Top

Sig hej til en Stribet ambassadør!

06.02.2020
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand — Annonce

Rockpaperdresses, Matas Striberne
Jeg har ikke været meget mere end 13 år, da jeg begyndte at bruge mine eftermiddage i centret. Der var en fast rutine. 150S fra skolen og ned til Hørsholm Midtpunkt. Skynde sig op på La Luna og bestille en frokostpizza med skinke og ost til 30 kroner. Så stikke hovedet forbi H&M og se på bøjlebh’er, som jeg beundrede på afstand, for det føltes både lidt farligt og frækt. Og så ned i Matas i stueetagen og købe en creme, prøve makeup eller se om man kunne få en lille prøve på noget godt med hjem. Alt sammen helst inden for den time mit klip gjaldt. Sådan ville eftermiddagene rulle sig ud, evt. krydret med en tur i Teleringen fra tid til anden i stedet for H&M for at se på covers til telefonen (altså, dengang man på sin 3310 kunne skifte hele telefonens ydre). Men Matas – den var obligatorisk.

billeder taget af Danica Chloe, og indlægget er en reklame for Matas Striberne

Rockpaperdresses, Matas Striberne
Matas har været med mig hele livet. Da jeg skulle købe min første mascara. Da jeg flyttede hjemmefra og pludselig selv skulle eje en neglefil og andet smådims, der altid bare er der, når man bor hjemme. Når jeg skulle tanke op på vitaminpiller, bind (det føltes mindre pinligt (som meget ung, altså) at købe bind der end i min lokale. Brugsen, for der arbejdede kun rare damer i min Matas). Min egen første shampoo! Ikke bare den min mor syntes vi skulle have. Den hårshampoo jeg skulle have i min gymnastiktaske i skolen. Luksusshampoo. Og da jeg første gang skulle købe en graviditetstest. Og babyolie.
Og jeg er altid gået straight til Striberne fra Matas. Jeg kunne ose og læse etiketter – alt det særlige man kunne få, jeg ikke anede, hvad var. Som fx vandondulation. Og kropspudder. Jeg kunne ose med samme entusiasme, som jeg ville gøre det på et fransk apotek som voksen. Nøje inspicere, vende flaskerne, udvide min horisont og mentale badeværelseshylde. Og mit allerførste Stribe-køb var Luksusshampooen (find den HER). Det føltes som et dyrt udseende kup med sin guldskrift men overkommelig i pris for en, der var på overførselsindskomst fra sin mor aka. lommepenge.
Og min sidst tilkomne favorit af Matas’ Striber er deres micellevand (Mild Micellar Water for at være eksakt, find den HER), købt for nogle måneder siden og allerede fast ven. Jeg bliver også ved med at købe Matas’ Fod- og hælkur, som jeg så anbefalet hos Pudderdåserne i tidernes morgen, og som jeg har hevet med hjem lige siden! Og glycerinhåndcremen ligeså (som i øvrigt også har vundet TÆNK’s test)
Rockpaperdresses, Matas Striberne
Matas’ Striber er så danske, at jeg næsten føler, vi alle sammen ejer dem lidt. Det er vores striber. Og da jeg i mandags sad til møde hos Kirsten og company, der sidder bag produkterne på hovedkontoret i Allerød, så fik jeg det kun bekræftet. Matas har de mest loyale kunder, som gladeligt skriver direkte til dem, “jeg er ret vild med duften på jeres nye…” eller “det er altså lidt træls, I er gået over til pumpen på…”. Nærmest som man ville skrive til sin ven med forventning om forståelse og anderkendelse til følge. Og de lytter i øvrigt også og ændrer gerne, hvis det giver bedre mening for os som brugere (jeg ønskede mig en lavere micellevands-flaske, for den er lidt høj til både hylde og skuffe hos mig  – måske det kommer!).
Rockpaperdresses, Matas Striberne
Det må være sjovt at være dem og være så trofast en følgesvend gennem vores liv. Fra vaklende barneben til fuldvoksne ben i løb. Det er en kæmpe ære at stå på de fleste danskere badeværelseshylde. Hvor mange af jer har en Stribe et sted? I håndtasken, på puslebordet eller i badet?
Og derfor er det også en kæmpe ære for mig at være ambassadør for Matas’ Striber i hele 2020. Tilmed sammen med en af mine bedste arbejdsveninder, Emily. Striberne er langsomt blevet relanceret (man smider nemlig ingen produkter ud, så udskiftningen på hylderne til den flotte nye emballage er rullende). Både med nyheder! Men også med et virkelig fint look, som både er moderne med de lidt strammere linjer på flaskerne – men også med de ikoniske striber som iklædt nye farver nærmest ser lidt retro ud. De er så pæne, jeg glædeligt har dem stående fremme.
Rockpaperdresses, Matas Striberne
Rockpaperdresses, Matas Striberne
Hvorfor har jeg takket ja? Kan jeg andet? Jeg elsker Matas Striber for at være demokratiske –  vi har alle sammen råd til dem! Fordi de altid holder, hvad de lover. De kunne ikke drømme om at love rynkerne væk på 14 dage, som de sagde på mødet. De lover kun det, de kan bevise og garantere på ingredienslisten (og den slags kan de færreste overholde), og den ærlighed er beundringsværdig og tryg. De har både svanemærkede og astma- og allergimærkede sager. Det kunne være andet end ja. Og et ja tak i øvrigt!
Rockpaperdresses, Matas Striberne
Først et lille fokus på ekstra kærlighed til mit vintersprøde hår i form af  Shampoo og balsam (og hårkur især) til tørt og beskadiget hår. Halstørklædet der hiver og slider i lokkerne, huen af og på. Der er så meget friktion og så kulden oven i hatten, der kan få hårene til at knække, hvis det endnu ikke er helt tørt efter vask.
Hvis I synes, håret virker lidt sprødt oven på vinteren, så er det måske nu, det skal have lidt ekstra kærlighed (før solen og sommeren snart overtager og tørrer det endnu mere). Jeg kan anbefale at redde håret først, så vaske det – for håret er mest sårbart vådt, og på denne måde er det endnu nemmere at redde bagefter. Jeg kan dog godt finde på at skippe balsammen men i stedet bruge hårkur en gang om ugen. For at holde det så bouncy som muligt. I kan også vælge serien til for en periode, til den er tømt, for at få håret på rette kur igen, hvis det knaser.
Shampoo fåes HER, balsam fåes HER.
Rockpaperdresses, Matas Striberne
 

16 kommentarer

 1. L siger:

  Holder meget af at læse dig blog. Meeeeeen dette føles altså en smule søgt, og dermed bliver det utroværdigt. Du forsøger at fortælle os en historie og plastrer den til med minder, men det fremstår næsten opdigtet. “…Og da jeg første gang skulle købe en graviditetstest. Og babyolie. “. Jeg ved ikke, om jeg er den eneste der tænker “yeah right. Du skriver det, fordi det lyder godt i den her sammenhæng, men hvad gjorde du i virkeligheden…”. Jeg husker heller ikke, at jeg før har set dig omtale de stribede produkter fra Matas, som du ellers “altid er gået til”. Og der har ellers været mange indlæg med produkter, beauty favoritter med mere i tidens løb. Der er ligesom skruet lidt for meget op for gloserne og de rosende ord. På den vis fremstår det i min optil altså en smule utroværdigt og søgt.

  1. Cathrine siger:

   Altså – jeg har også købt graviditetstest i Fakta og på nettet og på apoteket og i Føtex men også i Matas, men ikke kun Matas – min pointe var mest alt det Matas rummer. Ligesom apoteket velsagtens, omend de mangler makeuppen og den første hårfarve på nostalgiens rejse. De bliver en institution i vores liv og hverdag, fordi vi kommer til at frekventere dem både i hverdagen til vatrondeller eller bind (eller hvad man nu bruger), men også når man skal have sin første mascara, neglelak til en stor dag eller babyolie til sit barn. Det store og små. Det er i al fald mit syn.
   Dernæst, nu er det godt nok længe siden jeg har lavet “beauty favoritter”-indlæg, men når jeg ser i arkiverne er der både kærlighed til Matas’ Stribede fodbalsam, øjenmakeupfjerner, aftersun og babypudder. Og så deres Naturserie, men nu er det ikke den jeg er ambassadør for.
   Og så er det måske også et udtryk for, at det egentlig er produkter, man tager lidt for givet? De gør ikke stort væsen ud af sig, de er ikke dem der råber højst heller på udseendet, men det betyder jo ikke, de ikke er der. Bare nu når jeg kigger ned i min skuffe – købt før jeg blev ambassadør – er der en neglelakfjerner, en luksusshampoo, en balsamspray og en micellevand. Men nej, de får nok ikke den hype, de fortjener.
   Men jeg vil altid mikse mellem forskellige mærker, det er kun naturligt for mig, og ikke et spørgsmål om at alt skal være Matas. KH

 2. Ida siger:

  Fedt samarbejde. Det glæder jeg mig til at følge. Ligesom dig har striberne ligesom været en del af livet 😉 Men allergladest blev jeg for dem for et lille års tiden siden, da jeg prøvede deres serie til uren hud. Jeg har kæmpet med min hud mere eller mindre altid. Så træls. Særligt nu hvor man nærmer sig de 30 og snart er mor til 2. Jeg har igennem tidernes løb prøvet SÅ meget, og i en lang periode ofrede jeg det meste af min SU hver måned på dyre mærker fra apoteket. Men ved dy hvad? Den her serie fra MATAS er endnu bedre – jeg har nærmest aldrig urenheder mere. Det er fantastisk!

  1. Cathrine siger:

   Hvor lyder det vildt! Og så godt du landede på en rigtig “skønheds-hylde”.
   Det fylder så meget, når huden slår ud og kan gøre en så ked af det. Det er virkelig træls, så godt du fandt en løsning (og uden skrappe apo-cremer!). KH

 3. Amalie siger:

  Jeg elsker også striberne! De har fulgt mig hele livet og jeg ved at jeg kan regne med dem. Elsker især deres nye emballager, som endelig kan være i badeværelsesskuffen.
  Jeg er i øvrigt typen, der elsker at ose i supermarkeder, se alle de spændende varer, kigge priser, mærke efter. Den samme følelse får jeg når jeg kigger på hylden med striber i Matas, uendelig meget fryd for øjet med de fine farver og spændende dufte.
  Så jeg glæder mig sådan til at se, hvordan dette samarbejde udvikler sig. Det kan kun blive godt <3

  1. Cathrine siger:

   Jeg er nøjagtigt som dig! Det er også en fast del af rejser til udlandet – liiige tjekke apoteket eller Boots eller hvad de nu har, for vi har så meget forskelligt også fra land til land.
   Jeg er også bare ret vild med den nye emballage og farverne – at de ligesom er mættede og matte på en måde. De ser så fine ud sammen! Så du Emilys indlæg? http://emilysalomon.dk/2020/02/06/striber-og-kroeller/ Billederne af produkterne bliver helt slikagtige. Lækre! KH

 4. Mathilde siger:

  Sejt!! Matas er så undervurderet – eller måske i virkeligheden bare mere ‘taget for givet’? Alle ved at striberne holder, så hvor er det fedt at du bringer dem frem igen. Du er dygtig til det du laver <3 Jeg elsker i øvrigt billederne!

  1. Cathrine siger:

   Herligt Mathilde, det gør mig mega glad, for jeg tror du har ret – de bliver taget for givet, for nogen i al fald. Ofte har måske også boet i skuffen så længe, at man ikke tænker over, at de er der og er valgt til for det de kan. Men det er de jo, ellers vender man ikke tilbage. Tak for tiltroen! KH

 5. Maja siger:

  Jeg kan godt lide Matas. Men jeg aner ikke, hvor de står i forhold til bæredygtighed og genanvendelse af plast? Er det noget du kan svare på?
  Måske det ikke passer. Men jeg har en formodning om, at du kun takker ja til at samarbejde med virksomheder, som prøver at gøre en forskel for vores klima. Eller er jeg helt forkert på den? I så fald mangler jeg lidt det bæredygtige element i indlægget. Ellers vil jeg benytte lejligheden til at takke dig for dine fine indlæg med refleksioner i forhold til valg af bolig etc. Det er rart at læse om.. Særligt når det snart er min egen tur til at finde ud af, hvor jeg og min familie skal bo 🙂 God weekend!

  1. Cathrine siger:

   Tak Maja!
   Jeg forsøger efter bedste evne at lande samarbejder som du beskriver, men det er også et stadig smalt felt og “gøre en forskel for klimaet” er meget svært definerbart. Jeg vælger ud fra lidt forskellige tanker. Jeg har skrevet lidt om det her: https://rockpaperdresses.dk/2019/09/et-kig-i-kulissen-hvilke-samarbejder-kommer/ blandt andet. Jeg vægter ret meget forskelligt og alt er altid en afvejning. Men fx ved Matas holder jeg af, at de har rigtige mange certificerede produkter – svanemærket og den blå krans. Det er miljø og menneskehensyn. Og så er de økonomisk tilgængelige for de fleste og så kan du returnere al emballage i butikkerne (det står også bagpå dem, hvis man skulle være i tvivl). Dog må de ikke genanvende samme emballage/plast til nye produkter. Faktisk er det “fødevaregodkendt” emballage, når vi taler kropspleje, altså ligeså høje krav. Og når man først har brugt plasten en gang og omsmelter den, så er kvaliteten ikke lige så høj. Men så kan den selvfølgelig bruges andre steder. Blandt fortalte en tidligere ansat i går på insta, at de smeltes om til trafikbøjer. Det er da lidt skægt.
   Og så er de fx gået væk fra krukker med 2 “vægge”, giver det mening? Ofte er der en inderkrukke og en yderkrukke på fx ansigtscremer – nu er det kun ét lag, så der er også sparet plast.
   Plast er vigtigt at genanvende men det handler mere om et miljøhensyn, så der ikke ender unødig plast i naturen, det er som jeg forstår det ikke så meget et bæredygtighedshensyn. Der skal skelnes mellem miljø og bæredygtighed. Men de er lige vigtige! KH

 6. Maja siger:

  Tusind tak Cathrine for dit fine svar. Det betyder meget. Fortsat god dag 🙂

  1. Cathrine siger:

   Jeg er bare glad for du skriver!! God weekend 🙂 KH

 7. Caroline siger:

  Hej Cathrine
  Sikke et fint indlæg og samarbejde, som jeg glæder mig til at følge.
  Jeg kom i øvrigt til at kigge på din intro i siden (når man læser med fra en pc :-))… du kan ikke blive ved med at være 28 år. Os snyder du ikke 🙂
  God weekend!

  1. Cathrine siger:

   Haha, selv med gode cremer, okay okay! Faktisk får hele bloggen et nyt look inden forhåbentligt alt for længe! KH

 8. Gudrun siger:

  Sådan en skøn blog, elsker at følge med. Syntes det indrammede billede der hænger oppe på væggen er sp lækkert. Hvor er det fra? 🙂

  1. Cathrine siger:

   Hvor er det dejligt, Gudrun. Det er fra Ohayo – butik i indre by og også på insta. Rammen er af en dygtig rammebygger, Mathias, hans værksted ligger vist på Forhåbningsholms Alle. KH

Send en besked