Top

Smart travel: Hair products

11.01.2014
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

 photo ferie_beauty_haringr_zpsab32d664.jpg

Jeg ved, her er lidt meget rejsetema i øjeblikket. Men det lader til at hue mange af jer. Selv glæder jeg mig nu meget til at bloggen bliver hverdagsaktuel igen. Det gør den snart! Men jeg har stadig et par Cuba-indlæg, og så har jeg jo lovet at skrive lidt om at pakke smart til rygsækken. Jeg laver et decideret indlæg i næste uge til, hvordan jeg rent lavpraktisk har pakket rygsækken.

Men lad mig også runde lidt af beauty’en. For hvis der er noget, vi piger kan fylde både vores egen rygsæk og kærestens rygsæk med for den sags skyld, så er det sko og beautysager! I hvert fald gælder det mig, haha… Heldigvis var jeg godt rustet til denne tur, og ideen med at pakke let og minimalt gjaldt også på beautyområdet. Ofte har jeg forslæbt mig. Når jeg først er fremme bruger jeg så få ting, at det er mere synd for min ryg at slæbe end for mit ansigt at undvære 🙂 Her er først lidt hårprodukter i smart emballage.

På en rygsækrejse bruger jeg “kun” fem hårprodukter: Shampoo, balsam, hårkur, tørshampoo og en heat-/sunprotector. Nogen af jer kan måske også undvære et par af de produkter, men for mig er de fem sager skåret ind til benet.

1) Protection 2 fra Purely Professional er simpelthen genial! Den er nemlig et 2-i-1-produkt, og det er jeg fan af til rygsækken. Sprayen er varmebeskyttende (et pandehår skal hårtørres efter hver vask – mit skal i hvertfald). Og som bonus beskytter den også mod solens ødelæggende stråler, da den indeholder solsikkefrøolie – især denne egenskab er virkelig vigtigt, især for en langhåret pige som mig, der ønsker et sundt udseende hår. Jeg behøver altså kun ét produkt til varme- og solbeskyttelse, og så har den endda en låsemekanisme, så den ikke sprayer/løber i rygsækken selv hvis mast. Dog kunne jeg ønske mig den lavet i en travelsize!

2) Shampoo, balsam og hårkur fra Davines er noget så yndige i indpakningen. Genrelt er jeg ganske glad for Davines produkter; duftene, indpakningen. Det er en helhedsoplevelse for mig at bruge produkter, der er så gennemførte, ren luksus. At tage sådan en lille luksus med på ferie, især en rygsækferie, som bestemt er møgbeskidt og uluksuriøst, det er altså toppen! Især hårkuren vil jeg fremhæve som rigtig lækker. Jeg har linket til produkter til en særlig hårtype, men hvis I slår det op på amazon, så kan I få et sæt, der passer til jeres hårtype. Derudover er indpakningen igen praktisk. Jeg kan være ret skeptisk over for lukkefunktioner (i USA forrige år havde jeg hele TRE lækager i toilettasken undervejs), men disse lukker tæt og har en god form.

3) Shampoo, balsam og hårkur fra Purely Professional er jo favoritterne hjemme fra mit eget badeværelse. Jeg vidste ikke helt, hvor længe der var til i det første shampoosæt fra Davines, så jeg tog backuppen med fra PP. Jeg er jo hammerglad for produkterne herhjemme og bruger deres shampoo hver dag. De fungerer, de er milde. Og i mit sæt var der både en mild shampoo og en, der renser lidt mere i dybden – det er nu rart med al den skidt og snavs, bare en gang om ugen. Min kæreste vil helst ikke have noget særlig duft i shampooen, så for ham var PP mere sagen end Davines. Og hårkuren – den er stadig en vinder. Selv til min kæreste.

4) Dryshampoo fra Batiste er verdens bedste tørshampoo, basta. Jo, jeg elsker Kloranes ligeså højt, men den er bare så pokkers dyr. Batiste er billig, men kan dog (så vidt jeg ved) ikke købes i DK. Når jeg er i London, køber jeg et lille lager med hjem. Den er nem at fordele, nem at redde ud, dufter ikke. Desværre havde jeg ikke fået købt den med hjem i travel size fra UK, sidst vi var der. Så denne er almindelig størrelse. Men jeg har linket til travelsizen, og den findes i næsten alle varianter, også i den lille.

 

Mere behøver man ikke, synes jeg! Udseendet bliver generelt set nedprioreteret på mine rejser – så længe jeg har en følelse af at være ren, så er alt i top. Hver af de små shampoosæt har til ca. 3 ugers rejse, hvis man som mig vasker hår hver 3. dag. 

NU skal jeg på arbejde, og så hjem og lege handywoman bagefter. Min far og jeg har været i Silvan hertil formiddag, og jeg kommer altid hjem med alt muligt, jeg ikke anede jeg manglede. Silvan virker som Søstrene Grene på mig, haha! Mærkelige tøs. Glæder mig helt til at lege med bits osv. senere. Mit skab skal også endelig laves færdig. 

God lørdag, vi ses i morgen!

13 kommentarer

 1. Simone siger:

  Jeg glæder mig så meget til at læse de næste af de her rejse-pakke-indlæg. Helt fantastisk idé 🙂 Jeg bruger også Batistes tørshampoo, og man kan købe den fra Asos, hvis ikke lige man kommer til London og har plads i kufferten 🙂

 2. Mathilde siger:

  Du kan købe Batiste i Matas 🙂

 3. Julie - The Slightly Darker Side siger:

  Batiste kan vist købes på Asos til 3-4 pund 🙂

 4. Mia Luise siger:

  Tørshampoo fra Bastiste kan købes på asos – jeg plejer at klikke en med sammen med tøjet 🙂

 5. lauragraens@gmail.com siger:

  Batiste kan forresten købes på Asos! Og når der er gratis fragt, så er det jo ligesom at gå en tur på apoteket for at købe Klorane – bortset fra at man sparer penge (og motion) 😉 Elsker i øvrigt sætningen “Når jeg først er fremme bruger jeg så få ting, at det er mere synd for min ryg at slæbe end for mit ansigt at undvære”!

 6. Maria siger:

  Puh, det er mange hårprodukter at slæbe med i mine øjne – men dit hår ser også fantastisk sundt og velplejet ud, så det er vel det værd:)
  Når du laver dit pakke-smart-indlæg,kan du så ikke nævne hvor mange liter din rygsæk beregnet til at kunne holde? Skal selv på rygsæk-rejse og kunne være skønt at vide hvor meget din rygsæk kunne rumme – bare til en slags sammenligningsgrundlag. Jeg er en knold til at pakke, så glæder mig at se hvordan du har gjort det!

 7. rockpaperdresses@gmail.com_1 siger:

  HVOR ER I GODE PIGER! Mit lager fra september er ved at slippe op! Jeg husker godt, at de har haft den på ASOS, men jeg var overbevist om, at de ikke shippede den til DK pga. lovgivning om aerosoler. Dog har de den ikke i travel size, men jeg klarede jo Cuba med the regular deal 🙂
  TAK for tip! KH

 8. rockpaperdresses@gmail.com_1 siger:

  Man helt med garanti nøjes med et shampoosæt – men mit hår kan ikke undvære de fem basisting. Det skal have både shampoo og hårkur. Eller “skal og skal”, det er i hvert fald rarest 🙂 Men som jeg siger, så kan det sagtens tænkes, at I bruger mindre. Pointen var i hvert fald også at jeg ikke tager sådan noget som hårolie (der er PP’s Treatment ligeså genial og anti-frizz), hårlak eller saltspray med. Alle de der luksusting, som jeg i ny og næ bruger hjemme, de kommer ikke med på sådan en tur 🙂
  Jo jeg skriver hvor stor rygsækken er, god idé! KH

 9. Sara siger:

  Jeg har også set Batiste i Frederiksberg centers Matas, hvis det er 🙂

 10. Nat siger:

  Lige en lille update 🙂 Ved jo du er fra Frb, og i Matas Frb centret har vi Babtiste i mange forskellige varianter (inkl. den originale), SAMT i travel size. Så næste gang du skal på lang-fart, så må du endelig komme forbi.

 11. Laura T. siger:

  Jeg rejser ud på eventyr på onsdag med rygsækken bagpå, så jeg sender lige en bøn om pakke-indlæg inden onsdag 🙂 Jeg får brug for dine tips!

 12. Charlotte siger:

  De forhandler også batiste på nicehair.dk og der har de også rejseudgaven 🙂 De plejer dog at have et ret stort udvalg af batiste der, men det har de ikke pt, men det kommer nok snart igen 🙂
  – Charlotte (www.colorfulfunliving.blogspot.dk)

 13. Karen siger:

  Jeg er fuldstændig ved at skvatte ned af stolen over dit arsenal af “nødvendige” hårprodukter… 🙂 Jeg tror at jeg vil bruge det som skyts næste gang min kæreste mener at jeg pakker for mange toiletsager.
  Og så må jeg i øvrigt lige teste nogle af tingene. Måske de også bliver uundværlige for mig. Engang.

Send en besked