Top

OTTD + historien om #trussegate

12.11.2019
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Cathrine WIdunok Wichmand, Rockpaperdresses, Giambattista Valli for H&M, Alona Vibe,

fotos ALONA VIBE

I får lige noget *ekstra* her til tirsdagsfrokosten. For i denne uge går jeg og glæder mig til Adams og min første aften sammen, sådan rigtigt, uden babydreng Eddie. På fredag skal vi nemlig til julefrokost med gode venner (og morfar skal passe og putte, er så spændt – Adam ligeså, han sagde sågar i dag “jeg kan jo lige blive hjemme til klokken 19.00, indtil vi ved han sover” – selv om vores invitation siger 17.30, CUTE babyfar!), og jeg tænker faktisk at tage præcis denne her kjole på. Jeg trænger til at være lækker foran Adam!
Denne her kjole er så smuk – og en gave fra H&M, fra deres Giambattista Valli-kollektion (I kan se den her) så den markerer jeg som reklame, og som jeg i øvrigt også forestiller mig er vanvittig smuk med en strik over til hverdag. I ved, jeg elsker NUL tøj-regler, men at bruge og bære det man ELSKER, meget mere end det, der er kutymen.
Cathrine WIdunok Wichmand, Rockpaperdresses, Giambattista Valli for H&M, Alona Vibe,
Pt. sidder jeg på kontoret med mine gode fæller og spiser direktørsnegl og hører jazz i mine hørebøffer, som er min yndlings-yndlings-lytning, når jeg skal arbejde. Det er så koncentrationseffektivt!
Jeg har virkelig svært ved snak på et kontor, jeg kan simpelthen ikke abstrahere og ender med at lytte og skrive usammenhængende imens. Eller dummere; skrive det der bliver sagt. Det er så mærkeligt, gør jeres fingre også det i ny og næ? Skriver, hvad I hører eller siger til folk, mens I taster. Adam arbejder i storrumskontor, og det ville være umuligt for mig! Har I det også sådan? Omvendt kan jeg også føle mig lidt fræk, at jeg sådan lukker af. Men altså. Vi har alle vores ting, ikke?
Cathrine WIdunok Wichmand, Rockpaperdresses, Giambattista Valli for H&M, Alona Vibe,
Cathrine WIdunok Wichmand, Rockpaperdresses, Giambattista Valli for H&M, Alona Vibe,
Cathrine WIdunok Wichmand, Rockpaperdresses, Giambattista Valli for H&M, Alona Vibe,
Jeg har en lidt skæv arbejdsuge, så jeg må hellere komme godt fra start. I går brugte jeg hele dagen på at være i Esbjerg og holde foredrag om #miljømandag, og alle der kom var så nice!! Der var så god stemning, så meget snak og debat – og jeg havde ellers hørt, at Esbjergensere er stille mus. Det skal jeg da lige love for er en løgner. I hvert fald ikke dem der er nysgerrige på at gøre det bedre. Vi fik virkelig vendt nogle dilemmaer. Som fx den kommende jul – kan man sige nej tak til gaver på sine børns vegne? Eller begrænse antallet af gaver til ungerne? Og hvordan ellers med middagen? Den er jo trods alt riiiimelig kødbaseret; medister, skinke, and, frikadeller, gås, flæskesteg… Ikke at jeg havde svarene, men vi talte om det og kom forhåbentligt lidt klogere derfra alle sammen.
Cathrine WIdunok Wichmand, Rockpaperdresses, Giambattista Valli for H&M, Alona Vibe,
Og så bliver jeg simpelthen nødt til at dele min nye åbner til mine fremtidige foredrag… Jeg har allerede delt den på min story, men jeg griner stadig og flere af jer er slet ikke på Instagram. SÅ, jeg kom frem til Treenighedskirken i Esbjerg, i GOD tid, næsten halvanden time før, og for de af jer, der havde tippet om kaffebar og shopping, så nåede jeg intet andet end at se kirken ude fra, indefra og rundt og rundt, men jeg ville bare gerne have tid og ro før første foredrag. Vi havde teknik at teste osv. Men Lena tog mig hjerteligt ind og bød mig velkommen, jeg fik lov at snuse rundt. “Du kan stå her og tale”, sagde Lena og pegede mod alteret, men det var mit mod ikke helt til, så i stedet fik vi rykket rundt, så jeg kunne stå nede blandt gæsterne. Og de kom! Og var så søde og generte til at starte med, ligesom jeg selv, men har formået at lave et låg at lægge på. Jeg har efterhånden skulle være så meget på i så mange situationer, at jeg har lært ikke at vise det. I stedet taler jeg! Og det gjorde jeg i halvanden times tid, haha, og blev egentlig næsten lidt overrasket over, hvor fint det gik, hehe… Eller jeg havde i virkeligheden ikke nogen forventninger, nu det var første gang. Men konceptet, følte jeg, virkede! Vi skulle tale sammen. Bæredygtighed har ikke én retning, der er ikke et svar og et resultat, så jeg tror på inspirationen i at lytte til hinanden og blive klogere sammen.
Så jeg havde selvfølgelig cold hard facts med, ord om mit eget udgangspunkt, og så havde jeg små everyday hacks med. Mit bi-wrap, min shampoobar, min zero-waste-deo (har ikke rigtig bevæget mig ud i “zerowasting” endnu ellers). Og så havde jeg da mine gamle jeans med! Dem jeg har brugt allermest, som er blevet perfekt smørbløde, som er så gode – og som har 7-8 år på bagen. Og som jeg har repareret og lappet henad vejen. Jeg griber om dem, gode gamle denimrør, folder dem ud og viser dem frem til folket – og så ser jeg pludselig en lille skov af fingre, der peger mod gulvet. For lige der, på Guds gulv, foran alteret, ligger mine sure, gamle underbukser! Jeg havde da hurtigt grebet de jeans fra vasketøjskurven og ikke lige fået fakset underhylerne ud af dem, før jeg kastede dem i kufferten (fordi jeg er typen, der “står ud af” mit tøj, og der er ofte både trusser og strømper i buksebenene). Hold kæft, jeg døde! Indeni af skam, og uden på af grin! Det var så frygtelig komisk, jeg slet, slet ikke kunne bære det. Jeg grinede hele vejen ned til stationen bagefter og på togturen hjem. Men i situationen samlede jeg dem op, stak dem i lommen på bukserne, håbede de blev der, og så fortsatte jeg – hvis jeg selv skal sige det, cool as fuck! Fremover vil jeg åbne med, “I får altså ikke ligeså meget for pengene, som i Esbjerg!”
I dag har jeg tjekket begge bukseben, inden jeg gik ud af døren! Nul bonustrusser.
Cathrine WIdunok Wichmand, Rockpaperdresses, Giambattista Valli for H&M, Alona Vibe,
Cathrine WIdunok Wichmand, Rockpaperdresses, Giambattista Valli for H&M, Alona Vibe,
Cathrine WIdunok Wichmand, Rockpaperdresses, Giambattista Valli for H&M, Alona Vibe,
Cathrine WIdunok Wichmand, Rockpaperdresses, Giambattista Valli for H&M, Alona Vibe,
Cathrine WIdunok Wichmand, Rockpaperdresses, Giambattista Valli for H&M, Alona Vibe,

5 kommentarer

 1. Sara siger:

  Årh det var sjovt, og du var da så cool omkring det. Tak for en hyggelig aften 🙂

 2. Line Maria siger:

  Hold kæft, det er sjovt 🙂

 3. Thilde siger:

  Åååh, hvor er det sjovt! Tak for dagens bedste grin 😂

 4. katrine siger:

  Hej Cathrine,
  Når du skriver “så den markerer jeg som reklame”, så lyder det i mine øre som om, at du ikke synes, at det rent faktisk er reklame. Ser du det ikke som reklame? Jeg synes det er så spændende, når du åbner op for forretningstanken bag bloggen, og det er slet ikke ilde ment 🙂
  Bare lige en lille undren over formuleringen 🙂

  1. Cathrine siger:

   Det må du gerne spørge til – måske en fjollet formulering og jeg gør det måske sværere at navigere i, men min tanke er at gøre klart for jer at differentiere imellem betalte samarbejder og gaver. Jeg skriver “reklame/gave” (også på insta), når der ikke er tale om et samarbejde, når der ingen aftalte forventninger har været omkring modtagelsen af et produkt. Men det er jo stadig reklame – selv om det er en gave (der er no such thing as gaver, bare fordi jeg er sød/rar/etc. – der er jo altid en reklamemæssig baggrund fra afsenderen). Altså jeg bruger begge termer. Når der er tale om et betalt samarbejde med forventninger, krav, “penge der har skiftet hænder”, hvis du forstår mig. Så skriver jeg ren “reklame”.
   Læs evt. mere her: http://buildingblogs.dk/2019/01/08/nej-du-skal-ikke-altid-markere-anmeldereksemplarer-og-gaver-som-reklame/ og her: https://www.forbrugerombudsmanden.dk/media/49742/17-10423-20-gode-raad-til-influenter-om-skjult-reklame_m-billeder-3044183_1_1.pdf KH

Send en besked