Top

Smart travel: How to pack the backpack

14.01.2014
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

 photo travel_smartpacking_zpsba530a31.jpg

Så! Nu skal I høre, hvordan jeg pakker den lille rygsæk. Nu har jeg trukket den længe nok! Dette indlæg henvender sig ikke til dig, der skal vandre med rygsækken på. Der gælder helt særlige tips, som nettet er fuld af. Jeg pakker til en backpacker-tur, hvor vi tager bussen og ikke bærer rygsækken mere end max en time ad gangen.

Rygsækfakta

Min er fra Häglöfs, modellen hedder Oxo 550 Q. Den er ca. fire år gammel og har været med mig mange steder; Indien, Cuba, Malaysia. Jeg købte den på udsalg til halv pris, og selv om den er gået ud af produktion og for længst er erstattet af nye og smarte rygsække, så har jeg fundet den til samme pris HER. Min er justerbar i ryggen, og det er en super idé at få butikken til at hjælpe dig med at justere din til dig. De femoghalvtreds liter er mere end rigeligt. Hvis den bliver meget større, så kan du ikke bære den.

Hvordan tøjet pakkes

Forskellen for mig denne gang er, at jeg har pakket i poser. Gennemsigtige poser med genluk fra IKEA. Ikke specielt miljøvenligt, men når jeg kun rygsækrejser hvert andet år eller lignende, så tænker jeg det er okay. Poser gav mig et genialt overblik, som var guld værd på en længere rejse. Jeg har brugte disse fra IKEA (se HER og HER), men de er af relativ dårlig kvalitet og vil ikke holde i meget mere end 3-4 uger. Evt. kan du investere i de originale zip bags, som virkelig holder. Eller alternativt sy nogle små poser – jeg har bare ikke luret, hvilket stof der ville egne sig. Måske I har et bud? Ikea har også et andet bud, som er mere miljørigtigt, da de holder, men de er gennemsigtige, så selve oversigtbarheden ryger.

I hver pose havde jeg pakket outfits – det lyder meget fashion, det var det bestemt ikke, haha! Men I ved, et par shorts, bluse. Nederdel, t-shirt. Det var supernemt, bare at hive fat i en pose med tøj i, uden at skulle rode rundt efter de forskellige dele. Hjemmefra havde jeg også pakket undertøj i poserne, men undervejs omrokerede jeg. Det var ikke smart, da jeg bruger bh’er to gange og skifter underbukser hver dag (mais bien sûr) – det blev noget rod. Så efter første tøjvask undervejs, lavede jeg så en separat pose med undertøj og en med sokker. Det var topgodt!

Og hvor skal man så pakke hvad i rygsækken? 

Ind mod ryggen skal du pakke de tungeste ting, for så er den nemmest at bære. Men hvis du ikke skal vandre, er det lidt mere irrelevant. Rygsækkene har selvfølgelig forskellige rum, så jeg taler ud fra min egen indretning, men nogle af tingene er standard. 

Sko // nederst

Allernederst i det separate rum kan du opbevare sko. Det fungerede super for mig. Jeg havde to par sandaler, to par sneakers og et par klipklappere. Det kan klart skæres ind til benet, men jeg ville jo også have taget bare et par dagens 🙂 Det smarte ved sko i det separate rum er, at hvis de er møgede og våde, så ødelægger de ikke resten af indholdet.

Tøj // Det store rum

Nederst i det store rum skal du pakke de ting, du bruger mindst – min vinterjakke fra DK fx. Store striktrøjer – én er god at have med, men én er også rigeligt.

Dernæst placerer du alle poserne skråt ved siden af hinanden – som man placerer mursten. Sørg for at poserne er lukkede og mast helt uden luft.

Øverst i toppen af det store rum, kan du pakke toilettaske. Evt. padded af en lille windbreaker, hvis du tager sådan med. Det er rart, at den er let at komme til, hvis du fx skal på en længere bustur (de er tit over airconditioned).

Låget

I “låget” på rygsækken er der ofte også et lille rum. Gem evt. klipklapperne der, så de er nemme at hoppe i, når du når varmen. Du kan også gemme regnslag eller en plastikpose til vasketøj i det lille rum.

Siderne

Her har jeg opbevaret mit hurtigtørrende håndklæde, som intet fylder, intet vejer, og som jeg kan pakke nærmest direkte ude af badet. Det kan kun anbefales! Se fx det HER

Jeg har også altid min silkesovepose med, som er helt tynd og intet fylder. Man aner ikke, hvilke senge man kommer til at sove på på ægte backpackertur! Denne her lille sag har reddet mange timers søvn. Køb ikke dem der bliver smalle i fodenden – I får fnidder! Min kærestes bliver smal for enden, og han gider ikke bruge den. Min er lige op og ned, og den er et rejsemirakel! Se fx den HER

Hvis du har myggenet med, så kan det placeres her. Min erfaring er dog, at det ikke kan betale sig at tage med. Det kan altid købes billigt på et marked, hvis ikke det er på værelset allerede.

Ekstra tips og erfaring:

 • Pak ikke tøj til mere end ca. ti dage. Du kan stort set altid vasketøj – jeg har fået det vasket i maskine, da jeg boede i en 20-kroners paphytte på stranden i Indien. Sørg dog altid for at skrive ned, hvor meget af hvad du afleverer. På Borneo fik vi vasket tøj og manglede 30 % og måtte tilbage og klage. Så fik vi alt tøjet!
 • Køb en cargo bag til din rygsæk, når den checkes ind på flyet. Alle stropperne er super sårbare og kan nemt sidde fast undervejs i lufthavnen. Den er også smart til at passe på sagerne, når den bliver bundet fast på toppen af en taxa – ingen lange fingre kan komme til! OG når du skal hjem, og måske er så heldig at du har shoppet, så kan du lægge alt vasketøjet uden for rygsækken, rundt om den,  i cargo-tasken. Bare husk en hængelås så du kan sørge for at lukke den sikkert til!
 • Pak ikke dit fineste tøj, hvis du er på en lang tur. Så kan det være svært at overlade vasken af det til en fremmed. Jeg havde 3-4 silkebluser med (de fylder nemlig ingenting), og dem ville jeg ikke lade værtsfamilien vaske. Resten, al i bomuld og viskose, var ikke noget problem.
 • Se evt. mit indlæg om små gode beautyprodukter til rejsen; småt men godt (HER og HER)

Har jeg udeladt noget? Ellers må jeg tilføje, når I spørger!

Og apropos røde tasker – jeg har endelig trukket en vinder af Decadent-konkurrencen! Se vinderen HER. Jeg håber, jeg kan lave et samarbejde til med pigerne fra Decadent en anden gang, så endnu en af jer kan blive forkælet!

16 kommentarer

 1. Camilla siger:

  Hej Cathrine. Jeg elsker dine rejseindlæg. Du beskriver dine oplevelser med et levende sprog, og jeg har selv fået helt lyst til at pakke mine ting og rejse til Cuba nu. Jeg vil lige komme med en tilføjelse i forhold til det med hængelåsen på cargo/ flightbacken. Det er vigtigt at man har en hængelås med et TSA-system. Det betyder, at lufthavnspersonalet kan åbne låsen med en lille nøgle, hvis fx tolderne skal tjekke din taske eller lufthavnspolitiet. Hvis ikke kan de finde på at ødelægge flightbacken for at tjekke den 🙁

 2. Karina siger:

  Bare et lille ekstra råd herfra 🙂
  Med hensyn til pakkeposerne, vil jeg bestemt anbefale nogle af stof – evt. Bomuld. Jeg rejste i Thailand, og med den heftige varme og den høje luftfugtighed blev der ofte lidt “indelukket” i plastposerne, hvilket gjorde, at tøjet kom til at lugte hengemt – ikke så lækkert!

 3. Nikita siger:

  Hej Cathrine! Tusinde tak for et genialt indlæg!!! Jeg skal selv snart afsted to måneder til Maldiverne og Sri Lanka, så dette var guld værd at læse!

 4. lauragraens@gmail.com siger:

  Det er faktisk lidt af en videnskab at pakke til sådan en tur, haha. Super gode tip, Cathrine! Jeg fik i hvert fald også reflekteret lidt over den måde vi pakker på, og overvejer nu om vi også skal dele vores tips&tricks på bloggen. Anders har i hvert fald en smart måde at pakke på (men han har heller ikke alle de der beauty-produkter han skal tage stilling til) 😉 Og mht. lagenpose – de er guld værd! Jeg er så glad for min fra Vietnam 🙂

 5. Ida / Fashionlab siger:

  De tre gange jeg har været afsted med min har pakket på præcis samme måde: Sko i bunden, lagenpose og/eller medicin i siderne og i toppen (Mit “låg” har også en ret stor lomme) og alt tøjet i midten! Mht. til poser, har jeg brugt de stofposer man får med, når man køber gryder og pander fra Eva Solo, og det har jeg virkelig været glad for! De kan jo nemt vaskes, både undervejs og når du kommer hjem og genbruges næste gang du giver den frem! Jeg har dog ikke pakket outfits med i kategorier som “t-shirts”, “Shorts”, “Undertøj”.. 🙂
  http://www.fashionlab.dk

 6. Eeyorenyk siger:

  Super fedt indlæg! 😀

 7. Laura T. siger:

  Fint og meget brugbart indlæg! 🙂

 8. Anne siger:

  Dét er godt nok et fint og brugbart indlæg – jeg er fan! Tak for det, skønne Cathrine, og tak for den bedste blog – ingen over, ingen ved siden af!

 9. Heidi Vibe siger:

  Et ekstra tip kan også være, at man kan rulle sit tøj. Når det er lagt normalt sammen kan det rulles, og så kan man virkelig fylde tasken! Rullerne kan klemmes rigtig godt sammen, og de kan fylde hvert et hul i sådan en taske. 🙂 Pas på med at gøre det på vej ud, for det synes altid at fylde lidt mere på hjemturen! 😉 Og hvis man gør det hjem, men ikke ud, så er der jo også plads til lidt ekstra, hvis man har shoppet.

 10. Cathrine siger:

  Fint indlæg! Jeg har selv været spejder i 10 år og levet i en rygsæk af flere omgange. Lige om lidt skal jeg 4 måneder til Asien, og jeg ville stort set pakke min rygsæk som du har gjort 😉 dog er jeg ikke enig med dig i forhold til størrelsen. Min første rygsæk var på 55 liter, og da jeg kom i 7. klasse ca, var den allerede blevet for lille. Pt rejser jeg med en 65 liters, som efter min overbevisning er helt perfekt. Det afhænger selvfølgelig en smule af bygning/størrelse, men som grundregel kan en voksen kvinde SAGTENS bruge min. 60 liters og også snildt 65 😉

 11. rockpaperdresses@gmail.com_1 siger:

  Manden der solgte mig den må have haft meget lave tanker om min muskelmase og udholdenhed, haha! Han sagde, den ikke måtte blive større. Og jeg er altså 174 cm 😀 Men godt du byder ind Cathrine! KH

 12. Amalie Glud siger:

  Så fint indlæg, jeg pakker på næsten præcis samme måde, så der må jo være noget om det!
  Jeg har lige været på backpackertur til Asien i 4 måneder, og skal på halv jordomrejse om 2 uger i 5 1/2 måned, og jeg har en rygsæk på 70 liter, som jeg sagtens kan bære (er 168 cm). Tror det er vigtigt at pointere, at skal man på længere ture, er det en god idé med den størrelse rygsæk, da man næsten ikke kan have ens ting ellers, hvis man også vil købe lidt.. 🙂

 13. KirLir siger:

  Da jeg var på hærvejen, havde jeg hjemmesyede poser med i forskellige str. og farver. De var lavet af “engangs”-karklude, fordi stoffet er helt vildt let, og de fungerede rigtig godt:)

 14. Cathrine siger:

  Haha! Jeg er selv 169 og rejser med en 65 liters. Men altså, det afhænger som sagt også en del af smag og behag, og hvis sælgeren selv var/er mere til lidt mindre rygsække, så vil det naturligvis også smitte af i hans rådgivning 😉 dog er jeg imponeret over at du kan pakke og have plads til alt i den rygsæk! Det er altså seriøse pakke-skills!

 15. Stine Karlsen siger:

  Hej du 🙂
  Hvis du (eller andre) ikke ved det så sælger asos den fantastiske tørshampoo. Lige nu er der gratis fragt til alle verdens lande, så det er nu man skal slå til. Pas dog på med de store dåser.. der er MEGET store! 😉
  http://www.asos.com/search/bestiste?hrd=1&q=bestiste

 16. J. siger:

  Hej Cathrine – kan du anbefale en god backpack? 🙂

Send en besked