Top

Shoeshamed: A girl's right to shoes

07.07.2013
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Økonomi er ret privat og ikke noget man taler med alle om i min verden. Men min økonomi er pludselig blevet the talk of town i krogene. Læs det helst med et åbent sind. Og så beklager jeg, hvis jeg ikke helt har kunnet samle tankerne nok. Det blev en smule langt. Okay meget langt.
Jeg brokker mig sjældent eller måske i virkeligheden aldrig her på bloggen. Det synes jeg egentlig ikke, den er til. Altså jo jeg kan godt brokke mig over tyndskid og knækkede fortænder. Men ikke over andres opførsel (med mindre man bruger tre-i-ener i det offentlige rum). Nu skal jeg rense luften. For jeg er flere gange blevet ked og skuffet på det sidste. Jeg har taget mig selv i at forsvare mig selv uden grund. Og det gider jeg ikke bruge energi på!
Jeg har oplevet en del sladder og fjollede kommentarer på det sidste. Både på bloggen, fra venner og sågar familie. Nogen til mit ansigt, andet som sladder. Kommentarer der alle har været møntet på de køb, jeg har gjort mig over de sidste 2,5 måneder. Altså minMulberry-taske. Jimmy Choo-sko fx. ?Man skulle godt nok være blogger, hva??. ?Gid man var blevet radiovært?. ?Du lever godt nok livet?. ?Hold op, hvor bruger du mange penge?. Og jep! Lige nu nyder jeg for første gang nogensinde at have penge i mellem mine hænder. Og jeg bruger dem! På materielle goder og oplevelser. Jeg har endda ENDELIG købt mig et månedskort til metroen, bum bum! Jeg flotter mig virkelig!
Jeg har aldrig haft penge mellem hænderne som sådan. Jeg flyttede hjemmefra få dage efter huen kom på hovedet. Og så betalte jeg regninger, husleje, alt det sure, mens mine veninder nød godt af sabbatårets muligheder for at tjene gode penge og i øvrigt bo gratis hjemme på samme tid. SU er ikke en fest. Det ved vi alle. Og Talentholdet er slet ikke. Set på lønningsforhold. Men jeg har nu aldrig manglet noget ? jeg har rejst og været ude at spise et par gange om året til trods for kedelig økonomi. Lige nu er det fagre nye verden: At kunne snolde eksklusive drømmesager til mig selv.
Hvorfor bliver jeg så så ked af det? Min farmor ville sige; ?Spring op og fald ned på det?. Jeg bliver ked af det, fordi jeg knokler sgu for det! Og det ryger ligesom ud i folks mellemregningen. De sko på billedet er mine drømmesko. Jeg har altid drømt om et par nude Louboutin-stiletter. Men de der sko kommer på bekostning af noget andet. Jeg har knoklet for hver en centimeter hæl. På snuden kan du se min nieces fødselsdag, som jeg måtte hjem fra tidligt pga. arbejde. Svangen er de mange byture med mine bedste veninder, jeg har meldt fra til pga. arbejde. Hælen er alle de aftaler med venner og familie, jeg har aflyst pga. arbejde. Skoæsken og den fine postkasserøde dustbag er de 80-100 ugentlige arbejdstimer jeg har jongleret med de seneste par måneder. Er det så det værd? At knokle så meget og gå glip af fine øjeblikke i livet for et par sko? Meget muligt nej. Men sådan blev mit forår. Og nu har jeg den undehakkemig tænkt mig i det mindste at nyde godt af høsten. Postnedsmeltning. For det er det jeg står tilbage med. En god pose penge.
Jeg er ikke på SU. Jeg arbejder fuldtid. Og lidt til. Radiovært, blog, klumme, studie. Og indtil for en uge siden også i butik. Intet er kommet gratis til mig. At arbejde så meget er altid på bekostning af noget andet. Og det der med ?man-skulle-blive-blogger/radiovært/klummeskribent? ? det er altså noget forhutlet sludder. For det bliver ?alle? bare ikke. Ligesom jeg heller ikke ?bare?bliver borgmester eller cykelrytter. Alting kræver hårdt arbejde. Og der er ikke noget ?bare radiovært? eller ?bare blogger?.
Jeg har virkelig givet det meget tanke ? skal jeg sige noget eller holde min bøtte? Men jeg synes alligevel den der ? ja, hvad er det egentlig? Smålighed? Jalousi? Misundelse? Jeg-kan-tillade-mig-at-blande-mig-i-alt-genet? ? det skal italesættes. Hvorfor har vi så travlt med at blande os i andres undertøjsskuffe? For det er der, vi er. Økonomi er vores undertøjsskuffe ? mega privat, og andre omkring dig har ingen ret eller grund til at give dig dårlig samvittighed over eller blande sig i, hvordan du bruger dine penge. Kommer virkelig til at tænke på Carrie ? dengang hun blev ?shoeshamed? af en gammel veninde.
Skal I så bare ?unfollowe? fordi fremtidens ?dagens? på bloggen kun vil vise Celine, Prada, Louis Vuitton, og I måske ikke kan følge med eller lade jer inspirere? Nix ? I må finde en anden grund! For det meste af mit tøj er fra H&M, og det er stadig min allerste-yndlings-butik i hele verden. Mine underbukser er de billige tre-paks i bomuld fra samme butik. Mine yndlingsstøvler er fra Vagabond. Min yndlingsclutch fra Pieces. Men jeg har gjort nogle virkelig gode eksklusive køb denne udsalgssæson. Gode investeringer som vil følge mig mange år frem (og ikke blive skiftet ud som mine tre-paks hvert halve år). Det har jeg aldrig kunnet før. Og det har jeg absolut ikke tænkt mig at skulle forsvare her fra og til månen eller for den sags skyld blive shoeshamed for.

126 kommentarer

 1. Sofie siger:

  Så nice sko! Har du købt dem i butikken? For sidst jeg var derinde sagde en snottet ekspedient, at de var udsolgt og det var ikke rigtig til at få ud af hende om de kom igen (så går oplevelsen af at købe skoene i butikken ligesom af fløjten)
  Hilsen hende der endnu ikke har fortalt sin mor, at hun for 6 måneder siden købte en Chanel 2.55. (Men når man arbejder 50 timer om ugen, så må man fandme godt)

 2. Maria siger:

  Åh søde Cathrine!
  Du fortjener hver en cm af de sko – ingen skal shoeshame dig. For du har sgu knoklet for dem!
  Misundelse er en grim ting – bedre kan det ikke siges!
  Kram til dig
  Kh Maria

 3. L siger:

  Jeg kan udemærket godt forstå dig – det er sku irriterende at folk blander dig. Men jeg synes også, at du selv ligger lidt op til det, når du fortæller “alle os” at du skylder SU mange penge og alt muligt andet. Vo har stadig ikke ret til at blande os, men så skulle det måske bare aldrig ud på bloggen 🙂

 4. Christina siger:

  Så rigtigt og så godt skrevet! Arbejder selv meget ved siden af studiet, da belastningen ikke er særlig stor, og må også høre for det af familie, når jeg har købt nye ting eller (som for nylig) købt en dyr rejse – og samme sætning “man skulle være studerende” eller “det er godt at være studerende, hva” . Tror jeg vil give svar på tiltale næste gang, istedet for bare at smile/le. Tak 🙂 for jeg synes sgu også jeg har arbejdet for det. Kan nærmest ikke huske hvornår jeg sidst har haft en weekend uden arbejde og det kræver en del planlægning at få det til at gå op, men jeg kan lide at arbejde og endnu vigtigere – jeg kan ikke lide ikke at have råd til at rejse, komme ud at spise, shoppe mm.
  Så kort sagt: du har så meget ret! Økonomi er en privat sag og typisk har man penge, fordi man har tjent dem gennem arbejde!
  God dag til dig, du er sej 🙂

 5. Sofie siger:

  You said it! Genialt.

 6. J. siger:

  Årh Cathrine, det gør mig sgu ked af det, at nogle folk siger sådan noget. Det fortjener du af alle mennesker ikke. Og alle som læser din blog bør også vide, at du virkelig har knoklet mig for det. Stor respekt for det. Og så bør man også investere dem i noget større og flottere – ellers har pengene det ofte med at forsvinde på småting, som man ikke engang kan huske, at man har købt efter et halvt år. Jeg havde uden tvivl gjort det samme i din situation 🙂 Op med humøret og lad det ikke gå dig for meget på. Nu vil jeg tænde for P3! Kh

 7. Bum, færdig, du fortjener de sko og den taske. Punktum.
  Du virker altid så sød og slet ikke en, der kunne bide fra sig. Men det kan du, og folk bør ikke blande sig i andres økonomi, så kan hun bifalde din lille reprimande.

 8. Cecilie siger:

  SÅ fint indlæg!
  Du har gjort dig nogle få fantastiske køb, og det synes jeg virkelig også det virker som om du har fortjent. Jeg har også mine (eksklusive) ønsker, og når jeg om ikke så længe færdiggør mit studie og begynder at arbejde til en rigtig løn, kan jeg også godt love at der vil blive opfyldt en enkelt pigedrøm eller to – for sådan skal det vel også være? Man arbejder hårdt og kan belønne sig selv…
  Omkring den med ikke at kunne blive inspireret af dig som modeblogger fordi du har nogle lidt finere ting end de fleste lige har månedsbudgettet til, så vil jeg sige det er noget pjat. Selvfølgelig kan man lade sig inspirere – man kan lade sig inspirere til selv at drømme stort og/eller til at gå ud og finde billigere alternativer. At følge en modeblogger går vel ikke ud på at gå ud og købe præcis det samme bloggeren har på? Hvis det er det, det går ud på har jeg misforstået noget!

 9. Ida siger:

  Hørt! Enhver som læser med her kan jo se, at dit liv kører i et forrygende tempo. Og både igår og idag, mens jeg stille og roligt spiste morgenmad, sad du inde i min radio. Der er da intet bedre end endelig at kunne flotte sig med et eller andet dyrt, når man får sit første “voksenarbejde”. Jeg under dig hver en cm hæl.

 10. camilla siger:

  Ikke de vilde kommentarer herfra, blot et lille skulderklap. Du er så fin, C.Det er en skam du oplever at folk blander sig i noget, de ikke burde blande sig i. Al respekt for dine prioriteringer, dit hårde arbejde, dine overvejelser og dine “learned lessons”.
  Kh

 11. F siger:

  Sådan! Godt brøl!
  For selvfølgelig skal folk ikke blande sig i hvad, man bruger sine hårdt tjente penge på, og folk er bare forskellige.. Nogle vælger, at indfri drømmen om en dyr taske, andre vælger at rejse og nogle helt tredje vælger at lægge hele bunken til side – alle tre er godt ting på hver sin måde..
  Og selvfølgelig skal man knokle for det, intet kommer gratis, så de kommentarer med at man skulle være blogger ect. Er noget pjat!
  Selv bliver jeg læge, når jeg er færdig i su-livet, og har allerede besluttet at min første løn skal gå til en mulberry og der håber jeg virkelig at folk vil tænke sig om inden de åbner munden og siger “der er nogen der kan hva’,”. For jeg er bestemt ikke kommet sovende til det resultat!
  Du har kæmpet for hvad du har – og du fortjener det!

 12. Rikke siger:

  Kære Cathrine,
  Jeg kender dig ikke og har aldrig mødt dig – alligevel er du et af de mennesker, jeg respekterer allermest i denne verden. Du er spot on med dine formuleringer og fandeme nej, om du behøver at forsvare noget. Selvfølgelig skal du nyde livet mens du kan og selvfølgelig skal du bruge dine hårdt tjente penge på noget, som gør dig glad. Hvorfor skulle du ellers have arbejdet så hårdt for dem?
  De bedste hilsener fra Rikke

 13. Ida siger:

  Nogen kan bedst lide at se deres penge i banken, andre kan bedre lide at se deres penge i tøjslabet 🙂 De sko viser da bare hvad du har været instand til – at overleve et så hektisk forår! Så bær de sko med rank ryg, og vær ligeglad med dem som ikke kan unde dig dem! De ved ikke hvad de står for 🙂
  You go girl (indsæt knips og girly attitude her)! Haha 🙂

 14. Pia siger:

  Når man arbejder så meget, som du gør, skal man huske at forkæle sig selv 🙂 Og DU fortjener i sandhed de ting 🙂

 15. Caroline siger:

  Jeg husker tydeligt min første løn for fuldtidsjob efter endt studie. Den blev bla. brugt på mit første par Louboutin’s – og i løbet af de næste par år kom der mange lækre sko til. Fordi det var min første og nok eneste chance! Nu er der skruet ned for luksuskøbene igen pga. lejlighedskøb og ikke mindst baby.
  Så nyd det nu og her – du har fortjent det!
  //Caroline

 16. Caroline siger:

  Nej hvor er det frækt! Du fortjener de ting, fordi du har knoklet for dem og prioriteret dem. Rent faktisk har du været til stor inspiration for mig, i forhold til det der med prioritering. Jeg mener det var i januar(?), du lavede et indlæg med drømmekøb/ønsker for 2013, det var i hvert fald det indlæg, der inspirerede mig til at spare op frem for at impulskøbe. Hvilket har resulteret i, at jeg 19 juni, den dag hvor jeg afsluttede min bachelor, kunne købe mig en smuk mulberry taske, som jeg rent faktisk havde råd til, på trods af SU-økonomi.
  Du gør dig rigtig godt, og jeg elsker din blog! Synes kun det er fedt at du mikser det dyre med det billige, og jeg er helt sikker på, at størstedelen af dine læsere kun ønsker dig det bedste, for vi VED at du har knoklet.

 17. Sara siger:

  bliver helt trist over at læse, at nogen giver dig dårlig samvittighed over hvordan du lever. jeg er så vild med din blog og din tilstedeværelse herinde. du er så nede på jorden, og jeg synes, det er fedt og vildt motiverende at se, at hvis man knokler frede ting, man brænder for, så vil det lykkedes (og ikke aaaalt for langt ude i fremtiden). keep up the good work (‘n spirit!!)

 18. Malou siger:

  Jeg bøjer mig i støvet, dejlige pige <3 Tror jeg vil lade det stå ved det!! Udover at du fortjener al godhed med alt det du har knoklet og hende farmor er en vis kvinde.

 19. Heidi Kjeldgaard siger:

  Respekt !!! Mon du havde fået samme kommentarer hvis du havde købt en Wegner stol eller et maleri istedet for ?????
  Næppe…. Det er skisme op til folk selv at vurdere , hvad de vil bruge
  Penge på

 20. Kathrine siger:

  Har kun én ting at sige, THUMBS UP, CATHRINE!
  Hvad man bruger sine egne penge på er ens private sag! Jeg er på SU og får også hævede øjenbryn fra tid til anden omkring mine køb – men det er jo en prioritering sag! Og det glemmer folk tit; alle valg er også et fravalg af noget andet. Jeg rejser f.eks. ikke, men vælger at købe materielle ting i stedet 😉
  Så tak for et dejligt indlæg at læse søndag morgen, der fik mig til at genopdage på det vigtige mantra, at så længe man kan retfærdiggøre ens valg overfor én selv, så behøver man ikke retfærdiggøre dem overfor nogen andre! 🙂
  P.S. Du er ret så sej altså… 😉

 21. Frk T siger:

  Uij altså! Hvor er det bare ufedt og unfair at være genstand for den slags sladder og negative kommentarer! Som du selv skriver så har du jo knoklet for det – og hvor er det fantastisk at man så har råd til at være lidt god ved sig selv efterfølgende! Jeg har overhovedet ikke skænket det med økonomien en tanke – har bare tænk UFF ØV da jeg så SU-regningen, og tænkt UHH NICE da jeg har set dine lækre køb! Så endnu et virtuelt skulderklap til dig!
  Har også husket at tænde for radioen her til formiddag – det er længe siden jeg sidst har hørt dig, men du gør det jo fantastisk hver gang 🙂

 22. Tine siger:

  Åh, hvor forstår jeg godt din frustration!!!! En ting, jeg virkelig ikke bryder mig om ved det ellers så dejlige Danmark, er den der ondt-i-røven-mentalitet, som gør, man nærmest kan få dårlig samvittighed og blive flov over at vise, det går en godt. Hvorfor f***** skal nogen blande sig i, hvad du bruger DINE penge på?! Det eneste, det signalerer, er misundelse og ondt-i-røven-hed, og jeg synes, det er så ucharmerende nogle træk! Jeg bor selv i lille Aalborg, hvor jeg ofte føler, det er ekstra slemt, men dit indlæg viser bare, det hersker alle vegne, og det er sgu sørgeligt.
  Så: Thumbs up til dig, flaunt dine fine tasker, og blæs på, hvad andre tænker. Vi er så mange, som er vild med din blog og synes, du er noget af det sejeste!
  /Tine
  http://solastdecadeblog.blogspot.dk/

 23. Nanna siger:

  Sådan, Cathrine! Kan virkelig godt forstå, at du føler trang til at påtale det her fænomen. Du har arbejdet så hårdt – og selv hvis du ikke havde, så var det vel stadig din ret at prioritere dine penge? Det er det, der irriterer mig sådan – at der ligesom hersker en tendens til, at nogle ting er mere rigtige at bruge sine penge på end andre.
  Jeg er selv på SU, men arbejder relativt meget og har en absurd billig husleje. Derfor bruger jeg mange penge på materielle ting, går op i gode råvarer og kan lidt oftere end andre rejse. Jeg oplever desværre ofte, at folk automatisk går ud fra, at jeg modtager ‘lommepenge’ fra mine forældre til disse sager, fordi de sidder godt i det. Det gør jeg altså ikke! Og igen, selv hvis jeg gjorde – så var det vel min sag?

 24. Malene. siger:

  fantastisk indlæg! ser på flere og flere blogs, at folk blander sig i økonomien. og det er så forkert!
  jeg har ikke fået andet indtryk end at du virkelig knokler. mange gange har jeg tænkt ‘hold da op.. du burde skrue ned!’ – hvilket du jo også gjorde. du skal overhovedet ikke forsvare dine køb – og hvis folk læste ordentligt med på bloggen, vill de jo også vide at noget ikke ‘bare’ er kommet til dig. folk altså!
  jeg synes du skal nyde dine ekstra goder nu – livet er næsten altid en fest efter su 😀

 25. Anne Cathrine siger:

  Jeg forstår ikke hvorfor nogle “shamer” dig, de gange du har købt noget nyt og eksklusivt så bliver jeg sgu helt glad på dine vegne – for dem som læser din blog, ved da at du knokler!! Så skal der da være plads til goder og ting som gør dig glad og tilfreds.

 26. Hvorfor kan folk ikke bare lade være med at blande sig? Hvis folk fulgte bare en lille smule med, burde de da vide, du virkelig knokler for det! Jeg synes i hvert fald, du har fortjent at forkæle dig selv – hvorfor skulle man ellers arbejde så mange timer om ugen, og gå glip af så mange andre ting? 🙂

 27. Gitte siger:

  Jeg kan godt forstå, du bliver ked af det over spydige kommentarer. Men jeg tror desværre altid folk vil blande sig. Jeg kender det fra mit eget liv – jeg ejer også mulberry og choos som studerende – og jeg bliver også ked af det over den slags. Jeg knokler og prioriterer, og min hjerne er slet ikke tunet ind på den der jantelov. Heldigvis, for jeg tror, at det giver mig et gladere liv. Og når du blogger om lækre ting og skønne jobs, tænker jeg bare, at du er for sej, og “gid det var mig”. Du er heldig, men lykken (som kan være mange ting) kommer jo også kun til den, der opsøger den. Blandt andet ved at arbejde hårdt. Nyd det og fyld dit liv med glade tanker.

 28. Karen siger:

  Hvor det modigt, at du tør at sige fra! Det skal du endelig blive ved med. 🙂

 29. Sofie siger:

  Rigtig fint indlæg – selvfølgelig skal du bruge dine penge som du lyster! Meeeen (!) der er en ting, som jeg simpelthen ikke forstår! Jeg har på ingen måde nøje gennemgået dine indkøb, men jeg husker altså, at du da fik en uventet regning på 50.000-ish for nylig, som var meget overvældende for dig og som du ikke kunne betale? Den regning har mange af mine venner også fået pga SU-rod osv, så jeg kan sagtens sympatisere med at man pludselig står i et kæmpe rod. Og så giver det måske ikke så meget mening for dine læsere, at du nu skriver, at du har en kæmpe pose penge? Det er det eneste, som jeg har undret mig gevaldigt over… men altså kun pga den dissonans mellem dine forrige udmeldinger om regning og så nu “kæmpe pose penge”?

 30. Ditte Mehner Kristiansen siger:

  WORD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Tænk sig, at der findes folk derude, der synes, at de kan tillade sig at blande sig på den måde. Føj, jeg væmmes!

 31. Heidi siger:

  Jeg kan kun sige “satme et godt indlæg”! Ja og så kan jeg tilføje “og satme nogle FANTASTISKE stiletter”;O) Med dit knokleri har du fortjent absolut hver en centimeter af den hæl uden at skulle høre på andre folks misundelige og smålige bemærkninger – gå ud og bær de stiletter med den stolthed de fortjener!:O)

 32. Catherine siger:

  Well said.
  Kh

 33. Penny Three siger:

  Jeg melder mig lige til koret: fåk alle dem der har ondt i røven. Jeg har sgu’ ikke, i den forholdsvis korte tid jeg har fulgt dig, haft det indtryk, at du bare sidder på din flade og får Choo’s serveret på et sølvfad. Folk skal bare flette undervognen hvis det eneste de vil er at mukke over at de ikke selv har råd til et par sko og en taske du åbenlyst har knoklet for. Fuck those guys.

 34. karin siger:

  Armen hvor er det dog typisk jantelov, du har knoklet for de ting du har opnået! og derfor fortjent de ting du nu køber, basta;)

 35. Julie siger:

  Respekt! Intet mindre! Du har så evigt ret – folk blander sig for meget i hvad man bruger sine penge på, og som du selv så flot siger, så har de absolut ingen ret til det – det er dine hårdt indtjente penge, og så må du da vel for *** også selv bestemme hvad du bruger dem på.. uden at skulle høre på misundelige, smålige og andre kommentarer!

 36. Louise siger:

  Du skal absolut ikke have det dårligt over dine valg af køb. Det er DINE penge, og DU har arbejdet hårdt for dem!
  Misundelse og janteloven er noget forbandet l***… Hvorfor må man ikke prioritere sine ønsker? Hvorfor må man ikke købe noget man har ønsket sig LÆNGE uden at folk skal komme med stikpiller? De skal slet ikke blande sig i din økonomi på den måde…

 37. Simone A. siger:

  Jeg bliver fandme sur over at folk kan finde på at skrive sådan.. Kan de ikke se hvor meget du knokler?
  Du skal købe lige det du har lyst til .. du fortjener det!
  Og jeg smutter ingen steder.. Jeg vil stadig tjekke hver dag! <3

 38. Marie-Louise siger:

  Jeg kommenterer sjældent på indlæg, men denne gang bliver jeg nødt til det. FANTASTISK stærkt og ærligt indlæg. Hvor er det inspirerende at læse. Og ja, du har så meget ret! Ingen skal blande sig i, hvad man bruger sine (tit, hårdttjente) penge på. For selvom man måske har talt lidt frem og tilbage om sit arbejde til sine venner og bekendte, så er det ikke dem der har mærket sveden pible på panden, og øjnene falde mere og mere i efter en lang aftenvagt. Det er kun dig. Og derfor er det kun dig, der skal have det sidste ord, når det kommer til, hvordan disse penge skal bruges. Klap på skulderen herfra 🙂

 39. Camilla Kirstine siger:

  HØRT! Du er så sej, respekt til dig!

 40. Ida siger:

  KÆMPE respekt herfra -virkelig! Du fortjener hver en krone og hver en cm hæl for dit hårde arbejde! “Rom blev ikke bygget på en dag” og det går en blog altså heller ikke, det kræver tid og fantasi at stable så mange fantastiske indlæg på benene som du gør. Og og og det er über cool at komme på talentholdet og ende i radioen, men det er jo altså heller ikke noget der lige pludselig kommer til én. Jeg elsker din blog af mange grunde, en vigtig grund er at du i modsætning til andre mode loggere er ærlig og nede på jorden; du indrømmer over for læserne at du også kan få en nedsmeltning, få skidt på dine jordbær osv. Og du er ærlig omkring det og kan grine af dig selv 🙂 Du er på ingen måde snobbet selvom du går i Choos 🙂 Anyways jeg vil ikke blive ved med at gentage hvad alle de andre havde skrevet (så var alle alligevel ikke på Roskilde ;-)) men stoppe kommentaren her. Men blev ved med det du gør Cathrine og du vil blive belønnet (hvilket ikke er en skam) om belønningen så kommer i form af dyr lejlighed, stor bil eller et par Choos… 😉

 41. V siger:

  Åh, hvor er du først og fremmest heldig at kunne få så flotte sko til dine fødder! Dernæst synes jeg, at det er et super velskrevet indlæg, som jeg nød til at læse (hvis man ser bort fra emnet..).
  Jeg synes, du er sej, og du fortjener helt sikkert hver en ting, du forkæler sig selv med 🙂
  De bedste hilsner fra en stor fan! 😀
  Xx V

 42. Christina K siger:

  “Spring op og fald ned på det”; det ville min bedstemor også have sagt!
  Der vil altid være holdninger til, hvad man bruger sine penge på.
  Nogen ryger for 12.000 kr. om året, andre rejser på ferie så snart de har skrabet sammen til billetten, atter andre lever af spaghetti m. ketchup for at kunne købe ditten eller datten, nogen spenderer tusindvis af kroner på café- og byture HVER måned – ja, jeg kunne blive ved.
  Hurra for forskellige menneskers mere eller mindre uforståelige prioriteringer!

 43. Anna siger:

  You said it girl! Don’t let them shoeshame you!
  Tak for en fantastisk blog med godt indhold, Cathrine 🙂

 44. Mathilde siger:

  Det kan virkelig irriterer mig når folk ikke bare kan blande sig uden om. Hvis man arbejder hårdt, så har man altså også ret til at nyde livet lidt ekstra. De her ting er jo ikke nogle du ‘bare får’ ud af det blå, det er ting du har lagt hårdt arbejde i for at få. Folk skal virkelig lære at blande sig uden om andre folks liv, eller starte med at arbejde hårdt selv, så de også kan forkæle sig selv med hvad de ønsker – men nogle mennesker er jo bare for dovne til det 😉
  Du skal på ingen måde forsvar det. Du arbejder hårdt for at gøre dig fortjent til de her ting og det kan man sgu da kun have repsekt for! Thumbs up herfra i hvert fald!

 45. Rikke siger:

  Hej Cathrine. Jeg læser med stor fornøjelse dine altid velskrevne, sjove og anderledes indlæg. I min verden skiller du dig ud i forhold til både skrivestil og personlig stil. Mange blogs er så velpolerede at det næsten gør ondt, men din blog virker så utrolig personlig og du virker som det skønneste menneske. Problemet som blogger med at folk gerne vil blande sig og rode i “undetøjsskuffen” vil nok altid høre med. Du beskriver de gode dage, de dårlige dage hvor du er ked og du fortæller om din store regning fra skat. Tror lige netop at når man udlevere sig selv, vil folk også blande sig. Jeg vil gerne høre om de gode og de dårlige dage, det viser at Intet er perfekt og at i skønne bloggeren jo også er mennesker. Mennesker man kan relatere til og derfor lettere bliver inspireret af. Men regningen var nok en privat ting, som vi ikke havde behøvet se. Forstod det aldrig helt rigtig, andet end det var surt for dig. Der åbnede du selv undertøjsskuffen og lod os kigge med. Jeg har aldrig tænkt noget dårligt i forhold til de skønne ting du køber eller kædet det sammen med regningen. Men den var det tage jeg tænkte på da jeg læste dit skønne oplæg. For hvis man åbner skuffen, vil folk blande sig. Siger det kun fordi jeg på nogen punkter, selv kan skærme af for unødig sladder og jantelovsbrok. Håber du forstår min kommentar! Rigtig god dag

 46. Mette Glerup siger:

  Jeg synes det er SÅ okay at brokke sig lidt og jeg synes det er SÅ okay at du har købt nogle fine ting, som resultat af hårdt arbejde!! Du må ikke være i tvivl om, at vi også er nogle herude som absolut ikke er i tvivl om, at tingene ikke er kommet uden hårdt arbejde! Når man er så velformuleret, arbejdsom og dygtig som dig, er det selv en fornøjelse at læse lidt brok fra din hånd <3

 47. Debbie siger:

  Hvor er det bare er godt indlæg, Cath – og jeg forstår godt din irritation. INGEN skal give én lov til at føle sig dårlig tilpas med sine valg. Jeg ved at du har knoklet, for det har du delt herinde – du har endda delt da du havde et meltdown, fordi du gerne ville det hele. Det værste i denne sag er, at jalousi er sådan en grim ting. Nogle gange hater folk bare på en fordi man shiner, og de ikke selv gør det.
  Har engang hørt et udtryk det lød, at haters er folk der går i skyggen og misunder os i solen, fordi de ikke selv tør prøve at gå ud i den. Desuden er janteloven sikkert også en brik der er i spil, når vi taler denne sag, and I don’t get it – Jante er jo så grim. Hvorfor gider folk dyrke ham mere?
  Så op med humøret og nyd alle dine fine køb med tanken om at du har fortjent dem, og at de der så må hate dig for det må få lidt mere indhold i deres liv. Det er simpelthen for småligt.
  God solskinsdag til dig <3

 48. Mai siger:

  <3 <– that's all 🙂

 49. byMelchiors siger:

  Fra en crazy shoegal’ til en anden : sådan er folk. Har dæleme hørt meget for min trang til dyrt fodtøj – og de 110.000 jeg samlet endte med at bruge på min syge hund. Men hey, det er mine penge og mig der er gået glip af alt muligt for at knokle røven ud af bukserne på job. Og når man gang på gang går glip af “livet” pga job, så har man trang til at kompensere lidt.
  Du har knoklet røven ud af bukserne og i modsætning til andre er det ikke noget du har fået forærende. Du fortjener alle de sko og tasker, du har lyst og råd til. Det er ikke anderledes end hvis du sparede op til rn sofa. Det er dine penge og dit liv og misundelse er en grim ting.

 50. Natacha siger:

  You go girl! Godt knoklet, og godt kæmpet tilbage på hesten:) Du bliver også bare endnu sejere i radioen hele tiden! Så op med hovedet, og vær stolt af dig selv og de valg, du har truffet. For du gør det f***ing godt!

 51. Maiken R siger:

  De er godt nok flotte 😀
  Folk kan vel være ligeglade med din økonomi? 🙂

 52. Kathrine siger:

  Fra en Kathrine til en anden Cathrine,
  Først og fremmest: Du gør det godt, skide godt. Og ja man kan fornemme, at du knokler.
  Det leder mig videre til min holdning til hele denne misære: hvis du vil arbejde den mængde af tid og ofre det tid det kræver at tjene de penge du gør, så skal du sørenjensemig også købe lige præcis det DU vil.
  Hvis jeg ville arbejde samme mængde som dig, så havde jeg købt nye fliser til terrassen og flere Panton stole. Meeen det jeg gider ikke. Så jeg må nøjes. Se det er jeg voksen nok til at indse! Og så kan jeg jo ikke så godt være misundelig.
  Havde jeg nu arbejdet hårdt og fået mine fliser og Panton stole, så er jeg sikker på, at nogen ville sige:”kunne du ikke bare genbruge de gamle fliser og hvorfor skal du have de stole (som min datter i øvrigt lige har tegnet på)? Ikeas til 150 er da fine nok”.
  Ser du den slags kommentarer komme uanset hvilket “shoppingniveau” man er på. Mine forældre, som kun fik nyt tøj, når der var store fester i familien, spørger ofte om jeg virkelig skal have nyt tøj, HVER måned???!
  Så ja kommentarerne kommer uanset. For vi ved allesammen bedre. Du er en “offentlig” person og deler dit liv( og indkøb) med os andre, så mængden af kommentarer er flere. Jeg holder med din farmor: Spring op og fald ned på det!
  Du har nemlig fundet noget DU er god til og det tjener DU penge på. Det er ikke alle forundt! Og er du god at blive ved med det : )

 53. Sofie Harry siger:

  Du er den sejeste, Cathrine! Rigtig godt indlæg <3
  Og jeg er glad for at være din læser, fordi du lærer sateme fra dig :))
  Hav en dejlig dag!

 54. Sara siger:

  Jeg er helt enig med L. 🙂
  Din økonomi og hvad du bruger dine penge på, rager ikke andre end dig og evt. din kæreste.
  Jeg må dog indrømme, at jeg har undret mig en smule over alle de dyre køb, når du netop har “udbasuneret” på bloggen, at du har fået et kæmpe smæk over fingrene af SU. Men det hænger nok også sammen med, at jeg personligt ikke kunne finde på at købe så mange dyre ting, hvis jeg havde en kæmpe SU-gæld hængende over hovedet.
  Forstå mig ret, jeg synes inderligt at du har fortjent dine køb, og jeg ved at du har knoklet for dem alle sammen (og jeg synes jo generelt at du er så pisse fantastisk!), men når man vælger at offentliggøre noget så personligt som økonomi på et offentligt medie, så må man også forvente at få en vis mængde respons på dette.
  Jeg er dog ikke en af dem der har kommenteret på det, før nu, jeg har blot skænket det en tanke i ny og næ, når jeg har læst et indlæg med nye køb. 🙂
  Til gengæld synes jeg faktisk det var “rart” da du smed indlægget med SU-gæld afsted, for at bryde lidt med den perfekte bloggerverden. Det er indlæg som det der gør at man kan mærke der rent faktisk er et menneske bag, som også har en røvsyg hverdag med opvask og vasketøj! 🙂

 55. Cathrine Nissen siger:

  Det er faktisk en helt ny model – den er lige kommet. Den hedder Neo Flo, så der burde være. Jeg prøvede i hvert fald tre størrelser i jagten på den rigtige. Og NØJ hvor lækkert med Chanel – 50 timer om ugen og det er så velfortjent! Sig det så til moar 😀
  KH

 56. Cathrine Nissen siger:

  Du er skøn Maria, tusinde tusinde tak! Du kan tro jeg nyder dem! Misundelse er det grimmeste især fra nære folk omkring en. Kram lige tilbage!

 57. lea siger:

  Wow for nogle lækre sko 🙂
  Hvad er mærket? Og hvor er det købt?

 58. Cathrine Nissen siger:

  Hej piger,
  jeg er ret glad for jeres input. Jeg tænkte længe over det med SU’en dengang, men jeg tænkte – hul i det. Det er det min blog kan – i hvert fald set fra min synsvinkel – vise både når det går glat og når det går mindre glat. Og dengang skrev jeg også; “det er jo bare penge”. Jeg skrev ikke dengang for at få sympati – igen det er jo bare penge – men om en helt almindelig studerende situation: Man har tjent for mange penge, haft det for godt, nu skal der betales tilbage. Det er, ligesom Sara skriver, bare et bevis på, det er fuldstændig leverpostej og støvede gardiner også hos mig.
  Hvad jeg til gengæld er uenig i, er stadig den der “blanden-i”. Jeg mener, hvad nu hvis jeg havde arvet nogle penge og betalt SU-gælden tilbage dagen efter? Eller vundet i lotto og på den led betalt tilbage? I/folk omkring mig ved jo ikke, om den del er ude af verden igen. Jeg skal jo ikke hænge med mulen og være presset af en gæld for evigt. Jeg har bare ikke tænkt mig at gå i detaljen om, hvordan det skal afdrages eller måske er betalt af. For DET er for privat.
  Jeg kan sagtens forstå den hårfine grænse, og jeg kan også sagtens forstå uenigheden i, om SU-indlægget skulle være bragt. Jeg tror bare, at jeg godt kan lide at have både bunden og toppen med. Derfor kom det med. Og det er et af de mere populære indlæg på bloggen faktisk, så jeg tror også, at andre har kunnet bruge det og følt sig “hørt” og forstået 🙂
  Jeg er glad for I skriver – også selv om det er kritisk!
  Rigtig god søndag aften til jer begge 🙂
  KH

 59. Cathrine Nissen siger:

  Så sejt Christina, du er jo ikke kommet sovende til det! OG selv hvis du var, så synes jeg ikke, det er andres business at blande sig. Det er jo også en prioritetssag ikke også? Jeg går fx aldrig i byen. Vi spiser sjældent på restaurant. Vi har jo alle vores prioriteter, og dem skal vi ikke forsvare. Så luk du bare den ned igen, når familien går i gang 🙂
  KH

 60. Cathrine Nissen siger:

  TAK!

 61. Cathrine Nissen siger:

  Ja det er i hvert fald det jeg har lært gennem tiden. Mine konfirmationspenge forsvandt på Miss Sixty-jeans og pizza. Det er sådan en fornøjelse at købe gode kvalitetsting – ting man også har på en regnvejrsdag eller når økonomien går ned ad bakke. Pizzaen forsvinder alt for hurtigt 🙂 Og tak fordi du lyttede med, J! KH

 62. Cathrine Nissen siger:

  De er fra Christian Louboutin og købt i hans butik i indre Kbh – jeg mener den ligger på Grønnegade. Og tak Lea, jeg synes også, de er noget så smukke!

 63. Sara siger:

  Som sagt, så er det heller ikke noget jeg har tænkt enormt meget over, da det jo uden tvivl er helt op til den enkelte hvad man bruger sine penge på, men jeg har da skænket det en tanke hist og her.
  Mit input skulle på INGEN måde forstås som en negativ indstilling eller løftet pegefinger, men ville blot sige at jeg måske godt kan forstå at nogle har undret sig en smule.
  Vi som læsere får, selvfølgelig, kun en del af “sandheden” at vide igennem bloggen, og derfor vil der måske være nogle “informationshuller” rundt omkring, hvor man som læser gør sig nogle tanker omkring det og danner sig et helhedsbillede på baggrund af den information man allerede har fået. Det er jo helt naturligt, og det jeg vil sige er egentlig bare, at det ikke nødvendigvis er personligt ment, hvis folk studser over sådan noget som SU-gæld og alt det hejs! 🙂
  Rigtig god søndag til dig også, Cathrine. Og nyd nu dine smukke nye sko, for selvfølgelig har du fortjent dem! Ingen tvivl om det. 🙂

 64. Cathrine Nissen siger:

  Ja det er jo nemlig, der er lidt skørt med sådan en blog, ikke – for man får jo ligesom kun dele af historien. Jeg husker også engang, at jeg skrev, at min kæreste var en torskepande – så var der sgu en læser der tilbød sin seng til ham, for han skulle da i hvert fald ikke ligge hos mig, hvis jeg ikke kunne sætte pris på ham. Jeg kaldte ham torskepande en enkelt dag, og årets sidste 363 dage kalder jeg ham elskede og skat og sukkermås og alt muligt andet. Men det var der altså en læser, der tog som om jeg konsekvent var en skidtkarl overfor ham. Det er jo så ensidigt med en blog, for vi gider jo kun fortælle det vigtigste; en sjov pointe, en tarvelig oplevelse, en optur – men ikke lige hvad der følger efter. Jeg havde ikke tænkt mig at dele min afbetalingsløsning – den er jo ikke underholdende og i øvrigt ret privat. Så jeg synes faktisk, I sætter fokus på noget interessant og som er svært at styre sig ud af. Der er det så bare jeg tænker, hvorfor åbne munden og sige det højt? Man kan jo have lov til at undre sig for sig selv ligeså tosset, man vil – og det gælder altså ikke kun her, men også i den virkelige verden 🙂 Vi behøver jo ikke sige alt højt, bare fordi vi kan 🙂 KH

 65. Cathrine Nissen siger:

  Ja de skal så – men jeg er tydeligvis ikke den eneste, der oplever det. Det er altså skørt, at vi kan have så travlt med at styre andres forretning 🙂 Og tak Marina! kh

 66. Cathrine Nissen siger:

  Ja lige præcis – altså der kommer en dag inden ganske længe, hvor der skal spares op til hus, bil, baby, bryllup og pension. Men lige nu i en relativ kort årrække af livet, der kan vi tillade os kun at tænke på os selv. Og det skal vi! Du skal da ud og opfylde en pigedrøm eller to eller tre eller ti! Det er fuldstændig op til dig. Og på forhånd til lykke med, at du snart er ved vejs ende med studiet 🙂 KH

 67. Nikita siger:

  Hold kæft et godt indlæg! (Her må bandes). Jeg har selv lige fået en rød studenterhue på hovedet, og ugen inden købte jeg mig selv et par Gucci sko. Egentlig ikke fordi jeg havde overdrevet råd, men fordi jeg havde lyst, og fordi jeg fortjente dem. Tak for at sætte ord på det vi andre tænker, og TILLYKKE med dine køb, du fortjener dem fandeme også!

 68. Marianne siger:

  For mig er økonomi også et meget privat emne, og jeg synes det er sejt du nævner det.
  Men du skal da på ingen måde få det dårligt over, at bruge penge som du selv har arbejdet for og tjent! For det er fandme sejt!
  ps. du er en meget sej blogger! Og virkelig lækre sko.

 69. Tr siger:

  You said it Well

 70. Sara siger:

  Haha! Det lyder da helt vildt med den læser der tilbød sin seng til din kæreste. Den slags kan man jo kun grine af!
  Men jo, i alle henseender får man jo kun de sjove, spøjse, pinlige eller underholdene dele at vide. Der er jo ikke meget sjov ved hver dag at se på indlæg om hvor mange skiver agurk der er den optimale mængde på en leverpostejsmad. 😉
  Den eneste grund til at jeg kom med min vinkel på sådan et emne som dette, var fordi du selv havde bragt det på bane i forvejen – altså, ved at skrive indlægget. For som du selv siger, så kan man da godt undre sig over nogle ting, men det er ikke ensbetydende med at man skal komme med kommentarer/spørgsmål om det. Der er jo en grund til at der er det pågældende indhold på en blog, og allerede dér har skribenten gjort sig nogle overvejelser omkring hvad der skal deles og ikke deles. Derfor har jeg heller aldrig gidet kommentere på det med det SU-hejs, hvorfor skulle jeg dog det? Du er et voksent menneske, og selvom vi læsere ikke får noget uddybende at vide, så er jeg sikker på at du ikke behøver 100 andre til at fortælle dig hvordan du skal styre din økonomi.
  Men ja, det er et svært, og også lidt uhåndgribeligt emne at tage fat i. Ikke desto mindre, så synes jeg faktisk det er et meget interessant emne, på samme måde som jeg synes sponsorater på blogs også er et spændende emne med mange facetter. 🙂
  Ps. Tak for en skøn blog, man bliver altid i så godt humør af at læse med! 🙂

 71. Cathrine Nissen siger:

  Tusinde tak Ida, du er sød! Det er jo det, vi skal nyde at kunne være fuldstændig egocentriske lige nu med vores økonomi. Det meste af vores liv, skal vi tænke på andre først; børn, hus, lån. Det er nu vi kan 🙂 KH

 72. Cathrine Nissen siger:

  Mange tusinde tak Camilla, jeg tror bare ofte, at vi keder os lidt, når vi har så travlt med andres forretning 🙂 Tak for skulderklap! KH

 73. Cathrine Nissen siger:

  Sådan F! Du skal købe den Mulberry, og ved du hvad? Du kommer til at ELSKE den. Og den kommer til at betyde alverden. For du har selv arbejdet for hver en krone. Vi skal tidsnok blive nogle sparegrise med forpligtelser og lån i banken 🙂
  Du er tæskesej og til lykke med, at du lige om lidt er læge. Det er så hamrende sejt.
  KH

 74. Tina siger:

  Amen, sister! Fik jeg lige lyst til at skrive på bedste ghetto/gospel vis 😀
  Andres økonomi skal man bare ikke blande sig i. Punktum. Så er det sagt.
  Så er det sådan set ligemeget hvad du så lægger ud herinde af SU-regninger, designertasker eller lignende. Du har sgu nok styr på det, når du først skriver om regningen og derefter viser nye køb – det er vel de færreste der ville gå ud og spendere, hvis der ikke var styr på den regning. ALLE der læser denne blog burde også vide, hvor meget du knokler på dine forskellige job – sådan noget får man jo, sjovt nok, løn for. Og hvorfor skulle du ikke bruge dine surtoptjente penge – som DU selv har tjent – på noget som DU ønsker dig OG fortjener?!
  Desuden synes jeg det er noget underligt noget, at der er nogle af dine læsere, der går og spekulerer over din økonomi. Der er da andre bloggeres økonomi, jeg ville være mere nervøs for, hvis det var noget jeg gad at bruge min tid på at tænke over 🙂

 75. Cathrine Nissen siger:

  Åh du er skøn Rikke! Tusinde tak for de store og skønne ord. Virkelig, tak!
  Vi er jo så forskellige. Nogen sparer konstant op til dårligere tider, jeg sætter nu pris på i hvert fald lige nu, at nyde det jeg har. Det går jo nok, også når de dårlige tider kommer 🙂 Rigtig god aften! KH

 76. Cathrine Nissen siger:

  Haha, ja for igen at citere Carrie “I like my money right where I can see them – hanging in my closet” 😉 Der skal nok komme et tidspunkt, hvor jeg ikke længere kan tillade mig at bruge mine penge som kun jeg har lyst til – nå der kommer babyer, bil, bryllup og alt det der. Men lige nu og ligeså længe jeg kan, vil jeg nyde livet 🙂
  Og så er jeg vild med dine knips 😀
  KH

 77. Cathrine Nissen siger:

  Ja man skal så – ellers holder man jo ikke resten af arbejdet ud 😉 TAK, Pia! KH

 78. Cathrine Nissen siger:

  Sådan Caro! Det er jo lige præcis det, den største del af livet skal vi tænke på andre, børn, mand, hus, bil, bank. Lige nu og lige her, der kan jeg tillade mig at være fuldstændig ego. Og det er en kort fornøjelse, for forpligtelserne venter rundt om næste hjørne 🙂
  KH

 79. Cathrine Nissen siger:

  Ej hvor var det altså dejligt for dig Caroline. Det er super sejt! Det er sjovt, du nævner det indlæg. For det er tit i mit baghoved, når jeg gør mig et fint køb. Det er virkelig rart at have lidt retning på sine materielle køb og drømme. Jeg har i hvert fald også tit hevet det frem i mit hoved! Og kæmpe til lykke med at du har afsluttet din bachelor!
  KH

 80. MetteK siger:

  Hold kæft et godt indlæg!! Tager virkelig hatten af for dig Cathrine! JA du skal have lov at bruge dine penge som du vil, når du har arbejdet røven ud af bukserne. Forstår dog godt din lidt dårlige samvittighed, har det selv på samme måde nogen gange.
  Fuck alle andre, DU er sej! 😉

 81. Rikke Grosby siger:

  Åh hvor er det trættende, at folk skal blande sig i andres økonomi!
  Jeg var på SU og havde et godt job ved siden af og boede trygt hos mutti, dengang jeg gik på HHX. Så jeg fik råd til 3 Mulberry tasker! Dog er to af dem købt brugt! Men jeg knus-elsker dem, dog finder både venner og oftest min svigermor på, at kommentere på de tasker og dyre rejser jeg har købt dengang! “Tænk på hvor mange penge du kunne have brugt på lejlighed eller bil, Rikke!”
  Ja, det havde da været klogt nok, men jeg havde ikke brug for bil eller lejlighed! Og nu har jeg 3 tasker for livet! Glæder mig til at jeg bliver gammel og kan kigge på mine tasker og mindes alle de ting man har oplevet med dem! Det får man altså ikke med en billig taske, der dør efter et halvt års brug 🙂
  Så det jeg prøver at sige er; Du er så sej og fortjener både sko og tasker!!

 82. Anna/ colourfull-ink.com siger:

  Well said girl! Du har så meget fortjent alle dine køb og ingen har ret til at blande sig i andres økonomi. Jeg bliver selv færdig på uni om to måneder og jeg GLÆDER mig til at købe mig et par Louboutin stilletter. Dem har jeg set frem til i over fem år. Ingen skal tage glæden fra en når man køber noget som man har arbejdet hårdt for eller ønsket sig brændende . Ingen. Så nyd dine køb – de er nemlig så flotte.

 83. Sarah siger:

  Det er seriøst latterligt. Din økonomi er DIN business, ikke alle andres. De skal bare blande sig udenom. Du har haft det vildeste forår set i forhold til arbejde, og du har lagt blod, sved og i hvert fald tårer i de timer. Så længe man ikke er ødsel med sine penge i en sådan grad, at man ikke har råd til de faste udgifter/bruger penge man ikke har, så er alt godt. Spend your money! Hell, sidste år brugte jeg 17.000 kr på elektronik – hello, iPhone, Mac, iPod og højtaler. Ain’t nobody’s business but mine, for jeg tjente selv de penge. Folk, der brokker sig – de burde få et job, lægge de samme timer i det og så se om de synes at man kommer let til tingene.

 84. ida siger:

  Rigtig rigtig godt indlæg! Jeg synes, det er rigtig vigtigt, at du/I som bloggere får sagt fra og sat nogle grænser ind i mellem. Jeg ved ikke hvorfor, men det er som om nogle mennesker tror, at de pludselig har ret til at blande sig i alle aspekter af bloggeres liv, fordi I deler lidt af det . Også de helt private ting. Som økonomi. Eller som vægt (her tænker jeg specielt Katrine Krøjby “sagen”). Så her fra bare et kæmpe skulderklap for at tage den op, og et endnu større skulderklap for alt det fantastiske arbejde, du gør herinde! Det er så skønt at følge med! Alt det bedste <3

 85. Cathrine Nissen siger:

  Det er jo det – intet kommer til den der sover. Men alt er muligt, hvis vi bare vil det nok! Og tusinde tak, jeg holder bestemt modet oppe – især nu med alle jeres dejlige tanker i baghovedet 🙂
  KH

 86. Cathrine Nissen siger:

  Ja hun er så, hende kan jeg bruge til meget! Og tusinde tak Malou – og endnu engang til lykke med din dejlige weekend <3 KH

 87. Baysen siger:

  Undskyld mit sprog, men sikke nogle fuckhoveder! Du har absolut intet at skamme dig over. I modsætning til mange andre er det jo tydeligt, at du ikke er et mærkedyr, at der er tale om drømmekøb, og at det er velovervejede køb. Og der kan da ikke være nogen tvivl om din arbejdsmoral.
  Og ærligt talt, når jeg engang (forhåbentlig meget snart!) slipper ud af arbejdsløshedens ingenmandsland og får et rigtigt, velbetalt voksenjob, som jeg har uddannet mig til, så vil jeg den første måned sikkert kaste om mig med penge og begive mig ud i en virkelig tiltrængt opdatering og fornyelse af min garderobe. Derudover vil jeg købe både en ny taske og en ny pung af ordentlig kvalitet – har længe drømt om Adax.
  Og man må altså godt forkæle sig med drømmekøb, når man har arbejdet hårdt.
  Det er ikke dig, der skal skamme dig! De skulle de!! Og det er garanteret bare fordi de er misundelige. Fuckhoveder altså…

 88. Cathrine Nissen siger:

  Haha, sikkert ikke 🙂 Det er måske lidt mindre legalt at bruge pengene på en dyr taske end et møbel eller lignende? Selv om begge med garanti vil holde lige længe 🙂 KH

 89. Kim Maria siger:

  HØRT!!!! Du skriver pisse godt, er en hårdtarbejdende kvinde med en tilgang til livet mange kunne lære noget af – du har fortjent de sko.. Og også dine Choos… og Mulberry drømmen.. Og skulle det ske du kom i pengenød kan du altid sælge mig din H&M Consious Collection kjole ;-D

 90. Louise siger:

  Misundelse er en grim ting, de ting du har købt er da om nogen investeringer for livet, kvalitet kan som oftest godt betale sig. Jeg har selv en del Mulberry tasker, og andre ting derfra,- men jeg vil så også hellere have en lækker taske til 7000 kr, end 20 billige, der hurtigt bliver grimme at se på og slidte, men så sparer jeg så også op til dem, ønsker mig gavekort osv :). Nyd du dine velfortjente indkøb- jeg nyder at læse din skønne blog 🙂

 91. Nina H. siger:

  Det er desværre en trist tendens, men den har vel altid været der. Folk bliver misundelige fordi de ikke selv har tingene, så begynder folk at sige “jamen i det mindste så har jeg ikke en mega gæld”. Det gælder om alle ting også, hvis en tyk pige ser en tynd “men i det mindste så har jeg et pænere ansigt etc.”.. sådan tror jeg altid det vil være for nogle og det er pisse ærgerligt, at folk ikke kan være glade på andres vegne helt oprigtigt inden at skulle sætte sig selv ind i billedet.
  Men jeg synes det er en god debat at tage op, virkelig!
  Og alt de hårde arbejde du har gjort, nedture og stress, så forstår jeg virkelig ikke, at folk ikke kan unde dig lidt luksusting.

 92. Majken siger:

  Words!
  Det er simpelt. Alt, og ALT her i livet handler om prioritering. Og der er alle heldigvis ikke ens.
  Som sagt, du fortjener hver eneste cm. 🙂

 93. Line siger:

  Jeg brugte sørme også en del penge på tøj, sko, tasker og alt muligt andet inden jeg fik børn. Brug dine penge nu (eller spar op, you decide) for når du en dag får børn, så går pengene lige pludselig på alt muligt andet 😉

 94. Nadia WH siger:

  Dejligt indlæg 🙂
  Ved ikke om der er noget galt med mig, men jeg har faktisk på intet tidspunkt tænkt over din økonomi, selvom du har skrevet om dine nye fantastiske køb og dit slag i hovedet fra SU styrelsen.
  Jeg havde det på samme måde, dengang jeg første gang fik lidt flere penge mellem hænderne, så jeg siger “go for it” og vær stolt over, at du har kunne spare sammen til det ved at knokle så meget!

 95. Kimmie siger:

  Du er for cool – og har absolut fortjent hver en cm. af de sko! Og forstår virkelig ikke hvis man synes andet, hvert fald ikke hvis man følger regelmæssig med på bloggen,
  Thumbs up for det her indlæg!

 96. Anni siger:

  Misundelse er virkelig en ubehagelig skabning!
  Hver eneste centimeter af disse sko – og alle andre sko og sågar tasker der er på din ønskeliste har du fortjent!
  At skrive så velformulerende blogindlæg – altid med smukke billeder tager tid. Og jeg tvivler på din timeløn for dine indlæg er særlig høj, hvis man gav sig til at regne.
  Når man har arbejdet så meget som du har den seneste tid, er det da nærmest kriminelt, hvis ikke man forkæler sig selv.
  Nyd dine fine ting, du fortjener dem!

 97. Maria siger:

  Du fortjener det <3

 98. Kiki siger:

  Jeg har aldrig forstået det der med, at tale nedladende om andres finanser – eller mangel på samme!
  Jeg kan sagtens sige til folk: “Wow, man burde være arkitekt, hva’?” Men det er sgu fordi jeg mener det – og fordi jeg gerne ville tjene kassen, så kan jeg købe de ting, jeg lige nu må nøjes med at UNDE de andre!
  Har folk sucess, penge, et godt helbred, et lykkeligt liv, et lækkert arbejde, ja så kan jeg sgu godt unde dem det! Og de der sko: De er bare for lækre! Nyd dem!

 99. Sarah siger:

  Åh gud hvor blev jeg glad for at læse dette indlæg. Jeg er så træt af at folk ikke kan glæde sig på andres vegne… Du skal så fucking (undskyld mit sprog) meget give den fuld gas med at købe de ting du har ønsket dig… Når man KÆMPER hårdt for tingene, så fortjener man også at få noget igen. Og sådan som du knokler for at nå dine mål, og nærmest går ned med stress, så skal du ikke tage dig af misundelige bemærkninger. Jeg er langt om længere snart færdig med min uddannelse, og jeg har fået et fuldtidsjob, og så skal den have mega gas med at købe lige præcis de goder jeg ønsker, da jeg har fortjent det efter alt det jeg har kæmpet for… Tænk hvad folk bilder sig ind at blande sig i andres økonomi, det er jo så småligt! Så må folk jo gøre noget ved det, eller tie stille. Jeg synes du er mega sej og meget inspirerende, mange tak for det.

 100. Cathrine Nissen siger:

  Ja fuldstændig! Det er bare prioriteringer. Og ja det er lige nøjagtig sådan det fungerer; til- og fravalg 🙂
  Og selv tak Kathrine, hvor er det dejligt, at du kan bruge indlægget – det gør mig så glad! KH

 101. Cathrine Nissen siger:

  Ja ingen sladder er nogensinde berettiget – økonomi som omdrejningspunkt eller ej. Hvad skal det til for? Og tusinde tak, kæreste Frk. T, hvor er jeg glad for, at du lytter med, og endda kan lide lyden af det. Mange tusinde tak! KH

 102. Cathrine Nissen siger:

  Ja det er så dansk! Uf, det klæder os altså bare ikke. Overhovedet. Skal vi ikke gøre oprør? Det synes jeg. Og jeg kan sagtens forestille mig, at det er slemt også i mindre byer. Sådan er det også, hvor jeg kommer fra. Men i virkeligheden er der jo tåber alle vegne. Så vi skal bare blive dygtige og trænede i at lukke det ude 🙂
  Og tusinde tusinde tak Tine, noget af det bedste i min verden er at være sej 😀 KH

 103. Cathrine Nissen siger:

  Ja lige nøjagtig. Om man knokler eller får det serveret – vi bestemmer selv. Og det er så klassisk det med “lommepenge” fra forældre. Hvorfor tror folk, at vi som kvinder ikke selv kan betale? Tror altså ikke mænd får de samme kommentarer! Min kæreste og jeg var ude og kigge på nyt garderobeskab. Sælgeren spurgte, hvad der skulle være plads til. Jeg sagde, jeg havde nogle gode dyre sko og tasker, jeg gerne ville passe på. Sælgeren sagde henvendt til min kæreste: “Stakkels dig, det lyder dyrt”. JEG KAN SELV! Ihhh!
  Det er lige nøjagtig ingen andres end din egen sag!
  KH

 104. Cathrine Nissen siger:

  Ja den tendens har jeg også lagt mærke til. Der er mange nysgerrige hoveder derude 🙂 Og tak for omsorgen Malene! Der er ikke noget bedre end at komme af med SU’en 🙂 KH

 105. Cathrine Nissen siger:

  Tusinde tusinde tak kæreste AC! Det er jo det, intet kommer ufortjent, når man knokler. KH

 106. Cathrine Nissen siger:

  Ja det er altså noget skørt, at vi har så travlt med andres forretning… Nogle vil sige “Work hard, play hard”, det er måske det, der foregår i øjeblikket 🙂 KH

 107. Karoline siger:

  flere louboutins til dig – de er da sku velfortjent – jeg bliver herre glad af at lese din blogg – keep up the good work !!! woop woop woop – ificouldchoose.blogspot.com

 108. Hessner siger:

  WORD!
  Og det må man fuckin’ gerne påpege. Jeg har sgu personligt svært ved at holde spark og slag tilbage, når folk lukker sådan noget ud. Især i min verden, når folk siger “Man skulle da være på su, hva’ “.
  Det handler, som du siger, alt sammen om prioritering.

 109. Emilie siger:

  Sikke et fint indlæg og hvor har du ret 🙂 god ting kommer til dem der arbejder hård for det og det skal folk ikke så ned på 🙂 jeg synes dine køb er mere end velfortjente 🙂

 110. Chris B siger:

  Jeg kan så meget følge dig! Jeg synes økonomi er meget privat og jeg deler ikke indblik i den med nogen (kun min bankrådgiver, hvis det virkelig er nødvendigt, haha). Som en kvinde der elsker mode og indretning må jeg også tit høre på kommentarer om mine køb, endnu et par sko, en til taske, endnu en jakke. Jeg plejer at sige at de virkelig ikke er andres sag, jeg betaler nemlig alle mine regninger før jeg så meget som køber en tandbørste. Så har jeg altid god samvittighed når jeg svinger kortet (som for øvrigt aldrig har været trukket over). Det er som om folk synes det kommer dem ved hvor andres penge kommer fra. Det er ikke fordi jeg har flere end andre, det handler jo bare om hvordan man prioritere.
  Med det sagt – så er jeg død misundelig både på disse sko og de pæne sorte du også har købt! A girl’s right to shoes!
  Chris B

 111. Cecilie siger:

  Respekt!

 112. Caroline siger:

  Vil lige referere til Sex and the City afsnittet: A womens right to shoes! 🙂

 113. camillaB siger:

  Kære Cathrine…
  Nyd dine sko, nyd din taske – og og NYD frem for alt, at du lige nu vader i fremgang på det arbejdsmæssige plan – alt for mange jagter og jager succes og glemmer at nyde og være i det, når de er så heldige at være omringet af det!
  Jeg har fulgt din blog længe og jeg kender dig slet ikke. Men jeg er stolt, du har drevet det langt og det er kvinder som dig, der er med til at kaste inspiration ud i verden. TAK for det!
  Tak fordi du sætter ord på det der sker i dig – og så må smålighed altså stå for folks egen regning!! BOM! 🙂
  Ha en dejlig onsdag!

 114. AStrid siger:

  Kære Cathrine!
  Du må virkelig ikke tage dig af alle de snæversynet mennesker, som har ondt i røven over, at du bruger DINE penge som DU har tjent på ting som DE kun kan drømme om.
  DU er en af de mest ægte og bedste blogger jeg kender, og du fortjener at forkæle dig selv! Alt det du giver dine lytter på P3 og dine læsere på bloggen kan du virkelig være stolt af! Brug dine penge som du har lyst, og uanset hvad folk siger skal du ikke ændre noget! Husk: ‘Behind every successful person lies a pack of haters’
  Al kærlighed her fra <3333

 115. Maria Due siger:

  Jeg synes du er sej!

 116. Trine siger:

  Sødeste Cathrine, du er så helt igennem fantastisk og du fortjener at vide at alt hvad du gør er det helt rigtige for dig. Det er så fint skrevet, for ja, hvad siger man i sådan en situation, hvor man er så ked af folk og samtidig er helt klar over, at de er galt på den. Din økonomi er din, det skal ingen pille ved! Tillykke med dine smukke Louboutin 😀

 117. Helene s Holm siger:

  Godt skrevet! Bakker dig fuldstændig op!

 118. Nanna Samsøe siger:

  Er der noget du har, så har du fuldt fortjent de (over lækre, gåsehudende, negle-bindende flotte) sko! Du har knoklet og vi andre har kun nydt godt af det! Selvom du knokler så meget, er det ikke til at se her på bloggen, fordi du altid er så dejlig smilende!
  Du fortjener det mere end nogen anden. Så folk burde give dig et skuldreklap (mindst) og være stolt af dig!
  Du en fandens god blogger og radiovært! Og ikke mindst forbillede!
  Knus
  Hende den 18 årige, som ville ønske der gik i dine sko, hihi.

 119. Anne siger:

  Meget flot – Og meget rigtigt indlæg!
  Det er skrevet så lækkert – Måden du forklarer skoen på, med du har arbejdet for hver en cm! Knuckles til dig!!

 120. Anne Mette siger:

  Hvis det kan trøste lidt, så har jeg slet ikke forstået, hvornår i alverden du har haft TID til at shoppe. Jeg bliver helt stresset bare af at læse alle de ting du laver, mens jeg selv synes jeg mangler timer i døgnet. Du må mangle minutter i timerne! .. eller noget.. Men shop løs for fa’en!

 121. Bedste ven B siger:

  Det er sjældent jeg kommenterer på bloggen, og normalt siger jeg aldrig hvem jeg er når jeg gør, men som bedste veninde til Cathrine, bliver jeg nødt til at placere lidt af min stolthed i det offentlige forum!
  En drømmer, ja helt sikkert – spontan, så absolut – kreativ, det er det der bær det! Alt dette, som måske er det der ofte farver Cathrines beslutninger, om det er Gucci eller de mange overraskelser hun altid bikser om med til hendes nærmeste, er alt sammen gjort med et solidt grundlag baseret på mål, og ikke bare snakken om dem, men rent faktisk handling.
  Lige siden Cathrine har været lille har hun været en arbejdshest, og knoklet for sin egen lykke, de mennesker der ikke kan unde andre lykke har det måske værst selv!
  Du fortjener, af alle at forkæle dig selv, for du forkæler altid alle andre og satser ikke kun på dig selv, men også dine tætte. SEJT!
  Jep, en meget stolt veninde, der ikke har andet at sige end: Lykken er flygtig, grib den mens du kan, du har arbejdet for den og derfor er det ikke bare materiale goder, men et symbol på en sejer, som fortæller en historie om en skide sej pige på 24, der hver dag kommer tættere på drømmen, fordi hun arbejder for det!

 122. Louise siger:

  Du er så sej!
  Hvor er det et godt indlæg!
  Skid hul i alle de misundelige tøser der sidder ude på den anden side af skærmen. I hvertfald de ondsindede af dem.
  Jeg kan da heller ikke undgå at blive herre misundelig over dine seje jobs og dine lækre køb (misundelig på beundrings-wauw-måden), men hey, du har virkelig også knoklet for det. Både shoppingen og de seje jobs.
  Og gud hvor du fortjener alle de lækre sager du har købt på det seneste. Hver og en. Nogen gange har man altså bare brug for at gå shop amok og høste frugterne af alt det hårde arbejde man har lagt.
  NYD det! Og så glæder jeg mig til at se både nye H&M og luksus-køb.
  /Louise

 123. Any siger:

  Spot on! Vel skrevet!

 124. […] Indlægget kan du finde her. […]

Send en besked