Top

Status pt: Syv måneder til – fuck letterpress

13.01.2016
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

gotlove
Det er så uendeligt smukt, det der øjeblik hvor ens kæreste er så nervøs, som han aldrig har været. Fumler efter få ord, han ellers har hørt i et uendeligt antal film. For så at glemme at gå på knæ i sit sinds forvirring. Det er så fint og ægte og rigtigt. Teenagekådhed de efterfølgende dage og forsøg på at tælle regnbuens farver i den flotte ring, som sidder fremmed på fingeren.

Det var så smukt i små tre uger, da vi bare havde hele kærlighedens og hinandens verden for os selv, før uden-for-boblen-stående blev inddraget i planerne.

Og det er stadig helt vildt smukt. Det er det virkelig. Især når man lige skræller Conqueror-papir, kagekuvertpriser, spørgsmål om RSVP-kort og gavekoordinatorer fra.

Status pt. med i dag præcis syv måneder til bryllup? Ja ifølge min egen tidplan følger vi nogenlunde med. Vi har godt nok ikke talt menu. Tidspunkter for dagen. Booket bryllupsrejse. Fundet konditor til kagen. Eller landet på en invitation. Men vi har kirke, feststed, fotograf, musik og tøj på plads. Og hinanden. Men jeg er sgu også, hånden på hjertet, lidt mæt. Allerede.

Der er mange, der er af den holdning, at alt andet end et ?ja? og en vielsesring er et show. Det er blevet lidt smart at synes, at bryllupper (set bort fra de der nede-på-jorden-på-rådhuset-med-naboen-som-vidne-bryllupper) er for meget (lidt à la dén efterhånden ret udbredte ?nytårsforsætter-er-så-platte-jeg-tror-ikke-på-dem-holdning?) ? og momentvis vil jeg faktisk stemme i. På rigtig mange måder er det et show, et spektakel. Der bliver brugt uendeligt meget krudt på at finde skrifttyper, bordpynt. Alt skal være ?(j-)unikt? og ?helt-vildt-meget-os?-agtigt. Og der er en industri af kaliber bag, som lukrerer helt vildt på det!

Jeg vil være tilbøjelig til at give stemmerne ret, jow. Det bliver lidt et show ? ikke at kærligheden forsvinder i det ? man bliver ligesom bare? Revet med (læg mærke til mit fremmedgørende ?man? her). Af sin (!) egen begejstring, af Pinterests uendelige muligheder for at DIY?e røven ud af en flettet kurv og folks kontinuerlige (og kærligt mente) engagement.

 

“Har I valgt tema endnu?” – som i pirattema, Gatsbytema, vintage-tema.

Og så er der det andet tema – farvetema; “hvilke farver går I med? Har I valgt tre eller fire?”

“Hvad bliver dresscoden – må jeg tage kort på om aftenen?”

“Hvad gør I med Frida, skal hun egentlig passes?”

“Vil I holde reception hjemme? Ude? Hvad så hvis det regner?”

Et lille udpluk fra den seneste tid. Jeg vidste ikke, at man valgte tema? Jeg forestiller mig det svært at sætte pirat-ben-protesen i mine dyre brudesko. Og dumt i øvrigt. Farver? Det er med på min timeline under “evt.” men vi har ikke valgt et. Det er ikke fordi, min kæreste råber højt for gammelrosa eller babyblå. Jeg kan meget godt lide grå, støvet grøn, guld og en eller anden lyserød-agtig-ting. Hvis det skal være. Og det skal det åbenbart. Og folk må i øvrigt have lige præcis dét på, de har lyst til (undtagen sort – because I decided that). Og jeg ved ikke med Frida. Og så lejer vi i øvrigt nok et telt.

Nårhmen jeg er sgu lidt træt af det. Af mig selv. Af en milliard mails frem og tilbage. Af budgetoverskridelse. Et forsøg på at skære ned her og der. At ringe til min mor og sige; “hey, vi to laver sgu da lige en bryllupskage, gør vi ikke?” – som forsøg på at undgå gale Københavnerkuvertpriser på en hundredemand (for ét stykke kage?! Og jeg synes det er meget for en hel jordbærkage hos Meyers). Jeg er træt af mig selv, når mit ordforråd bare i dag også har spændt over ord som font, springform, caketopper.

Min kæreste er også lidt træt af det. Så han kaldte det “fucking bryllup” forleden efterfulgt af ordet, oh yes, “show”.

Såæh jeg tror liiige, vi tager et skridt tilbage.

Et skridt tilbage dertil hvor letterpress ikke er en del af den daglige tale. Hvor vi egentlig bare gerne vil have en helt vild rar dag, afslappet og sjov. En dag der udover at give hinanden hånd derpå mest af alt, for os, handler om at give tilbage til de mennesker, der holder af os, og som har været en del af vores rejse. Give dem en herlig dag med god mad, dans, grin, for meget vin og et dyp i poolen om natten. Fuck letterpress og guldfolie (hvis bare man kunne vælge en anden font til det fuck, så det så pænere ud), det er egentlig ikke dét, det handler om.

PS: Jeg fik forleden et kompliment “Du er den mindst bridezilla’ede brud, jeg har arbejdet med”. Tak, faktisk!

Og PPS: Hvis jeg lyder liiiidt træt, så er det også lidt fordi, jeg har skåret en halv finger af (næsten), da jeg skulle prøve at hakke squash som min kæreste. Og nu er det ret svært at bruge ti-finger-system. Det hedder pt. pegemandssystem.

46 kommentarer

 1. Sarah Theibel siger:

  Bedst som man tror, at der ikke kan komme mere selvindsigt og ærlige ord fra din side, så hiver du lige denne kanin op af hatten, og piller det hele fra hinanden, og ned på jorden hvor det hører til…. Det er sgu da meget sejt! Ikke alt det navle pilleri og laden som om, at et bryllup skal være perfekt, for at ægteskabet holder resten af livet. Jeg tvivler på, at man kan sætte ligehedstegn ved perfekt udført bryllup og lykkeligt ægteskab. Shoot me if I’m wrong!
  I får en fantastisk bryllup med kulørte drinks, høj musik og masser af glimmer…
  (P.S.: det er først gang jeg kommenterer på en blog – SOM I FØRSTE GANG – men jeg synes virkelig, at du fortjener et high five. Jeg står ikke selv og skal giftes, men hvis jeg en dag skal, så hiver jeg denne confession ned, læner mig tilbage og minder mig selv om, hvorfor jeg vil giftes og hvad der er vigtigt for mig!)

 2. Gitte siger:

  Min mand gad ikke hele det “show”, så vi sparede 60.000kr sammen, rejste til Australien og blev gift i den danske kirke i Sidney. Ingen vidste noget, vi ringede til vores forældre bagefter og fortalte det. Derefter kørte vi op langs kysten i en Wiked camper, surfede og nød hinanden og vores sidste rejse uden børn (jeg var ny-gravid).
  Det var fantastisk og vi fik en måned i Australien for de penge istedet for 24 timer. Jeg fortryder ikke, meeeen gad nu godt processen med at finde den rigtige kjole, polterabend og talen fra min far.
  Brudevalsen fik vi 4 måneder senere på en ødegård i Sverige, sammen med hele min store svigerfamilie.
  Og trods min mors foragelse og fornærmethed over det, havde hun arrangeret at alle vores venner og familie tog imod i lufthavnen med champagne, kransekage, ny gift skilt og brudebuket….

  1. Cathrine Nissen siger:

   Åh hvor er det altså også fint. At være jer to, at blive taget imod på den måde. Det hele.
   Jeg tror også, vi er helt på den der klassiske bryllupspakke: kjole, smoking, fest, musik, brudevals. Det er bare lidt som om, at bryllupper i dag er vanvittigt mere projektorienterede. At der kan gåes op i ALLE detaljer – og det nærmest er normen. At fifle med egne invitationer. Lave photobooths og kagebord og det hele i douchefarver. Det vil jeg også herregerne have, haha, det hele, men jeg gider bare ikke forsvinde væk i det. Jeg tror ikke helt, jeg orker den projektorienterede del af det. Jeres måde at gøre det på lyder som intim og smuk, selv om jeg ikke selv kunne klare det uden den sidste nat med min mor, min far til at følge mig op, brudevals etc 🙂 KH

 3. C siger:

  “Well, the dress upped the ante”? 😉
  Jeg er sikker på jeres dag bliver fantastisk lige meget hvad. Du lægger så meget sjæl i alting. Selvom det er et (kærligheds)show. Så er jeg sikker på at det vil skinne igennem at det er jeres show. Uanset hvor på skalaen fra “rådhus” til “7 dage og 7 nætter” I lægger jer.
  Pøjpøj med det.
  Og pøjpøj med din finger da <3

  1. Cathrine Nissen siger:

   Hahaha jeg har tænkt på den sætning SÅ mange gange, hahah! It’s horrible! Det bliver helt igennem smukt, jeg gad bare godt lige, at der var lidt mere kassetænkning og lidt færre muligheder, haha! Kan vi ikke bare blive gift, already?! 😀 Det skal blive så fint, og vi er helt tilbage på samme spor og på tanken om liiiige at tage det ned et notch
   KH – og sov godt, C!

 4. Caroline siger:

  Nanna Simonsen her en opskrift på en bryllupskage. Som jeg brugte til min kusines bryllup.
  Link: http://m.b.dk/?redirect=www.b.dk/livsstil/den-store-kage&amp;

  1. Cathrine Nissen siger:

   Nu er klokken 22.30 og jeg har lyst til kage 😀 Adam og jeg blev enige om jordbærkage, og min mor istemte, at det var det nemmeste at lave. Så skal vi ikke stresse (for meget) over det. KH

   1. Annemette siger:

    Er det en jordbærkage, som i mazarintærtebund, creme, jordbær og gelé? 🙂 Det gjorde vi nemlig til mit og min mands bryllup her til sommer og det var en succes! Og vi købte den faktisk hos Kvickly-bageren! Billigt og ualmindelig lækkert. Vi købte to store kager til i alt 1200 kr. Og vi kunne (næsten) havde nøjedes med kun én, selvom vi var 65-70 mennesker til receptionen/kagen. Så jeg kan sagtens anbefale at gøre det på den måde – det behøver ikke koste en halv arm at få en lækker bryllupskage – og så kan man altid pynte den lidt fint op for at give den et touch af bryllup.
    Held og lykke med det hele! Jeg følger i hvert fald spændt med på sidelinjen, og kan sagtens sætte mig ind i stress-elementet! Mit bedste råd er sådan set bare at gøre hvad I synes er det rigtige for jer. Det er trods alt jeres fest!

   2. CamillaB siger:

    Til min venindes bryllup i 2014, fik vi skøn hjemmelavet jordbærkage og det passede så fint, til et romantisk, low-key sommerbryllup fyldt med kys og kærlighed i luften! Pøj pøj med jeres ❤️

 5. Julie siger:

  Dejligt indlæg, og det er nemlig præcis det, som det handler om – kærligheden! Kærligheden til jer, men også til jeres familie og venner som I vil fejre jeres dag med. Så er det ligegyldigt, om festen bliver en kæmpe festivitas eller en kop kaffe efter rådhuset. Hold fast i den tanke, så er jeg sikker på, at jeres dag bliver uforglemmelig 🙂
  Derudover vil jeg lige pointere, at jeg blev nødt til at google “letterpress”. Det ser lækkert ud, men der skal heller ikke gå
  “American Psycho” i font-valget.
  https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/86/d7/d6/86d7d63b581626b5072e105e42520f0a.jpg

  1. Cathrine Nissen siger:

   Hahaha, jeg elsker hvordan bride(-zilla(begreber som “letterpress” (ukendt for de uinviede) kan kædes sammen med American Psycho. Det er på sin vis ganske sigende, er det ikke?
   Det handler nemlig om familie og at skabe et varmt minde. Det er dét det handler om. KH

 6. Clara siger:

  Jeg passer gerne Frida 🙂 hun er da noget af det sødeste!

  1. Cathrine Nissen siger:

   I know 😀 Verdens kæreste hund <3 Jeg har overvejet, om hun ikke bare lige kunne være lidt med 😀 KH

   1. Clara siger:

    Selfølgelig skal hun da det! Hun skal da være brudepige 🙂 kunne være det sødeste!

   2. Linda siger:

    Hun er da oplagt ringbærer i kirken

 7. Emilie siger:

  Det der øjeblik, altså … Min kæreste gik på knæ en helt almindelig lørdag aften ude i skoven, helt nervøs og mærkelig, og jeg får helt tårer i øjnene, nu hvor du skriver om det. Jeg kan ikke huske halvdelen af, hvad han sagde (jeg fik vist blackout), men jeg får stadig gåsehud af at tænke på det. Og det er jo i virkeligheden dét, det hele handler om <3
  Hvor er det befriende med så ærligt et indlæg. Jeg kan relatere til så meget af det, du skriver, også selvom vores bryllup har lange udsigter af økonomiske årsager. Jeg føler hele tiden, at jeg må stoppe op og minde mig selv om, hvorfor vi overhovedet gør det her. Et par gange har jeg taget mig selv i at tænke: Måske vi bare skulle tage ned til det der rådhus og byde familien på en pølse fra den lokale bagefter. Men så igen – jeg regner ligesom med, at jeg kun skal giftes denne ENE gang. Denne ene chance for blonder og champagne og ikke mindst for at dele en hel fantastisk oplevelse med alle de mennesker, vi holder mest af, hinanden inklusiv. Jeg glæder mig især til talerne og til brudevalsen – og til turen hjem til hotelværelset i en taxa. Vi har aftalt, at vi skal et smut forbi McDonalds og have natmad. Af en eller anden grund er udsigten til at stå der i min brudekjole og spise Big Mac sammen med min mand, efter vi har haft en fantastisk dag med vores familier, noget af det, jeg ser allermest frem til 🙂
  Jeg er sikker på, at jeres dag nok skal blive helt spektakulær og ikke mindst helt vildt meget "jer". Jeg glæder mig så meget til at følge med. Kram fra en trofast læser.

 8. Helene siger:

  Jeg er lykkelig for dit ironiske(sådan forstår jeg det) j før unikt 🙂 Folk skal seriøst stoppe med at sige unik med engelsk u(som i usually). Det er med u som i Ulla 🙂 (Sorrt, det er virkelig min kæphest!)
  Derudover synes jeg det lyder lidt presset med alle de der små detaljer! Jeg håber der bliver plads til at I kan nyde dagen, uden alt for megen unødig stress 🙂 Men hvad fuck sker der for prisen på den der kage?!

 9. Heidi siger:

  Romkugler eller kajkager var også en mulighed som bryllupskage …. Og ikke helt så dyrt det vil jeg selv gøre når det engang bliver nu tur …. Venter på 8. År på et frieri …

  1. Heidi siger:

   Og så syntes jeg at Mette Marie lei langes bryllup lyder til at have været helt perfekt nede på jorden og sådan en dag alle vil huske, tjek evt hendes blog

 10. Johanne siger:

  Et bryllup som næsten alle i min familie snakker om, som den bedste bryllupsfest de har været til, var min mosters bryllup for 25 år siden. Det var sol og sommer, telt i haven, mad udefra, kagebord hjemmefra og plads til at børnene (læs mig) helt Bridget Jones-agtigt kunne bade i en svømmepøl ved siden af teltet. Der er billeder! Ikke så meget pis, bare to mennesker og alle deres bedste venner. Jeg tror virkelig det er vigtigt, som du skriver, at man holder fast i sig selv, så ens bryllupsdag ikke ender som en stor facade. Det handler jo for pokker om hvad man virkelig føler for hinanden, og om at fejre det med dem man holder af. Det synes jeg ikke behøver at udelukke det æstetiske – det skal bare ikke være det der tager pusten fra en, inden den store dag oprinder. 🙂 God bedring med fingeren.

 11. Rikke Lisberg siger:

  Tak for et meget ærligt indlæg!
  Min kæreste friede til mig i september 2014 lige midt i vores søns morgenmad (amning) lige dele komisk og fantastisk <3
  Efterfølgende gik der desværre lidt bride-zilla i den hos mig, for jeg havde selvfølgelig ventet spændt på frieriet. Og jeg havde også forelsket mig i tanken om det perfekte bryllup, perfekt farvetema, perfekt kjole (naturligvis en Høvring til outstanding mange penge), perfekt bryllupskade, mad osv. osv. osv.
  Jo længere vi kom i processen jo mere kvalt følte min kæreste sig i budgetsnak (budgetoverskridelse), kjoleskræddere, bands og alt det der hører til. Jeg følte at det var blevet mit projekt og ikke et fælles projekt, så vi trådte lige ti skridt tilbage. Hvad var det egentligt vi havde gang i?? Handler det ikke om en kærlighedsfest?
  Vi satte det hele på standby. Tog på rådhuset i december 2014 og havde kun nærmeste familie med. Efter vielsen tog vi på restaurant med familien og om aftenen overraskede de bedste venner os med champagne og kage og brudevals i stuen. Helt perfekt afslutning på en dejlig hyggelig dag der kun handlede om kærlighed. En måned senere rejste vi to uger til Thailand på bryllupsrejse og brugte en pokkers masse penge på det. Det var virkelig det bedste vi gjorde for hinanden! – og brylluppet.
  Jeg havde dog ét krav og det var, at der stadig skulle holdes fest. Primært fordi, at min far ikke er i blandt os mere og jeg VIL have lov til at gå op ad kirkegulvet med min farfar i armen i den kirke, hvor min far ligger begravet, hvor jeg selv er døbt og konfirmeret og hvor mine forældre selv blev gift. Det var naturligvis en deal.
  Og den fest skal så holdes om 5 måneder og vi er langt fra i hus med planlægning, så jeg er en lille smule stresset, MEN samtidig har jeg fra tidligere lært at tænke, at 'det skal nok gå det hele'. Det vigtigste er, at vi får en fantastisk dag, aften og nat med dem vi holder allermest af. Vores gæster er helt sikkert ligeglade med om bestikket er guld- eller sølvfarvet. Om blomsterne er pæoner eller hortensiaer osv. osv.
  Min pointe er vist bare, at du skal holde fast i din tanke om, at "…vi egentlig bare gerne vil have en helt vild rar dag, afslappet og sjov….." Fuck guldfolie mm.!
  Jeg er sikker på, at i får den bedste dag og i begge holder benene på jorden 🙂

 12. Karoline siger:

  Min kæreste og jeg bliver forældre i starten af april og har nogle gange haft snakken om vi skulle have en advokat til at lave testamente for at sikre hinanden eller skulle få det klaret på rådhuset, selvom vi begge gerne vil have et større bryllup senere. I dag besluttede vi os for at blive viet! Det bliver low key med lidt familie og få tætte venner d. 29/2 (på den måde får vi ikke bryllupsdag pga skudår – og vi vil altså have et stort sommerbryllup, når økonomien er til det og det må så blive vores bryllupsdag). Men selvom det er low key er dagen gået med at kigge på kjoler, kager, buketter osv.- og så ryger ideen om, at rådhuset var et billigere alternativ end advokaten 🙂 Kan derfor godt se, hvor hurtigt der kan gå show i alt fra små til store bryllupper 🙂 Glæder mig til at følge med i jeres store dag!

 13. Maria siger:

  Hahahaha, jeg er vild med det! Du skriver lidt som om at du er hende fra Black Swan, der lige har fundet sin første sorte fjer titte frem – til skræk og gru! 🙂 I dette tilfælde måske dit første dinosaurskæl (ad) på vej mod Bridezilla-ness, fordi alt muligt presses (letterpress´es) ned over hovedet på jer. Godt du lige fik afværget, det skal nok blive verdens dejligste dag, ligemeget hvilken farve bordpynten har.

 14. Betina siger:

  Tak for et hudløst ærligt indlæg.
  Jeg skal også giftes til sommer, og har ærlig talt haft lidt krise over IKKE at være en “projektbrud” (i mangel af bedre ord), fordi det lader til at være normen. Jeg har sågar, i starten af vores forlovelse, følt mig lidt forkert og overvejet om der var noget i vejen med mig, fordi jeg ikke er gået amok i fonte og farvetemaer. Jeg har dog fundet ro i det, og kan afsløre at det altså er rart, så jeg håber at du kan holde ved tanken om at det vigtigste er, at blive viet med den du elsker og have en fantastisk dag, og så er alt det andet altså bare icing on the cake 🙂

 15. -- siger:

  Haha, godt indlæg! Tak for det! Jeg kan huske, engang i månederne op til vores bryllup, hvor én af mine veninder, der også skulle giftes, fortalte om, at hendes mor havde ringet for at spørge, hvilken farve, båndet om risposerne skulle have. Min reaktion var “risposer?! FUCK..”. Men vi nåede det. Uden farvetema. Min mand lavede invitationerne, jeg kunne slet ikke med alt det stress. Og vi cyklede rundt med dem, for at spare portoen 😉
  Til gengæld vil jeg sige, at efter menuen var valgt og frisøren booket – og alle de ting, du også har på plads, var på plads – ventede vi faktisk til ugen op til brylluppet med at gå i bridezilla-mode. Vi lavede selv kagen (kagepriserne i Jylland er også skøre), havde et telt i haven til receptionen, så hunden kunne være med dér, og det BLEV en uforglemmelig fest, på den gode måde endda 🙂
  Og jeg nåede faktisk at synes, at det var hyggeligt at gå op i bordkort og blomster, men det nåede også at hænge mig langt ud af halsen. Jeg tror, det hører med. Tak fordi du sætter ord på det!

 16. Lise siger:

  Ha ha… godt til dig…
  Jeg har fulgt lidt med i de bryllupsplaner der, for helt ærligt… du var altså ret meget over gevind (imo) – det var sjovt at følge.. lidt som de programmer i tv om at finde den perfekte kjole eller sådan noget.
  Men godt at du stopper lidt op og mærker efter… sådan får I nemlig det mest fantastiske bryllup… 🙂

 17. Carina Lempert siger:

  Et par fif fra een, der for to år siden var præcis, hvor du er nu – jeg drømte dog om letterpress med sølvfolie.

 18. Katrine siger:

  Vi blev gift for snart 3 år siden den 30/3 efter at have været kærester i 12 1/2 år. Vi havde lige købt fast ejendom og derfor var pengene ikke til et STORT bryllup. København var klædt i sne – Vor Frelser kirke satte rammerne og vi havde lavet øvelsen, kun at invitere de allernærmeste. Forældre, børn og søskende og de 3 nærmeste vennepar – det var en god og vigtig øvelse!
  Vi spiste frokost på Koefoed på Landegreven i københavn og herefter vendt vi alle snuden mod vores hjem, hvor den stod på (hjemmebagt) bryllupskage, spontane taler og sidenhen flæskestegssandwich til natmad og rødvinsfest til sent om natten.
  Uden tvivl den bedste måde for os – det var så dejlig en dag, men helt anderledes end jeg havde forestillet mig min bryllupsdag – hvis du havde spurgt mig for 10 år siden. Det bedste af det hele – det blev planlagt på 1 1/2 måned 🙂
  Det allerbedste øjeblik var da kirkedørene åbnede og jeg så min mand vente på mig ved alteret og som du selv skriver er det jo det ja, man giver til hinanden, som fylder mest – alt det andet er lir – dejligt lir, men ikke det essentielle.
  Når det er sagt glæder jeg mig nu til at følge med på sidelinien her – er sikker på, at I får lige præcis den dag, som I drømmer om.

 19. Fru Blaa siger:

  Åh Cathrine,
  Du er så ægte.. Det er virkelig et flot skrevet indlæg.. Og jeg kan godt følge dig.. Det kan blive et show.. Et flot show.. hehe.. Det tror jeg nu ikke det bliver for jer, du skal jo giftes med en revisor 😉
  Jeg var til et bryllup for et par år siden, hvor bruden var total temabridezilla, hun havde temaer for temaerne til bryllup, sjældent har jeg hørt om som mange temaer og undertemaer.. 🙂
  Jeg selv skal ikke tale for højt, blev gift 10 dage før jeg fødte, med så tykke fødder at jeg ikke kunne passe mine nyindkøbte Marc Jacobs sko – men jeg nød dagen til fulde med min dejlige (revisor:-)) mand og min lille baby der sparkede løs inde i maven <3

 20. Betina siger:

  Tro mig jeg havde det på samme måde. Jeg var klar til at trække stikket og bare tage min mand i den ene hånd og en flaske champagne i den anden hånd og så få det overstået. Ja, overstået.
  Folk var mere crazy omkring det end mig selv, og jeg fik nok til sidst. Og stress ikke mindst.
  Jeg tog mig selv i dagen inden, hvor jeg overvejede at spænde i & Other Stories for at købe duftlys til toiletterne. Bruge 600 kr af et i forvejen sprængt budget på duftlys. Til toilettet. Tosset!
  Det pres der er på sådan en dag, gjorde også at jeg dagen efter gik rundt i en tåge og kunne ikke finde ud af mig selv. Var jeg glad? Var jeg ked af det? Gik jeg glip af noget? Blev jeg for fuld? Hvorfor minglede jeg ikke også mere end at danse så meget? Hvorfor skulle jeg også lige have den cigaret og g&t? Alt sådan noget.
  Og det tog flere dage før jeg kunne huske hvad der rent faktisk var sket.
  Mit bedste råd er : køb jer til det meste!
  Og ignorer andre folk.
  Ellers så misser du det hele.

 21. Cecilie siger:

  Nikker til det hele, men.. Pool?! Kommer der til at være pool? Eller er det en metafor jeg ikke forstår? 🙂

 22. Mette siger:

  Der kommer seriøst perioder hvor man skal have styr på en masse praktiske ting, som lokaler, mad, børne/hunde-pasning og alt muligt andet. Jeg var selv ved at gå død i det og følte nærmest allerede jeg havde holdt festen…Men så kommer der en lang stille periode igen og så kan man (når man får lyst) kigge på farver, bordplaner og alt det andet 🙂 Det behøver der jo ikke være styr på endnu 🙂
  Vi har selv valgt et “flødebolletårn” fra Summerbird, i stedet for en bryllupskage. Vi syntes nemlig også at det var for dyrt. og i stedet for, at serverer en almindelig kage, faldt vi for det her: https://summerbird.dk/1166/udlejning-af-flødebolletårn
  Og hvem elsker ikke flødeboller 😉

 23. Malou siger:

  Jeg fik samme kommentar, da jeg stod og prøvede at dampe min kjole en time før kirke og jeg endte med at gøre kjolen våd og intet blev glattet ud – jeg sagde, fuck det! Det er der ingen, der ser, når musikken spiller 😉
  Jeg anede (heldigvis) ikke der er regler for et farvevalg, tema osv.. Vi havde en regel: vi bestemmer 🙂 Det er en god regel!! I må gerne låne den 😉

 24. Camilla siger:

  Min mand friede i marts 2014 – og vi blev gift i NY i Central Park i juli 2015. Vi havde aller nærmeste familie med på rejsen (min mor, bror, svigerinde og nevø) og spiste middag på Michelinrestauranten Cafe Boulud. Det var der ligesom råd til, nu da vi ikke holdt et kæmpe bryllup.
  Vi ville til NY alligevel – og derfor blev brylluppet der! Og ikke omvendt. Og vi var så heldige at vores familie godt gad på ferie 14 dage i NY – de betalte selv! Vi boede sammen i en lejet lejlighed og vi havde en fantastisk ferie!
  Jeg var i vintage brudekjole fra FN92 – min mand i jakkesæt fra H&M sgu! Og han så smashing ud!
  Da vi kom hjem holdt vi et sammenskudsgilde/bryllupsfest for alle venner og familie i august. Helt nede på jorden – i lejet fælleslokale. Med mine venner der spillede musik – og andre venner der spillede brudevalsen (hurra for musikervenner) hjemmelavet kage, hjemmelavede flødeboller (fra den polterabend vi fik bagudvendt).
  Der var en masse traditioner flettet ind alligevel – kys på stolene og under bordet, taler, fotobooth, æske med hilsner, brudevals osv. Helt perfekt! Og vi havde så selv lavet mad og nogle venner og familie ligeså.
  Nå, jeg kunne blive ved at skrive – for det var ret perfekt! Brylluppet i Central Park selvfølgelig og også den low key-fest. Pøj pøj med dit bryllup – er sikker på, det bliver skønt

 25. Maiken siger:

  Jeg blev også lige nød til at Google letterpress! 😛 jeg synes det er fantastisk du deler det her.. Det hele kan godt virke så fantastisk og ligetil, men det er det sgu ikke!
  Vil sige at grå, støvet grøn, guld og sart lyserød dims lyder noget så flot

 26. Jeg kan godt sætte mig ind i, at på et tidspunkt bliver det for meget. Men det handler om jeres dag, og I skal gøre præcis som I gerne vil. Det skal ikke være betragtet som et “show”, det skal dæleme betragtes som jeres forening forevigt. Om det så sker med lidt mere lir, så er det fandeme i orden! (Undskyld mit franske). Det her sker kun en gang, og så skal det dæleme også være som I gerne vil have det.
  Der er heldigvis 7 måneder til endnu, og på de måneder kan man nå mange ting, så hvis man har lyst til at trække vejret et par dage, så kan det da heldigvis lade sig gøre.
  I hvert fald held og lykke med resten af planlægningen. Jeg er sikker på jeres bryllup bliver helt fantastisk og som I ønsker det 🙂

 27. Mette siger:

  Det aller vigtigste er, at I gør de ting der er vigtige for jer og kun prioriterer det der har betydning for jer. Vi havde et skønt og uhøjtideligt bryllup i mine forældres have, min far fulgte mig ned i haven, der var både brudevals og (hjemmelavet) bryllupskage. Der blev valgt blomster efter hvilken betydning de havde og ikke for farverne og der var buffet og dj for at få en uhøjtidelig stemning og det var en dejlig dejlig dag med de vigtigste mennesker i vores liv. Så bedste råd er ganske enkelt: luk ørerne for hvad andre synes, følg jeres egne prioriteter og husk at dagen går helt vildt hurtigt, så ha tid til bare at “være der”. Og glæd jer. Man blir grundlykkelig af at være omringet af folk som vil en alt der bedste. Det er en vild fornemmelse!

 28. Linda siger:

  Du er en fornøjelse at følge!
  Festen er nu også pengene og oplevelsen værd – husk et godt live band. Pengene er godt givet ud!
  Vedr. kage til receptionen kan I jo vælge et slags kagebord som du selv er inde på. Anne au chocolat’s chokoladeballade-kage kan sagtens laves et par dage i forvejen og det samme kan f.eks. macaroons – og så kan I jo købe én main cake, som I skærer som ægtefolk.
  Vi havde i øvrigt 80 gæster til vores bryllupsfest og endte med at overskride budgettet med over 20.000kr – men skidt pyt. Vi havde en fest.

 29. Line siger:

  Min søster så lå lidt lang ud i ansigtet da jeg kækt foreslog om hun ville lave vores bryllupskage 😉 vi brugte en lørdag på at lave 120 mørdej/mazarin bunde som blev frosset ned, dagen før den store dag lavede vi 120 chokolademonogrammerog brugte vi 6 liter fløde til creme.. På selve dagen hentede vi 10 kg frisk plukkede jordbær i Smørum.
  Ville de have været bedre hvis bunden ikke havde været frossen? Måske. (Men det var nemt)
  Så det lidt for hjemmelavet ud? Bestemt. Fik vi mange roser? Helt vildt!
  Bonus er at det kan genlaves – vi havde venner til jordbær tærter og cremant på vores 1 års bryllupsdag, og det var SÅ hyggeligt.
  http://4.bp.blogspot.com/-3OLuTbbizp4/U7vMhgfuK4I/AAAAAAAAglI/USFY84OC6FE/s1600/IMG_1509.JPG

 30. Caroline siger:

  Et bud på en bryllupskage kunne måske være fra Christel “Pixi” Siebenhaar. Hun har bloggen http://www.cristalmilk.dk, og laver eftersigende nogle ret vilde kager. Om hun tager imod bestilling længere, ved jeg faktisk ikke – men det kunne være en mulighed 🙂
  Held og lykke med bryllup – jeg tror du har ret: Så længe man har hinanden, ens nærmeste, god musik og et glas champagne, så går det hele nok 🙂 Det mest charmerede i verden må da været et low-key bryllup, hvor gæsterne danser natten lang!

 31. C siger:

  Vi blev gift i den danske sømandskirke i New York. Købte en buket smukke blomster, tog subway til brooklyn og blev gift. Jeg tudede igennem hele sceremonien..og der var ingen andre end os, præsten og et par kirkesangere. Det må have været noget med noget pollen i luften eller noget. Senere spiste vi den dyreste middag ever på en kendt fancy restaurant – og jeg fik diare om natten haha. Vi tog på road trip bryllupsrejse i USA bagefter.
  Nå men vi holdt en low key fest senere den sommer, men jeg ville set i bakspeglet have betalt mig fra mere end vi gjorde vedr festen og så stadig have gjort det på samme måde. Vi have et super dejligt musik arrangement og det var det dyreste ved hele festen…. Intet var perfekt og der var en del flaws men vi fik vores bryllup med præsten for os selv, som vi ville hehe. Og en måned senere var jeg gravid.
  Gør som I vil og ikke hvad alle andre vil. Det er jeres dag. Kun jeres.

 32. Katrine siger:

  Hej Cathrine,
  Jeg elsker at følge med på rejsen her! Hvis du skulle have overskud, har jeg et ønske til et indlæg med hvide kjoler til os der ikke skal have det store kirkebryllup (i første omgang – grundet babyyy). Vil jo gerne have hvid og blonder, men savner godt nok noget inspiration 🙂

 33. Malene siger:

  Ha! Du har det vist ligesom mig. Vi er i gang med invitationerne, bliver forhåbentlig færdigt inden alt for mange dage. Så er der lige brudekjolen, der skal på plads, og vi skal have godkendt kokkens menu. Og ja, så er vi nok nået lige så langt som jer. Og så har vi simpelthen besluttet at holde pause fra ‘alt’ bryllupsgejl indtil juni (vi bliver gift samme dag som jer).
  Det er træls, hvis det skal gå hen og blive en dårlig oplevelse det dersens bryllup. Så ja, det er også en mulighed. Holde pause i nogle måneder og så huske at elske hinanden :). I mine ører lyder det i hvert fald meget fornuftigt – for os 🙂

Send en besked