Top

Postkort fra sommeren, der aldrig kom

22.07.2020
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand — Annonce
Heatherhill, Rockpaperdresses

Jeg var meget sirlig med at pakke vores badetøj, solcreme og solbriller som det allerøverste lag i flyttekasserne. Ligesom når man tager på ferie, selv om vi ‘bare’ skulle flytte i sommerhus sommeren over. Så man kan komme i havet eller i poolen som det allerførste, når man endelig er fremme.

Min mor har lært mig at de tre ting plus underbukser, tandbørste og et pas skal være lige til at finde i håndbaggagen. Men indtil videre har badetøjet stort set været parkeret bag på døren. Der hænger det klart på en krog – glasset halvt fyldt, hvis nu vejret ombestemmer sig. Der har ikke været mange sommerdage; med de mere end 25 grader. Og Eddie og jeg er kuldskære, så vi bliver på land, hvis vandet ikke er minimum 20 grader. Så Eddie er endt med at have haft sin badedragt på én gang på stranden – og er nu nærmest vokset ud af den.

Men solbriller – det har jeg næsten altid på. Egentlig året rundt. Adam går aldrig med den slags, og jeg forstår det ikke! Det kan være nødvendigt selv på grå dage for mig. Danske Fleye Copenhagen var så søde at sende mig et par Marie-solbriller lige inden flyttekassen blev lukket i – en brille med ægte 70’er vibes, og som vejer ingenting på næseryggen. Så det var dem, jeg gravede frem som noget af det første. De er håndlavede i beta-titanium (en fleksibel variant, som gør dem meget behagelige), og det føles virkelig rart, at de bliver siddende på næsen uden at glide – det sker for mig, når næsen får svedperler. Jeg havde selv fået lov at ønske, og jeg var lige ved at falde for Amanda. Men Marie det blev.

Fleye har også almindelige briller, som jeg synes er værd at kigge på, hvis I leder efter noget, alle ikke har. De er ret skandinaviske, rene og smukke i designet. At jeg har valgt nogle i guld og med lilla glas – det er nærmest de vildeste de har på deres webshop. I kan se flere HER.

Det er sgu bare noget værre noget med denne her sommer. Som om den aldrig kom. Eller også var det os, der aldrig helt ankom og nu tæller dage ned på én hånd til det hele slutter. Vi har uden tvivl været pressede.

Annonce: Danske Fleye er medafsender på mit lille postkort

Heatherhill, Rockpaperdresses

Både den hektiske start på ferien; nedpakning, flytning, familiesorg og begravelse. Det var som om, vi slog en baglæns koldbøtte ind i det hele og brugte lang tid på at rette op igen og finde den rigtige vej igen. Vi har mundhugges, helt som man gør, når det hele bliver lidt vel meget.

Dagene er gået med praktik mest af alt. Bygge et klædeskab. Tømme flyttekasser. Sidde og stirre på min bolig-app, opdatere*opdatere*opdatere. Intet. Men i små øjeblikke har vi også haft feriedage. Som da vi kørte til Helsingør og til Søfartsmuseet. Da vi tog til Bedstemor Anns besøgsgård og kørte traktor og klappede køer. Og i dag. Øjeblikke som smager af sommer og som jeg har lyst til at gemme i en lille amulet om halsen. Hvor vi griner i kor, smager hinandens is. Kysser. Krammer.

Jeg har ræset ind til byen og været væk den hele dag. Frisørtid, inden min frisør skulle på barsel (så nu er der anlagt langt-hårs-frisure, så den kan klare hun først er tilbage i 2021). Zoneterapi. Og så lige forbi et område vi drømmer om at bo i, aflevere sedler i hver en postkasse – med håndskrevne noter på alle 100 stykker papir. Med hundehvalpsagtigt foto af os på – nogen må falde for os da! Og forbi Lyngby og aflevere en kæmpe parasol og tusinde andre småting retur, som min pizzabagende og utålmodige mand allerede havde bestilt med hurtigere levering end Fog kunne klare.

Heatherhill, Rockpaperdresses

Så ringede jeg hjem “… Går du igang med aftensmaden?”, men halvdelen af ingredienserne manglede og vi besluttede os i stedet for et impulsivt dinner spot; Heatherhill. Der ligger en strandbar/landevejsgrill med gourmethottere og Hansens is… “Ses om 45 minutter!” (ja, pludselig er der langt hjem, når man bor på landet)

Åhr, manner hvor jeg havde savnet dem! Så mange timer alene. Det var pludselig uvant. Så jeg kørte med podcast i ørerne for at få tiden på vejene hurtigere væk, og så var jeg hjemme. Med den største krammer som velkomst af mit elsklingsbarn. Og så af sted mod Heatherhill. Spise pølse. Is. Klappe får. Grine og tumle.

Selv om vi har været i sommerhus hele ferien, så føles det altså anderledes end andre ferie. Nu hvor vi er husvilde, og det her nærmest er vores hjem. Jeg er overrasket over, hvor hurtigt der går vasketøj og madplaner i den. Eller sådan er det i hvert fald gået, når vi også skal nå alt muligt andet praktisk. Det hele skal hænge sammen. Så i dag; at gøre noget impulsivt og så endda så tosset tæt på sengetid; det var helt dejligt og føltes som et glimt af den ferie, vi aldrig helt følte kom. Vi har talt om at tage en uges efterårsferie et sted, hvis vi føler os trygge.

7 kommentarer

 1. maja siger:

  Den hvide jakke er seriøst flot! Hvor er den fra?

 2. Helle siger:

  Hov! Hvor er Frida, forresten..? 🥺♥️ Måske noget er gået hen over mit hoved, så for en sikkerheds skyld; undskyld, hvis det er ømtåleligt.

 3. Mette siger:

  Åh mine solbriller sidder også permanent på fra tidlig forår til sommeren slutter. Men, jeg har det faktisk dårligt med det overfor mine børn; at de altid ser ind i de mørke glas, der spejler dem selv, fremfor ind i mine øjne når vi snakker :-/

 4. Nina siger:

  Hvor er Eddies hvide sweater fra?

 5. Iben siger:

  Og hvad hedder den “Strand grill” vi er et par nordjyder, der har lejet sommerhus i Rågeleje 🙏
  Håber i lykkes med det hele 🥰🥰🥰

  1. Sascha siger:

   Det er den eneste grill ved Heather Hill. I kan ikke misse den 😄

   1. Iben siger:

    Tak 🙏♥️🤣🤣🤣

Send en besked