Top

Ting jeg græder over

06.10.2018
Skabt af Cathrine

Jeg ville ønske, jeg kunne skrive noget begavet. Men jeg er ren ‘følelse’ i de her dage og ikke spor ‘fornuft’.

Ting jeg har grædt over siden i søndags:

“Næste gang vi kommer hjem, har vi vores eget menneske med” (det tog så to ture til Herlev før det holdte)

“Av, hvor gør det fucking ondt”

Da mit vand gik efter halvandet døgns veer, og det først gjorde rigtig ondt. Fem centimeter på en halv/hel time. Det er okay intenst.

“Jeg er så udmattet, jeg kan ikke mere” 

“Han er helt perfekt, skat, han er så fin” (sagt af Adam, mens han græd ned op mig)

Da jeg efter seks-syv timers adskillelse lige efter fødslen endelig så min dreng rigtigt og fik ham i mine arme

“Tænk, han er min. Resten af livet”

Da lægerne roste ham for sin bedring. Første gang jeg er stolt af mit barn. Mit barn.

“Jeg elsker dig, som jeg aldrig har elsket før”

“Nu er du far…”

“… Min søn…”

Den første lange øjenkontakt. At se ind i de mørkeblå øjne, føle at vi ser hinanden

“Dit første åndedrag af verden” (tanken der ramte mig lige inden, vi forlod hospitalet fredag – føles både farligt og vildt, men mest farligt)

Ren og skær udmattelse.

Adam spurgte mig i går aftes, “hvad græder du over?”, da jeg igen sad på sengenkanten og snakkede og græd ned på mit lille menneske. Og jeg har ikke én ting. Det er hele tiden. Ud af det blå. Over stort og småt.
Men jeg griner også, især af det latrinære. Som da jeg rejste mig fra hospitalssengen, og jeg i anstrengelse slog en prut foran Adam (ingen har advaret mig om den generelle manglende forbindelse til at styre sit underliv). Eller da vi begge stod og skiftede tidligere i dag, og vi fik den første ‘golden shower’ af vores lille baby. Det er fanme sjovt. Drenge <3 Det er en ret herlig kontrast til alle de store følelser og alt det højtsvævende – at man kan komme ned i på jorden med en fis.
rockpaperbaby, Cathrine Widunok WIchmand,

31 kommentarer

 1. Der må virkelig også være mange tårer at fælde: Lykke- og glædestårer, hormonelle tårer, lettelsestårer, udmattelsestårer, taknemmelighedstårer, smertetårer, overvældelsestårer…
  Tillykke med jeres lille babyboy søde C ✨🍼🎈🐘💙

  1. Cathrine siger:

   Det er dem alle sammmen <3 Tusinde tusinde tak! KH

 2. Laura siger:

  Ej men altså ❤️ Man kommer hele følelsesregistret igennem både før, under og efter en fødsel. Håber I alle tre har det godt – det lyder som et voldsomt forløb ❤️ Da jeg fødte i juli, var der også dele af forløbet, der var voldsomme, og en månedstid efter tog vi fat i vores jordemoder for at snakke forløbet igennem. Det var virkelig rart.

  1. Cathrine siger:

   Jaa det er vildt! Det var jeg i hvert fald slet ikke forberedt på. Mens et kan man nok ikke… Forberede sig på det mest overvældende i ens liv.
   Jeg tror også, vi booker en reel efterfødselssnak. Jeg har kigget min journal igennem, men jeg kunne virkelig godt bruge en ‘oversættelse’. KH

 3. www.mettem.dk siger:

  Jeg kan næsten blive helt rørstrømsk af at læse om, hvad får dig til at græde. Skønt og ægte. Tak og tillykke.

  1. Cathrine siger:

   Tak Mette <3 KH

 4. Marie siger:

  ❤❤❤

 5. Manja siger:

  Haha, kan huske, jeg mødte min nabo i supermarkedet, da min ældste var 4 dage gammel. Hun er sexolog og sådan en Joan Ørting-agtig, omfavnende type – og hun skulle bare kigge på mig og smile, før jeg tudbrølede. Jeg er normalt ikke den følsomme type, og jeg kendte hende nærmest ikke, men jeg tror, vi stod i ti minutter og krammede, mens jeg bare græd og græd i hendes arme. 😀
  De hormoner der, de kan altså noget!

  1. Cathrine siger:

   Ej okay! Hvor lyder det bare fint, Manja. Det rører mig helt!
   Jeg havde også en jordemoder, der lavede vores PKU/høretest, Ellen, sådan en ældre sej type, hun så mig i øjnene og sagde, at jeg var SÅ sej gennem min fødsel, helt fast i blikket, da jeg ellers åbnede op for, at jeg ikke følte mig helt oven på. Det fik det til at stå ud af øjnene. KH

 6. Catrine siger:

  Jeg græd konstant og hele tiden, da jeg fik mit første barn. Det skræmte mig faktisk, men aftog selvfølgelig med tiden. Så vær ikke nervøs (ikke at du har sagt at du er det), det går over og det er da bare mega overvældende!!

  1. Cathrine siger:

   Det er SÅ overvældende – men de helt voldsomme ture er jeg mest af alt på den anden side af. Tror jeg… Hehe… KH

 7. C siger:

  Åh hvor jeg husker det som var det i går. MIn søn blev født da der var OL, og dagen efter han var født vandt Pernille Blume OL-guld i svømning, min mand og jeg tudede så meget under nationalmelodien, det har vi altså aldrig gjort før – man er så meget i sine følelsers vold i den periode, men nyd det <3

  1. Christina siger:

   Haha, det her fik mig til at grine. Kan så godt relatere.

   1. Cathrine siger:

    Haha, det er søødt <3 Nationalsangen kan få ram på mig anyday! KH

 8. Kaja siger:

  Med alle de gode råd og fortællinger du har fået er det da godt at der stadig er nogle overraskelser 😆 ja og Golden showers dem kommer der mange af 💙

  1. Cathrine siger:

   Haha, ja for pokker! MASSER af overraskelser i vente, hehe! Jeg venter. bare på, at jeg får tis eller en fis i hovedet, når jeg står og puster og lufter lidt på de ædlere dele på baby. Stakkels lille område er jo lukket inde hele dagen i ble. Jeg er sikker på, at jeg får en gave en dag, haha! KH

 9. Anna siger:

  Vi havde også en hård fødsel for en måned siden, der skræmte både min kæreste og jeg, og resulterede i rigtigt mange tårer. Jeg husker det derfor også som noget af det mest forløsende, da vi begge blev overtisset under et af de første bleskift og var helt færdige af grin 🙂 Han har fået ram på os MANGE gange siden!
  PS. Det med smerter og den manglende kontrol down there. Jeg blev totalt forskrækket over, om det skulle til at være sådan i lang tid., men efter 1-2 uger følte jeg mig heldigvis mere eller mindre som mig selv igen.

  1. Cathrine siger:

   Haha, jeg er så vild med det, Anna! Og hvor er det bare smukt lige at lande i nu’et med sådan en gang tis. Det er altså herligt, hjertevarmt og sjovt!
   Jeg håber, I er landet godt på den anden side nu. KH

 10. Eva J siger:

  Åh det lyder ikke rart at I var adskilt 7 timer efter fødslen. Du er bare sej.

  1. Cathrine siger:

   Det var det allerværste. Jeg græder stadig over det. KH

 11. Emilie siger:

  Jeg bliver næsten lidt rørt selv. Stort tillykke!

  1. Cathrine siger:

   Tusinde tak Emilie! KH

 12. Nina siger:

  Årh jeg bliver helt rørt og husker kun alt for godt de mange tårer de første dage. Det er som hele den livsomvæltende oplevelse det er kommer bedst ud gennem øjnene.
  Kæmpe tillykke og nyd alle dine tårer. De er kommet for at blive! Min mor kalder dem kærlighedstårer 🙂
  Hver gang der kommer en første gang, så vælter tårene og stoltheden over mit lille menneske frem i mig. Så bered dig på første gang han smiler bevidst, første gang han holder hovedet osv osv. Så kan man godt tude lidt over, at man har lavet noget så perfekt og fuldendt!

  1. Cathrine siger:

   Åh det er også sødt – jeg græder bare ved tanken om alt det gode, vi har i vente.
   Det tror jeg på, kærlighedstårer – det er den eneste vej, når ord kommer til kort. Wauw, det er intenst og vildt. Det er nemlig præcis stoltheden, følelsen af sårbarhed, det hele. Altså.. KH

 13. Barbara siger:

  <3

  1. Cathrine siger:

   :-*

 14. Anne siger:

  Min kæreste og jeg så Junior med Arnold Schwarzenegger fem dage efter vi blev forældre, og da Arnold føder i filmen og får babyen i sine arme, sad min kæreste og græd 🙂

  1. Cathrine siger:

   Haha, heeerligt, det er jeg så vild med! KH

 15. Josephine Mathiesen siger:

  Husk at der er noget der hedder baby Blues (det var der ingen der havde fortalt mig) og det er helt normalt at “bare” græde over at være i moderskabet <3 Hvor er det skønt at følge jer – STORT Tillykke med jeres fine dreng :-*

  1. Cathrine siger:

   Det lyder både så rigtigt og rammende. Tårer over alt og intet <3 TAK J! KH

 16. Linda siger:

  Haha, vent til et Golden shower som ikke består af tis 😂

Send en besked