Top

Tip: Masser af god og gratis TV

05.03.2015
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

DrGodmorgen 🙂

Jeg er ikke den store tekniknørd, men hvad der kommer ud af teknik – billeder og film og musik, det forstår jeg mig på. Så herfra morgenstunden et tip til jer.

Jeg har lagt mærke til ved flere lejligheder, at I spørger hvor jeg fx ser Walking Dead V eller Homeland. Det gør jeg såmænd på DR’s app DR TV! Og jeg er simpelthen nødt til at slå et slag for den, for den er intet mindre end genial. Hvis du er ved at have tømt Netflix eller er ved at give op på HBO’s elendige brugerflade, så tjek lige DR TV.

Det her er ikke for at gøre reklame for den virksomhed, jeg selv arbejder for. Det er på ingen måder sponsoreret, men når nu vi taler DR og public service, så lad mig da også lige servicere jer lidt og tippe om et par favoritter derinde.

Vi har ingen tv-pakke, til gengæld er vi udstyret med HBO, Netflix og Apple-TV – der er til mange timers underholdning. Men nogen gange kan jeg godt savne live-tv, hvor der faktisk er værter. Og de taler om noget, der er relevant lige nu og her. SÅ kører vi DR-app på ipad’en og skyder det op på TV. Bum – så kan vi se DR1, DR2, DR3 osv. direkte.

Men dér hvor det bliver rigtig sjovt, det er i den KÆMPE base, de har af gamle programmer; Bamses Billedbog, Drengen de kaldte kylling og Far, mor og Blyp. Klassikere fra min barndom. Foruden utallige sæsoner af Bonderøven, Spise med Price og noget med Blomsterberg. Og så er der Hammerslag og Kender du typen?  – er det kun mig der har et blødende hjerte for sidstnævnte to programmer??

Jeg blev egentlig lidt mæt af at se serier, som bare underholder og på ingen måde rykker noget i mig; gør mig klogere, vred, forarget, glad. Jeg har brug for at få fyldt lidt mere viden på – også i den lette ende, om det så er se, hvordan bearnaisen ikke skiller.

Et par af mine favoritter, som ligger derinde nu, har jeg samlet her til inspiration for jer:

? Glee VI – En KLASSIKER! Selv om den er faldet lidt af på det sidste, right?

? Annie Leibovitz – FINT portræt af en af vor tids største fotografer, og ALLE er med i den og kommenterer; Mick Jagger, Hillary Clinton, Whoopi Goldberg.

? 7-9-13 – I første sæson følger man fire meget forskellige par, der alle har deres bryllupsdato til fælles; 7-9-13. Man følger parrene tæt, lærer deres historier at kende og bliver klogere på ægteskabet og relationerne. Nu kører anden sæson; første år inde i ægteskabet. Meget a la Årgang 0 – bare for gifte voksne.

? Perkerdansk – I otte afsnit bliver vi klogere på, hvordan “de nye danskere”, unge mennesker der er opvokset i Danmark, ser på temaer som familie, karriere, religion og fællesskaber, hvor de forsøger at respektere deres forældres kultur og samtidig være en del af den nye.

? Live og Liderlig – Dokuprogram om danske piger, der sælger sig selv på live chat. Det er et rimelig vildt program! Man kan sagtens være mor til to og fræk på webcam.

? The Walking Dead V – Need I say more? Pga. rettigheder ligger afsnittene dog ikke længere end syv dage.

? Dokumania – Jeg elsker Dokumania på DR3 – man bliver så klog! Og hvis ikke man når dokuen på TV, så kan den genses her!

? De vilde huse – Okay, værten er lidt irriterende, men set bort fra det, så får man lov til at se et par arkitekturelle vidundere – et hus under jorden i Schweiz, et hus i trætoppene i Costa Rica, en hollandsk husbåd. Jeg er VILD med det, og jeg bliver så inspireret.

App’en er selvfølgelig gratis. Derudover som jeg nævnte har vi HBO; Netflix og Apple-tv. Der mangler ikke noget på TV-fronten!

God dag!

 

27 kommentarer

 1. Kamilla siger:

  Årh jeg elsker også Hammerslag og Kender du typen!! Mine veninder synes, at jeg ser gammeldame-tv, men rart at vide, at vi er flere 😀

 2. pernille siger:

  Jeg elsker også dr. Sluger det råt. Et af deres nye programmer ‘Helt på plads’ er jeg altså også faldet pladask for.

 3. Stine siger:

  Hmm, der mangler sgu lidt en vigtig pointe her – DR er IKKE gratis, langt fra faktisk. Med de 1200 kr, jeg som studerende skal lægge i licens 2 gange om året, så er det faktisk den dyreste “tv-pakke”, jeg har… Og så kan jeg ikke engang selv bestemme, om jeg vil have den. Man kan være enig eller uenig i, om licens er en god idé – men uagtet ens mening på dette område er det et faktum, at DR ikke på nogen måde er gratis.

  1. Cathrine Nissen siger:

   Jeg tænkte nok, der kom noget licenssnak i det, og det vil jeg slet ikke bevæge mig ud i. Men selve app’en er gratis, tv’et kan ses på den om du betaler licens eller ej. KH

 4. lovisen siger:

  Jeg elsker også DR tv, og det samme gør mine børn. Vi bruger det faktisk lige så meget som vi bruger Netflix. Skal have meldt tv pakken fra, så skal jeg bare lige have fundet en anden udbyder af internet.
  Må indrømme at jeg er en af dem der betaler min licens med glæde, for hos os bruger vi primært kun DR’s produkter….
  Og ja, Glee er faldet helt af på den, synes faktisk allerede sæsson 4 begyndte at tabe pusten.

  1. Cathrine Nissen siger:

   Jeg er altså også en af dem der betaler gladeligt – også flere år inden jeg arbejdede der. Jeg synes oprigtigt, at de leverer noget af det bedste og skarpeste især til den målgruppe få andre tiltaler på fx Ramasjang, Ultra og DR3. Godt at høre 🙂 KH

 5. Lisbeth siger:

  Jeg forsøger sådan at overtale min kæreste til at droppe tv-pakken og nøjes med stramningtjenester. Det vil jeg meget hellere, og så droppe dumme tdc. Men knægten skal selvfølgelig have sine sportskanaler, og så bliver streaming bare lige så dyrt. Nogen gode overtalelsestip? Eller er din kæreste ikke fodboldtypen? (:

  1. Cathrine Nissen siger:

   Hehe, min kæreste ser ingen sport – de få kampe på året, han gider, der betaler han 🙂 Men for os regnede vi sammen; 3-400 på yousee, 200 på licens, 80 på netflix, 80 på HBO + løbende penge på Apple-tv. Det blev simpelthen så mange penge! Da yousee efterhånden fjernede de få kanaler vi gad på grundpakken, så besluttede vi os for at droppe det. Jeg savner det på ingen måde. Heller ikke min kæreste. Vi ser mange film og gode serier i stedet. Og så kan man jo ændre bruge DR’s app til de store begivenheder som nytårstaler, MGP osv. og Tv2 har jo også play hvis det er 🙂 KH

 6. Caroline siger:

  Ej hvor smart, jeg vidste slet ikke, at DR havde lavet en app! TAK for tip!
  Jeg er flittig bruger af DR.dk/tv, appen er jo lidt ala det samme. Jeg synes at det er virkelig smart og virkelig god public service – hvis man vælger at bruge det (og selvfølgelig kan lide DRs programmer) kan man virkelig få meget ud af sine licens-penge 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   Det er SÅ smart! Jeg synes nemlig også, jeg virkelig får noget for licenspengene. Jeg er virkelig begyndt at se meget DR-produceret 🙂 KH

 7. Charlotte siger:

  Jeg kunne godt tænke mig at de gensendte Dokumentaren om Valomanden, eller lagde den ud på dr.dk 🙂 Det var sådan en sød dokumentar, og min familie elsker den.

  1. Cathrine Nissen siger:

   Den har jeg engang hørt, at der er mange der spørger til faktisk 😀 KH

  2. Helene siger:

   Man kan altså se Valomanden på dr.dk/bonanza – prøv med dette link, eller søg på siden:
   http://www.dr.dk/bonanza/search.htm?needle=valomanden&type=all&limit=120
   Det vrimler med fantastiske programmer derinde!

 8. Sofie siger:

  Jeg har det på samme måde i forhold til værten på De Vilde Huse. Det er et eller andet, der ikke helt fungerer. Jeg synes mødet mellem ham og ejerene af husene virker sådan lidt akavet og jeg sidder nogle gange og bliver helt nervøs for, hvilke kommentarer og spørgsmål han kommer med. Jeg har faktisk tænkt en del over det, og jeg tror jeg ville være en tro kopi af ham, hvis jeg skulle lave TV, fordi jeg ikke er særlig god til at møde nye mennesker. Når jeg er lidt nervøs og genert i nye omgivelser, så komme jeg nemt til at virke uengageret og uimponeret. Jeg tror egentlig ikke det er manglende engagement fra hans side, men nok nærmere den jyske/danske beskedenhed. Jeg ved ikke om han er jyde, men jeg synes tit, at vi jyder har lidt svært ved at vise når vi er imponerede over noget. Han virker ikke til at blive revet nok med – det er jo trods alt mageløse huse. (Det blev næsten en lille analyse – fra en specialestuderende, der nok hellere skulle bruge sine analysekræfter i et andet vindue på computeren)
  Jeg er personligt stor fan af Nak og Æd – dem kan man i hvert fald ikke klandre for manglende engagement og gejst.
  God dag 🙂

 9. Camilla siger:

  Vi ser rigtig meget dr, vi har den der røde knap på tv’et, så vi kan se lige det vil 🙂 Mega smart! Vi har også app’en på iPad’en, den bruges flittigt til Ramasjang programmerne.
  Dertil har vi da også Netflix, HBO, AppelTV og VUDU – der mangler intet til skærmen 😉
  Knus og kram Camilla

 10. Laura siger:

  Der er nemlig virkelig mange gode programmer at komme efter på DR! Herhjemme har vi en svaghed for Bonderøven og Helt på plads. Bonderøven giver jo sig selv, haha, og Helt på plads er et program om at udnytte de kvadratmeter man har i sit hjem på en mere praktisk måde, hvor det stadig opfylder de krav man har til en bolig. Det er faktisk ret inspirerende! Og så må jeg ærligt indrømme, at der også sniger sig et afsnit eller to fra Ice Road Truckers ind engang imellem. Det minder mig ultimativ om roadtrip i USA, fordi vi har set en del afsnit derfra på diverse hotelværelser, når vi har kørt rundt i USA 😀
  Og hey! Jeg har netop lige set at der også ligger afsnit af Gift ved første blik fra USA derinde! Jeg har set hele sæsonen, og hvis man var fan af den danske udgave, så er det altså meget sjovt at se hvordan amerikanerne fortolker det program 😉

 11. Ih, jeg glemmer altid dr i min hast på at finde noget at se. Den står tit bare på netflix eller viaplay(hvor der også er mange rare ting, der gør mig klogere – specielt har netflix gode dokumentarer). Så det var rart med et tip 🙂
  http://monicablander.bloggersdelight.dk

 12. Wonder woman siger:

  Jeg må erklære mig enig med Stine, og hermed gå ind i debatten om licens.
  For mig er det også vigtigt, at vi husker på, at DR ikke er gratis. Som public-service har den, efter dine udsagn at bedømme, et ret stort udvalg at tage af. Så tak for tippet om app’en – jeg har manglet nogle af de programmer, der i kraft af licens gerne skulle nå ud til mig.
  Med hensyn til, at du føler du mangler noget, og ” bare underholder og på ingen måde rykker noget i mig; gør mig klogere, vred, forarget, glad.”, så har du fundet en god løsning. og vil jeg mene, at der findes nogle gode serier, der kan få følelserne op at vende. Tilgængelige på både TV og Netflix. Men hver sin smag 🙂
  Samtidig kan jeg godt forstå, at du magler noget live-action. Personligt ville jeg nok savne nyheds-updates og håndbold.
  Nogle tips til det?

  1. Cathrine Nissen siger:

   Jeg er helt med på, at DR ikke er gratis – men app’en er gratis – det var det jeg mente, og så kan man jo se programmerne uanfægtet af om man betaler eller ej.
   Vi har slet ingen tv-pakke, og netflix er ved at være tømt, synes jeg, så DR-appen genfandt bare min kærlighed til gode dokumentarer og barndomsklassikere 🙂
   Jeg bruger også livestream på den, så jeg ser tv-avisen osv. Så ser man det fuldstændig som på TV 🙂 KH

   1. Wonder woman siger:

    Fair nok 🙂 Alligevel bliver jeg lige nødt til at spørge om licens. Som jeg ser det er app’en vel ikke gratis, i den forstand, at licensen betaler for DR, og man via app’en har adgang til DR’s programmer. Er det rigtigt forstået? Ellers må du lige hjælpe mig på vej..

    1. Cathrine Nissen siger:

     Licensen og staten betaler for DR, og den vej igennem har vi alle betalt én gang for appen, og den koster derfor ikke noget at hente – ligesom vores skattekroner betaler for, at vi kommer “gratis” til lægen, selv om vi i princippet har betalt én gang 😉
     Jeg er lidt usikker på, hvor du vil hen. Men appen er gratis i itunesstore at hente, du kan se alle de programmer du vil, uden meromkostning – ja du har betalt licens, men alt er frit tilgængeligt om du betaler eller ej – du skal altså ikke logge ind på appen eller lignende som du skal med fx Tv2 Play (som i øvrigt også er delvist betalt af os brugere). KH

     1. Stine siger:

      Du skriver det selv – vi betaler gennem licensen. Dermed er appen ikke gratis, den er finansieret af den licens, som vi allesammen skal betale, hvis vi ejer et tv, en bærbar computer eller en smartphone (som jeg vil vove at påstå, at størstedelen af alle bloglæsere gør…). Appen (og DR generelt) er dermed ikke gratis for nogen – og slet ikke for os, som læser din blog (i og med vi har et licenspligtigt medie at læse den på og dermed SKAL betale). Som sagt, man kan synes, at det er en god eller en dårlig idé – men det ændrer ikke på, at “gratis” er et meget misvisende ord at bruge om en service, som koster 2400 kr årligt.

     2. Cathrine Nissen siger:

      Ej okay Stine – at gå til lægen er heller ikke gratis, fordi du har betalt for det gennem skatten. Alt hvad vi har af “goder” finansieres af os selv i sidste ende. MEN rent teknisk så kan appen hentes gratis i appstoren – om du har betalt for den på forhånd eller ej. Den er gratis i appstoren. Og du kan hente den om du betaler din licens eller ej. KH

     3. Wonder woman siger:

      Ok. Tak for svaret 🙂

 13. Helene siger:

  Haha, ja så kom der gang i licens-debatten 🙂 Jeg er den største fortaler for DR og public service! Altså det er ikke ALT der strømmer ud fra DR som jeg er fan af. Men der er mange flere intelligente, vellavede og vedkommende programmer og serier på DR end nogen som helst anden tv-kanal jeg kender til. Jeg tror faktisk at mange slet ikke er klar over at de bare kan klikke sig ind når som helst og se bunkevis af programmer. Personligt vil jeg anbefale Anders Aggers programmer!! Og så kan man jo se hele Matador, Taxa og Rejseholdet på Bonanza! Og en del af julekalenderne 🙂

 14. Åh, tusind tak for tippet! Skønt med noget GRATIS tv-underholdning. Jeg har det ligesom dig – Kender Du Typen er simpelthen det mest geniale program. Såå hyggeligt og interessant at følge med i!

 15. Dejligt med lidt tv inspiration. Og mange favoritter imellem. Jeg bliver nødt til også at slå et slag for mit nye yndlings DR program Helt på plads, hvor to top seje designere nytænker rum og funktion.

Send en besked