Top

Tip til søndag – mad og podcast

10.01.2015
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Wulff & Konstali, bedste brunch i københavn, Cathrine nissen, Rockpaperdresses Wulff & Konstali, bedste brunch i københavn, Cathrine nissen, Rockpaperdresses God-tidlig-aften!

Hvis I ingen planer har i morgen, så vil jeg lige tippe jer om en lille treat – faktisk to treats!

Jeg elsker morgenmad – det er det bedste måltid på dagen, det eneste man venter ti tolv timer med at få. Ahhh! Den der 00’er-brunch (buffet eller tallerken; skramlede æg, pølser, bacon, tørt rugbrød etc) er jeg temmelig træt af. Jeg elsker det simple og gedigne – derfor er Ipsen&Co. en favorit om hjørnet fra os (den tippede jeg om HER). Og endnu en favorit er Wullf&Konstali!

I sommer, da vi havde min mors bil, og jeg var handicappet for en kort stund med brækket storetå, så trillede vi ud på Wulff på Amager (den på Lergravsvej – ikke den ved Bryggen). Den ligger lidt for langt fra os, til vi gider at cykle, men så snart vi har en bil er det af sted! Jeg havde dengang set rigeligt lækre billeder på instagram fra folk, der svømmede i pæn mad, når de besøgte stedet. Og den var en succes, og på min top tre over københavnske morgenmadssteder (den tæller pt. Ipsens, Wulff og Union Kitchen).

I søndags, på Adams fødselsdag, var vi derude igen – denne gang havde jeg fået et gavekort dertil af Wulff selv, en lille julegave (bare lige FYI – første gang vi var der, betalte vi alt selv – denne gang betalte vi kun for drikkevarer, maden gav Wulff – så er der ingen tvivl 🙂 ). Det er stadig mega godt – omend der er MEGET travlt. Der er altså venteliste, når man kommer – og man kan ikke booke bord. Vi ventede ca. 20 minutter på bord, og vi var der ca. 10.30.

Konceptet er fem (95 kroner) eller syv små retter (129 kroner), som krydses af på en liste. Deruover kan man få diverse kaffer, juice. Der er også et lille bageri og småkolonialsager.

Jeg valgte skramlede æg, timianpølser (som var mega gode), brødkurv, havgusost (som er sådan en Arla Unika-ost jeg nogen gange køber i Torvehallerne, og den er sygt god!), øllebrød, romkugle (seriøst, den vildeste jeg har fået længe – der var chocolate chips i) og en croissant. Sidstnævnte var ikke så spændende, ikke helt sprød – men det var alt det andet altså, rigtig godt. Jeg tog syv ting, Adam tog fem, og vi delte så fint. Man kan dog sagtens nøjes med fem retter – det fylder pænt. Problemet er så bare at skulle nøjes med at udvælge, hah!

Og så til det andet tip! Da vi kørte til Sverige inden nytår, havde vi en podcast med i bilen; Serial. Min mega kloge og søde veninde Nadine havde tippet mig om den engang i november, og så var tiden til det i bilen. Hvis I ikke har fået hørt de tolv afsnit endnu, SÅ GØR DET! Det er den hurtigst downloadede podcast i Apples historie. Journalist Sarah Koenig får en 15 år gammel mordsag mellem hænderne. En sag om en ung fyr, Adnan, der dømmes for mordet på sin ekskæreste Hae – true story. Det er en virkelig kompliceret historie, og selve sagen var meget kompliceret. Koenig undersøger én side af sagen i hvert afsnit. Juryen, anklageren, kronvidnet. Hun finder hurtigt ud af, at sagen ikke hænger sammen, og det gør dommen heller ikke. Hun væver selv frem og tilbage afsnit for afsnit, om Adnan virkelig er skyldig, eller om han blev framet. Det er det vildeste journalistiske værk – og seriøst bedre end at læse en bog, hvis man kan tillade sig at underholdes af menneskers triste skæbne. Hun er hamrende dygtig, Koenig, og det er så så så lækkert lavet, radioteknisk. Jeg bliver helt inspireret. Få den lige hørt, nu vejret alligevel er så kedeligt!

GOD lørdag aften venner, pas på jer selv. Jeg blæste ind i gitteret på cykelslangen på vej hjem fra arbejde i dag, hah! Egon lader til at være farlig.

Wulff & Konstali, bedste brunch i københavn, Cathrine nissen, Rockpaperdresses^^^Jeg glemte i min madglæde at tage et billede af stedet, så jeg har lånt et fra deres egen side
Wulff & Konstali, bedste brunch i københavn, Cathrine nissen, RockpaperdressesWulff & Konstali, bedste brunch i københavn, Cathrine nissen, Rockpaperdresses Wulff & Konstali, bedste brunch i københavn, Cathrine nissen, Rockpaperdresses

21 kommentarer

 1. Sab siger:

  Jeg er på afsnit 9 – og er ved at dø af spænding – Hvem gjorde det!! Den er virkelig god 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   Den er så medrivende altså! Helt vildt! Jeg glæder mig til, hun tager fat på sæson 2! KH

 2. Jeg har stadig en brunch på W&K tilgode, men nu skal det altså snart være – har kun hørt positive ting om det sted. 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   Du MÅ altså prøve, det er rigtig godt Nicoline. Dog crowdet. Men sådan er det med de populære steder 🙂 KH

 3. Pernille siger:

  Helt enig, så godt radio! Hvis du kan lide den, så tjek This American Life. Og lad dig ikke afskrække af hvert afsnits titel, det kan lige umiddelbart godt virke som om at det måske ikke er noget der interesserer en, men der er altid ét eller flere “kapitler” som er virkeligt godt lavede 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   This American Life er jo nærmest faderen i foretagendet 😀 Jeg har faktisk ikke hørt nogen af dem endnu, men det skal jeg! Tak for tip! KH

 4. Omveje siger:

  Jeg hørte Serial på løbebåndet i Sporting Health Club i dag (selvom det var lidt svært at overdøve dels deres danceudgave af etellerandet og dels at overdøve mit tunge korpus’ skridt på båndet)! Det er fantastisk. I dag ramlede vi ikke sammen – det gjorde vi i torsdags, hvor jeg var lige ved at udbryde “tillykke med den fantastiske stol” sådan ud af ingenting dér i bar røv og viklers i omklædningen, men fik stoppet mig selv 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   Hahahaha jeg havde givet et akavet bad-kram i begejstring over lige-begejstring over det pæne møbel 😛 Man løber liiiiiige lidt længere for at få mere af podcasten med ikke? 😀 Ret effektivt! KH

 5. J. siger:

  Ih tak for gode tips. Især podcasten – har lige hørt første afsnit og er vild med det. Og så skal jeg til eksamen i straffeproces i næste uge, så det er jo helt perfekt 😉

  1. Cathrine Nissen siger:

   AHMEN ALTSÅ! Det er jo perfekt! DU bliver fuldstændig bidt af historien. Der var fuldstændig stille hele vejen til Sverige i bilen – undtagen de gange, hvor vi diskuterede sagen 😀 Pøj pøj med eksamen! KH

 6. Ann Mølgaard siger:

  Jeg ELSKER Wulff! Jeg bor to minutter ferfra på gåben, og har tit været der til en kop kaffe, og en time for mig selv i sofaen. Så har jeg min notebog med, eller en roman, og jeg kan rigtig nyde at være til en times tid. Og så futter jeg tit forbi Strandparken inden jeg går hjem igen. Aah!
  Jeg kommer der tit i ‘stille perioder’ for ja, der er altså lang ventetid. Men der er lækkert 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   ÅH hvor er du heldig Ann, det må være et herligt sted at have lige om hjørnet! Gid de ville åbne på Frederiksberg også 🙂 Det lyder så dejligt at kunne sætte sig derned og bare være sig selv med en god kaffe! Tag lige podcasten på ørerne næste gang 😉 KH

   1. Ann Mølgaard siger:

    Det vil jeg gøre! Jeg må med andre ord lige få nosset mig sammen til at finde ud af hvordan man henter podcasts på min nye telefon. Men jeg er nysgerrig nu – det plejer at gøre mig tilpas stædig 🙂

    1. Cathrine Nissen siger:

     Du MÅ høre den Ann, sæt igang 😀 Og meld tilbage, når du har slugt alle tolv afsnit! KH

 7. Anne Mette siger:

  Det er fremragende produceret. Jeg bliver helt træt, når jeg hører danske programmer (mormor her hører rimelig meget p1 :D), for det er bare helt sløvt i forhold til Serial – og også Serials storebror This American life, som jeg virkelig også kun kan anbefale.

  1. Cathrine Nissen siger:

   Det er fuldstændig vildt lækkert lavet, altså. SÅ imponerende. Jeg skal have fat i This American Life, jeg har hørt så godt om det længe! TAK for tip :-* KH

 8. Sofie siger:

  Ja, det er en fremragende podcast! Nu er det ikke for at være hård… men hvordan fanden i helvede (!) har en person, der laver radio ALDRIG hørt This American Life?! Eller kendt til Serial det sekund den startede? Er det ikke normen, at man følger med i industrien, er det ikke sådan noget som der snakkes om i kantinen? Jeg er bare ret forbløffet, for det med Serial er jo SÅ yesterdays news, som noget om muligt kan være…! Jeg kan slet ikke forstå, at du ikke hørte om den – jeg laver ikke radio, men kunne undgå den, da den startede. Følger I ikke med i de udenlandske medier? Eller er det ikke en prioritet at udvikle sig i den retning på DR? Ærligt spørgsmål , for jeg er ret chokeret :-O

  1. Cathrine Nissen siger:

   Jeg har vist heller ikke sagt jeg aldrig har hørt om This American Life, har jeg? Jeg kender skam TAL men har ikke hørt nogen podcasts derfra. Men jeg har hørt Third Ear, Radiolab, P1, P7 Mix Marathon og 24/7 – bare fordi man laver radio behøver man jo ikke høre det hele. Det forventes vist heller ikke af en der sidder og skriver på Kigind at vedkommende ved alt om badeværelsesinteriør fordi Aller også har magasinet Mad og Bolig, gør det? DR er jo stort, og vi laver mange forskellige ting. Nogen laver radioreportager som fx P1. Andre laver musikradio, som fx mig på P3. Generelt synes jeg faktisk det er rart ikke også at have hørebøffer på, når jeg fri. Nu jeg sidder med dem på otte timer ad gangen på arbejde.
   Serial er jo først lige blevet færdig med at sende inden jul – jeg har bare gemt den til skituren og den lange køretur. Det er såmænd ikke fordi jeg ikke kendte til den før nu. Glæden er bare indfriet og nu kan jeg så anbefale den. Det er svært at anbefale noget, før man faktisk har hørt det. KH

 9. Emilie siger:

  Tak for anbefaling! Jeg hørte første afsnit i går aftes og glæder mig allerede til at putte mig under dynen til andet afsnit!

  1. Cathrine Nissen siger:

   Hvor er det godt at høre Emilie – god fornøjelse! KH

Send en besked