Top

Solcremer: Pas på dig selv – og verdens have

15.07.2018
Skabt af Cathrine — Annonce

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Avène solcreme
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Avène solcreme
Kufferterne er pakket og om få timer sidder vi forhåbentligt i en metro på vej mod lufthavnen –  vi skal bare lige hjem fra Jylland først oven på en 30-års fødselsdag for en helt særlig kvinde.
Kufferterne blev pakket i går, og helt som jeg plejer, er der måske pakket lige i overkanten. Jeg har virkelig svært ved at styre mig – til gengæld vejer det ingenting. Badetøj og lette sommerkjoler. Men jeg kunne i virkeligheden godt nøjes med en tandbørste, badetøj, den kjole på billedet, hatten og solcremerne. Næsten da!

annonce i samarbejde med Avène

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Avène solcreme
Solcremerne blev gjort klart for længst i små poser, så de holder tætte under flyvningen. Og ligesom sidste år, er det bl.a. Avène, der er pakket med. Dengang skrev jeg om deres samarbejde med organisationen Pur Projet, som har til formål at beskytte havenes dyr og koralrev. Mange solcremer indeholder problematiske ingredienser for vores havmiljø. Flere solcremer indeholder silikone, som ikke kan nedbrydes i naturen, og derfor kan de ophobe sig i fisk. Og så er der oxybenzone, der er en af de mest anvendte bredspektrerede solfiltre. Det kan ændre på fisks køn, kønsdrift og forplantningsevner. Det skaber derforme koraller og er med til at kvæle dem – hvorfor de bliver grå og dør.
Så når vi så ligger der og sypper rundt i havet i sommervarmen smurt godt ind solcreme (for det er jo en håndfuld pr. krop, ikke?), så ender alle de her uønskede ingredienser i havet. Man anslår at 25.000 tons solfiltre indtager havene, hvert år. Det har jeg aldrig nogensinde tænkt over, før jeg selv så Skin protect – Ocean respect i et vindue på apoteket, som reklame for Avène.
Få solfiltre i lav mængde, ingen silikoner, ingen vandopløselige solfiltre – det er opskriften på Avènes solcremer. Nu har de endda fået små fine blå mærkater bagpå. Det kan ikke gøres tydligere. Og de kan endda anbefales på dykkerferier af samme grund.
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Avène solcreme
Hvor jeg sidste år havde optur over at opdage denne her lille kompakte, mineralske pudder med solfilter i (SPF50 så absolut godt beskyttende!) , når nu man gerne vil toppe op med lidt faktor i løbet af dagen uden at ødelægge makeuppen, så er der kommet tre nyheder til i år.
Avène Sun Fluid tinted SPF50+ (findes også ikke-tinted og en uden parfume), som lidt lægger sig i samme hjørne som pudderen. Det er en farvet dagcreme, slet og ret, men med et ordenligt skrald SPF. Det er virkelig rart, for jeg oplever ofte de farvede cremer til ansigtet kun har SPF15 eller SPF20. Jeg sætter pris på en ordentligt omgang SPF i ansigtet – hele året rundt. Og det er dejligt her ikke at skulle både bruge sin farvede dagcreme og så toppe af med solcreme. Alt der kan gøre det lettere og hurtigere og mindske følelsen af at have kaget en masse i hovedet. Den er super let i konsistensen og fedter på ingen måde huden. Har I uren hud, så vil jeg lige tippe om denne her oliefrie solcreme til ansigtet, som er beregnet til opgaven.
Sun Reflexe SPF50+ som kommer i en ret smart beholder, der er flad og kan være i dametasken, selv de små af dem. Den beskytter både mod UVA- og UVB-stråler, selvfølgelig, har faktor 50 og er super, super beskyttende og vandfast og tørrer ind på et splitsekund, så du hurtigt kan lægge din makeup. Den er lavet til ansigtets sarte hud og er proppet med termalkildevandet fra Avène, som beroliger på huden (det er i øvrigt bevist).
Avène Sun Mist SPF30 som er en ret let, oliebaseret solcreme på spray – den kommer ikke ud i sådan en hård stråle, som mange solcremer på spray gør. Den fordeler sig helt, helt let på huden og kan, hvis du synes, smøre ud. Eller bare lade den være. Den er let parfumeret, FYI, og ret oplagt på hud der er blevet letsolbrun. Man ser altså meget lækker ud med den på, der kommer ligesom lidt spil i huden.
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Avène solcreme
Og så er der jo mængden; en hånd pr. krop. Og hvis man lige ser mængden på et billede hos Kræftens Bekæmpelse, så er det altså virkelig meget. Mere end hvad jeg er god til at smøre mig med, kan jeg se, selv om jeg prøver at være dygtig. 40 ml pr. voksen og 20 ml pr. barn.
Én håndfuld pr. krop. Gensmør efter bad, sved eller du har tørret dig med håndklædet – generelt hver 2.-3. time. Og når du er færdig med at bade, så er mit nummer 1 soltip at have en Avène thermalkildevand på køl til at spraye huden på kroppen med, så den lige bliver beroliget. Den har trods alt brugt hele dagen på at beskytte dig. Og så aftersun som finale!
Vi ses under nye solstråler – i Italien. Ciao bella!
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Avène solcreme

11 kommentarer

 1. AS siger:

  En undren: Ifølge Tænk er der miljøbelastende stoffer i alle de testede Avéne solcremer? Men der er måske nogle andre stoffer end dem der skader havene? God ferie! 😎

  1. Hej AS 🙂 Vi er uenige med Tænks vurdering, for det er netop vores formuleringer, som gør os i stand til at samarbejde med organisationer som PUR PROJECT og European Skin Cancer Foundation. Stoffet som Tænk kvalificerer som miljøbelastende er: Disodium EDTA. Det er en forbindelse, som binder til ioner og metaller. Den er mere eller mindre biologisk nedbrydelig alt efter de metaller til hvilke, den binder. Disodium EDTA fungerer i vores produkter i koncentrationer på tocifrede mikrogram per liter, hvilket betyder, at i et åbent miljø som havet er Disodium EDTA så fortyndet, at det aldrig ville kunne måles, og det har derfor ingen effekt på havorganismer. Hvis molekylet ikke er bundet til metaller, er det også biologisk nedbrydeligt. Vi er derfor kede af, at TÆNK skaber usikkerhed omkring sikre produkter, da det er en alt for unuanceret betragtning at skrive, at et produkt er problematisk for miljøet, blot fordi man på INCI-listen kan finde disodium EDTA.

 2. Lone sørensen siger:

  Kunne du lige nå at fortælle lidt om dine smukke negle,sådan nogle vil jeg også have😅😅😅

  1. Cathrine siger:

   Hehe, det er shellak! Lavet af dygtige Nails by Nicki! KH

 3. camilla siger:

  øhj en fin kjole! hvor mon den er fra?? 🙂

  1. Cathrine siger:

   Den er såmænd fra H&M – prøv at søge på tunika! KH

 4. Signe siger:

  Jeg går selv meget op i, at produkter er svanemærket for, at skåne miljøet. Ved du hvorfor dette produkt ikke er svanemærket og om det har andre stoffer i sig der påvirker miljøet? Rigtig dejlig ferie. KH 🙂

  1. Hej Signe. Grunden til, at vi ikke har Svanemærket på vores produkter er, at vi er en del af et større internationalt selskab (Pierre Fabre Dermo-Cosmétique) som fremstiller produkter til flere lande i den samme emballage, dvs. vi har flere sprog og tekster på vores emballage. I og med Svanemærket er et lokalt mærke og ikke har tilsvarende mærker i alle de lande, hvor vores produkter forhandles, er det lidt udfordrende at have disse mærker på og stadig være relevant og forståeligt for forbrugerne i andre lande. Det betyder dog ikke, at vores produkter er mindre bæredygtige end dem, som er markeret med Svanemærket. Vi går nemlig meget op i at producere vores indholdsstoffer efter bæredygtige krav.

   1. Janne siger:

    Hej Eau Thermale Avéne
    Det er dejligt at se, at der ikke er silikone i jeres produkter.
    Det er også dejligt kunne læse, at I gennem Pur Project støtter genopbygning og bevaring af koralrev ud for nordvest-Bali.
    Når I mener, at jeres produkter er lige så bæredygtige som produkter med Svanemærket, så synes jeg at det er ærgerligt, at I ikke sætter søger om og får sat Svanemærket på emballagen på de produkter I sælger i Danmark. Ud over Danmark bruger Norge, Sverige, Finland og Island også mærket (i alt 25 mio. indbyggere, så det er ikke blot et lokalt mærke). Umiddelbart burde et moderne produktionsapparat kunne håndtere dette. Og mærket ville øge tilliden til jeres produkter.
    Kun med mærket kan vi som forbrugere være sikre på, at jeres produkter er lige så miljøvenlige og bæredygtige som øvrige Svanemærkede produkter – f.eks. at emballagerne er udformet med henblik på at begrænse materialeforbruget og spild af produkterne, at produkterne ikke indeholder mikroplastik samt at de har bedre miljømæssige egenskaber i forhold til giftighed over for vandlevende organismer end hvad lovgivningen foreskriver.
    (Her beskrives, hvad der kræves og hvad det koster: https://www.ecolabel.dk/da/blomsten-og-svanen/kriterier/vis-produktgruppe?produktgruppeid=090&projektgruppe=Svanen#,tab:kriterier)
    Jeg håber, at I vil genoverveje jeres lokale/regionale standpunkt og jeres muligheder for at kunne bruge Svanemærket i de nordiske lande!
    Mvh. Janne 🙂

 5. Helene B siger:

  Lige et tip: Ny dansk forskning viser, at det mest effektive er afsløre sig ind én gang om morgnen, vente 20 minutter og så smøre sig ind igen. Så kan man nemlig få brug hele den mængde det kræver ikke at blive skoldet. Hvis man ikke bader kan det faktisk holde hele dagen. Jeg er selv meget bleg (og bliver normalt kun skoldet og ikke brun) og har testet det hele sommeren på Roskilde og syd på uden at blive skoldet. Det har været vildt fedt! Hvis man bader meget eller sveder rigtig meget kræver det stadig lidt genindsmøring. Læs evt. mere på politiken 🙂

 6. K siger:

  Jeg synes man bliver kridhvid af avenes solcremer.. Hej spøgelse!

Send en besked