Top

Shampoo og karriere med Julie Kampmann, Purely Professional

19.12.2018
Skabt af Ellen Hovmand

Sejeste dygtige Julie står bag en af mine gamle skønhedsfavoritter Purely Professional. En virksomhed lidt ud over det sædvanlige, i mine øjne, da den er startet af far og to døtre. Endda med en ærbar tanke om rene skønhedsprodukter. Ikke så mange dikkedarer, ikke så meget fis,, men masser af gennemsigtighed.

Det er seks år siden, jeg købte deres shampoo for første gang – og jeg husker både silkepapiret og det håndskrevne kort. Det var der ingen, der gjorde dengang! Det føltes vildt familiært og særligt – helt som virksomheden er. Jeg har siden opdaget flere favoritter. Som verdens bedste hårkur. Men også deres serum. Og jeg også haft mulighed for at samarbejde med dem omkring mine hårrutiner.
De er bare seje, og derfor er jeg også stolt af at have fået lov til at interviewe Julie, som i dag styrer biksen, der over årene er gået fra at være en baby til en teenager godt i vej. Her er historien om Purely Professional, syge børn, MUS-samtaler og gode intentioner.0606

rockpaperdresses, purely professional, minimal kemi maksimal effekt, iværksætter, shampooNavn: Julie Kampmann

Alder: 41

By: Hellerup

Beskæftigelse: Direktør i Purely Professional

Uddannelse: Cand.merc.fil (økonomi og filosofi på CBS)

Instagram: @purelyprofessional

 

Vi er business wise næsten lige gamle, Julie! Din søster, far og du startede Purely Professional tilbage i 2012, og jeg startede bloggen i november 2011. Det er da gået meget godt for os!

Det må man sige! Jeg kan tydeligt huske, da vi ”fandt” din blog. Det var min søster Cecilie, der så du havde skrevet om os. Vi syntes selvfølgelig din blog havde stort potentiale Og derudover havde du super god smag i shampoo. Du var helt ny der blognovice, og der var kun en enkelt kommentar på indlægget – fra din Far 🙂 Så der er virkelig sket en hel del siden.

Helt lavpraktisk, hvordan ser den mest almindelige arbejdsdag i PP ud for dig?

Det er lidt svært at beskrive, for jeg laver rigtig meget forskelligt hver dag, så det er ikke just genkendelige rutiner der præger min hverdag. Sådan er det nok for de fleste, når man er selvstændig i et lille firma. Der er en masse administrativt og planlægning og ’computer’ tid. Og så er der en del praktiske ting med at holde øje med lageret, deltage i produktudvikling og ikke mindst møder og undervisning af vores forhandlere i produkterne. Så det kan være alt muligt. Der er ikke nogle arbejdsområder, jeg ikke har prøvet i Purely.

rockpaperdresses, familievirksomhed, purely professional, minimal kemi maksimal effekt, iværksætter, shampooDet er så sejt at drive familievirksomhed og super, super stærkt at kaste sig ud i den hårde rejse som selvstændig med dem, man kender bedst. Vil du ikke starte med at fortælle os, hvordan strukturen er mellem din søster, far og dig – hvem gør hvad?

Min far Ole er idémanden. Han har levet af innovation stort set hele sit arbejdsliv – det er ikke for sjov vil kalder ham Ole Opfinder 🙂 Det er ham, der kom med det oprindelige koncept og ikke mindst den viden, der skal til for at kaste sig ud i sådan et projekt. Jeg selv er nok den praktiske type, der sørger for at få tingene gjort og holde nogenlunde overblik. Min søster Cecilie har altid være stærk på research i forhold til trends, nye produkter og influencers. Hun er nu gået all in på forskning og skriver Phd. på Institut for Organisation på CBS. Så Cecilie er ikke en del af den daglige drift mere, men alle store og små issues vender vi sammen på telefonen. Hun har et rigtig skarpt blik på de fleste situationer.

Det er selvfølgelig også en chance at kaste økonomi og risiko ind i en familierelation. Hvad havde du af bekymringer inden I startede op?

Jeg tror ikke, vi havde så mange bekymringer lige i opstarten, der var vi mere optaget af den gode idé, men det er da klart, at der kan opstå en del stress på familierelationerne, når man har så meget på spil imellem sig. Man er jo meget følelsesmæssigt involveret i sin forretning. De andre er ikke bare nogle kollegaer, man kan være lidt ligeglade med. Man ses jo ofte også i weekenden til noget privat. Eller det private kommer med på arbejde. Jeg synes nu, at vi har klaret os igennem uden de store opgør. Det tror jeg er fordi, vi har været gode til at få nogle rådgivere på i forhold til at sætte nogle klare rammer og regler for virksomheden. Det er vigtigt at gøre, før noget går galt, uanset hvilket forhold man har til sine samarbejdspartnere.

Hvis vi skal tale Purely Professional som brand, hvad var drivkraften, der fik jer igang?

Drivkraften var helt grundlæggende, at vi mente, vi kunne lave noget, der var anderledes og bedre end meget andet der fandtes på markedet på det tidspunkt. Min far er jo kemiker og har siden 1980’erne været rådgiver for frisørbranchen i forhold til deres kemiske arbejdsmiljø – altså hvilke indholdsstoffer er skadelige, hudirriterende eller på anden vis problematiske at bruge. En dag var der en af frisørerne, der sagde til ham: ”Hvorfor laver I ikke noget selv? Noget vi véd er i orden”. Og det er egentligt drivkraften. Vi vil lave noget der er i orden.

Hvilke kerneværdier har I lagt i PP?

Kerneværdierne for os er, at det skal være rene produkter af høj kvalitet, og så skal det være seriøst. Det er et meget tydeligt koncept, vi arbejder inden for. Vi kan ikke bruge fx drivgasser, silikone eller parfume. Der er rigtig mange, der i har sagt til os: ”kan I ikke bare putte lidt parfume i?”. Men det kan vi ikke inden for vores koncept. På den måde er vi lidt dogme-agtigt. Vi putter ikke noget i produkterne bare fordi… Det skal give mening og have en virkning. Så på en måde er det er også lidt et oplysningsprojekt. Og for os er kerneværdierne blevet nogle produktive benspænd, der hele tiden presser os til at yde vores bedste når det gælder renhed og pleje. Her er ikke plads til lette kompromiser.

I dag er du den, der er den aktive i virksomheden, hvordan har det været at starte op sammen med din familie for så mere eller mindre at stå på egne ben i det I skabte sammen?

Det er mærkeligt at min søster ikke er med i det daglige mere. Jeg mega stolt over, at hun skriver Phd. Det er altså ikke noget, alle og enhver kan – eller får tildelt. Så det er så sejt. Men jeg savner hende da her på Purely, for hun er sådan en klog, dejlig og sjov person, som jeg har haft den luksus at se hver dag før i tiden. Det savner jeg. Også fordi hun er min søster, så behøver vi slet ikke at tale sammen for at vide, hvad den anden tænker – det er ret fedt, når man er ude til møder! Men nu tager vi bare nogle seriøse kaffe eller vin dates, hvor vi samler op på alt. Og så har vi jo heldigvis snappen!

rockpaperdresses, purely professional, minimal kemi maksimal effekt, iværksætter, shampoo
Har du følt dig ensom?

Jeg synes ikke, som sådan det er ensomt for jeg kan heldigvis vende det forretningsmæssige med både min søster, far og bror, som også er selvstændig. Men det er da et ansvar, der kan mærkes. Og jeg får jo aldrig den ‘connection’ med en anden kollega. Men det er også ok at arbejde og familie på den måde er blevet lidt mere adskilt – så glæder man sig mere til at ses!

Det kan være tough at starte en virksomhed op! At blive selvstændig kræver en del hårdt arbejde og en vis risikovillighed. Føler du, du har måtte ofre noget for at nå til, hvor du er?

Som barn er jeg vokset op med, at min far var selvstændig iværksætter – så det er det arbejdsliv, vi var vant til på godt og ondt. Han har lært os, at man tager chancer og kaster sig ud i ting. Nogle gange går det godt – andre gange mindre godt. Og ja, når man er selvstændig, så er man jo altid på i en eller anden forstand. I sidste ende er det jo en selv, der står på mål – det må du også kende til ift. din levevej. Man kan ikke pjække. Men det ser jeg ikke som et offer. Det eneste, jeg har ofret, er nok en mere traditionel karrierevej. Mit CV står der kun Purely på, og jeg har da overvejet, om jeg også kunne have lyst til at prøve noget andet, men jeg brænder bare så meget for vores produkter og koncept, så det har jeg valgt fra.

Nu er du også arbejdsgiver i virksomheden, hvilke værdier er vigtige for dig i den rolle?

Jeg tror, det er vigtigt at være tydelig og kunne sætte sig i medarbejderens sted. Jeg synes begge dele kan være svært. Når man er selvstændig og brænder for sit projekt, skal man huske på at medarbejderne i sidste ende er ansatte og ikke medejere – uanset engagement og iver. Så det er noget, jeg arbejder med. Og så synes jeg, at det er vigtigt at være forstående overfor sygdom/børns sygdom, fordi det er så belastende, at skulle stresse over noget, der ligger helt uden for ens kontrol. Jeg har selv tre børn, som ret tit var sløje, da de var helt små. Der er ikke noget at gøre ved det. Det bliver bedre!

rockpaperdresses, purely professional, minimal kemi maksimal effekt, iværksætter, shampooHvis vi taler dig, personligt, hvad har været den største udfordring, du har mødt indtil nu, arbejdsmæssigt?

Jeg synes, den største udfordring er det med at være arbejdsgiver. At skulle have ansvar for folk. Der er jo MUS og fyrringer, opsigelser, ansættelser og alle mulig personlige forhold, man skal have styr på. Det kræver faktisk ret stort overskud og tålmodighed, og at man sætter sig selv i baggrunden. Det er ikke let.

Hvad har været dit vigtigste move, du har gjort i forhold til din karriere?

Jeg ville nok ikke være selvstændig og slet ikke arbejde med Purely Professional, hvis det ikke havde været for min far. Så han har helt klart været den, der har haft stor indflydelse ikke bare på mit liv men i særdeleshed på mit arbejdsliv. Da jeg læste på CBS, regnede jeg med at komme ud og arbejde i en større organisation – måske med noget intern branding og medarbejdermotivering, så det at vi gik i gang med projekt Purely ud fra min fars idé, har virkelig været en game changer.

Hvad er dine personlige businessmål for fremtiden?

Mine personlige mål ser jeg ikke adskilt fra mine mål for Purely – så det er at Purely Professional bliver en kæmpe succes. Jeg forestiller mig, at jeg vil være involveret i vores familievirksomhed sammen med min far, bror og søster – hvis Purely bliver rigtig selvkørende, bliver der måske plads til at kaste sig over endnu et sjovt opstartsprojekt. Vi har masser af ideer.

rockpaperdresses, purely professional, minimal kemi maksimal effekt, iværksætter, shampooSet i krystalkuglen, hvor ser du dig selv om 10 år?

Den er altså meget svær – 10 år er meget lang tid, når det er ude i fremtiden, og i går når jeg tænker tilbage. Jeg kan bedst måle tiden i forhold til mine børn (jeg selv bliver jo ikke ældre 😉 )
Jeg tror stadig, jeg arbejder med Purely. Om 10 år er mine børn jo voksne (!!!), så måske er vi i gang med 3. generation i familievirksomheden?

Og hvis vi taler din baby, PP, hvad er den næste store udfordring, I står overfor? Hvor er I om 10 år?

Hvis vi bliver i babymetaforen, så håber jeg, at Purely-babyen – som mine rigtige børn – udvikler sig til at blive et selvstændigt væsen, der har en god fremtid også uden min hjælp og indblanding. Jeg glæder mig til at se virksomheden blive mere selvstændig og forhåbentlig komme ud på mange eventyr i andre lande end Danmark.
 
 

Send en besked