Top

Timeline for bryllupsplanlægning – måned for måned

10.11.2015
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Goodmorning ladies <3

I går aftes sad jeg og fedtede rundt i et billedprogram i et forsøg på at lave en lille brugbar afkrydsningsliste til de bryllupsplanlæggende. Jeg har købt et par bøger med hjem fra USA, og jeg har også tjekket lidt på nettet (jeg har stillet spørgsmålet før, men hvorfor er det, at ligegyldigt hvad man googler, så er der altid en tråd på Heste-nettet, der har et svar?).

Jeg vil påstå, jeg også kun har et bud på en liste – til gengæld lige til at printe ud. Jeg selv KNUSelsker lister. Sådan virkelig. Jeg kan finde på at skrive “børste tænder”, for så at kunne strege det ud. Tjek. Det er lidt dumt, men enormt tilfredsstillende. Meld gerne ind med punkter – så kan jeg nemlig revurdere, den.

Dette er et udkast til en tidslinje, og ærligt talt – man kan SAGTENS planlægge et bryllup på under tolv måneder. Det handler meget om ambitioner og drømme. OG tidspunkt! Juni, august  og september er højsæson for bryllupper, så hvis man har en drøm om en særlig lokation, en særlig kirke, så kan det altså godt betale sig at kridte skoene.

Vores rækkefølge har indtil videre været at kontakte diverse festlokationer – det måtte afgøre datoen. Det første sted, drømmestedet, havde én dato i august. Vi ringede også videre men fx Helenekilde Badehotel var fuldt booket indtil oktober 2016 – vi ringede altså i september 2015! Jeg har også hørt om lange ventetider på specifikke kirker – Frederiksberg Kirke er noget nær umulig (og kun for dem på de rette veje i kommunen). At finde festlokaler med/uden “caterer” tilknyttet det må en af de første ting på listen.

Vi er gået for en løsning, hvor vi sammen med vores sted aftaler mad og vine, men de står for ALT ellers. Vi skal ikke røre en finger – for os er det den bedste løsning. Omend vi stadig selv står for receptionen.

De fleste steder jeg har talt med indtil videre, har jeg oplevet at få svaret: “GUDSKELOV du ringer i SÅ god tid! Vi er snart fuldt bookede”, men vi har også haft specifikke ønsker, hvad angår service, musik og lokaler. Jo flere krav, jo bedre tid – det giver næsten sig selv.

Selv har vi styr på kirke, festlokaler, musik, fotograf, hår/makeup, save-the-dates – vi er så småt begyndt at kigge på invitationer. Nogle af dem kan have en relativ lang leveringstid. Vi er også ved at undersøge natten efter bryllupsnatten, en der kan undervise os i brudevals, og så leder vi nu efter noget af det bedste ved det hele – bryllupskage. Strangas er testet i weekenden, og jeg må ærligt sige, at jeg er lidt skuffet. Det bliver ikke en Strangas-kage, men vi finder noget andet!

Nu hvor gæstelisten er på plads (og det har været SVÆRT!), så er der alt det sjove tilbage.

Jeg påtænker mig at lave en lille “måneden-op-til-brylluppet” også – hvis I altså kan bruge denne. Ellers lader jeg være, time you know, hehe…

bryllupstimeline

50 kommentarer

 1. Trine siger:

  Hej Cathrine.
  Åh, det er så spændende. Jeg skal hente vores bryllupsinvitationer på posthuset i dag. Så bliver det pludselig meget virkeligt! 🙂 Hvor har I fundet band henne?

  1. Cathrine Nissen siger:

   Vi er meget hemmelighedsfulde endnu mht. om det er band eller DJ, vi er endt med. Men jeg kan fortælle dig, at begge dele – har vi tjekket ud på nettet, altså bare siddet og set gode, halvdårlige og decideret dårlige “Hjemmevideoer” med optrædener. Der findes portaler kun med fx partybands, og dem kan man så finde klip på. Det samme gælder stand-uppere og hvad man ellers kan have af underholdning 🙂
   ÅHHH hvor dejligt med invitationer, var de som drømmen? Hvornår skal I giftes?
   KH

   1. Louise siger:

    Hej Cathrine,
    Først vil jeg lige sige, at jeg har læst en del af dine bryllupsberetninger, og de er SÅ rørende og fine! Det er virkelig en god oplevelse at læse om tankerne bag jeres store dag – meget gennemført 🙂 Nu læste jeg lige, at I ville holde navnet hemmeligt på dem/den, der skulle spille. Vil du mon ud med navnet nu? Jeg er selv i gang efter inspiration til bryllupsmusik, og det er en jungle uden lige, synes jeg!
    Bedste hilsner, Louise

    1. Cathrine siger:

     Altså bandet? De hed Boogie Nights og de var GENIALE! Vi har oplevet dem til flere venners bryllupper siden. Hav en fantastisk fest! KH

 2. Louise siger:

  Åh hvor er det altså spændende, elsker at være med i processen 🙂
  Endelig kom med alt det bryllup på bloggen der er mulighed for, er en sucker for romantik 😀

  1. Cathrine Nissen siger:

   Det er SÅ fedt at dele med jer, Louise 😀 TAK TAK fordi I gider <3 KH

 3. Janne siger:

  Hej Cathrine
  Jeg burde sidde og skrive på mit speciale nu, men inden jeg gik i gang ville jeg liiige tjekke blogs, og så ville jeg liiige se hvordan Helenekilde Badehotel ser ud 🙂
  Min billedsøgning på Google gav mig også nogle fine billeder fra bryllupper, som jeg da liiige ville tjekke ud, for det så da festligt ud med farverige balloner og solskin på sådan en regnvejrsdag som i dag!
  Inde på ballonfotografens hjemmeside var der også et par brudesko med glitter, sløjfer, guld samt “I do” og datoen for giftermålet under sålen. Så dem vil jeg lige tippe om – så må du afgøre om de skal rangere under inspiration som tacky eller tjekkede – jeg synes de er fine 🙂 http://franklohmann.dk/vielsen.php (det er den fjerdesidste række af billeder på siden).
  Hilsen Janne

  1. Anna siger:

   Ih så fine billeder! Tak for tippet, Janne 🙂 dem har jeg også lige haft fornøjelse af på sådan en tirsdag aften 🙂

   1. Cathrine Nissen siger:

    ÅHHHH nogle BILLEDER (hvis bare jeg ku lave hjerte-øjne-smileys på computeren) Jeg ELSKER redigeringen, øjeblikkene. Det er simpelthen noget af det bedste at se andres bryllupsbilleder. Og de sko er så fine, virkelig! Mine sko kom i går, og de er PERFEKTE! Diskuterer lige med mig selv, om jeg vil vise dem før tid – min kæreste vil nemlig ikke se dem før Den Store Dag 🙂 TAK for inspirationen! KH

 4. Rebecca siger:

  Hej Cathrine 🙂
  Har du lyst til at skrive et indlæg omkring bryllupsdrømme? Jeg drømmer ikke selv, og har aldrig gjort det, om det store bryllup med 200 gæster, flødeskumskjole og machende sko. Derfor er alt dette bryllupsplanlægning en smule svært at relatere til 🙂 Tænkte derfor om du havde lyst til at dele dine egne tanker omkring bryllup (fest, kjole, sko, kage osv.) og hvad det betyder for dig.
  Hilsen Rebecca
  p.s. tillykke med det kommende bryllup og ægteskab

  1. Cathrine Nissen siger:

   Hej Rebecca,
   Jeg vil meget gerne dele nogle flere tanker om det store billede – har du nogle specifikke spørgsmål, du gerne vil have besvaret? Det har selvfølgelig nogle begrænsninger, at vi også gerne vil overraske gæsterne på dagen, men nogle bredere tanker vil jeg gerne.
   Du kan læse det her indlæg, hvis ikke du har gjort det, til at starte på? http://rockpaperdresses.dk/sa-fik-du-endelig-snorret-ham/
   KH – og TAK <3

   1. Rebecca siger:

    Hej Cathrine,
    Det er nu ikke så meget selve festen, jeg mente. Det jeg prøvede at skrive var, at jeg ikke selv har en drøm om et stort bryllup, der tager 12 måneder at planlægge 😉 Derfor har jeg lidt svært ved, at forstå hvorfor andre lægger så meget tid (og penge) i denne begivenhed.
    For mig handler et bryllup nok mere om det efterfølgende ægteskab og ikke så meget om, hvorvidt min brudekjole var stropløs eller ej. Jeg siger bestemt ikke, at det ene udelukker det andet og et bryllup er selvfølgelig en helt særlig begivenhed i ens liv, som man vil mindes resten af ens liv.
    Det jeg forsøger at spørge ind til er, hvilke tanker har du gjort dig omkring bryllupskonceptet. Ikke så meget omkring selv jeres bryllup, men måske mere hvorfor det betyder noget for jer/dig at holde en stor fest, hvor hver enkelt detalje er nøje overvejret frem for f.eks. at blive viet bare jer to i Las Vegas 🙂
    Det blev en lidt lang smøre 🙂 Jeg håber bestemt ikke du ser det som en kritik er dit/jeres valg, for det er det på ingen måde. Det er blot fordi det ligger så langt væk fra min egen virkelighed, at jeg har svært ved at forstå det 🙂
    Hilsen Rebecca

    1. Cathrine Nissen siger:

     Not at all, jeg skulle bare lige være helt med 🙂
     For os handler det bare om at fejre vores kærlighed og de første ti år med et brag. Et bryllup er for vores vedkommende første gang, hvor vi skal holde en stor fest, der er vores. Altså hvor forældre ikke inviterer. Vi er begge to ret passionerede omkring mad, vi går begge op i form og stil. Vi har så mange mennesker, vi gerne vil have til at være en del af denne dag. Hvis økonomien er til det og lysten ligeså, then why not? Vi har også begge to vente længe nok på dagen, at vi ikke vil have det overstået i Vegas uden venner. Vi er begge to virkelig familiemennesker og har en solid vennekreds, så du ved, det er bare lige os 🙂 Kærligheden er lige stor om det er en stor fest eller ej, og det små kan være lige så fint som det store. Vi glæder os bare så meget til at kunne forkæle vores gæster med en oplevelse for livet. Og som en sidste ting – selv om jeg laver indlæg her på bloggen en gang om ugen om bryllup, så fylder det ikke ligeså meget i virkeligheden. Ikke på nuværende tidspunkt. Men det er mega sjovt og hyggeligt at nørde – bare i blogsammenhænge, og så snart jeg kan mærke, at mange af jer også gerne vil det, så er det bare dejligt og giver ekstra blod på tanden 🙂
     KH

     1. Rebecca siger:

      Haha, ja med et indlæg om ugen kan det næsten virke som om du ikke går op i andet 😉 Men kan godt se din pointe med, at det er her du har muligheden for virkelig at nørde igennem.
      Tror jeg forstår tankerne bag bedre nu og det lyder som om det bliver noget af en fest 🙂 Endu en gang tillykke og held og lykke med planlægningen.

 5. Anne siger:

  Hej Cathrine,
  Hvor er det bare en dejlig begivenhed for jer! Og ja – det kræver meget (stram) planlægning, men alt kan lade sig gøre. Vi blev forlovede d 24. december 2014, og præcis 5 måneder efter stod brylluppet. Vi nåede alt – også de der små finurlige og personlige detaljer. Vi havde den bedste fest vi kunne drømme om – og vil ikke gøre noget som helst anderledes. Nogle gange handler det om at tage beslutninger, og det kan være en fordel, at man ikke har lang tid at planlægge i + fuldtidsjob og et deltidsstudie (jeg taler af erfaring). Jeg fik min drømmemand, skræddersyet brudekjole, drømmefest, skrev tale, der sluttede af med en sang til ham, fik signatur cocktails, pynt hjem fra England, flotte invitationer, en lækker bryllupskage og holdt receptionen hjemme i vores nye hus…. selvom tiden var knap. Det er dog en fordel, at det er udenfor højsæsonen som vi gjorde det 🙂 Men til alle jer kommende brude derude. I bliver stressede (på den gode og den lidt irriterende måde) uanset om I har 3, 6, 9 eller 12 måneder… Det er en del af det, og man skal huske at nyde det. For den tid kommer aldrig igen….
  Glæder mig til at følge med undervejs Cathrine – det er så dejligt med bryllupper og blog-brude 🙂 KÆMPE TILLYKKE til jer begge <3.
  Kærlig hilsen
  Anne,
  http://www.travelsandtinytreats.com

  1. Cathrine Nissen siger:

   SÅ godt arbejde 😀 Og du har simpelthen så ret – og jeg fik vist heller ikke skrevet det tydeligt nok. Tak fordi du understreger, at man nemlig sagtens kan lave bryllupper på meget kortere – og sikkert også længere tid. Faktisk synes jeg, det er lidt en “kedelig” proces lige nu, for vi er nødt til at komme lidt tættere på – i hvert fald hen ad januar, før vi kan komme igang med mad så småt og andre sager 😀 Vi nyder selvfølgelig hele processen, men jeg glæder mig til at komme lidt tættere på. På den led ville jeg ikke du til en lang forlovelse hehe… STORT til lykke med jeres store dag og kærlighed. KH C

 6. Charlotte siger:

  Hvis man vil give hinanden morgengaver, skal man også huske at begynde at tænke over det 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   Uhhh ja – nogle foreslag? Jeg har nogle klassikere på hjernen; ur/taske/lækre sko etc. men kunne godt bruge lidt inspiration 🙂 KH

 7. Fru Sko siger:

  Fed liste. Nu kan jeg bedre forstå, det var så stressende, at planlægge et bryllup på 2, 5 mdr! Heldigvis skulle vi ikke booke lokaler, vi holdt det hjemme – til gengæld skulle vi så selv stå for ALT, også madlavning. Kunsten at uddelegere 🙂 Jeg kan godt lide sådan nogle lister, selvom jeg forhåbentligt ikke får brug for denne igen. God planlægning!

  1. Fru Skov siger:

   P.S. du har så meget ret i det med heste-nettet! 😀

   1. Cathrine Nissen siger:

    What is it med det hestenet?? 😀 Det er fanme sejt lavet! Godt arbejde. Jeg kunne nok godt klemme mig ned på fem-seks måneder, men 2,5 – det er overskud 😀 Til lykke! KH

 8. Cecilie siger:

  Natten efter bryllupsnatten? Der sover vi vist bare hjemme – har jeg misset noget? 🙂
  Gave til mødrene – hvorfor lige dem? Jeg har hørt om små gaver til alle som er involveret, derved – fx – også brudens far, som ofte fører bruden op..
  Derudover er jeg vildt nysgerrig med jeres valg af fotograf – er i gang nu, og jeg synes det er SÅ svært!
  Hov, og ift vielsesring, kigger vi faktisk lidt på guldpriserne.. Vi ved faktisk mere eller mindre hvad vi vil have, og så kan man lige så godt bestille før guldpriserne stiger 😉

  1. Cathrine Nissen siger:

   Vi kender en del, der har taget en overnatning på hotel eller lignende efter bryllupsnatten – den er nemlig i sig selv ikke så spændende, typisk falder man om og sover i 2 timer for så at stå op og være på. Enten med morgenmad for gæsterne eller rengøring eller lignende. Vi tager en nat ude som bliver “vores” før vi kører hjem til vores hus.
   Jeg kender et par stykker, der giver et lille lommetørklæde med navne broderet til mor og svigermor til kirken. Det synes jeg, er så fint. Det tænker jeg at gøre 🙂 Høvring nævner det også i sin bog.
   Fotografer er også svært, men vi har en relation, som vi er gået for, det skal nok blive godt 🙂 Er guldpriserne varslet at stige?? Så må vi igang allerede 😀 KH

 9. Mie siger:

  Alle bryllupsindlæg er så skønne! Bliv endelig ved, selv ned til den mindste detalje 🙂
  Elsker at følge med her på sidelinjen!

  1. Cathrine Nissen siger:

   Dejligt dejligt dejligt Mie, hvad skal jeg dog skrive om bagefter, haha?! 😀 KH

 10. Charlotte B siger:

  Altså Heste-nettet må være en eller anden form for et moderne orakel. Eller også er deres søgemaskineoptimering insane! Uanset hvad ender man altid der!
  Det er altså lidt vildt, at man kan glæde sig så meget til en ‘fremmed’ persons bryllup, men det er virkelig spændende! 😀 Og hvis du liiiige mangler en borddame, så hit me up! 😉

  1. Cathrine Nissen siger:

   Haha SYG søgemaskineoptimering 😀 Jeg elsker simpelthen, at I gider følge med, VIRKELIG! Det er så dejligt 🙂 TAK! KH

 11. Solrun siger:

  Haha, den er god den med hestenettet. Det er så sandt. Boligkøb, skat, bryllup, børnesygdomme … Hestenettet har svaret 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   I simply don’t get it – det sort hul, vi alle bliver ledt mod 😀 KH

 12. Tanja siger:

  Har været bryllups skruk i så mange år, men har ikke liiige nogen at gifte med, så jeg elsker alt hvad du deler om brylluppet!
  Har du egentlig tænkt dig at følge den tradition med at manden vælger/køber brudebukketten? Og kunne du finde på at have Frida med som ringbærer i kirken? 😉
  Har så mange ting jeg godt kunne spørge om men skal nok styre mig 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   Jeg tænkte faktisk først, at jeg selv gerne ville købe buket, fordi jeg har en kjole og noget andet pynt, der skal laves af blomsterdamen, så det hele skal matche. Men nu tænker jeg faktisk “hul” i besværet og så synes jeg, han skal købe, og så må jeg gå ned til blomsterdamen og sige jeg skal have dit og dat lavet, der passer til den buket, der bestilt, som jeg ikke må vide noget om. Besværligt men herligt haha 😀
   Jeg vil SÅ gerne have Frida med, haha! Jeg tror nok bare ikke hun må… I don’t know? Må hun? Hun skal i al fald med på nogle billeder og til reception 😀 KH

 13. Isabella siger:

  årh! Lister eller punkter er altså bare “the bomb”! <3
  Der går nogle år før jeg nok får brug for din liste, men derfor er den da stadig dejlig overskuelig!
  God tisdag til dig 🙂
  //Isabella
  Creativecareers.dk

  1. Cathrine Nissen siger:

   Jaaaa! dejligt 😀 KH

 14. Sara siger:

  Brudevals er easy peasy.
  Jeg tar gerne turen fra Vanløse til Frederiksberg for at lære jer den ;D
  Nå, det var faktisk et lille sidespring.
  Jeg ville egentlige bare skrive at jeg er utrolig glad på jeres vegne, og jeg glæder mig til at følge med i planlægningen 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   Haha det er sgu lige før, jeg tager dig op på tilbudet 😀 Vi har skrevet en mail til Jens Werner, men kors han er dyr! Dejligt dejligt dejligt, at du vil følge med <3 KH

 15. Mille siger:

  Hej Cathrine! Ved ikke om det er for personligt at spørge om (og du behøver slet ikke svare), men kan se på din liste, at der står valg af brudepiger mv. Har du gjort dig nogle tanker om det? Og tænker du familie eller veninder som brudepiger? Jeg er VILD med dine bryllupsposts!!

  1. Cathrine Nissen siger:

   Du må simpelthen spørge om alt, så skal jeg nok lige mærke efter, om jeg kan svare. Men her “tør” jeg godt 🙂 Jeg har valgt ikke at have nogen. Jeg kan rigtig godt lide, at tingene er mere low key og afslappede, og det er meget den stil, vi begge går efter. Der skal være stil over det, men i nogle rammer, hvor folk slapper af og har det sjovt. Hvis man vil have brudepiger, så synes jeg man skal vælge dem, man helst vil. Ikke en søster eller veninde, fordi man føler, man “bør” – deres primære formål er jo at være tættest på hele dagen, så det skal være nogen man gider 🙂 KH

 16. Emilie siger:

  Prøv Kagekompagniet i Rungsted 🙂

 17. Sofia siger:

  Jeg blev gift i Frederiksberg Kirke i august i år, og vi boede bestemt ikke på den rigtige adresse. Faktisk boede vi i Brønshøj, men vi havde absolut ingen tilknytning til kirken – det havde vi derimod til Frederiksberg kirke. Mine forældre og bedsteforældre er gift der, min mor og hendes søskende er døbt der osv. Det var godt nok for dem, så den blev booket 1,5 år i forvejen og da var der ét tidspunkt tilbage på den ønskede dag ☺️
  Jeg elsker, at vi nu skal følge med i jeres forberedelser og bryllup. Kan kun forestille mig, at det bliver helt perfekt.

  1. Cathrine Nissen siger:

   Det er helt rigtigt, hvis man har tilhørsforhold. Det er altså også bare en af Danmarks fineste kirker, jeg forstår godt travlheden 🙂 Skønt at det kunne lykkes! KH

 18. Sarah siger:

  Traditionen med “something old, something new, something borrowed, and something blue” – er den ikke amerikansk? Eller, mit spørgsmål er nok mere, er den en del af de danske bryllupstraditioner?
  Og har man altid haft brudepiger i Danmark også?
  Måske ved du det ikke, jeg har bare svært ved at finde ud af, hvad der er dansk og hvad man kender fra TV!
  Det med at klippe slips og sokker er vist i hvert fald dansk, tror jeg.

  1. Cathrine Nissen siger:

   Den første tradition – det med “noget gammelt og noget nyt” – den har vi også i Danmark 🙂 Det er vist ret almindeligt. Brudepiger? Hm… Det kommer nok fra USA, men jeg har meget den holdning, at man skal gøre det lige præcis som man synes. Brudepiger/svende osv. I USA har man et “bridal party” – det er altså 3-8 mænd OG 3-8 kvinder, som er brudepiger og “groom’s men”. De har en helt særlig plads til både ceremoni og fest. I DK er en brudepige typisk bare dén der er tættest på bruden – eller de. Og de går så op ad gulvet først, og så giver de bruden en ekstra hånd.
   Selv skal jeg ikke have brudepiger 🙂 Den med slips, sokker og brudevals – det er unikt. Vi er et af de eneste lande, der har en specifik dans til et specifikt nummer, som der bliver danset til inden midnat 🙂
   KH

 19. Louise Støy siger:

  Det med hestenettet har jeg svaret på 😀 vi hestepiger er jordens største sladdertanter, vi bruger utallige timer i stalden på at snakke med hinanden, når der hentes hest fra marken, når vi sadler op, når vi sadler af, når vi muger ud, når vi pudser udstyr, når vi drikker noget varmt efter en ridetur i vintervejret 😛 og så er det jo en hel verden med langt flere damer end mænd, så der er altid en masse praktiske ting såvel som gossip på emnelisten i stalden 😀 haha.
  PS. Elsker at læse hvordan du stråler i dine brudeindlæg ?

 20. Camilla siger:

  Jeg er vild med dit planlægningsgen :0). Vores bryllup blev planlagt på en uge og blev en drøm af en fest – det er dejligt vi alle er så forskellige. God fornøjelse med det.
  Hilsener Camilla

 21. Trine H siger:

  Jeg var også slemt skuffet over Strangas’ kager. Vi endte med en kage fra Markus Grigo og den var fuldstændig fantastisk! Vi drømmer ofte om den kage og er irriterede over, at man ikke kan købe dem i butikker 😉
  Af fotograf kan jeg virkelig anbefale Lina Ahnoff! Hun tog de mest fantastiske billeder til vores bryllup for to år siden. Der er et par billeder fra dagen med i Høvrings bog 🙂
  Vi lærte brudevals hos Anne Laxholm i Hørsholm og det var SÅ hyggeligt!
  Håber I får det mest fantastiske bryllup <3

  1. Cathrine Nissen siger:

   Hvor er det sjovt med Strangas. Nøj hvor var de kedelige. For bitte små kager til 50 kroner stykket, så må jeg nok sige, de er over priced. Grigo har vi faktisk også på listen, omend han først laver tastings til april. Vi fik Grigo-kage til min svigerinde og svogers bryllup. Mums! Vi må vist holde på ham til april 🙂
   Vi har fundet fotograf, men har godt set Linas billeder. SÅ flotte 🙂 Vi burde gå for Anne, i min kærestes fødeby, i stedet for ham i Vanløse 🙂 Tak for tip! KH

 22. Christina siger:

  Hej, jeg kan anbefale Ostekagehuset. De laver nogle af de lækreste kager – også bryllupskager 🙂
  Se mere på http://ostekagehuset.dk/kager/bryllupskager/
  Tillykke med brylluppet! 🙂

Send en besked