Top

Sidste bid af Barcelona

29.06.2014
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

 photo bar9_zps1b30cf06.jpg photo bar11_zps809d6da5.jpg

Vores hotelværelse hos Hotel Vueling, indrettet med inspiration fra Berlin – de har en ret fin morgenmadsbuffet i øvrigt!

 photo bar4_zps4e35a57d.jpg photo bar2_zpsc73501e6.jpg photo bar_3_zpscf1c0cf3.jpg

Ballerina-butikken KOKUA, der har absolut ALLE farver med priser fra 50-100 Euro ca.

 photo bar6_zpsd4f8ee9b.jpg

Starbucks er mange steder i byen – free wifi og fin kaffe!

 photo bar7_zps9c07dca9.jpg

I slutningen af april havde min kæreste og jeg halvandet døgn i Barcelona, inviteret af Vueling. Det var liiiige kort nok tid, til at vi kunne nå at få Barcelona helt ind under neglene og få den fulde BCN-oplevelse. Men vi oplevede byen som ganske nem at finde rundt i, og man kan gå fra den ene ende til den anden på få timer. Det gør den altså perfekt til en minitur – en forlænget weekend.

Den perfekte dag i Barcelona ville for os starte med en hurtig morgenmad på hotellet – vi plejer at undgå hotelmorgenmad, da standarden ofte er lav, så den første sprang vi over, og endte ud med en en halvgående donut efter at have ledt efter et morgenmadssted. Anden dag startede vi med hotelmorgenmad On the Go! Evt. kan en sen brunch på Milk bestemt også anbefales. Lige nord for Milk ligger et af de fineste gamle områder med gader så smalle og mørke, og flere små forretninger er her også – men ingen kæder, kun lokale butikker!

Så ville vi hoppe på en hop-af-på-bus, de der røde turist-nogen, som stopper mange steder i byen. Der er vist to forskellige ruter og et par selskaber at vælge mellem, men de fleste tager de samme ca. 27 Euro for en hel dag. Vi synes, bussen gav et rent fint overblik over de vigtigste seværdigheder, og hvis tiden er, kan man jo hoppe af og gå på opdagelse.

Et mellemmåltid kunne nydes i Boqueria – den ret overvældende madhal, som laver juices, snacks og sørger for, at catalanerne har friske råvarer i gryderne. Det er ikke et sted, som Torvehallerne, hvor man lige skal regne med at kunne spise i hver anden bod, men nogen af dem serverer mad. Og så er det fascinerende med alle de lugte og sære madvarer – vi så et helt afskindet hestehoved ligge og glo i en kølemontre. Ret grotesk, men det siger bare noget om, at man kan få stort set ALLE råvarer her.

Frokosten kunne fint være en dele-burger på Kiosko – de har udmærkede burgere og har lidt en vibe à la Halifax i København. Den ligger i øvrigt relativt tæt på havet, såvidt vi husker, så en lille stroll langs promenaden og marinaen vil være en glimrende måde at få frisk havluft og gå lidt af maden på plads i samme omgang.

Så står den på kaffe og kage, ikke? Bubo er et glimrende sted at spise Michelin-værdige kager. Det er de vildeste kreationer, og deres chokoladekage har vundet en pris for verdens bedste kage for år tilbage. Bubo har både et lille cafeteria-agtigt sted med snadwiches og kaffe, og til venstre ligger selve kageriet. Mums!

En eftermiddag må byde på en strandtur, hvor Hop-on-hop-off-bussen også stopper eller en massiv omgang shopping på Passeig de Gracia  – hvad man mest er til. Sidstnævnte gade er fyldt med de LÆKRESTE butikker; Miumiu, gucci, Burberry, Louis Vuitton, Stella McCartney, YSL osv. I den ene ende af Passeig er der en rundkørsel som ligger på Ramblaen og i den ande ende af Passeig finder du det hyggeligste område i BCN, nemlig Gracia. Her er SÅ fint og små trendy vinbarer har også fundet vej hertil. 

Aftensmaden skal nydes på Bar Lobo – den LÆKRESTE tapasbar, mindende om Madklubben herhjemme. Simpel men god OG relativ billig mad. Det var vores bedste madoplevelse.

Dagen bør rundes af med drinks på Ocaña eller måske på en lille bar med fodboldskærm. De går naturligvis meget op i fodbold, og hvis Barca spiller – og måske endda vinder – så er du garanteret en god fest!

Vi vil helt sikkert gerne tilbage til BCN, for halvandet døgn føltes kun som en smagsprøve. Omend en lækker en af slagsen! Vi fik et ret fint indtryk af byen, og den virkede på ingen måde farlig, som andre havde nævnt – at man kunne få stjålet ting og sager. Jeg var meget tryg, men man skal selvfølgelig altid være forsigtig og passe på sig selv.

Et andet sjovt tidspunkt at tage til byen på, er dagene omkring Sonar-festivalen. Byen summer, og der kommer altid ret mange fine navne – MØ spillede blandt andet på Sonar lige inden Northside.

Så kan jeg anbefale det hotel, vi boede på; Hotel Vueling. Man behøver ikke at have fløjet med Vueling for at booke en nat der, og alt var nyt, rent og lækkert. Og så ligger hotellet ret fint og i gåafstand fra metro og Passeig de Gracia.

Læs mere deskriptivt om vores madoplevelser HER og en masse læsertips HER!

 photo bar10_zps32a1d871.jpg

Sagrada Familia er under stadig opbygning, forventes færdig i 2026, men man kan stadig besøge den (tak for rettelse, havde glemt det! Til gengæld husker jeg den groteske ende på Gaudis liv – han blev ramt af en sporvogn på gaden). 

 photo bar8_zps965e7988.jpg photo bar1_zpsdc997446.jpg

Jeg kunne blive meget meget fattig meget meget hurtigt på Passeig de Gracia, der må beskrives som Ny Østergade gange 1000 eller 5th Av. i NY

 photo bar_5_zpsd787b2ed.jpg

9 kommentarer

 1. Anne V siger:

  åh Barcelona! Så dejlig en by. Dit indlæg giver mig lyst til at pakke kufferten og tage afsted!
  Ps. Sagrada Familia er under opbygning, ikke renovering. Forhåbentligt får de den færdig til 100 års dagen for Gaudi’s død i 2026.

 2. Jeanett siger:

  Barcelona er en skøn by og jeg skal helt sikkert også tilbage! Er en af dem der har været uheldig at blive bestjålet dernede endda selv om vi var meget påpasselige med vores ting! Man føler sig ikke utryg der – men der er simpelthen så mange lomme- og tricktyverier og det er det man skal være på vagt over for!
  Og så til orientering Cathrine – La Sagrada Familia er ikke under renovering – den er under opbygning. Blev påbegyndt i 1882 og forventes færdig i 2026 ca ;0)

 3. Miss Jeanett siger:

  du formår altid at give så fin en stemning igennem dine billeder! De får mig til at savne Barcelona. Har været der 3 gange og det var ikke nok.
  Forresten så er La Sagrada Familia ikke under renovering, men under opførelse. Den er stadig ikke færdig og har været under opførelse i over 150 år.

 4. Marie siger:

  Sagrada Família er da ikke under renovering. De bygger bare på den endnu – jeg mener det forventes at den står færdig snart, dvs. inden for ti år. Du kan Google det og læse lidt mere om den, det jo endnu et af Gaudis værker, som så er blevet overtaget af en anden arkitekt 🙂

 5. Line siger:

  Jeg elsker Barcelona:-) Kombinationen af storby og strandferie er uovertruffen. La Sagrada Familia er ikke under renovering – den er endnu ikke færdigbygget efter mere end 130 års byggearbejde! Jeg kan anbefale at besøge museet under kirken, hvor man kan se Gaudis tegninger og dermed også få en idé om det færdige resultat.

 6. Jasmine siger:

  Denne by er alt for lækker, og din beskrivelse samt billeder rammet plet! Har allerede taget kalenderen frem for at se, hvornår jeg kan booke en tur derned igen 😉
  – Jasmine
  http://www.revolvercph.dk

 7. heidi siger:

  årgh take me take me. jeg vil til barce 🙂

Send en besked