Top

Roadtrip planning

26.06.2015
Skabt af Cathrine

Skærmbillede-2015-06-25-kl.-22.12.53Ruterne leger vi med i Google maps

ENDELIG er vi gået igang med at planlægge vores roadtrip til #rockpapercali, hah! Vi rejser om halvanden måned, godt og vel, så det er vel også på tide, ikke sandt? Min kæreste har haft rigtig travlt med sit speciale, og jeg er ret hængt op med MANGE projekter på arbejde (hvorfor bloggen også hænger lidt med mulen, men sådan må det være lige nu).

Nu er jeg så begyndt at koldsvede lidt over planlægningen. Lige pludselig er vi i juli, og så er august tæt på. Det kan være ret uoverskueligt at lave ruter, researche og vælge ud. Vi har diskuteret, hvor langt ind i USA, vi vil køre – jeg vil SÅ gerne se Austin, Texas, men der er simpelthen ikke tid. I stedet bliver det primært Californien med en lille afstikker til Utah, Arizona og Nevada.

SÅ! Jeg tænkte, at jeg ville dele de første overvejelser med jer, så I kan være lidt med i planlægningen – jeg ved, det er en tur mange tager, så mon ikke vi kunne drage nytte af hinandens erfaringer? I får her vores rå skitse, som den ser ud indtil videre.

Indtil videre er vores udgangspunkt én måned med udgangspunkt i L.A., hvor vi lander lørdag 15. august, og her har jeg allerede booket tre nætter på The Line Hotel. Vi lander sen eftermiddag, og inden vi når hotellet med L.A.s heftige trafik er den dag gået. SÅ det er faktisk det eneste der er helt fast – og nårh ja, den sidste nat, igen i L.A., inden vi skal hjem. Den er booket på Ace Hotel. Derudover er alt åbent. Lidt spændende ikke, haha! Bilen, der får os rundt, er en Ford Mustang. Selv om vi faktisk lige har undersøgt at få en større bil med bedre air-con. Flere har for nyligt rådet os til at droppe cabriolet-biler på USAs vestkyst pga. varmen. MEN – vi har været i super god tid med bilbooking og fik bilen for 8.000 DKK for en måned, virkelig billigt. Nu har vi faktisk ikke længere råd til at booke noget andet, da priserne (og dollaren) er steget. Det bliver ved en Ford Mustang, ligesom sidst vi roadtrippede, og det skal nok blive fint.

Vi har endnu ikke planlagt selve besøget L.A. (eller nogen andre byer), men vi skal helt sikkert spise mega god (og sund) mad, In’n’Out-burger, se Hollywood-skiltet, Walk of Fame, Beverly Hills – all the classics.

Tirsdag morgen, den 18. august, tjekker vi ud og kører ligeså stille mod San Diego. Vi ligger ruten forbi Newport Beach, Laguna Beach osv. til en frokost. Mest for at glo på vanvittige mansions – må hellere få set The Hills inden 😀

San Diego bliver næste stop, en by vi har hørt meget dejligt om. Igen, intet i byerne er planlagt endnu, men vi har sat to dage af til at tage den ind.

Derfra går turen mod Palm Springs – egentlig ikke fordi vi har behov for at se byen, men den er et godt udgangspunkt til at se The Joshua Tree og Mojave Desert. Vi regner med én overnatning, så meget natur fra området vi kan nå og gider – det skal der nok komme meget mere af.

Derfra tager vi mod Grand Canyon, hvor vi får to overnatninger. Vi overvejer helikoptertur, river rafting og/eller hiking.

Derfra kører vi mod Antelope Canyon, som står meget højt på min must-see-liste. Den har de smukkeste gigantiske røde sten og kratere, man kan gå igennem og føle sig meget lille i. Her har vi indregnet én overnatning i området.

Derfra går turen mod Las Vegas, som sikkert er herlig efter et par dages hiking, men da vi hverken er de store drukmåse eller gamblere, har vi regnet max to nætter ind. Med de mange hoteltilbud byen har, bliver det også rart med et lille break i pengestrømmen. Der er hård konkurrence hotellerne imellem.

Fra Las Vegas kører vi mod Yosemite National Park, hvor vi har tre nætter. Her har vi overvejet at booke en fotoguide at have med os, som kan vise os anderledes spots og hjælpe os med at tage smukke billeder – en lidt utraditionel måde at se parken på.

Derfra går turen mod Napa Valley med fire overnatninger, så vi virkelig kan slappe af og nyde livet og gøre det vi elsker mest – drikke god vin.

Fra Napa Valley regner vi med at trille mod San Francisco – med stop forbi Big Sur. I San Francisco har vi syv nætter, som det ser ud pt. og derfra går turen ligeså stille mod L.A. med stop forbi Hearst Castle. I L.A. har vi én nat på Ace Hotel før vi tager mod dejlige København igen.

Det er femogtyve nætter – og vi har altså fem til overs til “det løse”.

Boblerne, “det løse”, kunne være:

? Red Wood National Park – her kan man se jordens højeste, største træer

? “Gold Country” – byerne omkring Sacramento er gamle guldminebyer, og nogle af dem skulle være helt spøgelsesagtige og meget velbevarede

? Lassen Volcanic National Park – det siger næsten sig selv, hvad man kan se her 🙂

? Sequoia National Park – igen, en omgang træer at se på, hah! Men meget, meget smukke

 

Vores udfordringer er pt:

? Vores måske manglende rettidige omhu i forhold til nationalparker og overnatningsmuligheder – vi er også klar på at køre i Walmart, købe telt og så køre det på den primitive måde.

? Og så er San Francisco VANVITTIG dyr at bo i – vi kigger ikke særligt eksklusivt  angående hoteller og air-b’nb men priserne ligger omkring 10.000 kroner for en uges ophold. Det er en stor bid af budgettet.

? Opsparing, haha! Vi har regnet med ca. 25.000 kroner hver, men jeg er usikker på, om det holdet. Det er bare så vanvittigt mange penge, manner!

 

Overblikket får I her:

L.A.: 3 nætter

San Diego: 2 nætter

Palm Springs: 1 nat

Grand Canyon: 2 nætter

Antelope Canyon: 1 nat

Las Vegas: 2 nætter

Yosemite: 3 nætter

Napa Valley: 4 nætter

San Francisco: 7 nætter

 

 

64 kommentarer

 1. Storm siger:

  En overnatning i Death Valley er et must! Eller i hvert fald en gennemkørelse. Derudover vil jeg anbefale jer at tage to overnatninger ned af highway 1 så i har tid til at gøre stop især i Santa Barbara.
  Prøv at Google spørgelsesbyer, det ligger en ret spændende en omkring Yosemite. Sådan en ægte western by, men forladt.
  I Vegas er der et neon-skilte kirkegård som skulle være ret fantastisk, hvis man bliver træt af gambling livet.
  Og i LA vil jeg anbefale jer at gå fra Venice Beach til Santa Monica Beach. Det er lidt af en oplevelse…
  God tur 😉

 2. Camilla siger:

  Jeg var i cali sidste år på roadtrip, lidt tips:
  1. 25K er desværre nok ikke nok
  2. Overvej Lake Tahoe på vejen ifht. de ekstra dage, SÅ smukt
  3. Overvej at bo på mission/pacific beach i San Diego, byen i sig selv er hyggelig, men hurtigt lidt kedelig. Pacific beach er the ultimate SD experience – surf, strand og billig fisk i lange baner
  4. Når I skal til SF, så prøv at kig i Mission eller Dolores efter airbnb bolig, der burde være lettere at finde noget der. Vi betalte omkring 800 pr nat i juli sidste år. Nemt med offentlig transport indtil byen, proppet med hyggelige (og billige) restauranter og tæt på en masse cool områder som fx Castro
  5. Helikoptertur ved Grand Canyon er fantastisk!
  6. Træerne nord for SF er så smukke! Dog kan I sagtens tage bare en time nord for SF hvor the redwoods ligger, så det kan sagtens gøres som en del af jeres tid i SF hvis det er
  7. Hvis I er nogle små børn indeni, så var min fedeste oplevelse i LA nok Universal Studios. Min kæreste og jeg var to små børn igen. Køb front of line passes dog, det fortryder I ikke.
  Hav en fantastisk fantastisk tur!!

 3. FEDT INDLÆG!!!!!!!!!!!!!!!! Din inspiration må jeg klart tage med, når jeg en dag planlægger en roadtrip til Cali.
  Har du ikke lyst til at planlægge min Washington tur? 😉
  :* Anne, http://www.thecopenhagendiary.com

 4. Louise siger:

  Glæd dig til SF, fantastisk smuk by 🙂
  Kan anbefale at se Alcatraz(bestil billetter hjemmefra) Golden Gate bridge, lej en cykel og tag turen ud over den smukke bro, se The Painted Ladies, de smukke parker, kør i sporvogn, se Fishermans Wharf,(vi købte billet til de røde turist busser, der tog os vidt omkring på 24 timer) The Crookedest street, der er så mange ting at se 🙂 vi boede såvidt jeg husker på noget der hed Motel 24, billigt men der var pænt og rent, vi brugte kun værelset til at sove der nærmest og så lå det så 2 min fra Union Square 🙂 jeg drager selv til Florida for 12 gang om halvanden måned, USA er fantastisk 🙂

  1. Louise siger:

   Super 8 hed, der hvor vi boede 🙂

 5. Anne k siger:

  Der er mange lækre vingårde i Napa Valley(!). En lidt anderledes én af slagsen, men med måske noget af det bedste vin (puha, det er næsten af et farligt postulat), er Francis Ford Coppolas vingård.
  Han laver (eller har vel nogen til det) sine egne vine, der som sagt er virkelig lækre. Derudover er vingården indrettet med en lille cafe og svimmingpool. Det hele er enormt velholdt og en smule ekstravagant. Det vil jeg virkelig anbefale jer 🙂 Hans vin kan bl.a. købes hos Vinoble på gl Kongevej, hvis i har brug for overtalelse 😉

 6. Tina siger:

  Jeg stemmer altså også for en overnatning i death valley! Det er en vild oplevelse.. Derudover anbefaler jeg at cykle turen over broen i San Fran, og et besøg på Alcatraz! Undervurder ikke den tur – manner det var vildt! Tog turen fra San Fran til LA for et par år siden; Glæd jer!

 7. Katrine siger:

  Ej hvor det lyder spændende alt sammen! Jeg ville helt klart også gøre et stop i Santa Barbara, det er en hyggelig lille by.
  Og jeg ville også undersøge hoteller i nogle af de små byer, der ligger uden for Yosemite, hvis I ikke kan finde noget derinde.
  God tur og nyd det!!

 8. Trine B. siger:

  Fed tur – I kan godt glæde jer!! Jeg har selv været på den tur med få modifikationer. Det undrer mig lidt (hvis altså ikke jeg har misforstået det) at I tager fra Napa til Hurst/Big sur og derefter til San Fransisco. Hurst ligger jo på ved til L.A, hvis man tager Highway 1 fra SF, og dét må I virkelig ikke snyde jer selv for – det er den smukkeste køretur, som også sagtens kan indeholde en overnatning.
  Hvid I vil ud til Alcatraz, så bestil billeter i GOD tid, alt var udsolgt da vi var der.

  1. Cathrine Nissen siger:

   Det er bare en brainfart 😀 Hearst tager vi mellem SF og LA – tak :-* Kh

 9. Signe siger:

  For 2 år siden var min familie og jeg på roadtrip i USA over julen. Vi kan godt lide at bo godt, men det vi primært sætter højest er, at det er rent og pænt (som de fleste mennesker). Vi brugte hotwire.com, hvilket er genialt. Nu husker jeg ikke 100% hvordan det fungerer, men det er noget med, at man sætter ind hvor man er henne og hvor mange stjerner det minimum skal have og så får man et hotel sendt til en. Og det var VIRKELIG nogle fine hoteller til 300-400 kr. Pr. Nat. Bl.a. Boede vi på luksus hotel midt i soho i New York. Vi sparede over halvdelen af hvad vi havde regnet med at bruge på at bo der. Man tager lidt en chance fordi man (som eg husker det) betaler og så først derefter får en adresse og navn. Men vi var afsted i 3 uger og brugte kun det, og hver gang, var hotellerne SÅ fine! Det bør i virkelig kigge nærmere på!

 10. Sophie siger:

  På Nevada-siden af Yosemite ligger der en forladt spøgelsesby, Bodie. Den er ret fantastisk og henleder en til at tænke på de gamle western film.
  Nu er jeg absolut ikke fan af San Fran, og ville maks være der et par dage. Jeg blev virkelig skuffet over byen. Jeg håber det er bedre for jer
  🙂 En ting I skal være obs på her, er prisen for parkering! Det er virkelig hammerdyrt – mener vi gav omkring 30-35 dollars per nat, hvilket bestemt ikke er unormalt. Jeg er i hvert fald ærgerlig over vi ikke undersøgte det inden vi bestilte hotellet.
  Hvis I kommer forbi Santa Barbara, kan jeg bestemt anbefale Hotel Milo – http://hotelmilosantabarbara.com – det ligger lige ned til stranden, fine værelser, små hyggelige gårdhaver og i gå-afstand til centrum.
  Las Vegas er så stor en oplevelse(synes jeg, og jeg er heller ikke meget til gambling og druk), og det er nok det første og eneste sted hvor jeg kommer til at bruge hotellerne som sight-seeing, haha! Men det er virkelig imponerende og jeg kunne ikke lade være med at blive ret betaget. Og så er her virkelig god shopping 🙂
  Vi har boet 4-5 forskellige steder, men dette er mit absolut yndlings https://www.airbnb.dk/rooms/1646452?guests=2&s=aAmk virkelig rart sted at være, de sødeste hosts og så er beliggenheden rigtig god. Indenfor kort afstand til WeHo og Beverly Hills. Jeg er som udgangspunkt ikke meget for at bo på værelse eller dele bolig med nogen jeg ikke kender, men det her var rigtig fint, da vi kunne være os selv fuldstændig. Ellers er Venice Beach også fantastisk hyggelig at bo i, der er bare længere ind til midten af byen, og det kan hurtigt tage en time til halvanden at komme frem.
  Jeg håber I får en fantastisk tur, og glæder mig til at læse med!

 11. Mette siger:

  Som andre siger – lad være med at snyde jer selv for en tur igennem Death valley. Det er noget fantastisk natur og en vild oplevelse. Jeg tror endda at den køretur I har lagt op til uden om Death Valley mod Yosemite er længere end at køre igennem, hvis I ikke vil overnatte.
  Bodie er en spøgelsesby, der bestemt er et besøg værd. Den ligger en lille times omvej på turen fra deathvalley og yosemite.
  Min kæreste og jeg brugte tilsammen 50.000 kr. på tre ugers roadtrip sidste sommer. Det var inkl. alt.

 12. Barbara siger:

  I Vegas skal I se Cirque du soleil – det er nogle vilde shows der. Der var også Lionel Rickie koncert, da vi var der – så det kan betale sig at tjekke på forhånd 🙂 jeg fortryder, at jeg bare gik ud fra at Vegas var spil og druk, for efterfølgende har jeg fundet ud af, at der er så mange ting at opleve. God tur!!

 13. Kat siger:

  Vi var på en lignede tur sidste år, og vil lige dele min erfaring.
  1) 25.000 kr pr mand er ikke nok, sorry. Vi brugte ca 35.000, selvom mad er billigt i USA spiser man jo ude minimum 3 gange hver dag, og det er kedeligt at spare på mad!! Skal lige siges vi boede på Super 8 og lignende moteller ofte og kun boede dyrt i LA og SF.
  2) vil virkelig anbefale Sonoma Valley frem for Napa. Det er billigere og mere hyggeligt og knap så turistet.
  3) selvom jeg ELSKER SF synes jeg en uge er lang tid. Prøv at spar en overnatning eller to i den dyre by og tag et smut til Palo Alto/Stanford, eller Carmel/Monteray.
  4) mad, overnatning mv i Nationalparkerne var de dyreste nætter/måltider på turen (ok kun næsten)……Det er SYYYYGT dyrt. Og vi bookede måneder i forvejen. Telt er nok ikke en dum løsning når I er så så tæt på. Find en hjemløs at forær telt og soveposer til bagefter:)

 14. Signe siger:

  Jeg har et tip mht overnatning i forbindelse med Yosemite. Vi var der for et par år siden og besluttede af økonomiske årsager at bo på en bed & breakfast kaldet Lillaskog Lodge 10-15 minutter uden for selve parken. Og det endte med at blive turens mest fantastiske oplevelse, som vi stadig taler om. Ejeren hedder Bill Charlson, og han har angiveligt skandinaviske rødder – deraf navnet på stedet. Han er tidligere park ranger, så han er fyldt med gode tips. Huset ligger omgivet af skov og bjerge, og der er ubeskriveligt smukt. Jeg kan kun anbefale det.
  http://www.lillaskogyosemite.com/

 15. Mette siger:

  Kære Cathrine
  Jeg står og skal selv på Cali-roadtrip her om 2 uger, og jeg glæder mig så meget! Vores rute går fra SF, hvor vi først besøger min mands familie og derefter ned ad Highway 1 med ruten SF – Monterey/Big Sur – Solvang/Santa Barbara – LA – Palm Springs – Grand Canyon – Zion National Park – Las Vegas – Yosemite – Napa – SF.
  I bør indlægge et besøg i Carmel-by-the-Sea ved Monterey, som skulle være helt fantastisk! I byen er der ingen store kæder (dvs. H&M, McD eller lign.), det er ulovligt at gå i højhælede, og det skulle være den hyggeligste by. Desuden har Clint E. været borgmester i byen og har stadig en helt fantastisk ranch i nærheden.
  Ellers har vi også fået anbefalet Lassen Volcanic National Park, som vi desværre ikke har tid til at besøge. Det skulle minde meget om New Zealands natur. Så hvis I har tid, tror jeg helt sikkert, at det er et besøg værd.
  Ang. telt og nationalparker – gør det! Det er den autentiske måde, og man er helt tæt på naturen – og amerikanerne. Planlæg evt. at være i nationalparkerne i hverdagene, hvor det er nemmest at finde et ledigt camp site. Jeg kan anbefale jer at se nærmere på denne side: http://www.nps.gov/grca/planyourvisit/cg-sr.htm South Rim skulle desuden være det bedste sted at campere.
  Ellers vil jeg bare ønske jer en alletiders ferie!

 16. Tanja siger:

  Det lyder simpelthen fantastisk! Bliver helt misundelig og vil på roadtrip igen! 🙂
  Med hensyn til hotel i San Francisco vil jeg anbefale Hotel Argonaut: http://www.argonauthotel.com. Det er sikkert ikke biligt, men simpelthen så gennemført i deres indretningskoncept. De kører med nautisk tema, og selv deres staff er påklædt til anledningen. Måske for meget, men så fint. Og personalet er virkelig servicemindede! Det ligger lige ned til Fisherman’s Wharf. Det kan klart anbefales 🙂

 17. Trine siger:

  Nu ved jeg ikke, hvor meget I er til teltrejser.. Men – min kæreste og jeg har både været i Californien (CA) og Canada – CA på moteller og Canada med telt. Og set i bagspejlet, så giver teltet altså nogle helt andre oplevelser. Det er for det første meget billigere, men det er også så mange gange hyggeligere end at bo på moteller. Hvis man altså er til naturens charmer, som høj morgensol (=varmt telt) og risikoen for regn.
  Vi mødte så mange søde canadiere på vores teltrejse, som vi aldrig havde mødt, hvis vi var taget på moteller. Derovre er man ikke vant til at møde europæere på campingspladserne, så bare vores oprindelse var lidt af et taleemne. Endelig havde vi mange hyggelige aftener ved et bål med udsigt over en smuk sø, ej at forglemme morgenmad ved søbred med hr og fru and.
  Selvom at jeg endte med at være lidt rædbrækket af 3 uger på liggeunderlag, så er det helt sikkert noget vi gør igen. Det kræver selvfølgelig en del udstyr, som man – hvis man ikke kan låne sig til det, eller har det (hvis fx ens kæreste er spejder) – først skal ud og investere i.
  Uanset hvad I gør – så rigtig god ferie. USA er et fedt rejseland 🙂

 18. Ida K siger:

  Hej Carhrine!
  Er sikker på at det bliver en skøn tur ligemeget hvad! Det lyder som et klogt valg med kort tid i Las Vegas -har selv været der og synes ærlig talt at det var rimelig ucharmerende: druk, ingen vinduer og skøre mennesker…. Så medmindre I absolut VIL dertil vil jeg da anbefale at bruge jeres dage et andet sted. Tæt på San Diego ligger den skønne lille surfer-hipster by med den lækreste strand: La Jolla, som klart kan anbefales. Der ligger et fantastisk sted med den lækreste mexikanske mad, som jeg da lige kan finde adressen på hvis I er interesserede 🙂 Nyd turen, er sikker på det bliver skønt lige meget hvad. Vil dog sige at roadtrips (eller køre-delen af det) er lidt overvurderede, så måske skulle I vælge nogle kortere distancer. Sommerknus herfra!

  1. Cathrine Nissen siger:

   Ida – MEGET gerne en adresse 🙂 TAK! KH

 19. Camilla siger:

  Super fed ferie! Vi skal faktisk på roadtrip i Florida i år – lidt pudsigt 😉
  Da vi var i LA besøgte vi Universal studios, det er helt sikkert et besøg værd, book eventuelt billetterne hjemmefra – vi fik i hvert fald en god rabat. I Las Vegas oplevede vi at der var mange penge at sparer, hvis vi bookede os ind i hverdagene, i weekenden steg priserne med 100% nogle steder endda mere.
  Vi var i San Diego zoo, det var en god oplevelse, de har mange dyr vi ikke ser så tit, Pandaer, Koalaer og mange andre 🙂 Men det er jo hvad man er til 😉
  Knus og Kram Camilla

 20. Louise siger:

  Glæd jer! Det er en fantastisk tur, I skal på (find anbefalinger på min blog, som jeg har holdt åben siden vores tur). Jeg har selv været alle steder også. Jeg elskede San Fran og vi havde 5 dage, hvilket, jeg synes er rigeligt. Man kan nå rigtig meget på 5 dage, og det man hurtigt finder ud, er at det er i naturen og landevejene, at de fede oplevelser er og ikke i de store byer. Og jeg er altså inkarneret bymenneske. Jeg vil også, som andre skriver, anbefale, at købe et telt i en wallmart. Vi sov selv bag i bilen både i Yosemite, Grand Canyon, Bryce og Zion, hvor vi bare havde købt en madras, vi kunne ligge på. I monument valley lå vi bare med åben bagagerum hele natten og det var en fantastisk oplevelse.
  Derudover sov vi også på campingpladser fra LA til San Diego et par nætter, hvor vi fik nogle helt fantastiske pladser ud til vandet (til ca. 50kr pr nat, så det er virkelig mange penge at spare, og det er jo så fedt at prøve), hvor der sprang delfiner, imens vi spiste takeaway fra Traders Joe. Helt klart noget af det, der står klarest i hukommelsen. Men book nogle af stederne undervejs, da campingpladserne i Laguna Beach og den strækning er populære. Et andet sparetip er at købe en køletaske i wallmart, så I kan spise morgenmad og frokost on the go og på den måde spare en del penge på mad.
  Vi havde et madprincip på vores tur, der hed alt eller intet – hvilket vil sige, at vi levede virkelig primitivt, når vi kørte, og når vi så var i byerne, så måtte vi spise lige, hvor vi ville. Og vi spiste virkelig godt.
  Tror vi brugte ca. 30.000 pr. mand (uden flybilletter), men vi var også afsted i 40 dage. Glæd jer! Det bliver så godt. Vi er selv i gang med at planlægge den næste roadtrip til Sydstaterne og Florida til foråret.

 21. Laura siger:

  Åh, hvor det kilder i maven at læse om! Vi har netop lige snakket om Redwood her til morgen, som vi desværre droppede pga. dårligt vejr, og så var det lidt en omvej på vores rute dengang.
  I forhold til overnatning har vi faktisk sjældent bestilt noget. På vores første roadtrip i juni/juli, som jo netop er højsæson, lykkedes det os at finde hoteller via kuponer (de ligger på en masse rastepladser og giver ofte 50% rabat på overnatning). Det kræver selvfølgelig at man har nogle stykker at vælge imellem, hvis det første og det bedste man kommer forbi skulle være optaget (det har vi i alt oplevet 4-5 gange, tror jeg – ud af VIRKELIG mange overnatninger i USA).
  Sequoia husker jeg som rar at besøge, fordi der var lidt køligere end de andre områder. Og så lyder en fotoguide i Yosemite virkelig fedt!! Det gad jeg også godt, hvis turen gik der tilbage en dag – som jeg håber.
  Hvis man er villig til måske at have op til et par timers køretur til nationalparkerne fra hotellet (de amerikanske afstande er jo noget helt andet), burde det godt kunne lade sig gøre med overnatning på trods af at I ikke har bestilt noget endnu. Som sagt, vi har højest bestilt AirBnb et par dage i forvejen (gjorde vi i Berkely ved SF), og det lykkedes fint. Vi har aldrig overnattet i nationalparkerne (selvom det ser vanvittig hyggeligt ud!), fordi det simpelthen var for dyrt. Måske man kunne booke en teltplads allerede nu, for de bliver garanteret også hurtigt udsolgt, og så kunne I købe telt i Walmart, som du skriver?
  ÅH altså! Jeg ville SÅDAN ønske det var mig der skulle på den tur!!

 22. rikke siger:

  Ihh, glæd jer 🙂 Bor selv herovre (dog i Ohio, in da middle of f*cking nowhere :-)), but still..
  Hvor har i booket bil igennem? Skal selv ned langs østkysten om 14 dage, og synes biludlejning er svært at gennemskue når man ikke er amerikansk statsborger og skal have forsikringer mod alt.

  1. Cathrine Nissen siger:

   Faktisk gennem Avis – men det blev billigt gennem en kammerat, som arbejder hos dem. Ellers ville vi have brugt Carrentals.com og være i GOD tid 🙂 KH

 23. Nanna siger:

  I SF sov vi bare på hostel- det kostede ca 100 kr om dagen- og vi havde endda et eneværelse. Husker at det hed best hostel og lå midt i smårhullet i SF.

 24. Rie siger:

  Min kæreste friede på en bjergskråning i Lake Tahoe. Det kan varmt anbefales, hvis I har lidt ekstra tid 😉 Vi tager også på roadtrip i USA om tre uger, ihh hvor jeg glæder. Vi tog vestkysten sidste gang, og denne gang er planen Las Vegas – Sun Valley – Yellowstone – Grand Teton – Bryce – Las Vegas – NYC 😉 Håber I får en rigtig dejlig tur.

 25. Jeg er DØD misundelig! Skal selv til New York på ferie til efteråret, men ville så gerne have set nogle flere byer i USA, det bliver bare desværre for dyrt. Det må blive når jeg er har fået flere penge imellem hænderne :b
  Men det lyder som en virkelig fed tur, og jeg tror I nok skal få det så hyggeligt 😀

 26. Tine siger:

  Jer to som er madentusiaster burde prøve en af USA bedste fast foodkæde som er Chipotle. Lækkert, friskt også er der også lidt til gemmeren.
  http://www.health.com/health/gallery/0,,20435301_8,00.html
  Linket fortæller lidt mere om stedet, hvilket beskriver stedet meget godt. Mine LA venner har skabt a desire for more.
  Som nogle nævner er Universals et godt sted at besøge men især deres watersplash show, correct me if i’m wrong, er helt igennem eminent.
  God tur!

 27. Anne siger:

  Det lyder jo helt fantastisk! Jeg tog lignende tur for et par år siden. Her er et par tips:
  Overvej at køre langs Highway 1 mellem LA og San Fran – det er vildt smukt (men der siges godt nok at det er flottest fra syd til nord).
  Jeg kan godt anbefale Sequoia. Det er virkelig overvældende store træer – inklusiv verdens bredeste.
  Derudover synes jeg helt sikkert i skal overveje at køre gennem Death Valley og også gerne med en overnatning. Det er en meget speciel og vild oplevelse. Jeg ved dog ikke helt hvordan det hænger sammen med en åben bil – der var over 50 grader da jeg var der for et par år siden.
  Jeg synes umiddelbart ikke der var så gode muligheder for hiking i Grand Canyon, men jeg var der så også kun i én dag. Til gengæld er der vildt flotte og udfordrende trails i Yosemite, som i øvrigt er den flotteste nationalpark jeg nogensinde har besøgt.
  Det var vidst det jeg kunne bidrage med 🙂

 28. Lisbeth siger:

  Det lyder SÅ fedt. Vi vil også rigtig gerne roadtripe på vestkysten men med en lille på to, bliver det en noget anderledes tur, så vi skal lige gennemtænke hvordan vi gør 🙂 . Vi tog en måned i bil for nogle år siden på østkysten og godt ind i landet (frie som fuglen) og der bruge vi altså 100.000 (plus ca 10.000 til shopping for mit vedkommende, ups). Vi boede så også kun på hotel (også noget tarveligt noget), men min erfaring siger mig, at det løber op. Vi sparede ikke på noget, så hvad vi ville, spiste hvad vi ville og købte det vi ville. Man kan nok gøre det billigere, hvis man er villig til motel osv. 🙂 og RIGTIG god tur! 🙂

 29. Line Hansen siger:

  I må på ingen måder gå glip af de mange små fantastiske byer langs highway 1… LA og San Diego er kedelige ift det eventyr, der venter langs highway 1. Sørg for at tage routen op til San Francisco. Jeg ved, det er en lille afstikker ift jeres oprindelig plan, men I må simpelthen ikke glippe denne fantastiske rute, når I er i Californien. – og San Fransisco er i sig selv turen værd!
  Jeg havde nøjagtig samme rute som jer for tre år siden, blot med strækningen San Francisco – LA inklusiv. Vi startede i San Francisco og tog hele Highway 1 ned til LA og San Diego og ind i landet ad samme vej som jer, og det var intet mindre end fantastisk. Vi nåede det hele på en måed og havde god tid 🙂

  1. Line Hansen siger:

   – og derudover kan nationalparkerne Zion og Bryce i den grad også anbefales 🙂

 30. Sif siger:

  Vil bare smide en anbefaling efter teltlivet! Vildt hyggeligt og så sparer man jo en dejlig masse penge! Min kæreste og jeg brugte 70.000 på en 6 ugers tur for tre år siden, hvor vi lavede kombi mellem telt (brug KoA – campgrounds of America), motel og privat indkvartering (vi fandt en familie tæt på SF, som vi boede gratis hos – amerikanerne er jo megagæstfri!). God tur – det lyder alt for fedt!

 31. Maria siger:

  Var på en lignende tur i marts i år og det var fantastisk!
  Vil bestemt også anbefale at i tager en overnatning i Santa Barbara!!
  Derudover synes jeg personligt at tre dage i/omkring Yosemite lyder af ret meget. Jeg var SÅ skuffet over det. Desværre. Vi var der max et par timer og droppede at overnatte.

 32. karin siger:

  Hvis man tjekker ind på hoteller i las vegas efter kl 18 skulle der være en del penge at spare;) helikopter over Gran C. er såå smukt…..god tur

 33. Ida siger:

  Glæd dig – Cali er skønt!! Især med de små afstikkere 🙂
  Vi var afsted i fire uger for to år siden – en uge i NYC og tre uger på vestkysten. Jeg kunne sagtens tage præcis samme tur igen, det var så fantastisk!
  Et par tips:
  – Palm Springs Aerial Tramway. Især så man kan se solnedgangen deroppe – så flot! Vi købte sandwiches i en lille biks på hovedgaden i Palm Springs og tog med derop. Vandrede rundt et par timer, så solnedgangen: http://www.pstramway.com
  Overnatning: Days Inn i Palm Springs er ganske udemærket – generelt var vi glade for Days Inn.
  – Antelope Canyon: det er ikke muligt at komme ud i reservatet uden guide, så husk at booke en guidet tur. Snyd ikke jer selv for at se Horseshoe Bend, når I alligevel er i Page!
  – San Diego: kør en tur ud til Fort Rosecrans National Cemetery. Militærkirkegården ligger smukt ud til havet og op til et lille gammelt fyrtårn.
  – Overnatning inde i nationalparkerne: I Grand Canyon er det ikke nødvendigt, da der findes mange billigere overnatningsmuligheder udenfor parken, men i Yosemite kan der være ret langt til andre overnatningsmuligheder, så der kan det godt betale sig rent transporttidsmæssigt.
  – Apropos Yosemite: Vi fik den BEDSTE burger hos en lille biks i den lille by lige inden man kører ind i Yosemite: Bodie Mike’s i Lee Vining http://www.yelp.dk/biz/bodie-mikes-barbeque-lee-vining
  Lige ved siden af ligger saltsøen Mono Lake, der virkelig også er et besøg værd samt spøgelsesbyen Bodie.
  Der er sikkert en masse andre tips, som jeg allerede har glemt.
  Jeg glæder mig til at genopleve Cali gennem dine ord og billeder. Håber I får den skønneste tur!

 34. Henriette siger:

  Glææææd Jer til SF! Der er så dejligt! Hvis I orker det, så tag til Alcatraz – der er ret fantastisk, selvom det er turistet (kom tidligt og book gerne på forhånd). Og hold Jer for guds skyld fra Fishermans Wharf – det er en turistfælde uden lige. Vi boede på et hotel i Cow Hollow, som er en ret fin bydel. Jeg kan huske at jeg også var ret vild med Haight-Ashbury som er lidt mere punket og råt..
  Når I tager til San Diego, så placer Jer i Pacific Beach eller Ocean Beach – selve downtown SD er jævnt kedelig og meget typisk amerikansk med høje bygninger og tomme gader. Tag en gåtur ned af Garnet Avenue i PB og smut ind på én af de mange barer og caféer – der er virkelig dejligt! Og nå ja – Coronado Island er altså også ret sjovt at opleve.. Øen er delvis militærområde og velhaverboliger og er bygget for at beskytte SD mod tsunamier..

 35. Tine siger:

  Jeg har boet i San Francisco ad flere omgange og vender tilbage igen og igen, senest i februar og marts 2015, og jeg vil vove at påstå, at jeg kender Bay Area bedre end min hjemby Aarhus.
  Jeg stemmer med på tidligere nævnte:
  Santa Barbara – skøn by!
  Francis Ford Coppolas vineyard (Niebaum).
  Sonoma Valley frem for Napa Valley.
  Lake Tahoe!
  Derudover mener jeg, at man ikke kan få dage nok i San Francisco. Denne by er noget helt særligt og skiller sig voldsomt ud fra det kendte USA.
  For guds skyld: Tag forbi kystbyen Sausalito lige over for San Francisco! Jeg mødte en indisk fyr der i marts, og han fortalte mig, at han aldrig havde været så smukt et sted før i sit liv. Og jeg måtte give ham ret i, at dette var et af de fineste steder i Bay Area.
  Derudover kan Mount Tamalpai (mt. Tam) klart anbefales for den smukkeste udsigt i frodige omgivelser, f.eks. på turen mellem Sonoma/Napa og San Francisco. Så kommer I også forbi den idyliske by Mill Valley nede i dalen.
  Jeg har en kategori på min madblog alene om San Francisco-spisning og tips, så tjek den evt. ud ved interesse herfor:
  https://kammerknas.wordpress.com/category/restauranter-i-san-francisco/
  Rigtig god tur! 🙂

  1. lærke siger:

   jeg er SÅ enig – man kan ikke få dage nok i San Francisco. Jeg havde 365 dage og det var slet slet ikke nok. OG jeg har været tilbage siden.
   jeg er også enig i Sonoma Valley frem for Napa.
   Jeg har også boet i Santa Barbara, og der er skønt på den meget idylliske postkort måde. Jeg er vild med det, men mener ikke at man behøver så mange dage der, medmindre det er for at gå på stranden.
   skønt med en madblog om SF, den vil jeg tjekke ud 🙂

   1. Tine siger:

    Fedt at læse en kommentar fra en dansk “med-Sanfranciscaner” i hjertets forstand 🙂
    Sjovt, at du har boet i Berkeley! Jeg har bl.a. boet i El Cerrito og Rockridge, men aldrig i selve Berkeley, selvom det er en dejlig by.

 36. Line siger:

  Hey
  I San Fran er der et Hotel der hedder “The good hotel” – det skulle være til helt rimelige priser og så er hotellet SÅÅÅ lækkert indrettet.
  Der ligger det bedste brunch sted lige over gaden og du kan gå til China town derfra og få lækker mad 🙂
  I Gran Canyon vil i fortryde hvis i ikke tager helikopter turen på 1 time – den koster ca- 1200 -1500 kr, men den er på ingen måde det samme som den på 30 min, og i blever fløjet ned i Gran canyon rund omkring i den, det er nok det bedste jeg gjorde på min tur med min veninde.
  I Gran Canyon er der også en gratis aktivitet 🙂 i kan gå en tur ned i Gran Canyon, ca 20 km, men hvis i går kl 8 om morgnen er i hjemme omkring kl 16, i går ned til platou point, som er en afsats midt i Gran Canyon, man går lidt sjovt dagene efter, men det er så fantastisk.
  hvis i ikke er helt sikre på hvordan i vil komme rundt, altså hvis i ikke er 100% på i selv vil køre rundt så kan denne her tur anbefales:
  http://www.trekamerica.com/tours/w2w.html Jeg tog den med en veninde, vi var en flok på 7 mennesker, men de oplevelser vi fik var grundet guidens kendskab, vi sparede sindsygt mange penge på overnatninger, + nogle var i telt, men nogle som guiden havde sørget for. Den tur var ALLE pengene værd, og vi kunne ikke have gjort det selv for samme beløb.
  Vi tog 2 måneder i USA inklusiv vores trek america tur for 50.000. men der rundede vi også miami, New York, og los angeles, samt alle punkterne der er på Trek america turen, san diego, san fran, las vegas an so on. så hvis det er tæt budget wise, så overvej den trek america tur.
  Hvis du vil vide mere så skriv endelig. 🙂

  1. Line siger:

   De 50.000 er inklusiv alle udflugter, overnatninger, mad, shopping and so on. 🙂
   Tror vi sparede omkring 25.000 ved at tage trek america turen, for at se de samme ting, plus der var mange oplevelser der var inkluderet. f.eks. alle ophold i alle byer er inkluderet i prisen, så som hotel i vegas og san francisco, Gran canyon, monument Vally. Næsten alle måltider er inkluderet, og man besøger stadig steder som in´ out, og de andre ting i har på jeres liste. Man styrer udenom turist fælder, og så har guiderne kendskab til de mennesker der bor i byerne.
   Plus turen indeholder oplevelser man som turist ikke selv kan tilegne sig. Vi overnattede i Monument vally sammen med de få mennesker der stadig bor der, og ja, folk bor der stadigvæk. Men du kan se mælkevejen på himlen når du ligger dig til at sove.

 37. Mia siger:

  I skal klart tage en helikoptertur over Grand Canyon! Selvom det er ret pricey er det vanvittig smukt, og man bliver fuldstændig betaget af udsigten og følelsen af at svæve gennem de enorme kløfter!

 38. Maja Vase siger:

  Overvej en privat lejlighed i SF. Ud over at være billigere giver det også mulighed for at bo i Mission, Haights eller Castro, der alle er meget mere interessante områder end det traditionelle hotel område. Der er masser af private udlejere på homeaway, vi har brugt det tit og været superglade for det.

 39. Amanda siger:

  Uhh, hvor er jeg misundelig!
  Har selv været på nogenlunde samme tur. Simpelthen fantastisk!
  Bare lige et par korte råd:
  – Sequoia og Red Wood National Park er virkelig smukt! Det ville jeg virkelig overveje, hvis jeg var jer.
  – Universal Studios i LA er en virkelig fed oplevelse, hvis man er til den slags.
  – San Fran er en virkelig fed by! Så nice atmosfære.. Dog mener jeg, at 7 nætter i San Fran måske lige er i overkanten i forhold til, hvad jeg ville bruge tiden på. Ville nok nærmere bruge 3-4 nætter i San Fran og så gemme nogle nætter til resten af ruten…
  Rigtig god tur 🙂

 40. Malene SJ siger:

  Må jeg komme med?! Det lyder som en skøøøøn tur, I er igang med at planlægge!
  Jeg vil forslå en helikopter tur over grand canyon – gerne med landing på flodbreden, der er så sindsygt smukt nede i dalen – der kan man rigtig nyde de forskellig lag af orange jord i siderne..
  Derudover sequoia national park – verdens største træ: general sherman, og en F A N T A S T I S K udsigt fra Moro Rock http://fineartamerica.com/featured/moro-rock-sequoia-national-park-daniel-farina.html….
  Jeg har også hørt, at det skulle være rigtig fint at cykle over golden gate bridge og så langs bugten – og se over på san fransiscos skyline!

 41. Pouline siger:

  Det lyder alt for fedt! Jeg vedhæfter lige min og mine veninders “blog” fra vores semester i San Diego 🙂 Der kan du se de fedeste ting vi prøvede i hele cali. Men hvis jeg skal fremhæve noget fra San Diego så er det coronado der er en lille ø ud for downtown SD. Vanvittigt hyggeligt! Og strandene har sort/guld-sand, plus er stedet hvor mange militærfolk laver løbetræning. Mens man er på stranden kommer der ofte militærfly forbi da halvdelen af øen er en militærbase. Helt sikkert et besøg værd!
  Af spisesteder kan jeg anbefale Slater’s 50/50, hvor de har bøffer med 50% bacon, ketchup med bacon, milkshakes med bacon og sikkert mange andre ting. Et andet sted er Hodads der ligger i Ocean Beach. Virkelig hyggeligt lille burger/surfersted, hvor folk hver dag står i kø for at få et bord.
  Vil også klart anbefale at i overnatter i pacific/mission Beach fremfor downtown. Det er bare hyggeligere. Og gå en tur langs stranden på promenaden. Ligeledes gå en tur på bayside. Spis morgenmad på Olive.
  Kunne nok blive ved, men det kan også læses på “bloggen” 🙂
  God tur!

 42. nana k siger:

  Vigtig detalje… hvor skal fridapigen passes 🙂
  Håber i får en dejlig tur! Det ser enormt spændende ud :-)!!

  1. Cathrine Nissen siger:

   Hehe, mega vigtigt! Hun skal til min mor og svigermor <3 Og tak Nana, det tror jeg virkelig også, vi får! KH

 43. lærke siger:

  hej cathrine
  Det lyder som opskriften på en fuldstændig fantastisk ferie! 🙂
  Jeg har boet et år i Berkeley udenfor San Francisco, så jeg har MASSER af tips til hvad I bør spise, se og opleve. I forhold til overnatning tænker jeg på følgende muligheder (som I måske også har overvejet allerede):
  1. Airbnb i mission district. Det er det “mexikanske” område i SF, et af mine yndlingsområder faktisk. Gå en tur på Valencia street og kig i alle de fine, hyggelige vintage butikker.
  2. Inden jeg flyttede til Berkeley boede jeg på Hotel Astoria, det ligger i “centrum” af SF tæt på market st og china town. – Det var super billigt for SF standarder og havde endda en lille morgenbuffet med de VILDESTE lemon poppy seed muffins jeg i mit liv har smagt. Værelserne var fine, omend det ikke var luksus overhovedet. Bare et rent værelse og en seng + bad agtigt.
  3. Hotwire – kender I den hjemmeside? Det er et site hvor man kan bestille 3- og 4 stjernede hoteller med kort varsel i et bestemt område, til en langt billigere pris end “normalt”. Man søger på det område man vil bo i, og så finder den en række ledige værelser i det område. Man får ikke at vide hvilken adresse eller navn ens hotel har, bare hvilket område det ligger i. Når man så har booket det, kommer adressen. – Det er en måde for hotellerne at komme af med få ledige værelser. – Ved ikke om det giver mening, men du kan jo google det.
  Jeg brugte det en del på en af mine roadtrips gennem Californien, og med blandet succes. Hotellerne var altid lækre, men i San Diego lå det fx ved en motorvej. Men altså, vi havde bil, så det tog bare 10 min, så var vi inde i byen.
  2. Oakland – hvis I er i bil, kan I overveje at finde en bolig i oakland (om ikke andet nogle af dagene). Der er langt billigere end i SF, og jeg er altså også rigtig glad for Oakland i sig selv. Hold jer fra East + West Oakland, forsøg at finde noget i centrum, i Rockridge, eller deromkring. Der er tophyggeligt.
  god tur! 🙂

 44. Kathrine S siger:

  Jeg var også på roadtrip sidste sommer i samme område, og jeg vil helt klart også anbefale helikoptertur over Grand Canyon! En virkelig vild oplevelse!
  Rigtig god tur!

 45. Emilie siger:

  Hej Cathrine 🙂 Må jeg foreslå at i tager til Zion national park – den er fantastisk! Virkelig smuk og spændende. Hele området ligger ganske tæt på Antelope canyon, men det er selvfølgelig ikke sikkert at i har tid.. Derfor vil jeg anbefale at i skærer én dag fra i Grand canyon (to dage dér er max!). I Zion er der rig mulighed for at hike og opleve en helt anderledes natur end den i kommer til at se de andre steder. Google Angles Landing og The Narrows – kræver at du ikke har højdeskræk og ubehag ved våde sko 😉
  Zion minder meget om Yosemite, bare mere “sydligt” og eksotisk. Yosemite er abolut også helt fantastisk. Så 3 dage der er perfekt! Jeg vil dog anbefale at i booker jeres overnatninger på forhånd, så i undgå at skulle overnatte uden for parken og køre frem og tilbage hver dag.
  Generelt bruger man virkelig lang tid på at køre inde i de forskellige parkområder. Vejene op ad bjergsiderne er meget kringlede, og selvom de er godt udbygget, tager det lang tid at komme rundt.
  Mojave dessert absolut ikke et sted man tager til for at opleve, det er udelukkende et område du kører igennem for at komme til Las Vegas – Sagt på en pæn måde er området virkelig ikke særlig flot..
  Jeg oplevede selv hvad der var værd at se i SF på 3 dage, så 7 dage er måske lige i overkanten. Skær hellere et par dage fra SF og tag et par dage i Zion – det vil i ikke fortryde.
  I SF må i spise på The Hollywood cafe tæt på Fisherman’s wharfs – virkelig lækker brunch 🙂
  God tur! Kh Emilie

 46. Rikke siger:

  Hej Kathrine,
  Saa godt valg med Antelope Canyon! Jeg var der paa honeymoon in slut April. Vi brugte Ken’s Tours as Lower Antelope Canyon, hvilket ser ud til at I rammer, saa vil klart foreslaa at bruge dem: http://lowerantelope.com/. Husk at bestille i forvejen, hvis I er hooked paa en bestemt tid. Touren tager ca. lidt over en time. Jeg har laest flere steder at Lower Antelope er meget bedre end Upper Antelope.
  Naar I er i omraadet og skal se Grand Canyon ogsaa saa overvej Horseshoe Bend, fantastisk emerald groen snoning og stort set lige ved siden af Antelope Canyon. Vi havde ikke mulighed for at booke sky walk ved Grand Canyon da vi foerst saa det et par dage inden, men det skulle vaere en ret spektakulaer maade at opleve Grand Canyon paa: http://www.grandcanyonwest.com/the-grand-canyon-skywalk/.
  Helt enig i naar andre naevner at Las Vegas ikke er det mest charmerende, men det er Zion National Park til gengaeld, hvis I har mod paa at koere lidt efter det. Fantastiske trekking tracks til alle niveuaer og hvis I er heldige kan man opleve lidt wildlife ogsaa.
  Undervejs paa vores tur kiggede vi paa Roadtrippers.com, hvor vi inputtede vores rute saa vi var sikker paa ikke at misse must see’s, der ikke noedvendigvis er daekket af diverse guideboeger. Det kan godt anbefales.
  Ha’ en fantastisk tur og husk at koebe lidt ved indianer boderne ved vejkanten paa vej fra Grand Canyon til Antelope Canyon, for at stoette lokalmiljoeet. 😉

 47. Louise siger:

  Det lyder som en god tur!
  To tips:
  1) The Madonna Inn
  Fantastisk kitschet Inn lige ved Highway 101 ml. San Fran og LA. Book en overnatning eller spis frokost eller aftensmad i deres restaurant.
  Der er pink, guld og glimmer for alle pengene (https://www.google.com/search?q=the+madonna+inn&espv=2&biw=1160&bih=610&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=JrqRVbfZAsSZygP_vLb4BA&ved=0CAYQ_AUoAQ)
  2) Cinespia
  Udendørs filmvisninger på Hollywood Forever Cemetery (http://cinespia.org/how-to/cemetery/)

 48. Julie F siger:

  Hej Rocker 🙂 Jeg har været på en lignede, dog lidt længere roadtrip tur i vest USA. Personligt synes jeg Brice Canyon er flottere end grand Canyon, og jeg anbefalede også en tur på highway 1 med stop i Santa Barbara 🙂 Jeg har været i alle de national parkerne du nævner plus nogle flere, men den absolut flotteste er Yellowstone, der er så flot og så mange dyr! Jeg håber, I får en fantastisk tur 🙂

 49. Julie F siger:

  Hej Rocker 🙂 Jeg har været på en lignede, dog lidt længere roadtrip tur i vest USA. Personligt synes jeg Brice Canyon er flottere end grand Canyon, og jeg anbefalede også en tur på highway 1 med stop i Santa Barbara 🙂 Jeg har været i alle de national parkerne du nævner plus nogle flere, men den absolut flotteste er Yellowstone, der er så flot og så mange dyr! Jeg håber, I får en fantastisk tur 🙂

 50. Rikke siger:

  Hvis i ønsker at spare penge på jeres overnatninger kan i evt. couchsurfe (Rigtig populært i USA). Kender flere der har gjort det, og haft positive oplevelser med det. 🙂

 51. Theresa siger:

  Kan kun fraråde Hearst Castle – spild af tid og penge. Det er nok en af de ting der har skuffet allermest. Selv er amerikanerne vildt begejstrede for det, men os der har oplevet rigtig europæisk kunst og arkitektur syntes bare det er en forfærdelig blandingsforestilling med en misguidet forestilling om europa.

 52. J. siger:

  Jeg vil også anbefale, at I i hvert fald ikke tager mere end to overnatninger i Vegas. Efter min mening er det en dybt ucharmerende by og jeg følte mig slet ikke godt tilpas der – men det kan jo være I får en anden opfattelse af den. Jeg vil desuden anbefale, at I vælger et hotel, hvor der IKKE er casino. Det var simpelthen så dejligt at kunne gå hjem på hotellet og der så bare var fred og ro! Vi boede på Mandarin Oriental, hvilket var enormt lækkert og vi havde en super flot udsigt over byen. Der var i øvrigt så latterligt varmt i Vegas (vi var der i august), at vi holdt os inden for det meste af dagen – og så var det altså ret lækkert med lidt luksus og afslapning på hotellet 🙂
  Da vi var i San Francisco boede vi i øvrigt hos dette par og det fungerede super: https://www.airbnb.dk/rooms/749756
  De er dog flyttet til en væsentlig bedre lejlighed siden vi var der og prisen er derfor også dyrere.
  Anbefalinger i LA:
  – VI lejede jetski i Marinda del Rey, hvilket var sååååå lækkert og vi så delfiner 😀
  – Hvis du også er stor Pretty Woman fan, så tag et smut ind forbi hotellet, hvor den er filmet. Det hedder Beverly Wilshire og ligger lige ved Rodeo Drive, som jeg antager du også skal besøge 😉

 53. Mette siger:

  Hej Cathrine! Først og fremmest tak for en sindssygt lækker blog, der altid er vildt inspirerende!
  Jeg har ikke lige læst alle kommentarer igennem, men vil egentlig bare sige, at hvis I i forvejen synes SF er lidt en killer for budgettet, så er 7 dage meget mere end rigeligt! Jeg var der 5 dage, og det var også rigeligt! Byen er nice, fordi den er smuk og har sjove (og STEJLE!!!) gader, men jeg havde indtryk af, at der ikke var så meget at lave, udover Golden Gate, Fishermans Wharf og Alcatraz (som I virkelig ikke må snyde jer selv for! Kæmpe oplevelse, så skynd jer at få bestilt billetter!). Brug evt. en halv dag på at se Solvang i stedet for, hvis I har tænkt jer at tage Highway 1 ned mod LA bagefter.
  Udover det skal I virkelig glæde jer til Grand Canyon! Det er stadig noget af det allersmukkeste jeg har set 🙂
  Rigtig god rejse, håber alt kommer til at spille og at I får den bedste tid sammen!

  1. Tine siger:

   Jeg er fuldstændigt uenig med dig i det med, at der ikke er så meget at lave i San Francisco ud over Golden Gate, Fisherman’s og Alcatraz.
   Jeg har været derovre syv gange efterhånden inkl. været bosat der i 1998, 2004 og 2005, og jeg bliver hver gang forundret over at opleve nye sider af og steder i byen, jeg slet ikke anede noget om tidligere gange.
   Måske det bare er et spørgsmål om, hvordan man opsøger tingene?
   Eksempler på noget, jeg gerne ville have vidst første gang, er:
   1. Deres street fairs, hvor de holder fest i gaderne med musik, små madboder og mega godt humør
   2. Deres skæve tradioner f.eks. med rulleskøjteløb (for hyggen, ikke ræs) fra Ferry Building hver fredag, den årlige pudekamp eller Big Wheels Race ned ad den snoede gade i Potrero Hill hver påske.
   3. De mange mikrobryggerier og spøjse caféer.
   4. Valencia st. i The Mission District og Noe Valley med deres mange små butikker med virkelig fede ting.
   5. De mange udsigtsposter, der er gemt væk rundt omkring i byen, men hvor gamle trætrapper fører op til små åndehuller med udsigt ud over byen, mens kolibrier flyver i blomsterne omkring dig.
   6. Twin Peaks! Fedeste udsigt og hiking-tur.
   7. Golden Gate Park – den er jeg stadig langt fra færdig med at opleve. Men deres rose garden er skøn.
   8. Land’s End med de rå klipper, den lille stenlabyrint og de store, brusende bølger under en.
   9. Strækningen fra Fort Mason ud til China Beach (stranden, hvor mange asiater bliver gift) med de gamle bunkere og den smukkeste udsigt med vilde blomster og eukalyptustræer.
   Jeg kunne nok blive ved, men disse var blot nogle af dem, jeg lige kom i tanke om, da jeg læste din sætning.
   Mvh. Tine

Send en besked