Top

Status pt: Fire måneder til – underspillet lystløgner

14.04.2016
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

bryllup_nedtaelling

Jeg er sådan lidt en løgner. Nogen gange. Men det er altså kun, når det handler om brylluppet. Denne samtale udspillede sig forleden mellem kollega og jeg.

Kollega: “Hvor lang tid er der til I skal giftes?”

Mig: “Åhh, hvad er der… Sådan en tre-fire… fem måneder til?” (FØRSTE (lille) LØGN: Jeg ved ned til sekundet, hvor lang tid der er til 13. august)

Kollega: “Så er der da ikke så længe igen, er I begyndt at stresse endnu?”

Mig: “Nej slet ikke, altså, der er jo god tid til, og vi har ligesom styr på det vigtigste, stedet og hinanden” (ANDEN (lille) LØGN: Mit drømmemønster fortæller mig, at jeg IKKE er så ustresset – alt det jeg ikke har styr på; kjole, blomster, kage osv. hjemsøger mig i drømmeland)

Kollega: “Er det sådan et lille bryllup eller er I gået all-in?”

Mig: “Njarh, det er sådan… stille og roligt” (TREDJE (lille) LØGN: For selv om vi går for en afslappet vibe med havespil og at kunne gå hjem fra kirken, så er jeg motherfucker med detaljerne)

Jeg vil på en eller anden måde ikke anderkende mig selv som en, der nyder at planlægge dagen og i øvrigt går op i blomsterdekorationer. Jeg skulle nødigt blive stemplet som “én af dem”. Altså, alt med måde, stadig, – for der er stadig mange ting, der rører mig en papand, som letterpress og farvetemaer. Men. Det er altså også lidt at underspille hele svineriet. “Det bliver sådan, intimt”. “Jeg har det sådan stille og roligt”. “Folk skal bare have det på, de har lyst til”.

 1. Vi er stadig på 70 inviterede til fest om aftenen – det er perfekt. MEN! Receptionen! Oh my Lord. Listen siger nu 130 personer – inklusiv de 70.
 2. Jeg har faktisk haft det ret roligt, men i sidste uge begyndte jeg at rykke på nogle småting igen; natmad, photobooth osv. Den pølsevogn, vi gerne ville have (som var mega fin og en old school en af slagsen) var booket til anden side. Myselfie, som kan sådan noget photobooth, og som jeg har set flere bloggere reklamere for, havde udsolgt på vores dato. Dét, sammen med at min kjole endnu ikke er kommet hjem til at kunne blive syet ind – alle de løse ender og afslag – dét stresser faktisk lidt. I hvert fald nok til at jeg drømmer om det.
 3. Folk må have lige præcis dét på de vil, bien sûr, set bort fra at mændenes dresscode er “black tie” = smoking og kvinderne ikke må bære sort – det første er Adams regel, den sidst er min. Så… kun lidt det de selv har lyst til…

Den der reception. Det har faktisk været mit største “krisepunkt”. Ej, det er det forkerte ord. Der findes oliekrise og Cubakrise – det er en reel kriseskala. Det her er måske bare et irritationspunkt. MEN det er altså fordi, jeg gang på gang oplever, at folk siger “Eiiij! Må vi ikke komme?!”. Altså… Kirken er jo et offentligt rum, så jo, alle må komme, sådan set. Men jeg gider ikke have alle til reception, 130 mennesker – det er ligesom et af de øjeblikke på dagen, hvor vi faktisk har et par timer til at snakke med folk, og den tid vil jeg bare hellere bruge på de 100, der betyder noget. Er det strengt? Jeg synes også, det er lidt en overvældende tanke at træde ind i en mere eller mindre fyldt kirke, også til ansigter jeg ikke kender. Det er altså en ret privat dag. Og hvis jeg skal være helt hudløst ærlig, mellem jer og mig, så kan en flig af mig godt stille spørgsmålstegn ved, om folk bare er pissenysgerrige eller om de reelt vil være der for os… Jeg overtænker!

Nårh men som svar til “Eiiij! Må vi ikke komme?!” har jeg ligesom snoet mig uden om og sagt tjooohh.. Eller også har jeg sagt “SELVFØLGELIG!”. Lidt afhængig af hvilket ben, jeg lige står på. Jeg synes 130-140 mennesker er for mange, og det er altså også åndssvagt dyrt – kage, bobler osv. Nøjes folk med globryllup og går hjem, eller trisser alle fra kirken ligesom med til reception? Du tænker meget muligt “WHO CARES!” og det er også derfor, det ikke er en reel krise. Det kører oppe i mit hoved. Jeg har fundet en løsning, et svar på “Eiiij! Må vi ikke komme?!”. En ven foreslog, at jeg bare skulle svare “JO… i kirken!”. Så var den ged barberet. Så det prøver jeg lige, så vi ikke ender på 200.

PS: Har I fem minutter eller bare to, så er Benjamin ved at optimere Stylista, og de kunne godt tænke sig at blive lidt klogere på jer – I kan hjælpe ved at besvare denne undersøgelse, tak <3

39 kommentarer

 1. For nogle år tilbage blev én af mine bedste veninder tilbage fra folkeskolen gift i en kirke lige ved siden af min lejlighed (du husker hende måske, for hun var også din søsters veninde – Louisa?). Anyways, vi er ikke tætte længere, men jeg så det på FB og spurgte, om jeg måtte komme? I kirken, altså! Og det gjorde jeg – cyklede forbi og var med i kirken til at se hende i den smukke kjole, hilse på hendes mor (og på gommens forældre, som var mine gamle genboer) og nogle andre gamle veninder, og så cyklede jeg hjem igen. Der er grænser for, hvor meget man som “bekendt” kan trænge sig på. Så ja, jeg synes sagtens, at man kan sige “ok” til at folk kommer i kirken, og så ikke mere.

  1. Cathrine Nissen siger:

   Åh det var da også fint – bare at sige hej og vise sin respekt. Jeg synes også, der er grænser – det kan bare være lidt svært at håndhæve, når man er en pleasertype, der ikke kan sige fra 😀 KH

 2. Maja siger:

  En af mine veninder med gift for nogle år siden og hun (og manden) syntes det var en meget privat dag, så de takkede faktisk nej til globryllup – de havde inviteret dem de havde lyst til at have med og det synes jeg egentlig også der var noget lidt fint over. Så jeg synes du skal mærke efter i maven og med det kæmpe netværk af venner og bekendte, som du har – så kan du jo hurtigt risikere en temmelig proppet kirke fyldt med mennesker som du jo et eller andet sted har valgt fra i forhold til festen. Det blev lidt knudret, min pointe er bare at det altså er helt ok at sige fra – det er din og Adams dag!

  1. Cathrine Nissen siger:

   Det synes jeg egentlig også er fint – at sige fra over for den slags. Jeg kan i hvert fald godt lide tanken om, at jeg kan genkende alle ansigter i kirken, og at de alle glæder mig at se lige dér i de sidste minutter som frøken. KH

 3. Cecilie siger:

  Jeg er all-in på receptionen – men vi er selvfølgelig også “kun” på 100 mennesker til receptionen (plus de 50 som skal med til middagen).. Min future husband stresser lidt over, at der potentielt kommer så mange.. Jeg er så’n lidt, “nå ja, så mange kommer der jo nok ikke anyway”.. Jeg tror at størstedelen af dem fra kirken kommer med til receptionen (medmindre receptionen ligger langt væk fra kirken) – til gengæld tror jeg at de der “outliers” kun er der i fhv. kort tid eller alternativt bare lige siger hej og så ellers står og sipper lidt champagne med sig selv/hinanden hvorefter de fordufter.. Jeg tror det løser sig helt af sig selv 🙂
  Og don’t worry, jeg stresser også i det skjulte over alt muligt (vi skal giftes 20.08); receptionsmad, natmad, vinmenuen, Tysklandsindkøb (på lørdag), at jeg lige skal tjekke op på om blomsterdamen fortsat er klar, om kirken rent faktisk ER booket (klamrer mig til min bekræftelsesmail – må hellere få skrevet til dem i dag), bryllupskagen, gæstebog, bordkort, balloner, lyskæder, telte, bålplads, pissoir, the works! Samtidig med at manden er mest fokuseret på bryllupsrejsen 😛
  Det skal nok gå alt sammen! 😀

  1. Cathrine Nissen siger:

   Jeg håber lidt, at der ikke kommer så mange – men samtidig er man jo også nødt til at sørge for, at der ligesom er kage og bobler til alle 😀 Så derfor er det også lidt træls, hvis der så kommer det halve eller pludselig endnu flere. Vi har bare heller ikke pladsen til så mange mennesker.
   Det lyder som om, du har en god game plan! Har du styr på dit eget tøj? Det er vigtigt 😀 KH

   1. Cecilie siger:

    Vi er faktisk også endt med at så småt dele deciderede receptionsinvitationer ud med et ønske om en tilbagemelding – netop for at have en chance ift. bobler og kage. Mit eget tøj er der semi-styr på.. Selve kjolen hænger ovre på Frederiksberg Skrædderi og skal fittes her i starten af maj.. Alt andet (udover sko) sejler.. Undertøj, slør, taske – no clue.. Det skal nok blive godt 😛

    1. Cathrine Nissen siger:

     GOD idé! Det har vi faktisk også talt om… Der er dog lidt tid til vi gider sende invitationer til selve receptionen. Så kan det også være, at nogen af dem har andre planer, haha!
     Hvor dejligt med kjolen! Min skulle altså være kommet i april, og vi er selvfølgelig kun halvvejs – men jeg er altså utålmodig 😀 KH

     1. Cecilie siger:

      Haha, ja, jeg erkender gerne at jeg også holder lidt fast i receptionsinvitationerne endnu 😉
      Kjolen skal nok komme – men jeg forstår godt, hvorfor du er spændt (urolig) 😀

 4. Melisa siger:

  Jeg har altid tænkt at når der blev spurgt om man måtte komme, st det bare var til glo bryllup og et kram efter.. Nogle af vores tætteste kolleger kom i kirken, kastede ris, sagde tillykke og kørte så hjem og det var helt perfekt!
  Et bryllup går så hurtigt og den ene dsg hvor alt må køre efter ens eget hovedet, og så må folk surmule derhjemme i stilhed hvis de bliver fornærmet eller andet..

  1. Cathrine Nissen siger:

   Det synes jeg også er lidt fint… At man bare får et kram, and thats that. Det går nemlig så hurtigt, så jeg vil bare så gerne bruge min tid med dem, der betyder noget og ikke på en masse “støj” og sure miner. KH

 5. Laura siger:

  Jeg er sådan lidt en striks madame, og jeg synes at I skal gøre lige præcis dét, der føles rigtigt for jer – hvad enten det er 25 til reception eller 500! Det er jeres dag, og hvad alle andre tænker, kan rage jer en papand. Bum.
  Striks madame til side – hvor er det dejligt at få lov at følge med i jeres bryllupsplanlægning 🙂 min søde og dejlige kæreste friede til mig for et par uger siden (hurraaaa og konfetti!), og det er så spændende at få lidt inspiration til planlægning her hos dig. Jeg glæder mig så meget til at skulle i gang med hele processen!
  Tusinde kram,
  Laura.

  1. Cathrine Nissen siger:

   Ej hvor er det kæmpe stort! Er I begyndt at tale om, hvad I gerne vil? Eller I stadig i den der vidunderlige bobbel man er I til at starte med? Kæmpe stort til lykke i hvert fald. Og du har ret, man skal gøre, som man vil. Men. Det er bare lettere sagt end gjort 😀 KH

 6. J siger:

  Jeg har været til globryllup et par gange, men jeg ville ALDRIG gå med til receptionen, hvis jeg ikke var inviteret. Det er almindelig pli, synes jeg. Men det er selvfølgelig ikke alle, der kan deres Emma Gad på fingrene 😀
  Min veninde blev gift sidste sommer og frygtede præcis det samme; at der kom folk i kirken, som ville trisse med videre til receptionen. Men det gjorde folk altså ikke. Det ligger lidt i kortene, at man skal inviteres til receptionen. Synes jeg. Men god ide at sige “jo i kirken”. Men også helt ok at sige “Vi vil faktisk gerne have dagen for os selv”. Brylluppet skal handle om jer og ikke om alle mulige andre mennesker.

  1. Cathrine Nissen siger:

   Det er nok også en større frygt i mit hoved, end det bliver i virkeligheden. Men der skal bare være plads, kage, bobler nok til alle 😀 Jeg er sikker på, at det er en af de der brudegriller, der sætter ind. At man er nervøs for, der ikke er nok, at folk ikke har det fedt nok osv. 🙂 KH

  1. Cathrine Nissen siger:

   Det var også smart! Men noget dyrere :/ KH

 7. Nanna L siger:

  Altså, nu er jeg ikke så meget inde i det her bryllupsgame, men sender man ikke receptionsinvitationer ud til dem, man gerne vil se i kirken/til receptionen og så bryllupsinvitationer ud til dem, man gerne vil se til hele cirkusset? Så er det da i mine øjne nærmest lidt uforskammet at spørge, om man må komme til receptionen?! Måske er jeg bare snerpet 😉 Men jeg ville i hvert fald ikke bryde mig om at der pludselig mødte 100 mere eller mindre bekendte ansigter op til kage, bobler og hyggestund, hvis jeg kun havde inviteret 60. Når alt kommer til alt må folk da respektere, at et bryllup er en privat og svinedyr fest, som man ikke bare kan invitere sig selv til.
  Jeg tænker, at det kun er hyggeligt, at folk kommer i kirken, men hvis man ikke er vild med konceptet globryllup, så synes jeg da man er i sin gode ret til at sige fra – og evt. stikke en lille hvid løgn om, at der ikke er så mange ledige pladser… Kan man ikke også på en pæn måde sige “ved du hvad, vi har faktisk valgt kun at invitere familien og de nærmeste venner, fordi vi gerne vil holde det lidt småt, det håber jeg, du forstår – men tusind tak fordi, du spørger, det er rigtig dejligt at du viser interesse”? 🙂
  Ak, det lyder nærmest til at sådan en dejlig dag virkelig kan ende med at blive enden på venskaber/bekendtskaber, fordi folk føler sig overset eller nedprioriteret frem for bare at acceptere, at de ikke hører til parrets inderkreds.

 8. Vibi siger:

  Jeg ville ELSKE at kunne se mit største blogger idol komme ud af kirken i flot kjole og glad som bare pokker!
  Men jeg tænker, det er rarest at det kun er folk man kender, der kommer forbi. Så tæt familie og venner i kirken og lidt globryllupsgæster, men til reception og fest, så er det altså helt privat og kun dem man kender rigtig godt, der skal med 🙂
  Kh og stort tillykke, jeg er helt lykkelig på dine vegne, selvom vi reelt ikke kender hinanden 😉

 9. Rosa siger:

  Kære du. Din mavefornemmelse skal være god på dagen – du skal ikke være nervøs for om nogen dukker op derhjemme, som I ikke har lyst til at se! I skal have fornemmelsen af, at alle dem der er med, de vil jer det allerbedste, for det giver den helt særlige magiske bryllupsstemning for jer. Hvis ikke, så skylder I dem jo heller ikke rigtigt noget. Altså alle de gode og tætte er man jo ikke i tvivl om, og det er dem I skal værne om, fordi de også vil værne om jer. Hvis ikke du har den mavefornemmelse og tænker, at det handler mest om nysgerrighed, så sig “ej det er faktisk kun for de tætteste” – for det vurderer I selv, hvem er. Livet er for kort til forklaringer – det er en fejring af jeres kærlighed, og den fortjener kun det bedste. Kærligst Rosa

 10. Betina siger:

  Hvis man vil komme og kigge i kirken, fint, men man går ikke videre med til reception medmindre man er blevet inviteret af brudeparret. Så meget pli og forståelse må folk sgu have.
  Til vores var selve middagsdelen med lille, vi har 36 af de nærmeste, til gengæld var vi 80 eller lign til reception, men det kunne have været mere hvis ikke jeg fik stoppet min mor i at gå amok med at invitere.
  Bryllupper er meget private og følelsesladede, og det kræver sgu situationsforståelse. Også selvom det kunne være “spændende” at se.

 11. Line N. siger:

  Jeg har desværre ikke så meget erfaring inden for bryllupsplanlægning 😉 Men jeg kan huske at Lisbeth havde lavet sin egen photobooth, det kunne måske også være en mulighed for jer. Jeg ved dog ikke hvordan det vil ligge i pris i forhold til det du allerede har kigget på, men det er måske værd at undersøge 🙂 Jeg har sat linket ind herunder.
  http://itsfashionbaby.dk/2014/01/28/diy-guide-hvordan-laver-man-nemt-photobooth-eller-fotovaeg-til-sit-bryllup/
  Hav en skøn torsdag 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   Det var faktisk kære Lisbeths guide, der startede tanken. Jeg kunne bare ikke lige gennemskue alt det, der skulle sættes op, hahah.. Jeg er ikke den store teknikhej og har ikke lige lyst til at sætte min macbook op 🙂 Jeg tror, med lidt pres og store bønner, så er det lykkedes mig at leje den der photobooth fra myselfie 🙂 Jeg har i hvert fald skrevet en laaang mail med et “pleaase” 🙂 KH

 12. Stine siger:

  Kan man lokke navnet på den der pølsevogn ud af dig? 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   Jeg havde kig på denne her KH

 13. Mai siger:

  Ang. dresscoden til mændende, men er det ikke lidt ‘strengt’ at diktere at det *skal* være smoking? Jeg mener, det er jo ikke alle der ejer smoking, men nogle har måske et pænt jakkesæt i stedet? Så skal man gå ud og enten købe eller leje en smoking for at være gæst? Jeg kan forstå det, hvis man er del af bryllupsfølget – som enten best man, hvor der fx er flere der skal matche.
  Måske er det bare mig, der er out of the loop og det i virkeligheden er helt standard, jeg tænker bare at det er vigtigere at folk er pænt klædt på end at man tvinger nogle til at tage noget helt bestemt på ikke for deres, men ens egen skyld.

  1. Cathrine Nissen siger:

   Hm… Jeg har faktisk oplevet, at de fleste synes, det er sjovt med noget, man som gæst skal leve op til. Altså, det har jeg selv nydt, og folk har sagt det samme tilbage.
   Jeg kan godt lide, at der er nogle krav til os som gæster. Det gør det hele lidt sjovere – hvornår får man som voksen lov til at skeje ud? Det hører sig nærmest gymnasiefester til 🙂
   Det er meget, meget få gæster der er studerende. Og i det tilfælde man ikke vil bruge penge, så kan man måske låne sig til en smoking eller leje – det koster 600 kroner. Så der er et par muligheder 🙂
   Dresscodes er i al fald helt normalt – white tie ville endda være mere besværligt, det er der få, der ejer. Reglen er dog altid at herrerne ikke må være flottere klædt en gommen, og kvinderne følger herrernes beklædning. Dvs. “white tie” – lange kjoler. “Black tie” = fra knæene og ned. KH

 14. Helle Fishman siger:

  Du er ikke streng, du er tværdigmod lidt for sød

  1. Cathrine Nissen siger:

   Men how did you do it Helle? 😀 Jeg synes, det er så svært! Jeg når ligesom ikke at være kvik nok til at sige pænt, nej tak… KH

 15. Lisbeth siger:

  Ej, hvor er det ærgerligt, at MySelfie er udlejet! Thomas (som har virksomheden) er et af de rareste mennesker, jeg nogensinde har mødt, og systemet er alt for sjovt (har måske leget en tand for meget med det backstage til et enkelt wella-show eller to for meget, haha!). Håber I finder en løsning på det, for det er virkelig en hyggelig detalje 🙂
  Jeg elsker, hvordan du lader os følge så meget med i jeres bryllup, jeg bliver totalt opslugt af det. I dag lavede min underviser en joke ud af et sætningseksempel, hvor hun sagde “Lisbeth skal giftes i weekenden, så hun skal ud at købe kjole i dag”, og jeg fik bare sagt højlydt til hende “det er sgu da ALT for sent! Hvad tror du om mig?” haha. Kan man være bridezilla uden på nogen måde at være i nærheden af at skulle giftes? 😉
  // http://www.moonlitmadness.dk

  1. Cathrine Nissen siger:

   Der stod faktisk på hans hjemmeside, at man kunne sende en mail i det tilfælde, at der stod udsolgt på ens dato – det har jeg gjort i denne uge, og han har sgu fremtryllet en til mig. Jeg er helt lykkelig over det. Det bliver SUPER godt! Især med din blåstempling 😀 TAK! Og fantastisk skoleeksempel 😀 Haha! KH

 16. A siger:

  Jeg ved ikke om pølsevognene er retro nok i udseendet, men stedet er i hvert fald populært: http://www.harrysplace.dk

  1. Cathrine Nissen siger:

   Åhh det er det bedste sted 😀 Det er jo en gammel klassiker, og selv pølsemænd tager på Harrys. Jeg tror, vi er gået væk fra pølsevognen, slet og ret fordi det er den dyre løsning – og så er det måske også lidt for tungt? Vi vil jo helst gerne have, at folk går ind og danser videre, og det ved jeg ikke, om man orker på fuld mave 🙂 KH

 17. Jules siger:

  Kan anbefale denne photobooth
  http://u479101.mono.net
  🙂

 18. Marie Louise siger:

  Hej Cathrine,
  Følger konsekvent med på bryllupsindlæggene, og jeg tænkte på, om du havde overvejet at lave et “Det ønsker vi os til vores bryllup”-indlæg? Jeg ved ikke, om det er for privat at spørge om – men det kunne være rigtig god inspiration! Rigtig god weekend

 19. Jette siger:

  Bare lige en lille kommentar til din brudekjole-stress 😉
  Jeg skal giftes d. 9. juli. Min kjole er netop kommet til butikken – og de har hele tiden sagt, at 4-6 uger inden brylluppet skal vi begynde at arbejde i at få syet den til (der er skrædder i den butik, jeg har købt kjolen i)
  Så jeg har bestilt tid helt i starten af juni til brudekjole-fitting
  Så bare rolig – du skal nok nå det med kjolen, da den jo helst heller ikke skal syes til for tidligt, når nu du både har planer om marathon og chipskur 😉 😉

  1. Omveje siger:

   Jeg tilslutter mig lige her, hvis det på nogen måde kan hjælpe på stress (at andre burde være mere stressede, that is):
   Brylluppet står 30. juli – i øvrigt en dato, der har budt på regn de sidste seks år. Yes. Vi tager af sted mod Jylland, hvor det skal foregå midt i juli.
   Kjolen kommer den 29. juni. Og skal tilpasses. Yes yes.
   Vi har ingen stole. Vi har ingen drikkelse. Vi har ingen natmad. Vi har ingen pynt. Og i går aflyste præsten.
   Men alt bliver godt. Og vi er mange lystløgnere, når det kommer til entusiasmeniveauet. Og ved du hvad…det er sgu meget fedt, at man har det sådan.

 20. Trine siger:

  Hej Cathrine
  Åh, hvor jeg genkender dine tanker:
  1. Der er godt og vel 7 uger til jeg skal giftes, og mine drømme/mareridt står i kø for tiden: i weekenden drømte jeg at alt gik galt (jeg er også typen som gerne vil have styr på alt): jeg havde fået sat hår, men valgte af uforklarlige årsager at pille det op, inden jeg gik ind i kirken!? Dernæst gik min far den gale vej op ad gulvet med mig, dvs. uden om stolerækkerne.. og sådan fortsatte det. Jeg vågnede 6.30 søndag morgen og var helt forpustet.
  2. Jeg vil tilslutte mig koret af kommentatorer omkring gæster til ens bryllup: når man inviterer til glo-bryllup er det KUN i kirken. Det må folk forstå. Hvis man skulle brødføde hele ens facebookvennekreds eller halvdelen af ens arbejde ville man jo blive ruineret. Derimod synes jeg det er super dejligt, at så mange har lyst til at komme og se én og sige tillykke. Jeg håber personligt, at flere af mine kollegaer dukker op og kigger.
  Jeg er sikker på, at I får et fantastisk bryllup!

 21. Nina siger:

  Hej Cathrine 🙂
  Nu har jeg efterhånden kigget rundt på din blog, for at se, om jeg kunne finde svar på mine spørgsmål om din flotte forlovelsesring.
  Jeg er nødt til at høre, hvor din kommende mand har fået den designet? Ved du evt. hvor stor stenen er?
  Jeg har nemlig nogle guldsmykker, som jeg ønsker, at få smeltet om og min kæreste vil gerne give mig en diamant dertil. Han synes det kunne være den ideelle forlovelsesring, og jeg må give ham ret 🙂
  Jeg synes bare din ring er så flot…

Send en besked