Top

Sommereskapisme! … fra Ikast til Ibiza – fortid til fremtid

16.07.2019
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand — Annonce

Rockpaperdresses, Mofibo, Cathrine Widunok Wichmand, sommerhus

(indeholder rabatkode)

Forleden efter Adams sidste baby tumlastik denne sæson (som vist egentlig er god gammeldags rytmik), pakkede vi den gamle Up (vi købte den af min søster for år tilbage, da de måtte ty til en større bil med to børn – nu leger Eddie deromme, lidt hyggeligt! (og kors hvor den trænger til en rengøring, jeg undskylder hver gang nogen skal med os)), og så kørte vi op i sommerhuset.
Købet af sommerhuset var også motiveret af, at vi gerne vil holde flere ferier hjemme i Danmark og derved skære gevaldigt ned på flyrejser (Adam taler så varmt om barndomssommerhuset i Lumsås). Men jeg er også lidt spændt på, om det mon kan slukke eventyrtørsten, rejselysten, som ved Gud jeg har? Det kan næsten føles som en kløe, lysten til eventyr!

I samarbejde med Mofibo

Rockpaperdresses, Mofibo, Cathrine Widunok Wichmand, sommerhus
Nu vi talte privilegier for nyligt – at kunne rejse og opleve verden er et kæmpe privilegium, og et jeg virkelig nyder. Min mormor mener, det løber i årerne i vores familie, at jeg er bidt af samme ‘syge’ som hende. Min oldemorfar og oldemormor kom hertil fra Hviderusland og Polen, med båd en sen aften. En lang færd at komme hertil for over 100 år siden – det ultimative eventyr at forlade sit fædrende land for at slå sig ned i et nyt. Min mormor, som nu er over 80, har stomi og kæmper med kræft for tredje gang – hun rejser stadig på busrejser med seniorforeningen i Holte. Nogen gange går turen til Sønderjylland. Eller til Ribe. Andre gange lidt længere syd for grænsen. Min mor er især bidt af vandreferier; Caminoen alene eller Hærvejen med kusinerne. Hun er så sej.
Nu har vi været i Italien i maj, så så længe siden er det overhovedet ikke, at vi rejste. Men når alle andre er af sted, så kan det alligevel godt give lidt kriller, så jeg har været ret spændt på, om det mon vil føles som ferie at tage i sommerhus? Vi har ikke vist pas en eneste gang, ramt en bordershop eller taxfree-område. Der er jo så mange ting, jeg forbinder med ferie, som faktisk er bundet op på rejser i luften (sorry Moder Jord) – kilden i maven, når man pakker kuffert. Trille af sted på brosten med hele oppakningen, ALTID sent på den, ned i metroen. Følelsen når man har tjekket bagage ind! Jeg ELSKER det. SÅ er ferien startet. Lige ind og købe en creme og et blad, måske en kaffe på vejen, gerne en direktørsnegl til flyet på morgenturene.
Denne her gang skulle vi bare hoppe i bilen – uden det store ståhej. Jo, vi tømte køleskabet, og det føltes ret ferieagtigt. Og jeg slukkede al strøm (på nær fx køl/frys) på hovedafbryderen. Også en ferieting. Der er en bunke tøj heroppe allerede, en tandbørste – resten har vi taget oppe fra og ned.

Find en rabatkode til Mofibo nederst i indlægget

Rockpaperdresses, Mofibo, Cathrine Widunok Wichmand, sommerhus
Jeg kan afsløre – her er kæmpe feriestemning! Måske sidder feriestemningen ikke i transportmidlet og måske heller ikke i destinationen men i sceneskiftet? Nye rammer, noget nyt at se på, en anden hverdag. En eskapisme. Her er en ro. En ro over os, som vores weekendgæster også bemærkede. Der sker ikke det store. Mon vi kan tage det med os hjem til byen, når sommerferien er slut? Roen?
Rockpaperdresses, Mofibo, Cathrine Widunok Wichmand, sommerhus
Hvad laver vi her så? Ikke det store. Det er helt uden tvivl Eddies størrelse, der er afgørende for det. Adam kører lidt i Silvan, haha! Og til fiskehandleren. Han (Eddie, that is!) sover de bedste lure, han har sovet siden før Italien i sin sway under æbletræet. Og min yndlingsbeskæftigelse? 1) Trawle Den Blå Avis for ting vi mangler, som fx billeder til vores endevæg og 2) gå i haven, når Eddie er puttet. Med stor striktrøje og træningsleggings og uldsokker i mine Birkenstock, en lille havesaks i hånden, lyttedutter i ørerne OG – lydbøger og podcasts. Det er min eskapisme.
Jeg synes, min koncentration bliver dårligere og dårligere – ej, det ved jeg ikke om den gør, men hvis jeg fx læser et blad eller en bog, så kommer jeg hurtigt til at gribe telefonen. Måske for at google noget, jeg læser og blive klogere – måske fordi jeg lige kommer til at kede mig. Men når jeg hører podcasts og lydbøger, så kan jeg på ingen måde koncentrere mig om andet – ikke glo på telefon men kun give fantasien frie tøjler. Og det allerbedste er samtidigt at have hænderne i nutiden, gå og nippe rosenhoveder aftenen lang, indtil myggene tager over, de grådige sataner elsker mine ankler og ben, men lade hovedet vandre ubesværet i fortid til fremtiden og tilbage til nu’et. Om det er til Hogwarts, som tilskuer til et grusomt mord (mand, jeg er blevet sart det sidste år, i forhold til, hvad jeg hører!) eller forelske sig i en superhelt (er det egentlig tid og alder til husmoderporno aka. 50 Shades? Dem fik jeg aldrig læst – mon det giver et kick at høre dem? Så er man halfway there! Haha!).
Podcasts og lydbøger er genial underholdning på ferier, for det fylder INTET i kufferten hvad end den er på vej til Ikast eller Ibiza. Ingen ondt i ryggen – og overvægt så kun fordi man slæber for mange saronger med hjem. Færre bøger i taske? Flere minder er der plads til.
Jeg har lavet et ret vidunderligt samarbejde med Mofibo over de næste mange, mange, mange måneder – vist en af deres største i 2019 (yup, jeg er stolt!). Og i dag vil jeg give jer et lille indblik i min ‘læsestak’. Man kan dog både finde podcasts, e-bøger og lydbøger derinde, sådan en små 100.000 titler, lige ved hånden!
Rockpaperdresses, Mofibo, Cathrine Widunok Wichmand, sommerhus

Den danske seriemorder ‘Amagermanden’

Da jeg var gravid, forsvandt min lyst til uhyggeligt lytteri. Mig som har ELSKET true crime – ingen My Favourite Murder eller andet skidt. Men nu prøver jeg at komme op på hesten igen, og Mofibo har en aldeles uhyggelig og spændende podcast liggende om danske seriemordere. Jeg lytter til serien om Amagermanden – tænk sig et barn vokset op i en tilsyneladende almindelig, varm familie kan vise sig at blive det styggeste væsen. Der tegner sig et billede af en forbryder in spe helt fra ungdommen af. Der er interviews med politifolk, en ekspert i seriemordere, vidneudsagn.

RØDDER

Historien om Nedim Yasar, som jeg har lyttet ret meget til på Radio 24/7, der på tragisk vis  fik taget sit liv fra sig samtidig med, at bogen udkom. Bogen skulle give et ret interessant indblik i en verden, som er super langt fra min. Københavns Vestegn i 1990’erne, et barn der drømmer om at blive gangster – for det er dem, han ser op til. Og drømme kan gå i opfyldelse! Nedim når at blive en del af Københavns hardcore kriminelle bandemiljø, han lærer at svindle, true, afpresse – før han kaster sig ud i hashmarkedet. En historie om kammerater og krig. Ære og frygt – og forsøget på at lægge alle kortene på bordet og det hele bag sig.
Oplæst af Marie Louise Toksvig

Dødevaskeren – af Sara Omar

Uij, har jeg mon nerver til at høre denne? Jeg fulgte debatten og snakken meget, da Sara Omar udgav sin bog. En historie om en uønsket pige, Frmesk, som for at beskytte hende fra sin egen far, kommer i pleje hos sine bedsteforældre. Et kærligt hjem med vidensgerrig morfar og en mormor, der arbejder som dødevasker. Hun tager sig af kvinder, som ingen andre vil begrave. Kvinder dræbt i vanære og skam, for sådan ses mange kvinder i et Kurdistan præget af krig, folkedrab og had.
Oplæst af Pernille Lyneborg
Rockpaperdresses, Mofibo, Cathrine Widunok Wichmand, sommerhus
Min liste er lang! Jeg har delt den på min story, hvis I vil se nærmere! – og til forskel fra var det fysiske bøger, jeg skulle tæske mig igennem (som jeg nu også holder af – og det kan man jo også på Mofibo!) så tror jeg faktisk, jeg kommer et godt stykke igennem dem, når jeg lytter. Især med lidt havearbejde ved hånden (og det er her rigeligt af!). Tre, to, en – hej, hej! Og jeg er eskaperet væk! (-agtigt!)

I kan oprette jer HER og få 30 dages gratis abonnement – hvis I altså er nye brugere. I skal blot bruge koden RPD2019, ved oprettelse! Kunne man ikke også lige høre Harry Potter, hva’? Ved I hvem, der læser dem højt? Jesper Christensen, som jeg ÆLSKER!

GOD læse- og lyttelyst! Hvorend I befinder jer i sommerverdenen.

Rockpaperdresses, Mofibo, Cathrine Widunok Wichmand, sommerhus

10 kommentarer

 1. Julie siger:

  Jeg er også blevet meget meget hooked på lydbøger . Og mofibo ligeså! 🙏🏻
  Din fine fine kjole, hvor er den fra?

  1. Cathrine siger:

   YES 😀 TAK Marie, og ja den er fin – dog mere en skjorte… En tunika 😀 Den er satme kort! KH

 2. Marie siger:

  @Julie jeg tillader mig lige at svare dig. Den er fra Other Stories, SÅ fin jo!
  (Fandt den lige selv på hjemmesiden:)
  https://www.stories.com/en_dkk/clothing/dresses/product.rose-embroidered-plaid-mini-dress-plaid.0750343001.html

  1. Julie siger:

   Tak!! ❤️❤️❤️

 3. Nina siger:

  Jeg abbonerede på Mofibo en overgang men blev lidt træt af det mangelfulde udvalg på engelsk og på den ret svingende kvalitet mellem oplæsere. Det kunne dog være jeg skulle give det en ny chance en dag

  1. Cathrine siger:

   Uh ja de gode oplæsere sætter man ekstra pris på! Det er sjovt, for det er ret forskelligt, hvad og hvem man er til 😀 Hører du Sitter podcasten? De talte om oplæserstemmer forleden! KH

 4. Jeg er helt med på, hvad du siger. Lydbog rocks 💪🏻
  Og iøvrigt: Dejligt med tips – jeg har aldrig hørt en bedre oplæst bog end “Britt-Marie var her”, som vi også anbefalede for nylig. Har hørt den TRE gange indenfor et år. Jeg tager mig selv i at le højt, selv i Føtex køen med den i ørene, og savne hende og alle bifigurene når den er slut. Sådan hvor jeg ægte, tænker på dem – det er jo skruptosset 😂. Men sådan kan de virkelig gode oplæsere fortrylle og det er jo fantastisk 😍
  – A

 5. Ida siger:

  Hej Cathrine
  I klimaens (og SU’ens, for nogen af os) ånd, har du så lyst til at lave et indlæg om genbrugsbutikker? Jeg tænker både dyre og billige, gakkede og moderne 🙂
  Det er lidt et cirkus at finde rundt i selv og jeg ved slet ikke hvor jeg skal starte! Jeg mangler lidt tips og tricks.
  Kram
  Ida

 6. Louise siger:

  Jeg ved godt, at der ikke er så meget mode på bloggen for tiden, men kunne vildt godt tænke mig et indlæg omkring høje hæle. Hvilke farver går med hvilke kjoler og hvilken stil er behagelig/får benene til at se pæne ud etc. Du må jo siges at være lidt af en specialist 😉 Bare et forslag… Knus!

 7. Maria R siger:

  Hold nu op hvor er han sød; din lille mand 😍 Og med så yndig en mor – I stråler jo om kap ☀️

Send en besked