Top

Sommerferie 2018 på plads

18.05.2018
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

translations by Camilla

rockpaperdresses, Italien

Så mange tanker om, hvad vi skal finde op med den sommerferie. Hjemme, ude, hvor længe, hvor meget – og så klarede vi at booke sommerferie på halvanden time i går aftes. Done deal! Videre!

Og turen i år, til juli, går til norditalien, som jeg også talte om forleden. Derfor kunne jeg da også fint have billeder med her fra vores Sardiniens-tur tilbage i 2014 – det kan altså også anbefales (min guide kan I finde her, men sørg lige for at tjekke op på om stederne findes). Vi behøver ikke flyve til hverken Thailand eller Bali for det krystalklare vand – det findes indenfor Europa. Spiaggia på Sardinien! Himmel på jord!

rockpaperdresses, Italien

Inspirationen til ferien kommer helt hundrede efter at have set årets film Call me by your name. Den smukkeste film i mands minde. Den foregår i Crema, som ligger i norditalien, og dér må vi til!

Vi har booket en uge nær Comosøen i en virkelig dejlig lejlighed med vinmarker og søkig og terrasse (og pooool), og så rykker vi nær Verona, hvor vi bor i en ny lejlighed. Så to uger, hvor vi vil bevæge os rundt i blandt andet Valpolicella. Comosøen, Milano, Crema, Gardasøen (som jeg mindes er vidunderlig fra barndommen) og Verona og Venedig. De ligger alle som perler på en snor, så vi kommer nemt fra A til B – vi tjekkede i øvrigt om vi kunne leje en elbil i Milano, og det var slet ikke en mulighed. Kan man ikke leje elbiler? Nu ligger alt relativt tæt, så så meget forbrug bliver der ikke. Men stadig.

Har I nogle must-do’s; pizzasteder, gode udkigsposter over søerne, gelaterias – do share! Jeg er så glad for, at vi har lejligheder begge steder, for så kan vi selv køre i supermarkedet og købe lækre tomater, en lækker cremet bøffelmozzarella (hvis de kan opstøvet pasteuriserede) – gode italienske grøntsager, der har fået sol hele foråret. Og så skal vi bare nyde livet i roligt tempo med hinanden og ingen planer. Det giver så god mening!

Hvad skal I denne sommer?

ROCKPAPERDRESSES, Cathrine Widunok Wichmand, Fotograf Julie Bjarnhoff, Værnedamsvejrockpaperdresses, Italien

So many thoughts about what to do about this summer. Home, out, how long, how far, how much – and then we managed to book a holiday in one and a half hours last night. Done deal! Move on!

Tthis year, in July, we’re going to the north of Italy, which I mentioned the other day. Hence the pictures from our Sardinia trip back in 2014 – I recommend that highly as well (find my guide here, but make sure to check whether the venues still exist). We don’t have to fly to Thailand or Bali to get the crystal clear water – it exists within Europe as well. Spiagga in Sardinia! Heaven on earth! 

The inspiration for our holiday is definitely the film of the year, Call me by your name. The most stunning film in living memory. It’s set in Crema, in the north of Italy, and we have to go there!

We booked a week near Lake Como in a really lovely flat surrounded by a terrace (with a pooool), vineyards and sweeping views across the lake, and from there we move into another flat, near Verona. The following two weeks, we’ll move around to places like Valpolicella. Lake Como, Milan, Crema, Lake Garda (from which I’ve got so many wonderful childhood memories) and Verona and Venice. They’re all like pearls on a string, which will make it easy to get from A to B – incidentally, we checked whether it was possible to rent an electric car in Milan, but that wasn’t even an option. No electric rental vehicles? Oh well, everything is relatively close so we won’t be consuming that much. But still.

Do you have any must dos; pizza joints, great outlooks over the lakes, gelaterias – do share! I’m so happy we’ll be having flats in both places so that we can do some local grocery shopping for delicious tomatoes, a delicious creamy buffalo mozzarella (if we can find them in a pasteurised version), good Italian sun-ripe veggies. We’re just going to enjoy life in a calm pace with each other and no plans. It makes so much sense!

What are you guys up to this summer?

rockpaperdresses, Italien

rockpaperdresses, Italien

46 kommentarer

 1. Caroline siger:

  Ej hvor skønt! Jeg fik også en urgent lyst til at droppe alt og flytte til Norditalien og bo i et hus, ligesom i Call me by your name, da jeg så den! Jeg flytter til NYC start juli, så min sommer skal bruges i +35 grader i et hedt Brooklyn, hvor jeg skal hjælpe min kæreste med at åbne cafe. Jeg håber, at det også bliver til et par weekendture Upstate New York <3

 2. Liza siger:

  Det ser godt nok dejligt ud! Jeg drømmer også om en køreferie i Italien med min kæreste på et tidspunkt. Til sommer bliver det dog “bare” til en tur til Bruxelles og et smut i sommerhus, da vi har rejst lidt meget på det sidste. Men hvis vejret holder bare en lille smule, så skal det nok blive en helt fantastisk sommer hjemme i dejlige Danmark!

 3. Ditte siger:

  Årh hvor lækkert – min mand og jeg var også på sommerferie ved Como søen den sidste sommer før vi blev forældre og bortset fra at det var hårdt at være gravid i 36 graders varme, så var det den skønneste ferie. Tag en sejltur med de små færger der sejler på tværs af søen, det er super billigt og virkelig smukt. Er det meget varmt er der masser af små badebroer til en dukkert. Hvis i er i nærheden af Molina (en lille bitte landsby langt oppe af en bjergside) kan restaurant Antica Molina anbefales. Der er ingen menu, den skifter fra dag til dag, og betjeningen taler kun italiensk, men maden er fantastisk og af lokale råvarer og den ligger på det mest romantiske lille torv. Selve Como by kan i dog godt springe over, den er ret kedelig. Håber i får en fantastisk ferie. Vi skal selv til Kreta med hele familien. Vi har lejet to villaer med plads til bedsteforældre, børn, onkler, tanter, fætre og kusiner – det bliver awesome!

 4. Rikke siger:

  Er selv igang med præcis det samme – altså bestille ferie i italien. Hvilke sider kan du anbefale til leje af lejlighed? Gider ikke det der hotels og booking mere og bliver altid så vægelsindet, når jeg bare surfer rundt.
  Har flere gange været ved garda, alle byerne er smukke (og enormt! turistede), men Limone har mit hjerte. Udsigten fra hotellerne langs bjergsiden er one-of-a-kind.
  I Verona kan jeg varmt anbefale at tage i Arena og se en opera. Så selv Aida, det var en stor oplevelse.
  Måske vi ses i området, i så fald skal jeg nok råbe op 😀

 5. Elisabeth siger:

  I bliver simpelthen nødt til også at bruge en dag i Padova! Den ligger kun 20 minutters togtur fra Venedig og 45 minutter fra Verona. Jeg var på udveksling der i 5 måneder i efteråret, og det er den skønneste lille perle, som tit bliver overset pga. de store turistattraktioner som Venedig og Verona har lige ved siden af. Til gengæld betyder det markant færre turister i Padova, som ellers er mindst ligeså charmerende og hyggelig 😀
  P.S. den bedste is (i Padova såvel som resten af Italien) får I på La Romana, som er en kæde, der ligger i de fleste italienske byer!

  1. Marie siger:

   JA, SÅ enig! Jeg har boet et år i Milano og et halvt år i Peschiera del Garda, og jeg tog tit på tur til de lidt mindre byer langs den togrute der går fra Milano til Venedig. Padova er skøn!

 6. Emma siger:

  Ej, hvor bliver det fedt! Jeg er VILD med Italien og Gardasøen.
  Her går turen til Normandiet med mine forældre og senere Grækenland med min kæreste. Det glæder jeg mig også til 😉

 7. S siger:

  Åh hvor lyder det skønt!
  Jeg besøgte selv Venedig sidste år (dog bare på en endagstur) og må advare om, at det (selvfølgelig) er rimelig overrendt og virkeligt varmt om sommeren… men det er en virkelig smuk by (du har måske allerede været der?). Vi endte med at bruge det meste af dagen på de to øer Murano og Burano, som er rigtig hyggelige (man kan sejle dertil med deres kanal-busser). Især Burano kan anbefales 🙂
  Jeg er selv gået lidt i tænkeboks over, hvad sommeren skal bruges på, når su budgettet ikke er kæmpe (og jeg næsten lige har været ude på en laang tur, så jeg kan vel ikke forlange mere nu ;))

 8. Mette Marie Bech Sørensen siger:

  En af mine hemmelige yndlingsfilm er Under the Tuscan Sun, som omhandler en kvinde der bliver skilt og ender med spontant at købe et hus i Toscana. Den vækker en voldsom længsel i mig, efter Italiens kultur, sol og eventyr. Bare et lille tip, hvis du ikke lige ved hvad du skal bruge fredag aften på 😉
  Min kæreste og jeg rejser selv 3 uger til USA. Roadtrip der indeholder: San Francisco, Yosemite, Sequoia, Death Valley, Las Vegas, Zion, Antelope Canyon, Grand Canyon, Sedona, Hackberry (Route 66), og Los Angeles. Meget lig jeres tur i 2015! – Forventer dog (desværre) ikke der bliver nogen forlovelse på denne tur 😛

 9. Mette siger:

  Åh, det lyder jo fantastisk! Jeg er også glad for Italien, altid så smukt og dejlig mad. Selv tager jeg med min kæreste en uge i sommerhus i Sverige 🙂
  Vi tager den bare lidt med ro den her sommer og tager nok en længere ferie over nytår. 🙂

 10. Laura siger:

  Det lyder virkelig skønt! Vi var to uger i Italien sidste sommer – det land altså <3 I år skal jeg to og en halv uge til Rhodos med min elskede svigerfamilie! Og nå ja, min kæreste skal da også med. Vi skal bo i nøjagtigt den samme aribnb-lejlighed, som vi var i for tre siden. Det bliver som at komme hjem 😊 Og så er min søster i øvrigt højgravid, så resten af sommeren skal bruges på at kysse på min lille nevø 👶🏻👶🏻

 11. Maja siger:

  Årh hvor lyder det dejligt 😊 Limone sul Garda er helt vidunderlig – lille og charmerende med oliven- og citrontræer over det hele 🌞 Den ligger i den nordlige ende af Gardasøen. Rigtig god tur!

 12. Iben siger:

  Det lyder så skønt. Elsker Norditalien!
  Hvis I har mulighed og tid, så tag og besøg Iseosøen, navnlig byen iseo. Den er super hyggelig og de har (efter min mening) verdens bedste gelato nede ved havnen. En isbutik, der har ligget der siden min familie startede med at komme der i starten af 90’erne. Vigtigt!

 13. Marianne siger:

  Vi skal på roadtrip i Skotland 😄 Edinburgh, The Cairngorms National Parl, Inverness, Isle of Skye og Loch Lomond. Har været i Skotland to gange tidligere, men denne gang er med min kæreste (forlovede faktisk. Gisp!), og jeg glæder mig så meget til at opleve landet med ham 😊
  Norditalien lyder skønt – der er bare så frygteligt varmt 😆

 14. Charlotte siger:

  Min familie har sommerhus i nordvest-Italien ved vandet, så ingen lokale tips herfra 😉
  Til gengæld!! Sørg for at komme i et stort supermarked og købe souvenirs – lækker tørret pasta, oliven, syltede peberfrugter, limoncello, olivenolie, balsamico, Amarena kirsebær, ostetilbehør (fx pære”syltetøj”), svampebouillon, kæmpe kapers. Det står i hvert fald på min liste 🙂
  Og så har jeg en to do spiseliste hver gang, haha. Kanin, calamari, melanzana alla parmigiana, tiramisu, is (!!), masser-masser af pasta (ragu, funghi, frutti di mare…).
  Ej men altså, glæd jer!

 15. Marie siger:

  Lago d’Iseo og den lille by Iseo er klart et besøg værd. Så hyggelig og meget smukt! Bergamo

 16. Marie siger:

  Hov det gik for stærkt! Bergamo og Brescia er begge besøg værd og har mulighed for shopping, hvis man lige står og mangler lidt italiensk mode… 🙂

 17. Caroline siger:

  Jeg var egentlig ret opsat på en tur til det franske – bo i en hytte med vores venner og se en bjergetape af Tour de france! Men jeg har termin med min lille babydreng til august, så vi tør altså ikke tage alt for langt væk🙈 Så det bliver en weekendtur til Dragsholm Slot😊

 18. Kathrine siger:

  Jeg vil klart anbefale at se udendøres opera i Verona i det gamle amfiteater. Det var en fantastisk oplevelse (også selvom man ikke er opera-fan)! Man sidder på de gamle trin under åben himmel og må selv have snacks mv. med ind. Jeg synes at der var en helt utrolig rar stemning 🙂

 19. Stine siger:

  Området ved Comosøen er fantastisk! Sidste år var vi på roadtrip rundt i Europa og Comosøen var vores første rigtige stop. Vi boede der i en uge og havde lejet en lejlighed i et mindre hus i byen Gravedona. Selve byen var ikke meget ved, men vi fik den bedste is, vi nogensinde har fået, fra Gelateria La Carapina. Det er lige før den er en køretur værd 🙂
  Varenna, den gamle pastelfarvede fiskerby, på den østlige side af søen er en rigtig hyggelig by. Bestemt et besøg værd! Bellagio er ret turistet – en rigtig fin by med smalle gader og små lokale butikker, men også mange mennesker.
  Jeg kan også anbefale at tage en af bådene rundt på søen – man kan stå på/af forskellige steder. Mennagio på den vestlige side er et godt start-sted, hvorfra der er en del ruter til de øvrige byer.
  Ellers bare nyd det! 🙂
  I år stå den på to familieferier – først med min side af familien en uge til Sverige, hvor den står på vandrerture, fiskeri, bådture og grillhygge – så til Marbella med min svigerfamilie på ren solferie.

 20. Mette Glerup Kristensen siger:

  Iseo søen som også ligger på jeres vej, kan virkelig også anbefales 😍 God tur og god fornøjelse, der er altid skønne oplevelser i Italien 🤩🤗

 21. Matilde siger:

  Husk lige at gennemtjekke, om biludlejningen tager imod jeres kort, når I først står dernede og skal bruge bilen. Den fejl havde vi gjort – de havde nemlig trukket et reservstionsgebyr over kortet hjemmefra, men nægtede at lade os betale resten med samme kort når vi så fik udleveret bilen. Det kan lægge lidt en dæmper på ferien, indtil man så finder en anden løsning! Men stadig fedeste at undgå!
  Rigtig god tur, når I kommer dertil. Jeg glæder mig til at følge med som altid 🙂

 22. Signe siger:

  I skal tage forbi Villa del balbianello når I er ved Como søen. Det er en fin lille gåtur fra den i øvrigt hyggelige by Lenno,, og det er altså ikke tilfældigt at villaen og udsigten optræder i flere film (Star wars, James Bond). Der er bare helt åndssvagt smukt. Man kan i øvrigt leje en lille båd i Lenno og sejle derud også – og bade fra båden i søen. Så hyggeligt!!

 23. Anja siger:

  Varenna ved Como søen er helt perfekt! Lille by med torv og restauranter ved vandet. Smuk og hyggelig…

 24. Mie siger:

  Vi tog en lignende – og meeeeget dejlig – tur forrige år.
  Verona var min yndlingsby, og Julies hus er selvfølgelig et must.
  Derudover var der to gode is-steder, som jeg selvfølgelig ikke kan huske navnene på.
  Det ene var ret moderne og lå nede for enden af deres store torv.
  Det andet lå nær floden og var vidst byens ældste – fra før 2.verdenskrig og meget insta-worthy.
  Derudover er der en iskælder, der hedder GROM, og de har nogle åndssvagt lækre sodavandsis, der bliver dyppet i smeltet chokolade på stedet (hvis man nu ikke kan spise 3 flødeis om dagen).
  Og hvis det passer med ruten kan jeg anbefale Torino. En helt anderledes og meget mere “fransk” by – og med den bedste bacchio-is, jeg nogensinde har smagt i Nivå på det store torv mod floden.

 25. Trine siger:

  Jeg skal til Gardasøen 😍 I skal virkeligt prøve at spise på Giardinetto i San Zeno. Lækkert mad med den vildeste udsigt over søen. Køreturen derop er en oplevelse i sig selv! Har været ved Gardasøen mindst 15 gange, og det er stedet man vender tilbage til gang på gang.

 26. Amanda siger:

  Har også set Call me by your name og er blevet inspireret til 2-ugers tur rundt i det nordlige Italien☺️ Jeg og en veninde har også lejet bil og lejligheder. Glæder mig såå meget 🙋‍♀️

 27. Sidsel siger:

  Min familie og jeg er ellers altid i skønne Italien på sommerferie, men i år skal vi til Porto, i Portugal. Det glæder jeg mig også til! Vi havde for nogle år siden en dags-tur i Verona og det er simpelthen den hyggeligste by! Et must er selvfølgelig at se Julies balkon 😉 Og at spise en masse lækker gelato!

 28. Stine siger:

  Jeg ved ikke, om I har været i Milano før, men jeg kan bestemt ikke anbefale det! Der er beskidt, varmt og bare så ucharmerende. Byen er meget industriel, og ikke særlig “ferieagtig”.
  Der er SÅ mange andre dejlige steder i Italien, som jeg til hver en tid hellere ville besøge end Milano 🙂

 29. Nana Sophie siger:

  Det lyder som en skøn ferie, I har plantlagt! Italien er mit all time yndlingsland – lige efter Danmark.
  Jeg skal til Dublin i en uge med en veninde, og så har jeg for første gang besluttet at prøve at rejse ud selv – så jeg skal en uge til Italien – Rom og Sorrento – med et rejseselskab. Jeg kender ingen der skal med på turen, og det er sgu en smule angstprovokerende, men jeg er sikker på det bliver en uforglemmelig tur.

 30. Alberte siger:

  Ej hvor skægt. Følger med tipsene her. Min bedsteveninde fra folkeskolen og jeg skal også til Milano. Med smut til Verona. Hvad uge skal I af sted til, hvis man må være nysgerrig? 🤗

 31. Mette siger:

  Der er vanvittig smukt i og rundt om Crema, sørg for at din søde mand får prøvet nogle af deres lokale rødvine! Jeg drømmer stadig tilbage til den vin, jeg fik i 2004 på kor-besøg i crema! Og husk at besøg deres vidunderlige kirke/lille katedral i den gamle bydel! Er stadig på røven over, hvor fin den var 🙂 og tag også forbi Cremona (den store “lillesøster”-by til crema).

 32. Mette siger:

  Åh og tjek om det lokale “cafeteria” stadig har åbent, det var storslående dengang i 2003, hvor alle lokale gik hen for at spise frokost hver dag… vanvittig lækker pasta med bla sådan nogle små fisk i, som findes i åerne/floderne rundt om crema. Meget meget fin lokal oplevelse 🙂

 33. Cecilie siger:

  Både Menaggio, Lenno og hele det område langs Comosøen er fantastisk smukt. Der ligger et lille pizzaria i Rezzonico, Tratorria Pizzaria Dei Platani, som ikke gør meget væsen ud af sig, men har billige meget klassiske italienske pizzaer. Man kan jo købe to go og gå ned til søen og spise dem på en bænk. Der er tusind skønne steder. Hvis man er til Vandreture, er der jo mange smukke i bjergene ved søen, hvor man kan gå op til et lille Rifugio hvor man kan få simpel mad. Jeg kender kun et Rifugio hvor man kan parkere meget tæt på i bil og sidde og spise simpel italiensk mad med udsigt i bjergene. Den ligger nær Bellagio (som ellers er for turistet til min smag) og hedder Rifugio Martina mener jeg. Man skal nok bestille bord 😉 God ferie.

 34. Cecilie siger:

  Åh og så er restauranten Tirlandana ved Ossuccio ret fantastisk. Man sidder næsten nede i søen og der er fantastisk fransk mad. Husk at bestille bord. Det er en af de smukkeste steder ved Comosøen.

 35. Pernille siger:

  Lidt off-topic, men hvorfor pasteuriseret mozzarella? 😍 er det noget med graviditet eller er jeg bare gået glip af et eller andet? 😂

  1. Cathrine siger:

   Du må kun få pasteuriserede ost som gravid 😉 det er standarden i DK men ikke i udlandet, så Frankrig fx er pænt besværlig på ostefronten som gravid. KH

   1. Pernille siger:

    Åh! Vigtig viden til fremtidig graviditet 🧀🧀🧀

 36. Jeg er VILD med Comosøen. Der er SÅ vidunderligt og et meget behageligt klima også, som jeg tænker du vil sætte pris på som gravid. Plus at man spiser virkelig godt, og der er generelt meget ordentligt.
  Jeg har skrevet et indlæg om det her, bla med tip til et HELT vidunderligt hotel, hvor jeg virkelig synes, I skal tage et par dage
  http://candthecity.dk/2012/09/25/et-ukendt-paradis-i-europa/
  God tur!

 37. Anne siger:

  Hvilke sites har I brugt til at finde lejligheder? 🙂 Synes altid det er en sand jungle med mindre det er airbnb..

  1. Cathrine siger:

   Den ene er airbnb og det andet er faktisk bare google – men det har også taget mig nogle dages søgen! KH

 38. Eva siger:

  Vi tager på næsten samme tur. Vi starter med en uge i Tremezzo ved comosøen, så tre dage i Fumane ved Verona og til sidst Syd Tyrol hvor vi skal vandre. Sidste år var vi i Iseo, Venedig og Burano. Du ville ELSKE Burano. Aldrig har jeg set så mange fine farvede huse. Fuldstændig ligeså fortryllende som Bosa på Sardinien.

 39. kathrine siger:

  Fedt! Jeg følger altid med på din blog og Insta! jeg bor selve I cernobbio ved Como søen, i hvilen område skal i bo?? så kan jeg måske tippe lidt! Og Verona kender jeg også godt, havde kæreste dernede på et tidspunkt, meeeeget romantisk!! Osteria del bugiardi lige i centrum til den beste aperitivo, og Trattoria Via Stella til dog mad. Og så bare kør rundt, rent paradis. EL Biler er stadig en drøm her i Italien… man kan godt finde dem, men kun til by kørsel… det med at lade dem op er noget af et drama uden for storbyer… OG benzin er mega dyr hernede. Not cool.

 40. Camilla siger:

  Jeg skal næsten det samme – også booket efter at have set Call Me By Your Name.
  Og her gik jeg og troede jeg var helt unik, høhø, not so much x) .

 41. Vicki siger:

  Uh, vi skal og til Como søen- viskan bo i Tremezzo! Glæder mig over at kunne følge med i de rejsefif, som kommer i dette indlæg, Overvejede meget om vi skulle bo nogle dage i området ved Crema-men nu må det bare blive en endagstur i stedet!

 42. anna necker siger:

  Har dere vært i Gdańsk? Jeg har reist til alle de store byene i Polen, og jeg liker Gdańsk mest. Jeg ser etter interessante leiligheter eller luksuriøse leiligheter som jeg kunne kjøpe. Kan noen anbefale noe fint? Eller hvor er det verdt å bo i Gdańsk?

Send en besked