Top

Prima Ballerina

09.12.2014
Skabt af Cathrine

Stræk og Bøj, ballerina,
Jeg gad gerne være sådan en, der udfordrede mig selv hver dag. Gjorde noget nyt, gjorde noget andet. Cyklede en ny rute, købte en anden kage end romkuglen, lærte et nyt ord. Men sandt at sige er jeg et vanedyr. Især når jeg er travl, så gør jeg, som jeg plejer. Jeg er et vanedyr, og jeg kan lide mine rutiner. Men at vove pelsen skulle være så sundt.

Så i går aftes tog jeg med min træner Joanna til ballet. Jeg har ikke dyrket den slags i noget, der ligner tyve år (tænk at jeg overhovedet lavede noget for tyve år siden). Jeg opgav ballet efter en meget kort sæson som barn, for det skuffede fælt, at tutus ikke fulgte med fra første dag.

De sidste tre måneder har jeg dyrket en hel styrketræning. Forsøgt mig lidt med løb. Og Joanna ville prøve ballet af! Så lige efter arbejde ræsede jeg ned mod Dronningens residens, Amalienborg, og bag det ligger Frederiksstadens Balletskole. Og her danser dansk/svenske Sebastian. Han er tidligere kongelig balletdanser. Og han er rigtig dygtig.

Han satte klaveret igang, som altså ikke længere står henne i hjørnet med en støvet madamme bag, men toner ud af en telefon. Og så lavede vi plié og pirouetter. Og det var svært. Og jeg kunne slet ikke følge med. Jeg følte mig godt dum, eller mine fødder var dumme, for de fulgte slet ikke koreografien i mit hoved. Så jeg kluntede i det. Og da Sebastian bad os om at danse hen over gulvet én efter én, havde jeg et billede i hovedet. Elegant, feminin. Men som jeg satte igang var jeg noget mere stiv i det. Og jeg følte mig ikke helt så modig, så jeg sagde; “det kan jeg ikke. Det vil jeg ikke”. Men så tog Sebastian mig i hånden og hjalp hen over gulvet.

Næste uge er sæsonen slut, men til januar starter balletsæsonen igen. Og så tager jeg mine stive ben på nakken og balletskoene på. Måske jeg stadig kan nå det – at blive en ægte ballerina.

I dag er i øvrigt sidste dag i mit træningsprogram, og så kommer der et indlæg til jer om resultater!

***

I would love to be the kind of person who takes the bike on an adventurous ride going nowhere and everywhere. The type who not goes for the safe but try something else. A different cake at the bakery, listen to a new song everyday. But I admit I’m a person of habits.

But yesterday I tried something very different. I went from comfort to danger zone as I took a ballet class. I haven’t worn pink leather shoes for twenty years. And back then I skipped out after only half a season – it didn’t suit a 5-year-old not to get a tutu on the first day of practice. So I did gymnastics instead. 

But yesterday I was back at the barre. And I couldn’t get my stupid feet to do as my head told them. They were behind. And clumsy. And left was right and the other way around. But I dared! And that felt WONDERFUL! 

Maybe I can actually still make it? Become a ballerina?

7 kommentarer

 1. Anne siger:

  Så skulle du prøve at købe en trøffel i stedet! 🙂

 2. Lisbeth siger:

  Woah, ballet? Du springer da godt nok også bare i i den dybe ende så! Ikke at jeg nogensinde har prøvet det, men har en idé om, at det er drønsvært, og at man ikke rigtigt kan skjule sine små (/store) fejl undervejs. Af én der ikke udfordrer sig selv så meget synes jeg det er en ret sej udfordring at tage op.
  Men var det sjovt så? Eller var det bare grænseoverskridende og udfordrende?

 3. Anne Sofie siger:

  Jeg har altid bildt mig selv ind, at jeg har en indre ballerina!! Jeg er hypermobil, og har en ide om, at det er ideelt at kombinere med ballet 😀
  Kan man som almindeligt menneske også starte ude på den balletskole? (:

 4. Emilie siger:

  Jaaaa, velkommen til ballettens vidunderlige verden 🙂 Jeg har selv danset i små 10 år, og jeg husker tydeligt den første time med en kæmpe grådklump i halsen og et “nej, jeg vil ikke” konstant hængende på tungen. Gik hjem og tudede over hvor nedern det var til min mor, og så var det ellers bare afsted igen ugen efter – og her 10 år senere fortryder jeg ingenting. Det er uden tvivl den bedste (og pæneste) form for motion, der findes. Man tager sig nogle hug undervejs (det der kæmpe spejl hjælper jo ikke altid på selvtilliden), men det er bare det hele værd 🙂 hvor er det fedt og sejt af dig, at du starter! Ønsker dig al mulig held og lykke med din træning!

 5. L.A. siger:

  Hvis ikke det var så vanvittigt dyrt, sprang jeg også gerne ud i det. Så kunne smidigheden endelig indfinde sig! Det glæder mig dog at se, at de også underviser i pilates på Balletakademiet i Aarhus – så holder jeg bare fast i det 😉

 6. Sophie siger:

  Hvor er du sej at prøve en sport der er anderledes end de mest gængse.. Jeg håber at du bliver glad for det 🙂 Det er så dejligt når man finder en motionsform som bare passer perfekt til en selv 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   Det er så fedt at udfordre sig selv og prøve noget andet – bare i ny og næ 🙂 KH

Send en besked