Top

Sommerben uden stive børster

04.05.2012
Skabt af Cathrine

Wauw! Har I lige set?! En collage på bloggen! For første gang i 100 år! Jeg skrev jo et lille bitte indlæg for snart to uger siden; mit yndling-klippe-klistre-program Picnik.com var blevet lukket, og så søgte jeg tips til et godt program, der kunne lave collager! Jeg bruger fortsat Picmonkey Og Toycamera Analogcolor til at colorgrade, men jeg læste alle jeres tips og googlede løs. Jeg endte med at ville have fat i Turbocollage, som Jane foreslog, hun skrev ?Det fungerer super godt, og er mega nemt? og jeg ælsker nemme ting. Især når det kommer til teknik. Men for at jeg kunne få programmet krævede det en softwareopdataring, så jeg har ventet en uges tid på Snow Leopard ankom fra Apple ? lang og kedelig historie kort: Jeg har nu fået Turbocollage, så nu skal den undelynemig have en over nakken med de collager! Jeg kan ligesom Jane varmt anbefale programmet!

Men nu til det det skal handle om! Hvordan får I sommerben? Barberer? Vokser? Laserbehandling? Sugaring? Der findes et hav af metoder! Jeg gik helt tilbage i gymnasietiden over til at vokse ben i stedet for at barbere, mine ben reagerede mega irriteret på skrabere; indgroede hår and all the works (charming I know). Og i løbet af de sidste 6 år har jeg været rundt om en muillard voksmetoder; voksklinikker, Veet, MB Beauty, sugaring.

Veet

Voks: Altså det lød SÅ godt i reklamerne, tre-to-en og så var benene voksede. Jeg har prøvet både deres færdige strips med voks på, som bare skal varmes op mellem hænderne; det virker på absolut ingen måde hos mig. Det er slet ikke effektivt, meget meget få af hårene forsvinder med. Så har jeg prøvet deres voksbøtte, der skal i mikroovnen og smøres på benene med en spatula – det var enormt svært at styre, voksen skal nemlig fordeles i et relativt tyndt og jævnt lag for at være effektivt (i hvert fald på mine ben), og det tror jeg man skal være rimelig professionel for at kunne finde ud af med deres spatula.

… Jeg har i øvrigt også prøvet deres hårfjerningsskum! Skræk o ve! Jeg fik de vildeste brandsår på benene! GISP! Min hud er også semisensistiv, så det er måske ikke så mærkeligt. MEN det sad på i ganske kort tid og alligevel lignede jeg et brandsårsoffer på benene – rimelig nedern når man skal til poolparty i gymmeren få dage efter; “ja jeg blev angrebet af myg forleden nat, og så har jeg bare kradset og kradset”. Mm. Klart.

Easy Wax, MB Beauty

Det her er den ordentlige voksmetode på studentermåden. ?Ordentlig? fordi det er det tætteste du kommer på en effektiv og professionel voks uden at gå på klinik. Jeg har købt sættet i Matas; selve waxheateren løber op i 470,- men er i øjeblikket på tilbud til 390,-. Det lyder måske af meget, men det er en engangsinvestering, og en enkelt gang voks koster ca. det samme på en klinik. Jeg har haft min i ca. 3 år og det er genialt. Du skal dog tilføje voksstrips og vokspatroner løbende, men det er økonomisk set klart den billigste måde at få en ordentlig voksbehandling på. Og så er du i øvrigt ikke afhængig af at skulle suse forbi en klinik. Det eneste minus er, at det kan være en udfordring at gøre det selv, hvis du aldrig har fået vokset ben før. Jeg foreslår evt. at du prøver en professionel klinik en enkelt gang for at lure tricksene.

Klinik

(I får lige collagen igen, nu har jeg ENDELIG lavet den hæhæ) Det er selvfølgelig den mest effektive måde at få vokset ben; en professionel der kan vende dig og komme til de steder, du måske ikke helt selv kan nå. Her har jeg virkelig været rundt mange steder, altid en jagt på at finde den bedste vokser og samtidig den billigste. Jeg har været på kosmetologskolen en del gange, både i København og i Hillerød. Jo det er billigt (ca. 150,- for halv ben/fra knæet og ned) men hvor er jeg tit gået derfra og ikke været helt tilfreds. Det er rimelig nedern at have en motorvej af hår ned ad bagbenet, som ikke lige er blevet “fanget”.

Så har jeg prøvet adskillige Downtown-tilbud, men jeg har aldrig været rigtig tilfreds. Men nu er jeg “faldet” over salonen Figur og Skønhed (Henrik Steffens Vej 1, Frederiksberg) og aldrig har jeg været så tilfreds med en voksbehandling, ja det lyder jo som en videnskab, men det er det næsten også! De er smadder gode og prisen er i øvrigt kun 250,- for voks af halv ben. Det er altså en fin pris i forhold til konkurrenternes. De laver også andre behandlinger der, men jeg har kun prøvet voks.

Bonussen ved at vokse ben i forhold til at barbere ben er klar; man skal sjældnere være over benene, da hårene tager tid om at gro ud. Når de så gror ud, føles de ikke ligeså meget som stive børster som ved barbering – hele håret rives nemlig med ud ved voks modsat at skære hårene over hvor de er tykkest ved roden ved barbering. Og efterhånden bliver der færre og færre hår, som man irriterer hårproduktionen. YAY!

… Hvis økonomien var til det, så gad jeg godt benytte sugaring i stedet for voks. Ved sugaring skulle man vist kunne få fat i hårene uden de skal være lige så lange som ved voks, og så skulle det være super til sensitiv hud. Men. Det er altså også lidt dyrt (550,- hvis du er ny klient hos Beauty Avenue som eksempel)

7 kommentarer

 1. Yasmin siger:

  Du glemte helt den snilde ven, epilatoren! Den er effektiv og virkelig billig i drift. Første gangs ydelsen er selvfølgelig ikke helt billig, men til gengæld har du et apparat, der fungerer i flere år. OG så gør det altså kun pisseondt, de første par gange man bruger den.

 2. Claramaj siger:

  Uh, har altid haft så meget lydt til at prøve at få vokset ben hos en pro – men med en SU på 1250 om måneden ligger prioriteringerne desværre lidt anderledes 🙁 Men tak for tippet!

 3. Anne Mette siger:

  Juhu! Jeg er også på epilator! Perfekt gaveønske 🙂
  Dog synes jeg, at mine ben godt kan blive sådan lidt prikkede af det? Men jeg ved selvfølgelig ikke om voks ville have samme effekt, da jeg aldrig har prøvet.. men ja, jeg er klart også på epilator

 4. Yasmin siger:

  En god cream efterfølgende har altid været en fantastisk hjælp for mig 😉

 5. Marie siger:

  Epilator er altså genialt! Især fordi det er en engangs investering. Hold op det gjorde ondt første gang!!! Men nu er jeg blevet ret glad for at bruge det 🙂

 6. Selv tak for tippet Claramaj! Du kan starte med at prøve på en kosmetologskole, der er det i hvert fald billigt, hvis ikke gratis 🙂

 7. Hvor er I altså gode piger til at tippe – også hinanden! Jeg har faktisk altid lidt ubevidst undgået epilatoren – jeg har ikke helt troet på effekten, at den skulle kunne hive hårene effektivt ud og efterlade benene helt glatte. Hvor er det godt at høre, måske det skulle prøves? Det lyder da nemmere end hjemmevoksning!

Send en besked