Top

Planning the rooftop terrace

25.01.2018
Skabt af Cathrine

translation below by Camilla

Så I min story på insta fra hullet i taget? Det er så sindssygt. Vi har ikke længere et tag. Der er lagt 150 kg’s jernspær ind på hver sin side af hvert træspær for at understøtte og danne fundament for den nye bygning. Det ser helt skørt ud. Al tagpap og øverste trækonstruktion er skrællet af.
Jeg fik lov til at komme op og se det i går aftes. Det er simpelthen for vildt! Men det går hurtigt! De går kun tre tømrere, men det rykker bare hurtigt, så jeg går allerede og drømmer om den tagterrasse, som jeg føler er lige om hjørnet.
Jeg har ikke rigtig kunnet forestille mig, hvor stor den bliver – men den bliver stor. Jeg har ikke fortalt jer så meget herinde om det endnu, men vi bor pt. i Carlsbergbyen (det kommer – har lavet en del story herfra!), og der har vi en tagterrasse på 20 kvm. Det er kæmpe stort! Altså kæmpe. Der kan være et sofaarrangement! Og vores på huset bliver vist 22-23 kvm. Så der er plads til gæster. Og Adam skal have en pizzaovn, siger han. Jeg har fundet en elegant en fra Morsø. Den må han gerne få, haha! Så skal jeg til gengæld have det dødpæne bord fra Normann – pleeeasee…

reklamelinks: hat ASOS hammock ELLOS string of lights ELLOS oven MORSØ lantern LENE BJERRE table NORMANN COPENHAGEN couch SIKA DESIGNrockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Tagterrasse

Lige for at forstå inspirationen i collagen. Selve rummet deroppe bliver inddækket i råaluminium. Ligesom metallet på det hele billede, det er dog bølget – det er vores ikke. Derudover har vi fundet på at lave en terrasse i muretrelle-look – det bliver speciallavet med tættere mellemrum. Det bliver ret smukt.
Vi laver konstruktionen således, at vi kan hænge hængekøjer op, et sejl for skygge og lyskæder. I’m telling you, det bliver så pænt altså! Jeg skal have fundet nogle store smukke krukker derop til  – jeg tænker på nogle rustikke banditter fra Rabens Saloner.
Altsåå… Jeg har jo indrettet det her sted tusinde gange og så tusinde igen på de fire år, det har taget at komme igang. Jeg fatter stadig ikke, at det faktisk rykker, det sker!
Rockpaperhome, Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Filmfabrikken

Ser det ikke allerede hyggeligt ud med tomme mennesker på?

Did you see my insta story from the hole in the roof? It’s insane. We no longer have a roof. They’ve inserted 150 kg iron rafters on each side of each of the wooden rafters to support and create the foundation for the new construction. It looks crazy. All of the roofing felt and the top roof construction have been peeled off. 
I was allowed up there last night. It’s just too crazy! Just three carpenters working, but as they’re working quickly, I am already dreaming about the roof terrace waiting around the corner.
I haven’t really been able to imagine how big it’s gonna turn out – but it’s gonna be big! I haven’t told you so much about it yet, but currently we’re living in Carlsberg Byen (it’s coming up – I’ve done quite a bit of instastory from this beautiful place!), and we’ve got a roof terrace of 20 square metres here. That’s huge! I mean, gigantic! It fits a couch set! And ours is gonna measure 22-23 square metres. So, there’ll be room for visitors. And Adam is getting a pizza oven, he says. And I’ve of course found an elegant one from Morsø. He can have that, haha! In return, I am getting that drop-dead pretty table from Normann – pleeeasee…
Let me explain what inspired the collage. The room up there will be covered in raw aluminium on the exterior. Just like the metal in the image, except ours is straight rather than corrugated. As for the terrace bit, we came up with a wooden look – it will be made especially with close-fitted slabs of wood. Quite beautiful. The structure will be able to carry hammocks, a shade-giving sail and fairy lights. I’m telling you, it’s gonna be pretty! Need to find some big beautiful pots as well – I’m considering some rustic guys Rabens Saloner.
Well… I have decorated this place a thousand times over in those four years it’s taken to get started. I still don’t quite get that it’s actually moving along, it’s happening!

Doesn’t it already look ‘hyggeligt’ with empty people?

10 kommentarer

 1. Rikke siger:

  Er i placeret højere end bygninger i nærheden, eller kommer jeres naboer nærmest til at kunne kigge “ind” til jer på tagterrassen?
  Den der hængekøjestol ser SÅ lækker ud, gad vide om jeg kunne finde en krog til den hjemme i min have?

  1. Cathrine siger:

   Vi bliver højere – men kommer også til at have et værn, man ikke kan se igennem 🙂 Den ser SÅ dejlig ud, den stol! KH

 2. katrine siger:

  wauw, det ser da så godt ud. Hvor er det bare spændende for jer. Og dejligt at I ikke bor i byggerodet, det gør vi jo og det begynder at trække tænder ud. Har I valgt en stor skydedør eller et vindue og en dør? det er lidt svært at ane ud fra tegningen. Men det ser godt ud at der kan komme så meget lys ind i huset på den side. Vinduer er de bedste penge vi har brugt i vores husrenovering, siger det bare 🙂
  Kh Katrine

  1. Cathrine siger:

   Der er et vindue og en skydedør – partiet var for stort til en skydedør på hele stykket, så det er begge dele <3 Det bliver de smukkeste ruder med råt træ indvendigt! Pøj pøj til jer! KH

   1. katrine siger:

    Det lyder bare lækkert. Vinduer er altså bare det vigtigste, nogle kalder dem for huset øjne 🙂
    God weekend. Kh Katrine

 3. Sara siger:

  Det bliver simpelthen så lækkert for jer! 😄
  Ift. gulvet på terrassen så synes jeg virkelig at i skal overveje det meget nøje. På vores altan er trægulvet nemlig også med riller imellem træbrædderne og det er SÅ irriterende, fordi der samler sig alt muligt l**t dernede som man ikke kan få op igen, så det er umuligt at få gjort altanen helt ren. Det er så ærgerligt! Bare hvis i ikke selv havde tænkt over det. ☺️

  1. Cathrine siger:

   Det smarte her er, at vi kan løfte trellerne – så vi kan samle alt op igen 😀 Smart ikke? KH

 4. Marie S siger:

  Det med at kunne løfter trellerne er mere end smart, det er jo genialt! Hvor er det bare er spændende projekt altså, held og lykke med det, det skal nok blive godt!

 5. Johnsen siger:

  Uh, det ser lækkert ud! I er ikke bange for kraftigt genskin i alu’et?

  1. Cathrine siger:

   Nej for det fede er, at det materer over tid. Det var faktisk en ret vigtig pointe – det skulle være et “ædelt” materiale, der ville ændres over tid af vind og vejr. I stedet for plader i fx specielle beton eller plastikmaterialer. KH

Send en besked