Top

Snarlig bachelor… Næsten!

08.11.2013
Skabt af Cathrine

Jeg var ret meget i tvivl for et par måneder siden, om jeg skulle fortsætte studiet, eller om jeg skulle tage orlov. De fleste af jer sagde, at jeg skulle tage en pause. Studiet løber ingen steder, og det gør et job til gengæld. Min søde svigerinde skrev mig en lang mail med sine egne tanker og erfaring ? hun stoppede sin kandidat. Min mor ringede og var bekymret. Og så ringede min far, manden der som det første sagde ?? Men hvad så med studiet? Hvornår færdiggører du det??, da jeg i sin tid kom ind på DR?s Talenthold. Han syntes, at jeg skulle sætte studiet på pause. Det kom ret meget bag på mig? Men det var også en rar tiltro at få til min karriere på DR, at han mener, at den er vigtigst lige nu.
Jeg har tænkt og tænkt og tænkt. Men så fandt jeg ud af, at jeg absolut ikke kunne leve uden mit fag i dette semester; retorik. Jeg knuselsker det, og jeg vil gerne se det til ende. Det første gang, at jeg føler mig rigtig hjemme på et studie, på et fag.
? Og så fandt jeg desværre også ud af, at man skal færdiggøre sin bachelor inden for 5 år. Og i løbet af vinteren 2014, har jeg læst i fem år. Så jeg har faktisk ikke mulighed for at trække spændingen mere. Hvis jeg ikke bliver færdig nu, så har jeg spildt så mange tårer, så megen stress på kroppen ved både at arbejde fuldtid, være talent, arbejde deltid oven på fuldtiden og så have studiet ved siden af.
Så nu følger jeg Almen retorik og afleverer eksamensopgave, inden vi rejser til Cuba. Og så får jeg skrevet opgave i et gammelt fag jeg fulgte for et par år siden ? et fag jeg ikke fik afleveret opgave i, da jeg kom ind på Talentholdet og var ret forvirret. Så 30 ECTS på ned i foret, og så lige en bachelor og et til tilvalgsfag i retorik til foråret. Så er jeg dælendulemig færdig. Jeg fortsætter studiet, selv om de fleste anbefalinger lød på at følge arbejdet. Men jeg er en presset lille gøj, jeg skal bare være færdig NU. Arbejder heldigvis rimelig godt under pres. Indtil det bliver for meget. Men det sørger jeg for, det ikke bliver, og så tager jeg jo også lige til Cuba og trækker vejret.
I kan læse mere om mit studie, Film- og Medievidenskab HER.
God solskinsweekend!

13 kommentarer

 1. Laura siger:

  Uanset råd og vejledning, så er det godt at du har fået taget en beslutning, og at det var din egen 🙂 Selvfølgelig lægger det lidt pres på, når bacheloren skal færdiggøres inden for 5 år, men til sommer – så er du glad for lettet! Og det vil jeg forhåbentlig også være. Jeg sidder pt. med min bachelor (eller jeg overspringshandler ved at læse blogs nu…), og jeg glæder mig så meget til at aflevere den til januar, så jeg kan fokusere på de sidste to tilvalg til foråret og kalde mig selv bachelor til sommer 😀 Det var min første milepæl, mit første mål, og jeg kan ikke vente!

 2. Sash siger:

  Har selv læst Film- og Medievidenskab og haft stabler af bøger, der meget ligner din liggende truende foran mig, mens en eller anden opgave skulle skrives. Vi er jo travle mennesker, os fra AFM og nogle gange virker en jobmulighed eller noget andet langt mere fristende. Jeg arbejder selv i mediebranchen og det tog mig en del tid at få læst overbygningen færdig og – nok værst af alt – få skrevet specialet, fordi jeg jo havde mit gode job. Specialet er nok det værste, jeg nogensinde har oplevet – men jeg er SÅ glad for, at jeg fik det gjort! Den dag, når dit guldrandede eksamensbevis kommer med posten lover jeg er alle tårerne og stressen værd – man bliver så STOLT! Så hæng i, selv når det er surt, det betaler sig!
  Kh og hep-hep! fra en cand.mag. i Medievidenskab!

 3. Sådan! Det er SÅ god en beslutning! Sejhed

 4. Sådan Cathrine! Jeg synes, det er mega sejt, at du fortsætter på studiet og får din bachelor. Det er virkelig inspirerende.
  Jeg kommenterede ikke på dit indlæg dengang, om hvorvidt du skulle holde pause eller fortsætte, men jeg var klart på den side, at du skulle fortsætte. Følte bare ikke det var mit sted at blande mig… som fremmede læser på bloggen.
  DR er super sejt, og jeg tror, det vil føre en masse gode ting med sig, derfor er logikken om at holde pause og fokusere på DR god.
  Men som bachelor og snart kandidat, ved jeg, at der også er en særlig følelse i at få det dér papir på at man kan noget. Tænke. Analysere. Skrive. Det er en særlig værdi, der er svær at gøre konkret op.
  Så når du kan jonglere det hele, så synes det super-sejt, at du tager faget til ende, og bliver bachelor i 2014.

 5. Anne siger:

  Godt, Cathrine!
  Føles det ikke rart at have taget den beslutning, og vide at den faktisk ikke KAN ændres ved? Så står man ligesom ikke dér og svajer mere.
  Men, sørg nu – som du selv skriver – for at passe lidt på dig selv, også lidt bedre end du gjorde tidligere på året (jeg husker din video og dine indlæg, hvor det var så tydeligt at det hele bare var alt, alt for meget. Der skal du ikke ud igen, søde Cathrine. Det var faktisk lidt hårdt at se dig sådan, når man nu føler at man kender dig efterhånden)
  Kram herfra, og godt gået 🙂

 6. Birte siger:

  Din Svir er en gammeldags en af slagsen , you know that allready……:-)
  Et endt studiet er at foretrække og du har sådan et stort talent i dig selv, at ingen arbejdsplads vil vinke farvel til dig, heller ej DR.
  Krammer fra din Svir !!!!!!!!!

 7. Cathrine Nissen siger:

  Ja det bliver den bedste sommer, jeg er slet ikke i tvivl 🙂 Hvor er det dejligt, at du kan holde et fokus indtil januar – bortset fra bloglæsning 😉 Det skal jo til! Det fungerer også for mig, når jeg har en relativ kort deadline.
  Vi fortjener vist en MEGA god ferie til sommer 😀
  KH

 8. Cathrine Nissen siger:

  Nøj hvor er du sej! Du gjorde det! Det har jeg virkelig dyb respekt for. Det lyder som om du også har knoklet med studie samtidig med arbejde – at du har holdt et fokus er ret inspirerende.
  For mig er bacheloren rigeligt for nu, jeg venter med en kandidat til noget udlandsophold senere i livet 🙂 Jeg glæder mig som et lille barn til mit eksamensbevis kommer ind ad døren, kan du tro!
  KH

 9. Cathrine Nissen siger:

  Jaa! Jeg glæder mig stort til at være færdig <3 Kram

 10. Cathrine Nissen siger:

  Ja det er også det, der holder mig igang. At få et papir på at kunne noget 🙂 Kald mig gammeldaws, men det betyder også noget for mig. Stort til lykke med din bachelor, nu napper du bare specialet 😉 Tak for opbakningen! KH

 11. Cathrine Nissen siger:

  Jo det er super rart, og jeg har i virkeligheden nok også brug for den konkrete begrænsning, der nu er på datoen. Jeg skal ligesom bare være færdig. Bum!
  Og tusinde tak for al omsorgen, bekymringen og kærligheden Anne, bloggen her er en glimrende ventil, så når det går skævt, fylder den og I mig med glæde, kan du tro.
  Kram lige tilbage!

 12. Cathrine Nissen siger:

  Min svir er en gammeldags men dejlig kvinde! Kryds fingre for mig og lav noget god mad til os engang imellem, så vi kan koble af, mums 😉
  Vi ses snart!
  Kram tilbage

 13. Laura siger:

  Desværre har jeg et tilvalg samtidig med bachelor nu, som ikke bliver prioriteret helt højt nok =/
  Indtil videre har vi faktisk også planer om en rigtig god ferie til sommer (roadtrip endnu engang i USA), så den bachelor skal nok blive fejret!

Send en besked