Top

Tip: Uldne toppe til under vintergarderobe

17.11.2015
Skabt af Cathrine

uldtroeje

Det undrer mig ofte, hvordan de rigtig smarte modedamer holder modeugerne ud i januar, men jeg vil vædde med, at der går lange underbukser og lidt uld til. De gå med lange underbukser!

Et af sæsonens bedste køb blev gjort, da jeg skulle sende en pakke fra postbiksen i Føtex og endte med tage tre uldne undertrøjer med hjem. Oh yes, der er INGEN skam i at købe tøj i Føtex. Det gjorde min mor til mig, da jeg var barn, og nu gør jeg det også som voksen.

De sidste par vintre har jeg kørt med bomuldsbodystockings for det ekstra varme lag, og det er også rigtig fint. Jeg har bare søgt nogle lette uldtoppe, som ville kunne give mig lidt mere frihed på beklædningsfronten. Så meget varmer bomuld heller ikke, og nogen gange ville det være rart at have lidt lettere tøj på indendørs, på arbejde fx, uden at være pakket ind i fjorten striktrøjer eller at fryse. Dér er en uldundertrøje GULD værd. Det må være tricket, de smarte damer også benytter.

Jeg købte to tanktoppe og en enkelt t-shirt fra Føtex’ egen linje, og de er geniale under mine Nørgaard-trøjer, som pludselig holder lidt længere ind i sæsonen uden at være for kolde. De er fine under lidt lettere kjoler, som ellers måtte vente til foråret. Man kan ikke se dem, men de varmer bare rigtig godt, og så kradser de ikke – det må være det vigtigste.

Hvis I er kuldskære ligesom mig, må I kunne bruge tippet. Jeg mener, at prisen var 150 kroner for tanktoppene og 170 kroner for t-shirten. Ellers vender jeg tilbage med et smart outfit (med uld under, selvfølgelig) i morgen.

24 kommentarer

 1. Ditte siger:

  Uld er fantastisk! Føler mig lidt mormor-agtig når jeg går og anbefaler det til alle. Men seriøst- det er en game changer!

  1. Cathrine Nissen siger:

   Elsker order game changer i omgang med uld, men det er så rigtigt 🙂 KH

 2. Amanda siger:

  Tak for tippet.
  Ellers kan jeg anbefale uldundertrøjer fra Hanro. Hvis man vælger fra deres kategori “Woolen silk”, som er 70% uld og 30% silke (tror jeg nok), så får man det ikke bedre. De er godt nok lidt dyrere end Føtex, så det kan være, at jeg skal give det en chance også 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   Åhh det lyder også lækkert, der vil du nok savne lidt i kvaliteten i føtex-drengene, men jeg er fint tilfreds 🙂 KH

 3. Christina siger:

  Godt tip. Brugte både Føtex uld undertrøjer og forskellige bodystockings sidste vinter – uundværligt under sygepleje-kitlen, hvor armene skal være bare uanset temperaturen 🙂

  1. Janne siger:

   Hvorfor skal armene være bare under kitlen?
   Findes der langærmede kitler/bluser?
   Og hvis nej, er der så en særlig grund til det?
   Jeg sidder lige nu i et venteværelse på Ortopædkirurgisk Ambulatorium og har vist ikke set nogen med lange ærmer. Nogle sygeplejersker har sandaler på, og nogle har endda bare ben under kitlerne. Den var ikke gået for en kuldskær én som mig 🙂

   1. Tine siger:

    Af hygiejnehensyn på klinisk personale ikke have noget på, der dækker armene, derfor er uniformerne lavet sådan.

    1. Janne siger:

     Aha, tak 🙂

 4. Louise siger:

  Ellers kan jeg anbefale uld-silke fra Joha. Jeg bruger deres børneserie til min datter, og det er lækkert, blødt og let 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   De skulle også være lækre, men også lidt mere kostbare? I hvert fald dem de har i min naturbutik 🙂 KH

   1. Sara siger:

    …Lidt mere kostbart, men ikke så galt. Ihvertfald ikke her: http://uldbørn.dk/collections/uldundertoj-til-damer
    Det redder min vinter. Er især vild med toppene i uld/silke. Dem sover jeg også i. Og man behøver jo kun to toppe, for de skal kun vaskes sjældent. 🙂

    1. Cathrine Nissen siger:

     Åh det er pænt! Rigtig pænt – og det siger jeg om uldundertøj, haha! Det må på listen 🙂 KH

  2. Marie-Louise siger:

   Fun fact: det er samme producent, der producerer børneuldtøj i Joha og Føtex – det er altså præcis samme kvalitet, blot forskellige modeller/farver – en insiderviden jeg har fået fra min veninde, som arbejder i Føtex 😉

 5. Sofie siger:

  Nu ved jeg godt at vi desværre ikke har en Uniqlo i Dk, men jeg kan varmt (høhø) anbefale deres Heattech linje. Er især fan af deres sccop neck t-shirts. De ligner almindelige tætsiddende t-shirts, men de holder på varmen ligeså godt som uld. Fantastisk.

  1. Cathrine Nissen siger:

   Hæhæ, jeg skal til London i næste uge, så mon ikke jeg kan titte forbi Uniqlo 😀 Tak for tip! KH

  2. Louise B. siger:

   …og ellers shipper Uniqlo nu til DK – juhuu 🙂

   1. Cathrine Nissen siger:

    GODT tip! KH

 6. Nina siger:

  Så godt tip, tak! Hvor er dine andre bomulds bodystockings fra? 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   De to bedste jeg har er fra H&M, de er flere år gamle, men ved at være noget hullede. Sidste år købte jeg faktisk et par nye i (guess what) Føtex, men de er bare ikke helt samme kvalitet. De er allerede gået i syningerne… leder stadig efter nye gode! KH

 7. Tak for tippet !
  Uld er simpelthen uundværligt om vinterne, når frosten rigtig bider sig fast.
  Den er pæn, den du viser frem og der er ingen skam i at hanle sådant ved Føtex.
  Du er en gæv, praktisk og fornuftig kvinde 🙂
  Faktisk kan det være farligt med nylonstrømper om vinteren i stærk frost, da de ligesom kan give frost-forbranding.
  Min mor er af en militærfamilie og fik uldent undertøj fra militærets overskudslager, brød hun sig ikke om farven så lavede hun batiktryk på. Meget moderne dengang og lidt fremme igen. Ved ikke om der stadig findes butikker, som har tøj fra militærest oversudslager.
  Min oldemor strikkede uldent undertøj til os, men det kløede lige lidt vel meget.
  Uldne undertøjs hilsner 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   WHAT?! Kan nylonstrømper være tilnærmelsesvist farlige?!
   SEJ mor at have i øvrigt sådan lige at trylle en kedelig uldsag til en fin top med lidt batik.
   Der er nemlig lige den balance med at det endelig ikke må klø, især ikke når det er inderst mod kroppen 🙂 KH

 8. Anja siger:

  Jeg er stor fan af uld og opdagede sidste år danske Dilling. Deres uld er blød, fin og lavet af økologisk merinould. Priserne er stort set som Føtex, men kvaliteten meget bedre.
  De får min varmeste anbefaling! https://www.dilling-underwear.dk/Dame/Toppe-og-Singlet/

  1. Cathrine Nissen siger:

   Det ser i hvert fald rimeligt ud på pris 🙂 Tak for tip! KH

 9. Maria siger:

  Jeg er fan af uld! Uld uld uld
  Men jeg vil anbefale änglamarks! økologisk, pænt design, blødt og ok priser. Men jeg må da også lige tjekke Føtex.

Send en besked