Top

Tip til dates: Seværdigt København ♥

22.02.2015
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Rockpaperdresses, cathrine nissen, seværdigheder i København, kærestedag, dateideerGodmorgen ?

Jeg er på vej ud af døren, på vej til Skodsborg til tredje del af VitaminWell bootcamp. Den står på crossfit, noget af det hårdeste og mest effektive træning, jeg kender!

Et lille tip fra morgenstunden, skal der være tid til.

Min kæreste er typen, som så mange andre, der ikke gider Valentinsdag. Mig derimod? Jeg synes egentlig, det er en fin dag. Hvordan kan man se sort på en dag, der egentlig bare hylder kærlighed? Det er da smukt. Så kan man jo bare undgå hele den kommercielle del og i stedet bare se hinanden lidt dybere i øjnene.

Frida har fødselsdag Valentinsdag, så hun får opmærksomhed først og fremmest. Men vi plejer også at lave et eller andet hyggeligt på dagen. Selv om det sjældent planlægges – sidste år besluttede vi os hen ad 17-tiden at finde bord et sted, og det var selvsagt rimelig svært, og jeg husker, at vi vist spiste på Salon 39 hen ad 21.30).

I år havde vi gæster, et rigtig dejligt vennepar, og jeg lavede dyrekølle, og så fik vi chokoladefondue til dessert. Fondue! Seriøst en lækker opfindelse! Ligesom raclette! G-E-N-I-A-L-T (vi har to fonduesæt, min kæreste ønskede sig i fødselsdagsgave, da han blev 30 – konge 30-års-gave, right? Det passer da glimrende på alderen, hah!)! Dagen var naturligvis mærket af begivenhederne i København, men vi forstod først situationens alvor søndag morgen. Så lørdagen var relativ rolig og rar for os i al fald.

Selv om vi ikke fejrer dagen i stor grad, så havde jeg alligevel købt en lille ting til Adam. Vi var engang virkelig gode til at gå ud og date – én gang om måneden skulle vi på en større planlagt date, som vi skiftedes til at arrangere. Men på et eller andet tidspunkt gik det i vasken. Og siden er vi ikke kommet igang. Jovist, vi går jævnligt ud og spiser og hygger med venner til morgenmad. Men de lidt mere fantasifulde dates skal man lede længere efter.

Min veninde er lige kommet hjem efter seks måneder i USA. Hun boede i San Diego sammen med sin (danske) kæreste, og de var SÅ gode turister. Hver weekend tog de på tur – lange ture, korte ture, campingture, flyveture. Hun lovede sig selv, at det skulle fortsætte, som de kom hjem til Danmark. Men som det går, når hverdagen sætter ind, så glemte de den gode vane. Fuldstændig som os!

Det skal vi gøre noget ved. Vi bor i sådan en dejlig by. Vi har ingen børn at indrette os efter. Vi har alverdens tilbud lige uden for døren. Det burde vi udnytte! Så nu har jeg købt en lille fin guide til nogen af Københavns seværdigheder, og tanken er, at når vi har en lørdag eller en søndag, hvor vi kommer til at kede os og ender med film på Apple-TV, så har vi en bog fuld af gode idéer og ting at opleve.

Et par forslag fra bogen er:

? Café Sylten på Amager, perfekt efter en tur i havet: “Veltillavet mad i generøse portioner, fin betjening og dejlig udsigt”

? Lille Mølle på Christianshavn, fint oplevelse før en middag på Løven og Bastionen: “Det er en oplevelse at gå på besøg i Møllen, ikke mindst fordi den er et privat hjem”

? Cisternerne på Frederiksberg: “Hvad er særligt ved et underjordisk galleri? Det skumle, næsten uhyggeligt miljø, giver nogle helt unikke muligheder”

Jeg glæder mig så meget til, at vi skal på opdagelse i vores egen by!

God søndag ?

 

11 kommentarer

 1. Hvor lyder det som en god idé! 🙂 Når vi flotter os, tager vi ud at spise, men det er da meget finere og hyggeligere at gå lidt på opdagelse 🙂
  http://monicablander.bloggersdelight.dk

 2. Caroline siger:

  Det er så god en idé 🙂 Hjemme hos os er vi helt med på den. Vi er ny-tilflyttede vestjyder i KBH, og vi synes simpelthen, at der er så mange spændende ting at begive sig ud i. For en måneds tid siden skrev vi en liste, hvori alle de ting vi gerne ville opleve blev plottet ned. På listen står alt fra store turist attraktioner til små restauranter. Inspirationen kom faktisk fra min grandfætter, som bor i Vium, som har aftalt med sine venner at de skal ud og være kulturelle hver weekend. Jeg er fan!

 3. Maiken R siger:

  Jeg tror tit, at når man har været sammen længe, så glemmer man de små dates. Efter seks år glemmer vi det også lidt. Hverdagen med studie og arbejde for mit vedkommende er hårdt, og min kæreste har hårdt fuldtidsjob. Så weekenderne bruges bare tit på at lade op, men man kan også lade op med oplevelser mv.
  I er heldige, at I bor i KBH. Jeg bor i Esbjerg, og der er knap så meget. Esbjerg har meget at tilbyde, især når det kommer til natur, det kunne jo udnyttes 🙂

 4. Johanne siger:

  Hvor er det en fin ide.
  Jeg har faktisk tit lyst til at tage mig selv på “date” eller udflugt, men er så ide-forladt. Nu er bogen kommet på ønskelisten

 5. S siger:

  Sikke en fin bog og en god idé med at huske at tage på date – det glemmer man jo nemt, som du skriver 🙂 jeg ville hære, om du vil anbefale nogle gode date-spisesteder i København? Du har jo efterhånden anbefalet en del, så det er mere om du har en, du vil foreslå (som ikke nødvendigvis også er en cocktailbar, da det ikke lige er det jeg er ude efter i denne omgang ;-))

  1. Cathrine Nissen siger:

   Jeg elsker jo Salon 39 – det er nok mit yndlingsdatested, men der er cocktails. Jeg elsker også Falernum og Lundgren VIP – tapas og vin og meget meget hyggeligt. Kan det bruges? KH

   1. S siger:

    Det kan det i hvert fald – tak! Jeg må se at få tjekket dem ud og planlagt den der date 😉

 6. Olivia F siger:

  Café Sylten ligger i Dragør, og er bare det hyggeligste sted i verden!
  Jeg bor selv i Dragør og det er altid mit go-to sted hvis man skal have en god kop kaffe og lidt lækkert mad (især deres brunch er god), og sidde og nyde den fantastiske udsigt over Øresund.
  Man skal tage derhen en dag hvor det er godt vejr, så man har klar udsigt over til Sverige, hvis man tager der hen om sommeren er det lækkert at sidde udenfor, og hvis man tager derhen når det stadig er lidt koldt, er det mindst lige så hyggeligt at sidde indenfor i varmen g kigge ud!
  Jeg kan virkelig fuldt ud anbefale at tage til Dragør en dag og lege tourister. Man kan sammen med en tur på caféen, tage ned og gå en tur i den gamle by, sidde ved havnen og spise is, og gå en tur med Frida på det gamle fort <3 <3 <3
  De kærligste Dragør hilsner

  1. Cathrine Nissen siger:

   Ej en fin besked, Olivia! SUPER tip! Det skal på datelisten – tusinde tak 😀 Den er kommet på nu, og vi skal klart derud på en lun forårsdag! KH

   1. Camilla siger:

    Nu vi er ved Dragør – jeg er selv opvokset derude og jeg knuselsker det! Besøg endelig også Restaurant Beghuset til en frokost anretning eller middag. Det er det skønneste sted i det gl. Dragør. Gå også ned ad kongevejen og lig vejen forbi Fru Munk til en kop kaffe og et stykke kage. Er I alligevel derude så overvej at se en film i den gamle biograf – ren hygge!
    God fornøjelse 🙂

 7. Louise siger:

  Hvor er det altså en fin idé med at lave en date hver måned, som man skiftedes til at arrangere! Det tror jeg at jeg vil tage til mig – det gør vi simpelthen ikke nok. Det er også en god måde at udforske den by man bor i (jeg bor i Århus på 3. år, og kender stadig ikke byen særlig godt, det er pinligt!). Måske du kunne lave et indlæg med nogle forslag til forskellige date idéer, når nu man som jeg er lidt idéforladt? 🙂

Send en besked