Top

Three tv-shows that prove I'm getting older

23.03.2018
Skabt af Cathrine

translations below by Camilla

Jeg havde udgivet det her indlæg i går, men somehow ligger det langt tilbage i arkiverne og ikke på forsiden, så nu får I det altså en fredag morgen i stedet – i tide til skærmtid i weekenden <3
Det man ser, er man selv… Eller hvordan er det nu?
Skulle jeg stadig betragte mig selv som en 20-årig indeni, så kan min smag i serier da overbevise mig om det modsatte, haha! Jovist, jeg elsker stadig Gossip Girl og Sex and The City (tænker I også over, at I er nået dertil, hvor I måske er lige gamle eller ældre end Carrie – det slog mig forleden, haha!) men de seriers alder taget i betragtning siger vist nok!
Jeg er ikke helt nået til Barnaby og Downton Abbey endnu, haha, men jeg er sikker på, det kommer. Mine favoritter pt. er de tre nedenstående. En royal en af slagsen (om den gamle generation), en skilsmisse en og en serie om livets efterår – hvis ikke I har set dem, så er det bare at sætte igang! I promise you, I er in for a treat!
I had published this post yesterday, but somehow it’s been pushed far back in the archives and not onto the frontpage, so here you have it on a Friday morning instead – just in time for screen time this weekend <3
What you watch is who you are… Is that how it goes?
If I were to look at myself as a 20-year-old on the inside, my taste in tv shows could very well convince me in the opposite direction, haha. Yes, I still love Gossip Girl and Sex and the City (do you guys also sometimes consider that we’re now as old or older than Carrie – it hit me the other day, haha!), but the age of those shows says it all, I guess! 
I haven’t quite reached Barnaby and Downton Abbey yet, haha, but I’m sure it’s coming. My current favourites are listed below. A royal one (about the older generation), one on divorce and one on the silver years – if you haven’t watched them yet, now is the time! I promise you that you’re in for a treat!

GRACE & FRANKIE (NETFLIX)

Min absolutte yndlings-hygge-serie. Det sker, at jeg får nok af min hang til Truecrime og damemordere, og så er der intet bedre end et par nuttede ældre damer, som gør mig tryg og får mig til at grine. Højt!
Grace og Frankie kunne nærmest ikke være længere fra hinanden personlighedsmæssigt. Grace har brugt hele sit liv på at bygge sit eget skønhedsimperium – og forsøgt at holde facaden oppe om det perfekte liv. Frankie er lidt en (convenient) hippie – som bestemt også har levet det søde liv, men hun er super alternativ og vil meget gerne virke helt afskåret fra hele Vestens forbrugsmønster. Men modsætninger mødes – især da Grace og Frankie tvinges til at bo sammen, fordi deres mænd afslører deres mangeårige kærlighed til hinanden og flytter sammen.
Det her er den mest hjertevarme, hyggelige, morsomme serie, som både tør at tage ældre menneskers sexliv og fysiske udfordringer, der støder til med alderen. Var jeg bange for at blive ældre, så forsvinder det som dug for solen, og jeg glæder mig til tanken om at blive gammel med mine veninder. Kæmpe anbefaling herfra!
My absolute favourite chill show. It happens that I get enough of my tendnecy to watch true crime and female murderers, and then there’s nothing better than a couple of old ladies, who make me laugh loudly and feel safe. Grace and Frankie couldn’t be more different, personality-wise. Grace has spent her entire life building up her own beauty empire – and have tried to maintain an illusion of the perfect life. Frankie is a somewhat (convenient) hippie – who has, most certainly, also lived the good life, but she’s super alternative and really wants to appear completely cut off from Western consumerism. But opposites attract – especially when Grace and Frankie are forced to live together when their husbands reveal their longstanding love for each other and move in together. 
This is the most heart warming, cosy, funny show, which dares to portray the sex life and physical challenges of elderly people. If I was ever nurturing any fear of growing older, the show made that fear blow away completely – and I’m looking forward to getting old with my girlfriends. Huge recommendation!

DIVORCE (HBO NORDIC)

Thomas Haden Church (som spiller manden) er simpelthen fantastisk! Helt tør og virkelig sjov, på den lidt ufrivillige måde.
Robert og Frances har store (pænt stride) teenagebørn, og ægteskabet knager. Det er på mange måder tørlagt – både for romantik, sex og overskud, og alt går op i praktik. En helt, helt klassisk historie, som jeg tror mange kan genkende, og med alle de forviklinger, der kan følge med
Jeg synes, det er SÅ befriende at få en (rimelig) ærlig tv-serie om, hvor svært ægteskabet kan være, og hvor svært det også er, når man beslutter sig for at lukke det. Alle de forviklinger! Hvornår må man date andre? Hvornår skal børnene møde de nye kærester? Hvilke venner skal vælge hvis side? Hvordan deler vi boet. Virkelig, fin og sjov serie om livet som voksen.
Og så er der i øvrigt super-SATC-fans der spekulerer i, om serien er en spin-off på, hvis Carrie havde valgt Aidan. Der er helt sikkert også tråde mellem tv-parrene, Aidan og Robert der begge er håndværkere, søde og gode mænd. Altid neurotiske Sarah Jessica Parker, der ALDRIG har en dårlig hårdag. Om den helt er der – nej, men det er sjovt at tænke på.
Thomas Haden Church (who plays the husband) is simply fantastic! Totally dry and really funny, in an involuntary way. 
Robert and Frances have big (pretty testy) teenage children, and the marriage is shaky. It’s drained in many ways – of romance, sex and energy, and everything is reduced to practicalities. A totally, totally practical story, which I think that lots of people recognise, and full of all of the natural complications.  
I think it’s SO liberating to have a (pretty) honest tv show about how hard marriage can be, and how hard it also is once you decide to terminate it. All of those complications! When is it appropriate to date others? When is it okay for the kids to meet the new partners? Which friends ought to choose which side? How do we divide possessions. Really fine and funny show about life as adults.
And then there are super-SATC-fans, who wonder if the show is a spin-off showing what would have happened if Carrie had picked Aidan. There are also clear links between the tv couples, Aidan and Robert are both craftsmen, sweet and good men. Always neurotic Sarah Jessica Parker, who NEVER has a bad hair day. If it’s spot on – no, but it’s fun to speculate.

THE CROWN (NETFLIX)

Jeg har nævnt the Crown før, jeg ved det. Men nu er der to sæsoner, og den er lige god på anden sæson. Om det er specielt gammel-konet af mig at tage denne her med – det ved jeg ikke, men jeg tror BilledBladets kernelæsere er der opad.
En af de dyreste tv-serier nogensinde – hvis ikke den dyreste. Hele historien om det engelske kongehus de sidste hundrede år – der er jo SÅ meget guf. Fiktionen kunne ikke have gjort det bedre end virkeligheden. En konge abdicerer fordi han vælger kærlighed til sin fraskilte kæreste over tronen. En ny konge kommer til, der virkelig ikke har lyst til at være konge, må overtage. Han dør tidligt af kræft, og så må en meget ung kvinde træde til, den ældste datter – Queen Elizabeth. Som stadig regerer! Hendes lillesøster lever et udsvævende liv og er dybt og gengældt forelsket i en af farens nære venner – men de må ikke få hinanden fordi skandalen vil være for stor. Osv. Osv. Den slags historier er det britiske kongehus FYLDT af. Og vi er ikke engang nået til 1980’erne og Lady Di og Prins Charles endnu!
Der er så forbandet mange forviklinger, så meget drama, så meget uforløst kærlighed og misforstået hensyn i det kongehus, at du vil være afsindigt godt underholdt i MANGE timer. Virkeligheden overgår virkelig fantasien, og så er serien bare fantastisk smuk og Claire Foy lever en enestående indlevelse i rollen som Dronning Elizabeth.
 
 
I’ve mentioned The Crown previously, I know. But by now, there are two seasons, and it continues to be consistently good. If it’s particularly old of me to count this in – I don’t know, but I think it’s getting there.
One of the most expensive shows ever – if not the most expensive. The entire story of the British royals spanning the past century – there’s SO much good stuff. Fiction couldn’t have done it better than reality. A king abdicates for choosing dedication to his divorced girlfriend over the throne. A new king, who really doesn’t want to be king, has to take over. He dies early of cancer, and a very young woman steps in, the oldest daughter – Queen Elizabeth. Who is still reigning! Her little sister lives a frivolous life and is deeply in, requited, love with one of their dad’s close friends, but they can’t have each other as the scandal would be too big. Etc. Etc. The British royal family is FULL of that kind of stories. And we haven’t even reached the 1980’s and Lady Di and Prince Charles yet!
There are so incredibly many complications, so much drama, so much unredeemed love and so many misunderstood considerations in that royal family that you’ll be very well-entertained for HOURS. Reality beats fiction in a show that’s so incredibly beautiful. Claire Foy delivers an outstandingly empathetic depiction of Queen Elizabeth.

38 kommentarer

 1. Helle siger:

  Vil lige slå et slag for Downton Abbey – den er så gooood. Det er en af de få serier jeg godt kunne se igen. Og jeg er eller rettere var også til GossipGirl og SATC 😊

  1. Cathrine siger:

   Jamen jeg må se den – er den på Netflix? Det synes jeg at have set? KH

   1. Laura siger:

    Jeg vil også lige slå et slag for Downton Abbey – en af mine yndlingsserier. Jeg mener, at den tidligere har ligget på Netflix, men er blevet fjernet igen, hvilket er super ærgeligt, da jeg så ikke kan se den hele tiden 🙁

    1. katrine siger:

     YES Downtown Abbey er SÅÅÅ god. Og hvis du kan lide The Crown, så kan du helt sikkert også lide Downtown. God fornøjelse 🙂 kh katrine

 2. Ida siger:

  The Crown er mega god! Jeg er også fan af Barnaby og Downton Abbey – og har været det længe x) Hilsen Ida på 26 år.

  1. Cathrine siger:

   Jeg må igang, Ida 26 år, det må jeg vidst 😀 KH Cathrine, 28 år!

 3. Camilla siger:

  Enig ift. Downton Abbey. Den er megagod. Bare kom i gang:).

  1. Cathrine siger:

   Okay okay okay 😀 KH

 4. Camilla siger:

  Jeg ELSKER også The Crown (kommer der mon flere sæsoner?) Og Grace & Frankie – og for nylig tænkte jeg faktisk over, at jeg jo er på Carries alder (32 nu) gulp!
  Divorce druknede jeg dog i – allerede efter et par afsnit – jeg kan simpelthen ikke komme igang med den.

  1. Julie siger:

   Der kommer flere sæsoner, dog med nye skuespillere til et lidt ældre cast så man følger dem lidt op i tiden! Can’t wait.

  2. Cathrine siger:

   Som Julie siger -JA der gør, der er er signet en eller to sæsoner til, og jeg har hørt, de følger helt op til nutiden! Vi må krydse 😀 KH

 5. Nina Skov siger:

  Downtown Abbey <3 <3 <3

  1. Cathrine siger:

   Hahaha, jeg glæder mig helt over at have den tilgode da med al den love den får 😀 KH

 6. Mikala siger:

  ELSKER The Crown. Tak for anbefalingen til Grace & Frankie, den eneste af de 3 serier jeg ikke har set 😀 Rigtig god weekend!

  1. Cathrine siger:

   Åhhhh du må glæde dig, den er SÅ hyggelig altså! GOD weekend <3 KH

 7. Katrine siger:

  Jeg har faktisk forsøgt at komme igang med dem alle tre, men der er endnu ingen af dem der helt har fanget mig ordentligt. Divorce gjorde en smule, netop fordi den er så ærlig, men jeg syntes simpelthen nogle af karaktererne er så uvenlige overfor hinanden og det har jeg det altså svært med at se på. HBO har dog nogle gode serier kørende. Jeg slugte både Liar, The Handmaids Tale og Big Little Lies råt 🙂

  1. Cathrine siger:

   Ej men du har ret – det er lidt til tider den samme stemning som i SATC, sådan liiidt for sarkastisk osv. Men jeg holder ved, især for ham hovedrollen. Han er for grineren 😀
   Jeg har ikke set Liar – men alle de andre har jeg set 😀 KH

 8. Lene siger:

  Jeg vil også lige slå et slag for Downton Abbey – den er du altså overhovedet ikke for gammel til!
  Og så vil jeg lige reklamere for serien Insecure på HBO! Den rammer præcist ned i hvordan det er at være 30, og så er den efter min mening meget sjovere, mere realistisk og ikke mindst mere begavet end Girls! Se den!!!

  1. Cathrine siger:

   Uhhhh Insecure har jeg også set – FANTASTISK altså!! 😀 KH

 9. Nina siger:

  Må lige istemme at hvis du er glad for the Crown skal du altså give Downton en chance!
  Den er intet mindre end fantastisk!
  Kh Nina, 36 år

  1. Cathrine siger:

   ELSKER du lige noterer alderen, Nina, du er herlig! Haha! Jeg skal totalt give Downton en chance fornemmer jeg! Kh

 10. Lise siger:

  Og jeg vil gerne slå et slag for Barnaby! Jeg er 23 og har altså set SAMTLIGE afsnit – fra ende til anden, og det er altså bare godt. Skøn serie! Dog er jeg følger jeg også rigeligt med i serier til lidt yngre publikum – hver ting til sin tid 😉

 11. Karen siger:

  Carrie er da ikke 28 i serien?! Hun er da 30- something hele vejen igennem, er hun ikk? Du har MASSER år at løbe på endnu! (Jeg hænger i med neglene i den sidste film, hvor de vist rammer 40? og ellers er der jo altid Samantha, der kan være forbillede 🙂 )
  I øvrigt kan jeg anbefale SMILF på HBO, der giver et lidt andet, sjovt (og skræmmende realistisk nogle steder) billede på livet som singlemor! Hun er ung, men med et voksent uperfekt liv.
  KH Karen 39 (der både elsker Gossip Girl og Downton Abbey) 🙂

  1. Cathrine siger:

   Haha, jeg mente hun var 29-ish, men tjekkede lige fem fan-pages igennem – ca. 32 år 😀 Jeg må se SMILF, den kender jeg slet ikke! TAK for tip! KH

 12. Marie siger:

  Downton Abbey NU! 😀

 13. Silje siger:

  Grace and Frankie er simpelthen så hyggelig en serie! Er helt ked af ikke at få min daglige dosis af de to, nu hvor jeg har set alle sæsonerne. Håber de bygger videre på serien 🙏🏼

  1. katrine siger:

   Jeg har det på præcis samme måde som dig, SIlje. Men jeg tror nu altså at der kommer en ny sæson hvor Nick muligvis har købt huset til Grace og bygget det om 🙂 Det håber jeg SÅ meget. Og så mangler vi altså et bryllup med Brianna og Berry !
   Kh Katrine

   1. Silje siger:

    Det kunne være! Håber dog de to dejlige damer får lov til at blive boende sammen, kan ikke forestille mig de to uden hinanden. Og ja tak til et bryllup med Brianna og Berry! Knus

 14. Caroline B.H. siger:

  Jeg er med dig på dem alle sammen 🙂 MEN Downton er så absolut ikke (kun) for det “voksne” publikum. Den er flot, hyggelig, og jeg kan blive helt misundelig over, at du endnu har den til gode… Her startede vi faktisk på The Crown af ren og skær afsavn til Downton Abbey 🙂

  1. Matilde siger:

   Det var også derfor jeg startede på The Crown. Men den er bare sleeeeeeet ikke lige så god som Downton, så jeg kom aldrig rigtigt i gang. For Downton Abbey er virkelig en af mine yndlingsserier, jeg anbefaler den til alle! Og nu også dig 😉 VH Matilde (26 år)

   1. Marianne siger:

    Jeg er helt på din side Matilde – efter at have set Downton Abbey tænkte jeg også, at The Crown måtte være noget for mig, men jeg kommer heller aldrig rigtig i gang. Det er bare ikke nær så godt.
    Jeg anbefaler også Downton Abbey hver gang folk efterspørger serieanbefalinger – også selvom det får mig til at lyde som en på 60 😉
    Vh. Marianne (26 år)

  2. katrine siger:

   Præcis derfor jeg startede på The Crown også ! Jeg måtte også lige igennem Mr.Selfridge, bare som stemningens skyld 🙂 Men Downtown er nu den bedste 🙂

 15. Stephanie siger:

  Hvis du er vild med the Crown vil du elsker Downton Abby, samme tempo, fantastisk karakter, kærlighed, drama og historisk fortælling. Bare kom igang😄

 16. M siger:

  At sammenligne Downton Abbey med Barnaby er det vildeste, jeg har hørt i laaang tid 😂😂😂 jeg kan se, at andre har grebet den før mig her i kommentarfeltet 😝
  Downton Abbey er så overdrevet god – det er en prisvindende luksus soap opera med Oscar-værdige skuespillere og manus-forfattere. Behøves jeg at nævne dame Maggie Smith?? 😍 kan du så komme i gang med den 🤩🤩

 17. Maria siger:

  Insecure og The Arrangement, begge på HBO, kan jeg anbefale! 😊

 18. Hanne Marie siger:

  Jeg føler mig gammel af min alder, haha. Jeg sidder her som 22 årig og har både set Downton Abbey, The Crown og Divorce, og har nydt dem alle! 😀

 19. Caroline siger:

  Tak for tips! 🌻 Jeg har også set Divorce, og en af mine største fornøjelser ved at se den var altså bare SJP’s (eller Frances) stil. 😍😍 God inspiration, synes jeg! Jeg synes i øvrigt, at sæson 2 var noget bedre end sæson 1.

 20. Emilie siger:

  Uh, har sååå længe ville se Divorce! NU må være tiden! 🙂

Send en besked