Top

Paris guide 3: Shopping

29.09.2014
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Paris, shopping, chloé scallop ballerina, petit bateau, Isabel marant bart in leo, Diptyque candles, St. Germain, How to be a Parisian, Miu Miu glitter sunglasses, eiffeltowe

Kender I de dersens t-shirts med printet “My parents whent to … And all I got was this lousy t-shirt!” – en af de der mega kiksede t-shirts man købe på visse feriedestinationer, som muligvis har frynser med perler i enderne? Ja jeg købte ikke sådan en. Men jeg har engang fået sådan en i gave. I denne omgang er det noget nærmere “I went to Paris and somehow all the shops had something especially for me.. or so it felt”.

Jeg havde faktisk lavet en ret fin liste med ting jeg MÅTTE eje, hvis ellers de var til at finde:

1. Isabel Marants Bart-sneakers i leopardprint. De er så anderledes end ALLE sneakers i min samling. Og de er så flotte. Og mega gode at gå i.

2. Chloé-ballerinaer, som jeg faktisk havde købt engang i foråret og returneret, da jeg fandt de fine fra Miu Miu i Barcelona.

3. Lys fra Diptyque – fra den gamle originale butik hvis muligt i St. Germain.

4. Et Eiffeltårn

5. Solbriller – enten nogen fra Celine eller Miu Miu.

 

Jeg fandt alle delene, plus lidt til. Sådan er Paris. Det er som at være i New York. ALT findes. Fra det billigste til de dyreste. Og derover. Jeg fandt sørme et diadem, et ægte et, på Vendôme-pladsen. Hvis det skulle være for nogen.

 

? Jeg fik den noget lækre duft med fra Le Labo (7 Rue Froissart, Marais)

? Så fandt jeg et par rigtig gode og lækre basic øko-bomuldsbluser fra Petit Bateau (de har også voksentøj), som jeg kommer til at bruge MEGET de næste kolde måneder. Og i Petit Bateau fandt jeg også den smukkeste klassiske uldfrakke, som jeg glæder mig til at vise jer in action. Den har de fineste blå og hvide striber i foret – så bliver det ikke meget mere fransk.

? Eiffeltårnet kunne købes i MANGE størrelser og mange farver i rigtig mange turistshops – jeg gav 12 ? for mit, og størrelsen er perfekt til et stilleben

? Chloé-ballerinaen er i den flotteste nærmeste kongeblå ruskind. De sidder rigtig rart på foden, nærmest som jeg forestiller mig, det må være at have pakket fødderne ind i parmaskinke – sådan helt tynde i læderet og smørbløde. Ja, parmaskinke!

? Jeg MÅTTE i Collette, som jo er den skøreste conceptstore med alt fra nøgleringe til 5 ? til Chanel-sneakers (ej, dem hopper jeg simpelthen ikke med på – det er ligeså skørt som guld-badesandaler). Derinde fandt jeg to mega fine bøger – en med små tekster om ungdommen og dens mediebrug (apropos de sidste dages skriverier) og min “How to be Parisian…”, inspireret af min søde agurk.

? Jeg prøvede Celine-brillerne, og de var også noget fine. Men når ting først bliver allemands eje (og jeg vil skyde på ca. hver tredje blogger ejer et par Celine Audrey-briller), så keder de mig. Så jeg fandt de sejeste GLIMMER-solbriller i Miu Miu-butikken. Og jeg elsker etuiet ligeså højt som brillen – lyserødt plys. Og de var tilmed billigere end Celines!

? Så var der Bart-sneakerne som minder lidt om Adidas’ Stan, men de har en lille kilehæl og giver lidt højde, og så er leopelsen altså for fin. Og går i øvrigt til alt. Tror jeg på.

? Skjorten er bare en simpel bomuldssag fra Zara, som jeg godt kunne bruge i min hverdagsgarderobe. Jeg har mange fine jakker og kjoler, men at købe bluser er ikke min stærke side. Så den kom med mig!

? Og nårh ja – de to lys fra Diptyque i duftene Baies og Mimosa – mine favoritter (tak til min svigerinde for at have introduceret mig for mimosaer, både i glasset og som duftlys)

Contains affiliatelinks

Paris, shopping, chloé scallop ballerina, petit bateau, Isabel marant bart in leo, Diptyque candles, St. Germain, How to be a Parisian, Miu Miu glitter sunglasses, eiffeltowe

Hvis du er ude på shopping, så er Paris minsandten byernes by. Og at lave en liste hjemme fra med drømmekøb og et par adresser kan helt klart hjælpe. For mange butikker ligger ret spredt.

I gamle dage lå mange af de cool butikker i St. Germain (6. arrond.), men eftersom det blev mere mainstream og Starbucks flyttede ind, så flyttede butikkerne sig. Nu ligger mange af de cool forretninger i 3. og 4. arrond. som er Marais-området, og de er også begyndt at rykke ind i det 11. arrond. som hedder Poppincourt nær Republique-metroen. Det var i al fald sådan vores søde vært Justin forklarede os situationen. Nær Louvre og Vendôme er der også mange butikker, men de er ofte enten meget dyre eller lidt kedelige (Zara, Mango osv. som er på mange andre gadehjørner også).

? Hvis du er til dyre butikker; Chloé, Balenciaga og også Collette, så skal du finde Rue Saint Honoré – her finder du også burger-macarons fra Gosselin-konditoriet! Den går i øvrigt over i Rue du Faubourg Saint Honoré, som bryster sig af Hermes, Chanel, Louboutin og Miu Miu.

? Hvis du er til Chanel, Tiffany’s og Harry Winston (hvor Blair vælger forlovelsesring i Gossip Girl), så skal du kigge på Place Vendôme og Rue de la Paix.

? Hvis du er til American Apparrel, Iro, APC, L’Art du basic som laver basicwear til kvinder, Maje, Paul and Joe, så find Rue Vielle du Temple.

? På Rue Etienne Marcel finder du sneaker-butikkerne Shinzo og Kiliwatch, som sælger vintage.

? På Bld. Saint Germain er der masser af highstreet – men altså også den fine Diptyque-butik.

? Vi faldt også for Rue de Charonne. Meget gammelt, ægte fransk. Mega fin gade der svinger sig og der ligger også en fin Isabel Marant-butik og en French Trotters, som sælger Comme de Garcons og Byredo-parfumer.

? Hvis du er til markeder, er der kæmpe vintagemarked Marché aux Puces ved Porte de Clignancourt.

Paris, shopping, chloé scallop ballerina, petit bateau, Isabel marant bart in leo, Diptyque candles, St. Germain, How to be a Parisian, Miu Miu glitter sunglasses, eiffeltowe

English recap:

Some of my Parisian buys – Paris has the exact same effect as New York. I want to buy the whole entire city. Every corner lures with surprises and beautiful knickknacks. 

My favorite shopping streets were Faubourg du Saint-Honoré (Hermes, Chanel, Louboutin, Miu Miu) and Saint Honoré (Chloé, Balenciaga, Collette). Rue Vieille du Temple (American Apparrel, Iro, APC, L’Art du basic, Maje, Paul and Joe) and Rue de Charonne – it’s one of those rare true Parisian streets and it also has a Isabel Marant-store!Paris, shopping, chloé scallop ballerina, petit bateau, Isabel marant bart in leo, Diptyque candles, St. Germain, How to be a Parisian, Miu Miu glitter sunglasses, eiffeltowe Paris, shopping, chloé scallop ballerina, petit bateau, Isabel marant bart in leo, Diptyque candles, St. Germain, How to be a Parisian, Miu Miu glitter sunglasses, eiffeltowe
[show_shopthepost_widget id=”292154″]

28 kommentarer

 1. Anne T. siger:

  Fiiiiiiine ting.
  Apropos Eiffeltårn, så har jeg en lille regel når jeg rejser, hvor jeg skal købe en souvenir, der helt klart viser, hvor jeg har været. Men den må ikke være så grim, at den bliver begravet i en skuffe når jeg kommer hjem, men skal være fin/ kitschet/ cool nok til at den kan stå fremme. Så da jeg for efterhånden en del år siden var i Paris, skulle jeg naturligvis have et Eiffeltårn. Så da jeg i vinduet til en telebutik(?!??!) fandt et Eiffeltårn i GLAS måtte jeg jo have det. Jeg har det stadig, og det er super fint at opbevare fingerringe på. 😉

  1. Cathrine Nissen siger:

   Whaaaat??? Det lyder eddersmukt???! Kan du ikke tage et billede til instagram og tagge mig, så jeg kan se det?? Det lyder som noget jeg gerne vil have mig 😀 I øvrigt en mega god regel – den vil jeg også have mig fast 🙂 KH

 2. Ann Mølgaard siger:

  Åh! Jeg får helt rejsekuller! Og jeg er helt, helt forelsket i dine ballerinaer og skjorten!
  Hvor er det dejligt at læse et indlæg der (bilder jeg mig ind?) har lidt mere overskud mellem linjerne. Jeg har sådan heppet og tænkt på dig over de sidste par indlæg. Godt du mærker efter i maven og lytter til din skønne kæreste. Det med balancen er noget frygteligt svært noget, men jeg synes, at du allerede er kommet langt 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   Ja det synes jeg også, jeg mærker selv. Jeg har fået afleveret første del af min eksamensopgave i går. Jeg har mine sidste Aftenvagter på P3 i denne uge. Det begynder at lysne. Niveauet for, hvad jeg kan klare, kan jeg dog mærke er lavere end for et par år siden. Du er så sød Ann, du kender mig godt efterhånden. Sikke en omsorg! Kram til dig

 3. Katrine M siger:

  Aaaarh den hvide skjorte med det ternede mønster er sååå flot, er det den der er fra Zara?! Hvis du finder den online må du MEGET gerne linke til den 🙂

  1. Katrine M siger:

   Never mind – jeg fandt den! 🙂

   1. Cathrine Nissen siger:

    Fandt du den?? Stik mig lige linket 😀 Det gjorde jeg nemlig ikke! TAK! KH

    1. Katrine M siger:

     Aaarh nåede selvfølgelig at bruge 5 min på at finde den igen, inden jeg så at en anden havde linket til den 🙁 Synes bare din ser sååå lækker og vamset og hyggelig ud, det er den måske slet ikke? 🙂 Ser ikke sådan ud på Zaras hjemmeside..

 4. Lisbeth siger:

  Hold nu op nogle fine sager. Helt sikkert en god reminder om, at jeg ikke skal booke billeten til Paris før pengepungen er godt fyldt. Hmm, der går nok lige et par år endnu haha 😉

  1. Cathrine Nissen siger:

   Hahaha, nej i hvert fald ikke med mindre, du ejer et par skyklapper! KH

 5. Sara siger:

  Årh, de ballerinaer der.. De er så flotte! Nøj, hvor er jeg misundelig. Hvis jeg nu opfører mig pænt, gad vide om kærestemanden gider give mig dem i julegave? Nok ikke.. Øv bøv! 😛 Hvordan synes du de er i størrelsen?
  Min kæreste og jeg købte også et Eiffeltårn magen til da vi holdt nytår i Paris 2013/2014, jeg fik bare pruttet prisen ned til 5€. Min indre kræmmer kommer åbenbart op når jeg er i udlandet. 😉

  1. Cathrine Nissen siger:

   Haha, da vi stod inde i butikken, der spurgte min kæreste mig, om de skulle være hans fødselsdagsgave til mig – han har stadig ikke givet mig noget selv om jeg fyldte 25 i maj. Han betalte, men da jeg kom hjem fra Paris, så havde han fortrudt – han ville hellere give mig noget andet en anden gang – han syntes, det ar usexet at give en gave, som jeg selv havde valgt lige for næsen af ham. Så jeg må sgu bare overføre, og så får jeg nok noget andet 😀 Jeg synes de er lidt til den store side! Jeg har en 37, og de skulle i hvert fald ikke være større. Desværre ligger de ikke i halve numre…
   Hvor er du god, at du prutter om prisen – det dur jeg slet ikke til 😀 KH

   1. Sara siger:

    Haha! Det må da være en lidt skør følelse at tro man havde fået dem i gave og så lige pludselig at skulle punge ud? 😀 Og ja, mon ikke der dukker en eller anden fin gave op! 😉
    Åh, jeg må igång med at spare op til de ballerinaer. Er helt sikker på at de mangler i min sko-samling. 😉
    Jeg gør det heller ikke normalt herhjemme fordi jeg synes det er lidt pinligt (?), så det må være det med at være i udlandet der pludselig gør det okay i mit hovede. 😛

 6. Nanna siger:

  Er det denne her skjorte du har? I så fald her er link 🙂 http://www.zara.com/dk/da/dame/skjorter/ternet-skjorte-c269186p2072511.html

  1. Cathrine Nissen siger:

   Du er sgu da en skat, Nanna, tak! Den kommer ind på plads! KH

   1. Nanna siger:

    Haha det var så lidt 😉 Glad for jeg kunne hjælpe.

    1. Cathrine Nissen siger:

     :-*

 7. GitteS siger:

  Jeg elsker Paris, men har ikke været der i 4 år, og det er simpelt hen for dårligt 🙁
  Det er lidt sjovt, for jeg er aldrig taget til Paris for at shoppe, jeg er sightseeing nørd og det er mit primære formål, men de seneste par år (og to børn), har ændret prioriteterne, så jeg kigger mindst ligeså meget efter små spisesteder med super lækker mad, som små sightseeing perler ingen andre ser, shopping mangler jeg stadig, men når jeg læser din guide må jeg afsted og prøve det hele 😀
  Hver gang du skriver om din nye bog, kommer jeg sådan til at tænke på filmen Gigi når hun siger/synger ‘I don’t want to be a parisian’. Har en kæmpe svaghed for gamle film, og tror Gigi mbliver sat på i dag (barsel er dejligt) 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   Det overraskede mig, hvor nemt og billigt det faktisk kan gøres – med Airbnb og flybilletter i god tid. Jeg ville ønske, at vi tog dertil noget oftere – man behøver jo ikke shoppe stort HVER gang 🙂 Vi går klart også efter madsteder, når vi får rundt. Ikke så meget sightseeing – eller jo, den tager vi så bare på vej hen til næste spisested 😀 KH

   1. GitteS siger:

    Meddelte min mand efter jeg skrev indlægget, at hvis vi ikke kom afsted til varmen, så tager vi til Paris med ungerne (Elisa var 4 måneder, da hun var afsted første gang, så det er kun fair vi tager afsted når Edison er 6 måneder), og måske lige svinger forbi Disneyland også, nok mest mit ønske 😉
    Og så måske lidt shopping og mad denne gang 🙂

    1. Cathrine Nissen siger:

     Gitte, det er mere end fair, af sted med jer 😀 Og i kombination med Disneyland så har I garanteret succesen! KH

 8. Maria Camilla siger:

  Hej Cathrine
  Hvor er det bare nogle lækre ting du har fået købt!
  I forbindelse med at du skrev om din store samling af franske film, kom jeg til at tænke på, at det kunne være fantastisk, hvis du havde lyst til at lave en lille guide til de allerbedste franske film. For ligesom at fortsætte det franske tema 🙂
  Venlig hilsen Maria

 9. Rikke siger:

  Vil meget gerne se fotos af dig med Petit Bateau jakken! Leder nemlig efter den perfekte Pea Coat og denne ser rigtig fin ud.

 10. Stine siger:

  Er bogen købt i Paris? eller er det muligt at støve den om i DK?

Send en besked