Top

Postkort fra Italien

27.07.2018
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Italien

kjole FAITHFULL THE BRAND (reklamelink)

Buongiorno fra Italia!
Her går det godt, skulle I være i tvivl. Kunne det gå meget anderledes med sol, pizza og søvand? Det ville være selvforskyldt.
Vi er ved at suge det sidste til os hernede fra. Søndag aften skal vi hjem fra Milano, så nu er det et spørgsmål om, hvor meget vi kan nå at vride ud af Italienerne. Lidt mere kaffe til en euro, lidt flere occhio di bue (hvis I ikke ved, hvad det er, så er svaret på min insta), som det lokale supermarkeds bager laver i en ganske glimrende udgave, måske en pizza til og i hvert fald en håndfuld pooldyp, tak.
Her følger et lille postkort fra de sidste knap fjorten dage.
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Italien

Et kort besøg i alt for varme Milano – vi var kørt dertil primært, så jeg kunne besøge det Marni-outlet (som bare rolig, kommer med i min lille guide til området), byen pryder sig af. Og vi besluttede os for at blive et par timer og se det mest gængse; domkirken og galleriet med det smukt hvælvede glasloft. For mange mennesker og for megen varme fik os dog til at køre på landet igen. Men duften af Milano, den fik vi!

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Italien

Rejsemakker #1.

Jeg gad egentlig godt være bedre til at rejse med veninder og kan sagtens blive misundelige på dem, der rejser med gode veninder. Men hvis der endelig skal klemmes en lille ferie ind, så ender jeg altid med ham her. Det er bare så ukompliceret, og som oftest vil vi det samme. 1) God kaffe. 2) God mad. 3) Skygge. Det spiller bare.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Italien

Kan I genkende det? En hvis film som vi nød at se hernede igen, filmen der drog os mod norditalien til at starte med. Selvfølgelig skulle vi se byen IRL, nu vi var i området, og det har været en af vores favoritter på turen. Så fin, hyggelig og med en hel del god mad og kaffe.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Italien

Mit mest Italian mama look indtil videre; kæmpe solbriller og en italiener på armen.

I er mange, der spørger til Marni-tasken, jeg har med mig på ferie. Den er ikke købt på outlet men lige her kort inden afrejse (reklamelink). Dum timing lige inden ferien, kunne man påstå, men jeg er dødvild med farverne, kombinationerne og den kommer til at holde mig en livstid. Jeg har ikke købt en fancy taske siden 2015, da jeg købte min Gucci Dionysus – det er bare sådan en stor beslutning, at jeg ender med ikke at kunne trygge GO. Men her måtte hjertet råde, og jeg er virkelig vild med den. Den rummer i øvrigt det hele; mobil, pung, nøgler, power bank, læbepomade og en lille hårklemme.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Italien

Den fineste lille kaffebar og den eneste smarte, “third wave” kaffebar vi har kunnet finde indtil videre – selvfølgelig skulle vi til Milano for, at det lykkedes. Og den var så god kaffen, at vi måtte forbi anden gang på vej fra Lago d’Orta mod Crema.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Italien

Simpelt, smukt, rent.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Italien

Ja, det er varmt. I går nåede vi 38-39 grader, så tempoet er sløvt og indtagelsen af vand enorm. Men aftalen er også, at vi tager den med ro. Sådan har det været i to uger nu. Set bort fra en lang dag i Venedig med 13 km gået, så har vi taget tempoet helt ud af dagene. Og i dag har jeg tænkt mig at kopiere billedet der. Hat og pool. 

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Italien

Fregner og feriebørn.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Italien

Gardasøen – vi blev frarådet at tage hertil af flere italienere. Det er i hvert fald ikke her, de selv tager på ferie. Møgturistet og mere tysk end italiensk – vejskilte, menuer, selv betjeningen kan foregå på flydende tysk, har man brug for det. Men jeg synes nu, her er smukt. Især når vi kan trække os væk fra larmen og sidde på altanen med den der udsigt til måne og stille sø.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Italien

Venedig – fantastisk at komme tilbage efter nærmest 20 år. Larmende, for meget og ja da, mega turister. Men vi gik afsides i nye områder, end jeg før havde oplevet. Det jødiske område nordpå, og der var så helt igennem vidunderligt. Smukt, roligt – og en mulighed for at se venetianere. Det kan man godt glemme – det er ikke et tivoli men faktisk en rigtig by med fastliggere.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Italien

En af dem om dagen, per favore. Vi har nu lært følgende; “due gusti, uno coppa con panna, per favore”. Og uno/un/una – helt sikkert ikke korrekt, men de forstår, og vi får is. “Prego!”

8 kommentarer

 1. Karla siger:

  Couple goals!
  Tænker tit på når jeg ser billeder fra jeres skønne liv; skændes i nogensinde? Altså, bliver rigtig teenage-uenige, går i seng iden at sige godnat, den ene tager en nat på sofaen osv?

 2. Anja siger:

  Fine billeder💙. Vi er også ved Gardasøen, Sirmione nu, og her er rigtig mange italienske turister! Faktisk flere italienere boende på hotellerne end andre nationaliteter -så det kan lade sig gøre at finde italienere der tager til Gardasøen:-). Og mange turister må der nok forventes når vi rejser midt/slut juli. På denne tid er det bare svært at få alt for sig selv og finde de små gemte steder ingen endnu har opdaget -så jeg pakker tålmodigheden og bevæger mig ud i byen:-). God ferie!

 3. Julie siger:

  Hvor er din flotte prikkede kjole fra? 🙂

 4. mama italiana siger:

  Som altid, et lækkert og gennemført indlæg. Jeg får selv helt lyst til at drage mod det Italiensk igen, trods jeg har en 2 uger lang ferie på Kreta foran mig. Italien kan bare noget!
  Ift. dine italienske gloser er det super fint lært – men blot til info (og fordi jeg vil føle at jeg har fået noget ud af al min italiensk undervisning i gymnasiet, haha) så hedder det som oftest un og una. Un er hankøn og bruges før de fleste ord der ender på -o. Det samme gælder una, som er hunkøn, og som bruges efter de fleste ord der ender på -a. Der er selvfølgelig undtagelser (alt andet ville have været forunderligt!), men jeg tror at de fleste italienere vil imponeres over at I kan denne færdighed. Måske I stadig har tid til at afprøve det?
  Buonasera, ciao og mega meget kærlighed til din blog.

 5. Line siger:

  Så fine billeder! Hvad hedder den fine kaffebar 🙂 ? det ser skønt ud, og vi har en dag i Milano om en uge, men først en uge i Toscana, men den ligner lige en kaffebar også efter vores smag 🙂

 6. Mia siger:

  Ville der komme en Italien-guide? (:

  1. Cathrine siger:

   Ja! Den blev halvt færdig og så fødte jeg og så har jeg ikke rørt den siden Men det skal jeg! KH

 7. Anne-Kathrine Frovst siger:

  Hvor er den prikkede kjole fra. 🙂

Send en besked