dress in my normal 36, and it’s even breastfeeding-friendly. Hurray! Normal clothes that you can wear now and later – yes, please. Their skirts have an elastic waist, perfect whether you have a bump or not (such as this pretty one, ad link). I also tried things from Lovechild 1979 (ad link), which are also doing loose dresses and tops (I really liked this, ad link) – great for non-pregnant and pregnant girls. 
ROCKPAPERDRESSES, Cathrine Widunok Wichmand, Fotograf Julie Bjarnhoff, Værnedamsvej
ROCKPAPERDRESSES, Cathrine Widunok Wichmand, Fotograf Julie Bjarnhoff, Værnedamsvej
ROCKPAPERDRESSES, Cathrine Widunok Wichmand, Fotograf Julie Bjarnhoff, VærnedamsvejROCKPAPERDRESSES, Cathrine Widunok Wichmand, Fotograf Julie Bjarnhoff, Værnedamsvej
ROCKPAPERDRESSES, Cathrine Widunok Wichmand, Fotograf Julie Bjarnhoff, Værnedamsvej
ROCKPAPERDRESSES, Cathrine Widunok Wichmand, Fotograf Julie Bjarnhoff, Værnedamsvej

20 kommentarer

 1. Marie Joost siger:

  Selvom vi har købt hus og er i gang med en stor renovering føler jeg mig stadig ikke voksen😂 føler stadig det er noget vi bare leger. Men når jeg så ser de 18 årige suse rundt i deres fars bil, og ligner nogle der først lige er blevet konfirmeret, så må jeg jo indrømme at der nok er sket lidt på de små ti år🙈 det at være voksen er en underlig størrelse. Som 18 årig følte jeg mig helt vildt voksen. Nu når man står i dør åbningen til en helt ny verden, med hus og børn føltes det alligevel ret fremmed. Er jeg virkelig blevet SÅ voksen nu?

 2. Helle siger:

  Jeg føler mig mega voksen, når jeg ringer til nogen på vegne af min søn (fx vuggestuen) og siger “ja, goddag, det er Helle [mit yngels navn]’s mor”. Nogle gange føler jeg, at det er så voksent, at det bare er noget, jeg leger 😂
  Og så føler jeg mig ret så voksen, når jeg kører på genbrugsstation eller køber ind i et havecenter eller andre ting, der diskret indikerer, at jeg har et hus.
  Ooog selvom det er næsten 14 år siden, jeg fik dankort, så giver det af og til stadig et kick at sige “bare på beløbet” sådan lidt henkastet “jeg har styr på det”-agtigt.
  Hahaha åh jeg kom også lige i tanke om, da jeg arbejdede i en børnehave som 18-årig, og jeg pludselig hørte nogle af børnene sige “Kom! Vi henter en voksen!! Helleeeeeee!!?!” Og jeg bare stod “En voksen? Hvem mig?” 😅 Mega voksent at være konfliktmægler for børn.

  1. Tine siger:

   Er nødt til at spørge: Hedder din datter det samme som dig? 😮

  2. Helle siger:

   Hahahaha nej! 😂 Min søn har sit eget navn. Jeg skrev bare [mit yngels navn] fordi jeg ikke ville skrive selve navnet. Hans navn er ret specielt, så mange af Cathrines læsere ville helt sikkert kunne genkende mig med kombinationen af mit og hans navn. Og jeg kan ret godt lide at have en vis form for anonymitet herinde 😉
   Men hahahaha hvor kunne det være fedt, hvis jeg havde en datter opkaldt efter mig selv 😂 Det vil jeg huske til næste barn 😉😉

   1. Cathrine siger:

    Altsååå det er jo ikke så ualmindeligt i USA med ‘jr.’s’ Gør det helle 😀 Så overvejer jeg i mellemtiden en Adam Jr. 😉 KH

 3. Helene B siger:

  Uh. Jeg er vild med det her indlæg og kender så godt følelsen! Jeg er midt i tyverne og folkeskolelærer. Jeg er så voksen på arbejde, at jeg nogle gange bliver overrasket over, at mit hovede ikke er fyldt med grå hår, når jeg kommer hjem! 🙂 Nogle gange når jeg tager svære samtaler med forældre, konflikhåndterer eller går til vigtige møder, hvor jeg siger voksne ting føles det nærmest som om, at det er en andens stemme, der kommer ud af min mund – og at jeg bare kigger på mig selv udefra og er lidt imponeret. Haha. Heldigvis kan man krydre alt det voksne med noget uvoksent. F.eks. aftensmad i sofaen eller ligesom din frugttaske forleden 😀

 4. A siger:

  Jeg føler mig sindssygt voksen når jeg er nogens (altså min søns😄) mor ude i det offentlige rum. Når jeg henter ham i vuggestuen og siger hej til de andre forældre. Når jeg ringer til vuggestuen og siger ”Hej det er Antons mor”. Når jeg køber ind sammen med ham og det kun er sunde øko ting jeg køber.
  Jeg føler mig så knapt så voksen når vi er alene hjemme og vi spiser is og ser tegnefilm en hel eftermiddag. Eller når han får rugbrød eller havregrød til aftensmad for tredje dag i træk. Så har jeg lidt lyst til at ringe til en voksen og bede dem komme og tage noget ansvar🙈

 5. amalie siger:

  Køber PT andelsbolig med min kæreste SAMMEN! Det føles ret voksent…
  Så var jeg alene hjemme i går aftes og i dag, og var helt lykkelig over at jeg skulle have makrel i tomat og dåse majs, som kæresten hader… Balance, det er hvad det er – én dele voksen til én dele barn

 6. Michelle siger:

  Min kæreste og jeg har lige købt hus, og forleden fik jeg sat alle papirer på hus og lån ind i en mappe! I stedet for at have dem liggende i en bunke eller kasse et sted. Der følte jeg, at jeg lige fik lidt ekstra point på voksen-kontoen. Og helt ærligt, jeg har et realkreditlån – så bliver det altså ikke mere voksent! 😄

 7. Mette siger:

  Haha, bortset fra hytteost, så matcher vi fuldstændig på køleskabsting! Og det med at afkalke rammer også plet. Jeg elsker virkelig at gøre det og vide at alt nu fungerer optimalt igen 😀

 8. cecilie siger:

  Det svinger lidt frem og tilbage med, hvordan jeg synes voksenlivet går.
  Jeg har bil, samboende kæreste og en kandidatgrad og er i øvrigt fastansat.
  Så points er der nok af.
  Men synes meget det er det indre som bestemmer, hvor voksen jeg føler mig.
  Nogle gange ønsker jeg bare, at jeg var helt fri, tilbage til at bo ved mor og far og have andre bærer ansvaret for beslutninger og det praktiske – dette sker ofte, hvis man er lidt nede, eller et projekt går dårligt, synes jeg.
  Andre gange ville jeg ønske jeg var længere fremme, med børn, hus og en mere imponerende karriere.
  Men når jeg har det rigtig godt, så er jeg tilfreds med alt lige som det er og det er faktisk noget jeg øver mig på gennem mindfulness. For man kommer jo aldrig tilbage til den alder lige nu igen – så man skal jo nyde det.

 9. A siger:

  Jeg føler mig voksen når mig og min kæreste kører en tur i vores bil. Egentlig lidt mærkeligt, for man har jo haft kørekort siden man var 18. Alligevel føles det bare voksent at sidde der som et par i egen bil (vi er henholdsvis 25, og 28… haha)

 10. Mille siger:

  Ville bare lige have lov at sige; hold op hvor ser du skøn ud på det fjerde billede. Sikke en udstråling <3

 11. Fie siger:

  Når jeg køber stort ind og food-prepper om søndagen (for at ugens aftensmad/frokost glider nemmere) føler jeg mig ret voksen. Tænk at jeg – der også sommetider kan ringe og hulke lidt til mor, når livet tager en ubehagelig drejning – kan være et så organiseret og voksent menneske!

 12. Emma Jo siger:

  Hahah et skønt indlæg! Jeg har tit en følelse af, at jeg er bare 17 år gammel og at jeg ALDRIG bliver voksen, men så laver jeg lige et realitytjek og kommer frem til at, hey, det går sgu meget godt og voksent her – no need to worry 😉 Et fyldt køleskab og et rent hjem er en god start – og den der snak med banken i ny og næ….
  Din kjole er desuden SÅ fin, jeg har selv været henne og rykke i den et par gange

 13. Camilla siger:

  Det der med at blive voksen er en mærkelig ting! Med mine flotte 32 år, burde man jo synes at jeg var voksen, og når jeg kigger på min vielsesring, realkreditlånet og bilen på gaden, så synes jeg dælme også jeg føler mig sådan, men nogle ting får mig da godt nok til at tvivle 🙈 Den positive graviditetstest jeg stod med for en måned siden, fik mig da godt nok til at tænke, at det der ansvar, er jeg da slet ikke voksen nok til 😂 Men så er det godt at min mand er, og at jeg har 7 måneder til at vokse med opgaven (hvis man overhovedet må sige sådan noget som kvinde i dag) 😂😂.
  Desuden synes jeg virkeligt at det giver voksen point, når man kan holde liv i sine planter, det kræver jo organisering af øverste skuffe!

 14. Anne siger:

  Føler mig ret fake-voksen når jeg siger “min mand” om ham jeg deler hus, vielsesattest og liv med.. For han er sgu da ikke en ægtemand, haha. Han er jo ligeså barnlig som mig!
  Til gengæld føler jeg mig rigtigt voksen, når jeg lige har tjekket op på posterne på vores budgetkonto og fået det hele rettet til!

 15. Frederikke siger:

  Jeg er også sådan en, der bare ikke er født til vintertiden, mørke, kulde, åårgh jeg er så dårlig til det! Jeg har endda købt sådan en lys-lampe jeg skal sidde i 30 min om dagen, meeeeeen… 🤨 Min teori er, (i henhold til at vi er et lykkeligt land) at vi værdsætter det mere, når vi langsomt ser det bliver lysere tider, træerne og blomster springer ud, det bliver varmer, dagene bliver længere osv. Der er så meget glæde i den overgang, og det er så ‘let’ at glædes over, når man ikke tager det for givet, og har ventet på det en HEL LANG PINEFULD MØRK VINTER (ja, jeg er virkelig ikke fan) 😂🙈
  ‘Kom maj du søde milde’ – vi skal nyde det, og det kan vi fordi vi ved det ikke vare ved, men vi ved at det komme igen!☀️
  … men det er måske bare min teori? 😉

 16. Nanna siger:

  Hej Cathrine! Jeg ville lige smide en kommentar omkring det der vinterdepri! Det har nemlig også altid svinget for mig, og i efteråret talte jeg med min læge om at jeg gerne ville henvises til psyk fordi jeg havde det så skidt og manglede seriøst overskud. Det ville han gerne, men for en sikkerhedsskyld skulle jeg lige tjekkes op på vitaminmangel. Jeg fik taget to blodprøver over 14 dage (når man skal tjekkes for det, får man taget to prøver, så de kan sikre sig at de ikke er blevet forbyttet). På den første var mit D-vitamin på 49 (det skal ligge på 50, så det var sådan ok). 14 dage senere, med nul sol og overgang til seriøs vinter fik jeg taget ny. Her viste tallet 36. Det var altså faldet helt vildt og jeg fik derfor besked på at tage D-vitamin hver dag, hvilket jeg skal fortsætte med, da det simpelthen falder drastisk i vinterhalvåret. Symptomerne på D-vitaminmangel er bl.a. depression. Jeg manglede også andre vitaminer og mit stofskifte var helt ude at skide, men efter jeg kom i behandling og fik de rigtige vitaminer, har mit liv ændret sig. Jeg behøver ikke længere sove midt på dagen, før i tiden tog jeg en lur på 4 timer. Jeg kan overskue så meget mere og mit selvværd er steget markant. Og jeg som altid har troet jeg var psykisk ustabil, var i virkeligheden bare i vitaminmangel – specielt om vinteren. Så et lille vitamintjek hos lægen er ikke noget at kimse af, hvis man føler sig lidt moody uden sol 😉☀️

  1. Cathrine siger:

   SINDSSYGT spændende Nanna, mega spændende! Det skal jeg simpelthen have tjekket op – det er da så interessant at det i virkeligheden ikke nødvendigvis er sindet, “den er gal med”, men måske noget fysiologisk. Det må jeg tage med mig til vinteren, tak fordi du deler! KH

Send en besked