Top

Penge vokser ikke på træerne men på børsen

16.05.2017
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Annonce – indlægget er udgivet i samarbejde med June, en del af Danske Bank

Ladies! Vi skal tale business, og hvordan vi (også) kan tjene penge!

For mange år siden var jeg mega meget på røven, og det var min veninde Anna også. Vi havde ingen penge, og så lå vi der i Landbohøjskolens Have på et picnictæppe og fabulerede over, hvordan vi kunne tjene hurtige penge. Stjæle, sælge… ydelser. Selv om vi lå og grinede, var alle foreslagene borderline ulovlige. Eller klart og langt over linjen. Vi mente det jo heller ikke, vi havde bare brug for snabba cash.

Ingen af os trådte over linjen, og siden har vi heldigvis begge to klaret os langs dydens smalle sti.

Men jeg er stadig mega nysgerrig på, hvordan jeg kan makse det ud, jeg har. Investere simpelthen – jeg hører Millionærklubben hver formiddag på Radio24syv – jeg elsker at få vendt dagens nyhedsbillede på en lidt alternativt måde gennem aktiemarkederne, hvordan reagerer de? Og så er værterne Pernille Enggaard og Bodil Gantzel MEGA hyggelige at lytte til sammen med de to aktieeksperter, Lau Svenssen og Lars Persson. Jeg lærer virkelig meget.

Adam er skidegod til det, eller han er i hvert fald noget skarpere til det end mig. Selv har jeg bare ikke skidegod erfaring med investeringer. Der var engang en præ-krise-tid. Året er 2006. Det går skidegodt! Alle aktier, boligmarkedet – alt suser mod skyerne. Den fidus vil jeg med på! Min mor og jeg har taget hinanden i hånden, travet op til Jernbanegade i Fredensborg og sidder i Danske Bank. Vi skal lige tale lidt om den børneopsparing, min mor trofast har overført 100 kroner til hver måned. Banken har nemlig en god idé. De skal investeres! Og vi klapper i hænderne. Pengene er bundet til mit 21. år, så hvorfor ikke få dem til at vokse lidt? Vi vælger risikovillighed, tidshorisont, og så kommer finanskrisen, og så taber jeg  små 10.000 kroner. Godt og vel otte års opsparing. Pis os.

I dag har jeg ikke meget investeret. Jeg har stadig et par medarbejderaktier fra min tid som piccoline hos Nordea (tre korte men sygt kedelige måneder efter 3. g for snart ti år siden), men ellers har jeg holdt mig til at købe skrabelodder for at få det til gro (set bort fra én travbanetur og én nat i Vegas, hvor jeg faktisk begge steder gik hjem med tungere lommer, end jeg kom).

June, Rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand

Jeg er en livrem-og-seler-type. Jeg betaler hundeforsikring, ulykkes-/indboforsikring, rejseforsikring, fagforening, a-kasse. Jeg sætter fast ind på opsparing, gæld, madkonto, budgetkonto. Jeg er også ved at sætte pensionsopsparing op – det vil sige, jeg er begyndt at læse om det på nettet, så jeg kan blive klogere. Jeg skal SENEST have startet min forsikring op ved min 30-års fødselsdag. Hvad der så er derudover – det er for-sjov-penge, og nogle af dem kunne være sjove at investere.

Mine egne tanker om at investere faldt sammen med de første forlydender tidligere på året om June’s lancering her i maj. June er et meget simpelthen værktøj leveret af Danske Bank til at investere i, og de har lige lanceret 4. maj efter en lang og grundig testperiode..

june_col1

Nu prøver jeg igen. Den 5. maj investerede jeg hundrede kroner – vi skal jo starte et sted! Jeg ville bare lige prøve at oprette mig – er det til? Og det er det. Jeg skrev lidt om min økonomi, valgte at de hundrede kroner, valgte en høj risikovillighed, og en 15-årig periode. Nu elleve dage efter har jeg hundrede kroner og femogtyve ører, haha! Ikke noget, jeg bliver rig på. Men den femogtyve øre må blive rundet op til halvtres ører – den findes jo ikke længere. Det krævede mit dankort og mit nem-id, og jeg blev ført igennem, step-by-step – ti minutter efter var mine penge investeret.

Lidt teknisk investerer June dine penge i ETF’er (Exchange Traded Funds), hvilket vil sige, at de følger forskellige markedsindex (fx C20 (de tyve mest omsatte aktier på Københavnds Fondsbørs)) og S&P 500 (indeks over 500 store virksomheder i USA)). Jeg kan fx se på min oversigt, at jeg har investeret i Junes investeringsfond Opportunity Class J-dkk, 93,5 % i aktier, 3,7 % i obligationer, 2,7 % i andet.

Fordelen ved at følge forskellige markedsindekser er, at de altid giver et afkast, der svarer til gennemsnittet af alle aktier og obligationer, som indgår i de pågældende indeks. Min investering bliver altid fordelt på hundredvis af forskellige aktier og obligationer i forskellige lande. Det giver en bedre risikospredning, end hvis man kun investerer i enkeltaktier. Det har jeg slet heller ikke knowhow til – så skal man virkelig kunne sin ting. Godt nok hører jeg Millionærklubben, meeeen…

june_col2

Måske jeg skulle satse en smule mere? Måske lidt af de penge, jeg får tilbage i skat (har endelig fået fikset min årsopgørelse – jeg skylder ikke, huhuu!)? Det skulle være penge, jeg kunne undvære – med June investerer jeg nemlig langsigtet, så jeg får ikke den store gevinst hurtigt. Men på sigt drømmer jeg både om sommerhus, om nyt køkken, endnu en tur til USA. Men mest af alt penge på min pensionsopsparing. Den er der ikke megen af efter flere år som freelancer. Nu er jeg selvstændig, og jeg må selv starte den op.

Jeg gider ikke blive en del af statistikken. Kvinder er markant dårligere til at investere og til at sørge for ordentlig pension (læs fx her eller her eller her – skræmmende men spændende læsning). Det er altså et seriøst problem, og jeg må tage ansvar for mig selv.

Hvis I har lyst til at dele jeres investeringserfaring, så del endelig – jeg synes, det er skidespændende! Har I aktier? Obligationer? Trader I? Kunne I finde på at investere? Jeg tror ikke på, at det er en mandeting – jeg er sikker på, at der også er mange seje damer, der flipper mønter derude. Og hvad med den pension? Sørger I også for en ordentlig pension til jer selv?

36 kommentarer

 1. Thilde siger:

  Hvor er det et fedt indlæg, Cathrine. Jeg er selv på din alder og sidder med de samme tanker – jeg vil investere, for ikke at ende som en del af statistikken. Vi skal være mere risikovillige, så vi ikke selv skaber en ulighed med årene. Jeg har for nyligt læst en artikel om Female Invest, som inspirerede mig til at dykke mere ned i det – så nu har jeg tænkt mig, at jeg skal til et foredrag (kvinder der taler til kvinder – foredrag) næste gang det blir muligt! 🙂
  Btw. vil jeg virkelig gerne vide hvor sin lækre skjorte er fra?? Den MÅ jeg eje! 🙂

  1. Cathrine siger:

   Åh del da lige den artikel, hvis du kan finde Thilde – super spændende. Jeg gad da godt til foredrag 😀 Og hvor er det dejligt, du kunne lide indlægget – det er lidt anderledes end, hvad jeg normalt skriver om. Men det kunne jeg godt lide, især med tanke for at prøve at gøre op med den ulighed, der er mellem kvinder og mænd.
   Skjorten er gammel fra Custommade – prøv ts 🙂 KH

   1. Mette siger:

    Her er artiklen om Female Invest kvinderne:
    https://www.information.dk/indland/2017/04/tager-tid-investere-tager-ogsaa-tid-vaere-paa-instagram
    Sejt at du tager emnet op! Jeg vil også vildt gerne investere, men ved ikke hvor jeg skal starte – så jeg håber/hepper på en føljeton for dummies herinde😆
    (Dog gerne uden Danske Bank, er lige rykket fra dem pga uklare og, viste det sig, ret dårlige vilkår).

    1. Helle Lindberg siger:

     Der er også nogle cool grupper på facebook ala “Kvinder der investerer” og “Kvinder og investering”, her deler cool typer fif og tricks.
     Ellers er der Kvinde Økonomi. Dælme nogle damer med ben i næsen, som kan tale økonomi, så man faktisk forstår, hvad de siger.

 2. Cecilia Helverskov siger:

  Hej Cathrine
  Sjovt du lige skriver om det nu. Jeg har gået de sidste Par dage og tænkt ‘hvordan får jeg flere penge?!’
  Men pension er der helt styr på. Jeg har lagt de typiske 12% til side de sidste 8 år. Jeg vidste at hvis de vat på min konto, vil de blive brugt, men jeg mangler dem ik 😉
  God dag 🙂

  1. Cathrine siger:

   Hvor er du sej Cecilia – hvilket selskab har du valgt? Havde PFA gennem DR, men nåede jo kun at indbetale i 5 måneder før jeg skulle ud derfra. Synes, det kan være skidesvært at finde rundt i! KH

   1. Cecilia Helverskov siger:

    Jeg har pension Danmark, men da jeg var selvstændig havde jeg hos pension for selvstændige, som har et ret godt afkast 🙂

 3. Katrine siger:

  Hej Cathrine
  Godt emne du bringer op, for det med investering og pension er der en del damer der kunne bruge bare lidt mere energi på.. jeg betaler selv 20% til pension, noget af det betaler for forsikringer hvis der skulle ske mig noget. Jeg tænker jeg er godt kørende. (Pudser lige glorien)
  Jeg ville anbefale dig at kigge efter pension via fagforbund eller en der er lavet til selvstændige 🙂

 4. YM siger:

  Spændende emne at tage op, Cathrine. Det er ikke noget, der bliver snakket om så tit – og slet ikke blandt kvinder. Jeg gør det heller ikke ret meget selv, selvom jeg rent faktisk har investeret i nogle enkeltaktier. Det kommer bare hurtigt til at virke, som om man går lidt rigeligt op i penge. Og det finder jeg en anelse usexet – selvom jeg netop går ind for at tage aktivt hånd om sin økonomi. Paradoksalt… Jeg ved ikke, hvordan det foregår med June, men når man selv investerer i aktier, så er der nogle handelsgebyrer – både når man køber og sælger, som man skal tage højde for. Og så skal man betale skat af gevinsten. Så man risikerer desværre, at der pludselig ikke er så meget tilbage 😉

  1. Louise siger:

   Hej YM. Jeg arbejder hos June og tillader mig lige at svare på dit spørgsmål 🙂 Det koster 0,80% i gennemsnitlig årlig omkostning at investere med June. Denne omkostning er automatisk trukket fra i det beløb man ser på sin June konto-oversigt. Der er ikke andre omkostninger. Og det er gratis at trække penge ud eller overføre flere penge. Ift. skat beskattes man hvert år med lagerbeskatning. Det vil sige, at man årligt skal betale skat af den gevinst, man har haft. Skat beregner gevinsten, som automatisk bliver indrapporteret til Skat og kan ses op på årsopgørelsen under “kapitalindkomst”. Hvis man har haft et tab på June-investeringen, beregnes det også automatisk og vil fremgå på årsopgørelsen. Det vil omvendt give et fradrag. Læs mere her: https://june.dk/about/#faq-2
   Dbh. Louise fra June

 5. J. siger:

  Genialt indlæg, Cathrine! Håber det er noget du vil skrive mere om 🙂
  Jeg bruger selv mange tanker på det samme og mulighederne for passiv indkomst. Jeg er dog ikke kommer så langt.
  Sidste år investerede jeg 20.000 i Novo Nordisk, men indtil videre har jeg tabt 4.000 på dem – så tabte lidt modet, men det er jo langsigtet – må op på hesten igen 😉

 6. Pernille siger:

  Hej Cathrine,
  Jeg undersøgte en masse og samlede tilbud ind for et års tid siden ift. pension som selvstændig. Jeg fandt frem til, at Pension for Selvstændige er den bedste og billigste løsning. Der får du også de samme forsikringer, som man ellers har gennem sit arbejde. Sig endelig til, hvis du vil høre mere! Jeg springer selv ud som fuldtidsselvstændig (ved ikke om det er et ord, men det burde det være) den 6/6 🙂
  Investeringer er mega spændende! Jeg investerer i aktier og Lendino. Lendino kan virkelig anbefales. Der giver man lån til virksomheder, der søger efter mindre beløb. Du kan investere så lidt som 1000 kr. per lån og dermed sprede din risiko.
  KH. Pernille

 7. Mona siger:

  Jeg har både aktier og obligationer købt for arv og børneopsparing i sin tid. Det var da finanskrisen rullede, og selvom jeg også er meget en “livrem og seler”-type, tog jeg en chance og investerede en mindre sum et sted hvor jeg tænkte “det kan ikke blive værre”. Det er jeg glad for idag, hvor det gik, og kursen igen er god 😊

 8. Karen siger:

  Det med pensionen er jeg med på. Jeg sparer selv en lille bitte smule op om måneden, og så har jeg job i staten, så en del af min løn går til pension. Det er jeg glad for. Jeg fylder 40 næste gang, (Wharrt?!) og selvom der er en evighed til jeg skal på pension, så er det alligevel rart at der er styr på det.
  Men investeringer… Det aner jeg ikke noget om! Og jeg gad faktisk godt vide meget mere. Der må da være et kursus, som er fedt og forklarer tingene stille og roligt i et tempo som en pengeignorant som mig kan følge med i. Det gad jeg i hvertfald godt tilmelde mig.

  1. Gitte siger:

   Dansk aktionærforening holder begynderkurser til aktiemarkedet og obligationer.

 9. Signe Caroline siger:

  Min bror og jeg har fået 10.000 kr. af min far til investering. Vi fik altså kun pengene, hvis de blev investeret og afkastet kunne vi så få. Min lillebror har været bedre til det, men jeg har også købt lidt flere langsigtede og korte obligationer. Jeg har købt nogle pakker gennem Danske Invest (DI). Er egentlig mest glad for mine DI aktier og ikke obligationerne. Min bror investerer også noget af hans børneopsparing nu, men jeg vil måske hellere snart købe bolig. Det er jo også en form for investering.

  1. Signe Caroline siger:

   Jeg vil måske gerne lige tilføje, at jeg har kørt det hele gennem Mobil Bank fra Danske Bank. Pænt nemt og jeg skulle ikke til noget møde. Synes Mobil Bank giver et rigtig fint overblik 🙂

 10. Helle Lindberg siger:

  Fantastisk! Selvfølgelig skal vi kvinder også være med, skide godt initiativ!
  Jeg købte også Novo aktier for noget af børneopsparing og tabte også en kæmpe chunk, men men men, pengene er ikke jo tabt før jeg sælger aktierne, så det lader jeg bare være med. I dag ved jeg lidt mere om at sprede risikoen 😀
  #Girlpower!!

 11. Sara siger:

  Hvor sjovt, jeg har faktisk læst en del om aktier og investeringer på det sidste. Men jeg læste et råd om at man først skulle investere når man kun havde sit realkreditlån tilbage. Og vi har altså stadig boliglån, to billån og lidt SU lån, så der er lige et par år til de er ude af verden. Så jeg betaler lidt mere af på lånene hver måned i stedet for. 🙂
  Vedr pension har jeg en super god ordning gennem arbejdet, så det er der styr på 🙂

 12. An siger:

  Mega fedt du tager det her emne op og jeg er vild med at læse kommentarerne – og jeg vil følge kommentarfeltet løbende.
  Jeg har haft et kursus omkring investering og besøgt en virksomhed for at se hvordan det foregår med aktiehandel. Efter det er jeg blevet ret sikker på, at den form for investering ikke er noget for mig. Det er som at spille i lotteriet, så egentlig kan man ligeså godt gå på casino og få sagen hurtigt afgjort: tab eller vind. For sådan er aktiemarkedet. Jeg har dog pension gennem mit arbejde og har overladt forvaltningen til pensionskassen.

  1. Louise siger:

   Hej An. Jeg arbejder hos June og tillader mig lige at kommentere 🙂 Enig – det med enkeltaktier kræver, at man har ret meget is i maven (og at man har sat sig meget grundigt ind i aktiemarkedet) Med Jun får man en anbefaling til en June fond, som automatisk investerer i tusindvis af forskellige aktier og obligationer ved at følge forskellige index i forskellige markeder og sektorer. På den måde får man stor risikospredning – i modsætning til, hvis man kun investerer i én enkelt aktie. Der sidder erfarne investeringseksperter og justerer fondene ift. hvor der er positive udsving i markederne og som sørger for, at risikoen holdes på det niveau, man har valgt.På den måde behøver man heller ikke være ekspert for at investere med June. Dbh. Louise fra June

 13. Camilla siger:

  Super fedt indlæg, savner mere af de her emner på blogs.
  Husk på at ETF’er skal der betales skat af hvert år. På aktier og INDEX betaler man først skat ved faktisk udbytte, men på ETF’er betaler man skat af udbyttet hvert år. Det er lidt surt, for det betyder at man kan være nødt til at trække penge ud af din investering hvert år, eller trække pengene fra egen opsparing, og det kan jo være meget på sigt.

 14. Ibenholt siger:

  Fantastisk blog og du får formidlet de tanker, som vi andre bare tænker igen og igen – tak!
  Jeg gik med samme tanker efter nytår – nu skulle jeg tage mig sammen og ikke bare investere i sko og tasker (…giver jo heller ikke afkast medmindre nytteværdien kapitaliseres, hvilket jeg stærkt argumenterer for derhjemme). Derfor fandt jeg formuepleje (www.formuepleje.dk) som gør det rigtig godt på stabile afkast og deres rådgiver Mette Holmgaard virkelig fornuftig. Så puljer de ens penge i særligt matematisk gennemtænkte porteføljer (finaiseringsteori på højt plan) ud fra risikoaversion – tjek dem ud – det er mere overskueligt end man lige tror – og vupti – så er man på investeringsmarkedet:-)

 15. Sofie siger:

  Jeg synes det er meget spændende, men aner seriøst ingenting om investeringer. Har til gengæld heller aldrig haft nogle penge at gøre det for, for børneopsparing røg hurtigt til kørekort og flytte hjemmefra – UDEN sabbatår og med en kronisk sygdom, der gør at jeg ikke kan arbejde. Nu går det dog bedre, men jeg er slet ikke inde i den mentalitet det kræver – virkelig ærgerligt! Glæder mig til at høre mere, også om skat, fradrag osv. som der bliver kommenteret på 🙂

 16. Well, jeg havde en pensionsopsparing… Den nakkede FinansGrisen. 350.000 lige ud i afløbet…. Er ikke SÅ stor fan af aktier efter det.
  Havde også købt lidt selv on the side, bla SAS, det var sgu da en episk dårlig investering.
  Så efterhånden er jeg gået i en anden retning. Tænker at fast ejendom er mere sikkert end et evigt skiftende aktiemarked. I hvert fald med min karma…… De seje investerer jo i guld og sårn, men igen: Man skal jo vide noget og det gør jeg ikke. Ikke nok i hvert fald.
  Måske man bare skal gifte og skille sig til penge ? HA HA HA HA HA!
  Et tip til pension har jeg dog: Gå UDENOM PFA. ALdrig aldrig aldrig aldrig vælge dem. Episke røvhuller og så har jeg formuleret mig pænt!

 17. katrine siger:

  mega spændende indlæg ! jeg er også sådan en der har behov for at have styr på den daglige økonomien og min kæreste har ligeså. Så jeg har en god pensionsopsparing og også investeret i aktier. Det giver mening for mig at vide at jeg har opsparing til hårde tider, men også “nok” til at leve livet når jeg bliver gammel. Så jeg sætter mit forbrug efter hvad jeg har at gøre med. Kh Katrine

 18. Katrin siger:

  Sikke et fedt emne at tage op, Cathrine! Vi kunne bruge noget mere af det i blogland. Har efterhånden i flere år gået og tænkt på, at man burde investere nogle penge – det er så irriterende at læse om, at kvinder er fattigere, fordi vi er mindre risikovillige og ikke man finde ud af at investere. Ville være fedt med en lille føljeton i denne her retning! 🙂
  Og apropos det, du nævner lidt om, at du sætter penge til side til madkonto, budgetkonto, opsparing etc. Det kunne være ret interessant at læse om i et indlæg, hvordan du konkret gør (behøves dog ikke at nævne nogen konkrete beløb fra din privatøkonomi alligevel!). Tænker, at det er særligt interessant, når man går fra at styre sin egen økonomi til at indgå i en tosomhed 🙂

 19. Kristina siger:

  Jeg har styr på pensionen via mit job, og er så småt begyndt at investere i aktier. Indtil videre investerer jeg en andel af min årlige bonus i aktier,en andel i designersko 😜 og en andel i min hobby. Men min bedste investering til dato var at bruge 1 års fritid på at renovere vores første bolg… Renoveret, solgt, tjent og geninvesteret i ny bolig, der ligeledes er renoveret, og hvor jeg igen forventer en pæn gevinst den dag vi sælger. Og bonussen er så at vi hver dag nyder en skøn udsigt over vandet til en relativt lav “husleje” Go for it,girls! 😘

 20. SL siger:

  Yay! Sikke et vigtigt og godt emne du tager op her Cathrine! Jeg er 24 og har været heldig at arve nogle penge efter mine bedsteforældre, som er blevet investeret sikkert. Her i starten af det nye år fik jeg sat afkastet ind på min konto. Så nu har jeg fået blod på tanden og er begyndt at gå vildt meget op i det og har også købt aktier i det små for min egen opsparing. Jeg skal helt sikkert også kigge lidt på det nye tiltag fra Danske Bank. Fedt med et lidt “anderledes” emne som er super vigtigt for os kvinder – ligestillingen og statistikken (vi lever længere, 50% skilsmisserate osv.) taget i betragtning. 🙂

 21. Karen siger:

  Min mand arbejder i danske bank, og han er så vild med det nye produkt at han har sat 200.000 kr af vores penge i det…. lidt nervepirrende men vi skal først bruge pengene om 8 år, så hvorfor dog bare få en kedelig minimal rente på kontoen!

 22. Camilla siger:

  Stemmer i med resten af kommentarfeltet: Super spændende emne! Som en støvet jurastuderende må jeg lige minde om, at pensioner som udgangspunkt står uden for en eventuel bodeling, med mindre den er uforholdsmæssig stor. Så en lille anbefaling til de mange dygtige kvinder, der får lavet en rigtig flot pensionsopsparing, om at huske at sikre sig ved ægtepagt. Det ville være så brand ærgerligt, hvis man som kvinde har brudt statistikken, men bliver skilt og ender med at skulle betale en stor del af sin pensionsopsparing til manden. Ellers synes jeg, at det er et rigtig godt tip med det radioprogram! Jeg er stor fan af at få viden serveret på den måde <3

 23. Ida siger:

  Min mor er en haj til aktier, så da jeg fyldte 18 år fik jeg råderet over alt hvad hun har investeret i på mine vegne. Vi snakker 10.000 da jeg var 8 år, som på 10 år blev til 40.000 kr.! Jeg har ikke selv gjort noget ved pengene, andet end at have is i maven og ladet dem stige og falde… de har på 2 år forrentet sig til yderligere 5.000 – og jeg har ikke rørt en finger! Skønt med sådan en lomme til et kommende bryllup eller andet 😍 Pension er dog ikke noget jeg går op i endnu, 21 år gammel. Min bankrådgiver synes dog det skal gennemgåes inden årets udgang.. må jo lytte til de kloge 😉 knus og GOD dag!

 24. Lea siger:

  Hej Cathrine!
  Dejligt med sådan et rigtig Girl power indlæg. Vi kan jo også godt være med på aktie bølgen!! Det er der desværre mange (også mænd) i Danmark der ikke tør kaste sig ud i!
  Jeg synes det er lidt ærgerligt, at du glemmer at nævne hvad Danske Bank tager sig betalt for deres nye produkt? Man betaler ganske givet en omkostningsprocent, som du bare ikke nævner? Det er jo meget relevant om de tager 5% af indskuddet eller 1%. De 25 øre tjent kan jo hurtigt være ædt op af omkostninger.

  1. Louise siger:

   Hej Lea.Jeg arbejder hos June og tillader mig lige at hjælpe med et svar 🙂 Det koster 0,80% i gennemsnitlig årlig omkostning. Denne omkostning er automatisk trukket fra i det beløb, man ser på sin June konto-oversigt. Der er ikke andre omkostninger. Og det er gratis at trække penge ud eller overføre flere penge. Derudover bliver man automatisk beskattet af sin gevinst hvert år. Det kan man læse mere om her: https://june.dk/about/#faq-2
   Dbh. Louise fra June teamet

   1. Lea siger:

    Hej Louise
    Tak for svar! Lave omkostninger sammenlignet med mange andre fonde! Dog stadig en del at give for passivt forvaltede produkter.. Men hvis alternativet er at lade pengene stå i banken, så er det her da et super alternativ 🙂
    Jeg holder mig til selv at investere mine penge på nordnet! Men jeg er så glad for at se en kampagne, der skal få folks øjne op for, at det er en god idé at investere sine penge 🙂

 25. Line siger:

  Har netop selv lige investeret i aktier for nogle penge som jeg har sparet op mens jeg har studeret. Jeg aner ikke en skid om det (for nu at sige det som det er), Jeg valgte aktier efter hvor mine egne interesser ligger, og er faktisk allerede i et (lille) plus 🙂

Send en besked