Top

Primum Chair

02.07.2014
Skabt af Cathrine

 photo stol_2_zps973698bf.jpg photo stol_1_zps3bb30932.jpg

Seriøst, vi har lige støvsuget søndag i køkkenet. Sådan et sort gulv ser altid herrens ud! Så upraktisk, især med fældende hund! Don’t do it. Når vi engang skal lave køkken eller bare får nok, så skal piben også have en anden lyd og gulvene en anden farve. Det er møgirriterende!

Men det skal ikke fjerne fokus fra det kunsttykke, der er rykket ind i vores hjem. Jeg bor desværre farligt tæt på en meget lækker interiørforretning, der hedder Anton Dam. Der spottede jeg tilbage i marts/april de smukkeste stole, jeg længe har set. Den hedder Primum Chair og er designet af en dansker ved navn Bent Hansen. Jeg må indrømme, jeg aldrig havde hørt navnet, men forelsket var jeg. Og så er mærket jo ligegyldigt!

Jeg gik hjem og ledte på nettet for at finde pris og informationer – jeg kunne ikke lide, at spørge i pæne Anton Dam, kender I det? Altså i det tilfælde at man kom til at udstøde et fattigt klingende “VOR HERRE PÅ LOKUM!”. Jeg frygter altid for min krops autonome reaktioner på høje priser, “Jøsses!” eller “Hold da kæft” eller bare plain and simple “Du må være fuldkommen fra den!”. De få gange jeg har prøvet at spørge til priser, så har jeg lades, som om jeg virkelig tygger på det, kommer med noget a la “det kan jeg da godt forstå”, og tygger lidt mere, og så slutter jeg med et “jeg har fødselsdag snart” eller “Nåhmen jeg vender det lige med kæresten”, selv om jeg i virkeligheden tænker “I SKULLE SKAMME JER!” Who cares? Hvorfor det skuespil, I don’t know, men det morer mig, at jeg er så dum. Det er ligesom, når jeg køber en ekstra kage med hos bageren; “de skulle nødigt tro, jeg var sølle”. I Anton Dam: “De skulle nødigt tro, jeg var fattig!”, haha! Det er så dumt, at jeg griner højt af mig selv i skrivende stund.

Men jeg fandt dem hos Trend Bazaar, skrev med dem – et par måneders leveringstid måtte betyde, at jeg kunne nå at få solgt mine Eames. Og det gjorde jeg! Solgte mine Eames, og så bestilte jeg de små bæster. I det mest smørbløde cognacfarvede læder, som vil stå DØDhamrende flot til vores betonbord i køkkenet. De er bløde at sidde på pga. polstring, og så sidder man i øvrigt hammergodt med ryggen. VIGTIGT! For vores køkken må gerne blive et hæng-ud-sted.

I kan se flere detaljer HER.

 photo stol_3_zps50db718b.jpg

17 kommentarer

 1. Maja siger:

  De er sindssygt fede! Men 4000kr, VOR HERRE PÅ LOKUM! :O jeg tror jeg ville få det fysisk dårligt, hvis jeg skulle købe 6 spisebordsstole i den pris. Men ak, de er pæne!

 2. Johanne siger:

  Holy Moly en lækker stol!
  Kender alt for godt det med at “spille komedie” i butikker, og f.eks. går jeg også kun ind i “pæne” butikker, når jeg har pænt tøj på – og når det ikke regner, så mit hår klasker! Min kæreste synes, jeg er skør…
  Nå, men ville egentlig bare sige “God damn for en fed stol!” Har selv Arne Jacobsens 7’er i cognaclæder, men mangler en i samme stil til mit skrivebord. Den der er jo genial! Tak til dig (- og måske også en lille tak til Bent Hansen!) 🙂
  Fed, fed blog i øvrigt! Elsker dit umiddelbare jeg og din kanon lækre stil!

 3. Laura siger:

  Nøj, hvor er de altså bare flotte!!!!!!!!!
  Og jeg kender så godt det der med at finde på “undskyldninger”, men som du siger er det jo virkelig dumt….

 4. Lisbeth siger:

  Designet er jo suuuuuuuper lækkert, men hold da op jeg synes det er en modig farve til et møbel. Nu ejer jeg selvfølgelig heller ikke selv de helt store indretningsmæssige evner, men personligt tror jeg bare de ville komme til at ligne et levn fra 70’erne i mit eget hjem.
  Ikke desto mindre, så har jeg alverdens tiltro til, at du helt sikkert nok skal få dem til at se fantastiske ud i jeres lille oase (:

 5. Camilla siger:

  Hej! Åh, jeg bliver i så godt humør af din blog hver morgen! Det er simpelthen landets bedste! Hav en dejlig sommer:)

 6. Julie siger:

  Nøj hvor er de lækre, kan godt forstå din forelskelse. Du skal også lige en ekstra gang have kredit for din måde at skrive på, jeg ved ikke hvad det er ved dine ordvalg og sætninger der gør det så dejlig, sjovt og rart at læse, men jeg har hvertfald ikke oplevet nogen anden blogger der skriver så godt som dig, og får mig lyst til at læse mere, og mere og mere. Din blog er virkeligt blevet en af mine yndlings blog at tjekke om morgenen, hvis ikke min aller mest yndlings. Du er også bare så utroligt smuk, og har så god en tøjstil og virker som sådan et dejligt menneske. Hav en fantastisk dag, og fortsæt dit gode arbejde med bloggen, du gør det så godt så godt! Knus

 7. Gitte siger:

  Dem spottede jeg også for et par måneder siden. Dog et pænt stykke over mit budget, men lækre det er de dælme. Overvejer pt at købe en enkelt 😉

 8. Stine siger:

  Den er jo smuk! Hmm jeg pønser lidt på at udskifte vores Y-stole med noget mere behageligt uden at gå ned på æstetikken, og de der er bestemt ikke dumme 🙂 jeg må lige få min bagdel placeret i en snarest… Og jeg er så meget med på dine prisreaktioner! Jeg gør så meget det samme – ser på sagerne, spørger IKKE til prisen, og drøner hjem og googler : D Åh for fjollet… Side bemærkning – er din tavle fra Oak Men?

 9. A+K/Venterpaavin siger:

  Hold op den er fin. På kvalimåden. Jeg er altså en sucker for godt design. Materialist? Eller bare kvalitetsbevist? :p
  Sidstnævnte lyder vist pænest B-)
  (siger hende der samler på 11 af R.C’s stel, på trods af hun kun er 23.. og på SU)
  – Anne
  http://www.venterpaavin.blogspot.com

 10. Maja Heilskov siger:

  Shiiiiit en lækker stol! Tillykke med købet, det er jo den slags stol man har i 10, 20 eller 30 år.

 11. Ane siger:

  Endnu engang formår du at formulere lige præcist, hvordan jeg har det nogen gange! Jeg er heller ikke så glad for sådan nogle små eksklusive butikker, jeg tror, jeg er lidt bange for at de kigger på mig ligesom i Pretty Woman 🙂 Men dejligt at du fik stolene, selvom det ikke var i den butik. De er ret flotte!

 12. Lotte siger:

  Såååå fin

 13. J. siger:

  Hej Cathrine. Jeg kan simpelthen ikke huske, om du har lavet et indlæg med anbefalinger til London og jeg kan ikke umiddelbart søge på det. Så har du mon det? Eller har du måske lyst til at skrive et par anbefalinger her eller på facebook.. Jeg rejser nemlig til London på en forlænget weekend den 17. juli og da jeg ikke har været der før, vil det være skønt med nogle gode tips, så jeg kan få så meget ud af det som muligt 🙂 Kh

 14. Ali Mir siger:

  Modig farve du har valgt – og jeg elsker den! Kontrasten til det sortmalede gulv er ganske cool.
  Jeg valgte selv fire sorte Primum arm-chairs i sort Portland-læder som er ren anilin. Jeg elsker stolens lounge-agtige komfort. Det er, hands down, ubetinget den mest behagelige stol, jeg har plantet min mås i.
  Umiddelbart ser det ud til, du valgte Portland-læder i cognac. Er det korrekt?

 15. Emilievj siger:

  Du er simpelt så underholdende og sjov Cathrine! Ps. kender det der med bageren alt for godt! Hahahaha griner stadig! Love it! 🙂

 16. sarah siger:

  Åhhh frk. Nissen!:D du gør mig fisme så glad- jeg laver præcis samme nummer! Både med kager og priser. Og i øvrigt krummer jeg tæer, når jeg køber både blandselvslik og chips i kiosken.. “neeeej jeg skal IKKE spise det hele selv”. Der kommer venner over. (not)

 17. Michael siger:

  Lækker stol. Jeg overvejer den også. Kan den dreje og hvilken type læder/farve er det? Takker…

Send en besked